Red Bull'un Kanadı Yine Kırılamadı – Vettel 7. Kez Polde

yazar:

kategori:

Bu hafta getirilen sıralamalarla yarış arasında motor haritasının değiştirilmesi yasağının Red Bull’u etkilemesi bekleniyordu ancak bu beklentiler boşa çıktı ve Red Bull sürücüleri Avrupa GP öncesinde ilk 2 sırayı elde ettiler.

Sebastian Vettel, 1.36.975’lik derecesiyle en hızlı isim olarak bu sezon 7., kariyerinin ise 22. pol pozisyonu zaferini elde etti. Mark Webber takım arkadaşının 0.2 sn gerisinde kalarak ilk çizgiden başlama hakkını elde etti.

Red Bull sürücülerini en yakından takip eden isim Mclaren’den Lewis Hamilton oldu. Hamilton pol pozisyonundan 0.4 sn yavaş kaldı ve yarışa gridin temiz tarafından ve 3. sıradan başlayacak.

Kendi evinde 2. yarışına çıkacak olan Ferrari pilotu Fernando Alonso sıralamalarda 4. sırayı elde ederken onu çok az farkla takım arkadaşı Felipe Massa takip etti.

Son yarışın galibi Mclaren pilotu Jenson Button’un 6. sırada yer aldığı sıralamalarda Mercedes sürücüleri Nico Rosberg ve Michael Schumacher 7 ile 8. sıraları kazandılar.

Sıralamalarda son bölüme kalmayı başaran Nick Heidfeld ve Adrian Sutil lastiklerini kullanmak istemedikleri için zaman turu elde etmediler ve yarışa 9 ile 10. sıralardan başlayacaklar.

Sıralamalarda son bölüme kalmayı kıl payı kaçıran Renault sürücüsü Vitaly Petrov yarışa 11. sıradan, Di Resta, Barrichello, Kobayashi, Maldonado ve Perez’in önünde başlayacak.

 

Poz  Pilot              Takım                  Süre          Fark   
 1.  Sebastian Vettel      Red Bull-Renault      1m36.975
 2.  Mark Webber           Red Bull-Renault      1m37.163  +  0.188
 3.  Lewis Hamilton        McLaren-Mercedes      1m37.380  +  0.405
 4.  Fernando Alonso       Ferrari               1m37.454  +  0.479
 5.  Felipe Massa          Ferrari               1m37.535  +  0.560
 6.  Jenson Button         McLaren-Mercedes      1m37.645  +  0.670
 7.  Nico Rosberg          Mercedes              1m38.231  +  1.256
 8.  Michael Schumacher    Mercedes              1m38.240  +  1.265
 9.  Nick Heidfeld         Renault               No time
10.  Adrian Sutil          Force India-Mercedes  No time
2. Seans Elenme Süresi: 1.39.034                                   Fark **
11.  Vitaly Petrov         Renault              1m39.068s  +  1.763
12.  Paul di Resta         Force India-Mercedes 1m39.422s  +  2.117
13.  Rubens Barrichello    Williams-Cosworth    1m39.489s  +  2.184
14.  Kamui Kobayashi       Sauber-Ferrari       1m39.525s  +  2.220
15.  Pastor Maldonado      Williams-Cosworth    1m39.645s  +  2.340
16.  Sergio Perez          Sauber-Ferrari       1m39.657s  +  2.352
17.  Sebastien Buemi       Toro Rosso-Ferrari   1m39.711s  +  2.406
1. Seans Elenme Süresi: 1.40.131                                    Fark *
18.  Jaime Alguersuari     Toro Rosso-Ferrari   1m40.232   +  1.819
19.  Heikki Kovalainen     Lotus-Renault        1m41.664   +  3.251
20.  Jarno Trulli          Lotus-Renault        1m42.234   +  3.821
21.  Timo Glock            Virgin-Cosworth      1m42.553   +  4.140
22.  Tonio Liuzzi          HRT-Cosworth         1m43.584   +  5.171
23.  Jerome D'Ambrosio     Virgin-Cosworth      1m43.735   +  5.322
24.  Narain Karthikeyan    HRT-Cosworth         1m44.363   +  5.950

% 107 süresi: 1.45.301
* 1. Seansta en hızlı isimle fark
** 2. Seansta en hızlı isimle fark

 


Yorumlar

  1. ismail uçar avatarı

    artık trt karasal yayın da da mı yayın vermiyorr :@ iyice içine ettiler

  2. arkadaşlar bence ferrariler ve hamilton startta iyi kalkarsa seb i geçebilirler

  3. bunlar alır başını gider hami 3. olur alonso yine yokları oynar massa yarış dışı kalır.

    iyi bir yarış olsun alonso kazanmasa da olur.önemli olan bnm için seyir zevki.

  4. o zaman birşey itiraf etmek istiyorum, geçen hafta sonu uzun yola giderken (istanbul-samsun) 4-5 tane Red Bull içtim dalmaya başlayınca. Özür dilerim 🙂

  5. elmalı filan iç ne diye sek içiyon alla alla. RB'dan başka içecek mi yok.

    Bu arada Jack'ler de RB'suz olsun o zaman. schweppes bitter lemon ile iyi gidiyo 😉

  6. you back, we back. avatarı
    you back, we back.

    FAI RB7'nin yarışmasını yasaklasın yoksa bu beceriksizler bir halt yiyemeyecekler 🙂

    Vettel küçük hatasına rağmen aldı polü.Webber'e zaten laf yok adam kabiliyetsiz artık adamın hata yaptığı turdada geçemiyorsan diyecek hiçbir şey yok.2.Pilot konumuna razı ol paşa paşa yarış.

    Hamilton gerilere düşerse evlere şenlik bir yarış izleriz 🙂

    Alonso startta iyi bir çıkış yapabilirse sıra kazanabilir ancak ilk iki viraj geçişe çok müsayit değil gibi.
    Massada Alonsodan çok fazla kopmadı Aferin ona :))

  7. güvenlik aracı periyodunda kırmızı ışık artık yok

  8. 2 gün önce yaptığım yorum:

    Sıralama turlarında hala redbull üstün durumda ve montrealde vettel casinoda frenajı kaçırmasa + 0.300 pole de olucaktı ama sanki redbull yavaşmış gibi gözüktü. Heleki hızlı virajların olduğu valenciada poll ü redbull dan başka kimse alamaz. 1-2 redbull lar dizilir ve arkalarında 3-4-5 te bir ferrari ve mclarenler olur. massa 7 veya 8, 6. lığa ise bir mercedes veya renault girer. Schumacher büyük ihtimalle tur atmaz ya da bir tur atarak 9-10 olur. Yarışta ise yağmur olasılığı düşük gözüktüğü için vettel arayı açarak devam eder. Webber ve arkasındaki bir mclarenle temas yaşanır webber paçayı sıyırır ama gerilere düşer.Fırsattan istifade button 2.lğe yükselir ama aradaki fark dağlar kadardır.Hamilton ise kanadı kırık pite girer dönüşte 10-15 aralığındadır.Hamilton adını agresiflik olarak örttüğü kasaplığıyla bir kaç kişiyi biçerek güvenlik aracını içeri sokar ve yarış dışı kalır. Büyük şans eseri button yumuşak lastiğe geçeli daha bir iki tur olmuştur ve vettelin lastikleri eskidir.aradaki fark 40 saniyeyken erir ve button avantajlı duruma gelir.Daha yarışın orta noktalarındadırlar.Button mıydı vettelmiydi derken yarışın son 10 turu kala toro rossolardan birisi gerekirse ikisi birbirine çarpar ve güvenlik aracı girer buttonda vettelde lastik değiştirirler.Güvenlik aracı periyodunu adam akıllı kullanamayan mercedes bu sefer nico yu pite geç çağırarak kırmızı ışık altında pitte beklemesine neden olur ve sonuncu olarak yarışa döner.Schumacher ise şanslıdır ve tüm karışıklar ilk defa lehine gelişmiştir ve 1-2 geçişlede 3. lüğe yükselmiştir.Çünkü massada bir türlü sert lastiği çalıştıramayarak gerilere düşmüştür.Yarış tekrar başlar. Araçların hafiflemesiyle hızları artmıştır.Bir buttondan bir vettel den en hızlı tur gelir.aradaki fark sürekli 1 saniyedir.Vettel 5 tur kala apex noktasını kaçırır ve button yarım saniye yaklaşır.Button son tura kadar arabasının burnunu vetteli aynalarına sokar.(Schumi abisinden öğrenmiştir canada'da) Son turda vettel arka lastikleri kitler ve düzeltmek için direksiyonu çevirmeden bir kaç metre düz gitmelidir fakat button bu hatayı affetmez ve liderliği alır ve yarış biter. 🙂 Schumi kısmı dışında gerçek olmayan bir yönü yoktur 🙂 ama dileklerimiz şuminin yarışının böyle geçmesi yönünde

  9. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Hey gencler
    -Yarin Lewis i dikkatli izleyin
    -Galibiyet geliyo
    -Demedi demeyin
    -Redbull ve Seb i durduracak tek adam
    -Lewis Hamilton !!!
    -O yuzden takima istiyorlar ya :))

  10. sebastian velet avatarı
    sebastian velet

    ahaha:D

  11. rıdvan karagül avatarı
    rıdvan karagül

    ''gerekirse vodkayı sek içiyoruz'' iyimiş 😀

  12. ne mclaren ne de ferrari'nin durduracağı yok bu meşrubatçıları.. iş başa düştü beyler..
    planı açıklıyorum:
    enerji içeceği olarak red bull tüketmiyoruz gerekirse vodkayı sek içiyoruz.. böylelikle red bull iflas ediyor ve f1'den çekilmek zorunda kalıyor.. 😀 bu fikri yabana atmayın çinliler zıplayarak dünyanın eksenini oynatabileceklerine inanıyorlarsa bizde yapabiliriz.. 😀

  13. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    işte demek istedimki yağmur yağmasa bile sert lastikle sorun yaşamassak eğer yarışta 0.4 sn lik fark kapanabilir alonsonun yarın yarışı kazanmak için kısa vadede önce ya ilk turlarda yada startta hamilton ı geçmesi lazım daha sonra da redbull a olan 0.4 sn drs ile kapanır yani atak yapıp geçebilir galibiyet mümkün bence demek istedim alonso eğer ispanyadakine benzer bir start alırsa tek veya çift pitstop stratejisinde araç çok kötü olsa bile alonso nun pist üstünde parmak çocuğa geçileceğine ihtimal vermiyorum acaba vettel hayatında hiç alonsoyu geçebilmiş mi pist üstünde ki şimdi geçsin biraz gerilere düşse redbull sebastian ın ne kadar boş bir pilot olduğu anlaşılacakta araç fazla mükemmel

  14. Hasan Şaşla aynı sahada top oynattılar yetmezmı…Bundan buyuk sabotaj mı olur…:D

  15. Hasan Şaşla aynı sahada top oynattılar yetmezmı…Bundan buyuk sabotaj mı olur…:D

  16. o zaman yağmur duasına çıkmanız gerekiyor.

  17. faruk kırıcı avatarı
    faruk kırıcı

    yarın için bu sert lastikler belirleyici olabilir.mclaren sorun var dediği sert lastiklerle oldukça hızlıydı, muhtemelen bir ayar değişikliği yaptılar bu soruna yöenlik yumuşaklardan taviz vererek.redbull'da coşku var fakat yarın işleri normalden daha zor olabilir, yumuşak setleri pilotlar bitirdi galiba.yarın bir pit olma ihtimali oabilir mi ? açıkçası lastikler arasında bir saniyeden fazla fark kesinlikle, bu da değişik bir taktik uygulaan pilotu bir adım öne atabilir. yarın lastik savaşı bekliyorum ayrıca startta ilk üçlü korunursa veya webber hamltona geçilirse ilk üçlü arayı açabilecek mi merak ediyorum gerçekten.rbr etkilenmedi kural değişikliklerinden fakat lastik savaşı yine bizi bekliyor olabilir.

  18. rocco junior avatarı

    Bizde 50 kere Vetteli ve Redbullu tebrik ettik hatta her fırsatta yasaklara karşı olduğumuzu böyle durdurmanın adilane olmadığını vurguladık.Benim tepkim Kadir Yılmaz isimli arkadaşa değildi isim vermeden yazdım o da üstüne alındı neticede o bana ben ona saydık arada kaynaması gerekenler kurtuldu.Konuya gelecek olursak ben sevincimi,iyi giden bir haftasonunu hiç böyle millete sataşarak yaşamadım.Kutladım insanca beklenti karşıdan da aynısının yapılması ama burda bana göre kesin emin olmamakla beraber bazı sevinmeyi bilmeyen ve yeni f1i izlemeye başlamış insanlar var.O yüzden onlara hitaben zaman zaman orantısız sözcükler kullanabiliyorum çünkü tahrik oluyor.Hiçbir şekilde habere yorum yazmak,yada o an olan olayı,seansı özetlemek amacı gütmeyen,hiçbir bilgi vermeden tek amacı diazcılar,Alonsocular,işte siz şöyle böyle dediniz tarzı yorum yazan insanlara cevaben ağır yazıyorum.Kimicisi bize düşman,Mclarencisini zaten söylemeye gerek yok,Bir ara Schumicilerin geneli düşmandı,şimdi bir de Vettelciler çıktı.Soruyorum bu adam size ne yaptı hadi bu kadar kindarsınız taraftarları size ne yaptı ben bunu anlamıyorum.Diazcılar demenin ya da hayal kuran insanların,umutlarını yitirmeyen insanların günahı nedir?Bana biri bunun cevabını versin bende bundan böyle kimseye hakaret etmeden yorum yazayım.

  19. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    yarış komserleride memiş ve keto ikilisi olsun 😀

  20. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    yani RedBull araçları senin gözünde vampirmi? 🙂
    bir haçı unuttun :p
    sen sanırım çok korku filmi izliyon (:

  21. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    bence onu bunu yasaklayacaklarına adrian newey nin otomobil tasarlamasını yasaklasalar seneye çok güzel bir f1 seyredebiliriz=) yinede silverstone dan sonra bir ferrari rüzgarı eseceğini düşünüyorum ama bunun için silverstone sonuna kadar alonsonun bir yarış kazanması gerek bir şekilde yoksa 2012 ye odaklanmalıyız , button 22.likten yarış kazandıktan sonra olağandışı birşey olmasa bile drs ile 4.lükten iyi bir startla kazanmak mümkün 0.4 sn lik fark yarışta drs ile kapanabilir

  22. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    Vettel ve RedBull bildiğimiz gibi,
    congratulations… 🙂
    **********
    yalnız yarınki yarışta start anı ve starttan hemen sonraki virajlarda işler ya karışacak ya da kızışacak,
    güzel bir yarış bizleri bekliyor açıkçası (umarım yanılmam heyecanı bol bir yarış olur),
    **********
    Schumi artık kendine geldi veya gelmiş gibi görünüyor,
    bu sene rosberg'i yeneceğini düşünmekteyim (yinede temkinli olmak lazim)
    eğer bu sene Schumi rıosberg'i yenerse seneye rahatlıkla liderlik vasfına yani pozisyonuna yerleşir takımda işte o zaman bazı şeyler değişecek Mercedes'te tabiki olumlu taraflarıyla…

  23. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    RB7 şeytani bir araç 😀 Fia yakında yeni kurallar çıkaracak. yarış öncesi araçlar kutsal suyla yıkanacak,egsoza odundan kazık sokulacak,sidepodlara sarımsak yerleştirilecek, testi geçemeyenler yarış dışı 😛

  24. redbull'u durdurmak için Fia yakında komple redbull'u yasaklıycak galiba. :)) olan yine alonsoculara oldu pole bekliyorlardı yine. :)))

  25. ferrari alonso avatarı
    ferrari alonso

    bence alonso ve hamilton stratta webberi geçecek alonso hamiltonu da geçebilir hatta ispanyadaki gibi startta alabilir çünkü ferrari buraya yeni difransiyel getirdii

  26. ferrari alonso avatarı
    ferrari alonso

    yapma arkadaş geçişler nasıl zor DRS sayesinde bissürü geçiş gördük hem valencia da 1 tane düzlük var geçiş çok mümkün

  27. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Geçiş zor, yarın hava açık, sıkıcı bi yarış olucak,redbullar kopup gidebilir…

  28. Ali aptal kelimesi asagilayici deyilse LEWiS icin kulandigin aptal kelimesini ben sana yazayim o zaman sende aptalsin(Asagilayici deyilmis ya o bakimdan)
    TESEKÜRLER SITE YÖNETIMI:

  29. Tebrikler Redbull, Tebrikler Vettel.. Bu yasak bir ise yaramadi bakalim difuzor yasagi ise yarayacakmi.. Fia ve buyuk takimlarin isi zor, Redbull`u durdurmak icin icin yaratici cozumler bulmak zorundalar, yaratici olmak zorunda kalmisken bu yaraticiligi F1`i gelistirme adina kullansaniz? 🙂

    Mclaren`de antremanlarda yerlerde surunuyordu durumu toparlamis gorunuyorlar, antreman derecelerine bakinca Ferrari (Alonso) bir kez daha tribunlere oynamaya devam etmis diyebiliriz, Alonso belki de bu yuzden cok elestiriliyor, bak sabahki antremanlarda 1 sn fark attigin Hamilton geldi gecti seni..

    Yaris insallah guzel ve heyecanli olur, umarim Drs alanlari asiriya kacmamistir da yapay gecisler yerine guzel gecisler ve savunmalar izleriz, herkese basarilar diyorum.. Normal sartlarda favori Vettel, Webber ve Hamilton zorlar diyorum..

  30. Hüseyin Gürsoy avatarı
    Hüseyin Gürsoy

    Şu anda hiçbir yasak yok.Pole'u 0.8 0.9 ile alıyorlardı yarısını yediler.

    Asıl ne kadar etkilenecekleri Silverstone da belli olacak takımların.

  31. Ben yarın RedBull'un Alonso ve Hamilton tarafından geçileceğine inanıyorum hem önde oldukları için DRS kullanamayacaklar hemde DRS kullanamadıkları için Hız bakımından azda olsa dezavantajlılar.
    Button bu gruba yakın gidecektir yine güzel bir stratejiyle.
    Schumacher sorun yaşamazsa 2 sıra kadar kazanır startta ama bu araçlar ne Schumi nede Rosberg öndekilerin artık puanını alırlar ancak W01-W02 ikiside hayal kırıklığı.

  32. Tebrikler Vettel & RB7.
    ———————————-
    viraj hatası ve çıkışında vites hatası yapmasına rağmen çok rahat kazandı.

  33. Forza Felipe avatarı

    Son andaki tur ile iyi bir sıralama seansı geçirdik.Red Bull yine yenilmeyeceği belliydi.Massa için 5.sıra iyi gözüküyor.Startta birkaç sıra kazanabilir.Bir aksilik olmaz ise podyum mücadelesi vereceğiz gibime geliyor.

    Alonso'ya gelince o da iyi bir iş çıkardı ancak bundan daha fazlası olmuyor herhalde.Onun içinde Hamilton'ı geçmek güzel olabilirdi ancak olmadı.

    Yarın Webber – Vettel mücadelesini merakla bekliyorum.

  34. yazdıkların gayet mantıklı deli saçması değil,difüzör yasağında ayağını gazdan çekince kısıtlama olacak ama zaten hızlı virajlarda ayağını öle gazdan çekmeyeceğine göre redbull çok fazla etkilenmeyecektir diye düşünüyorum.Diğer söylediğin kulağa çok mantıklı geldi diyecem ama webber derecesini geliştirdi ve vettelde harika geliyordu pite girmeden önce o biraz kafamı karıştırdı.

    not:Bu arada webberin surat ifadesini hiç beğenmedim yeter artık der gibi,açıkçası üzüldüm birazzz

  35. Haberin başlığı "Red Bull'u FIA'da durduramadı" olabilirdi 😉

  36. Mustafa Mutlu avatarı
    Mustafa Mutlu

    Ferrari pilotları birbiriyle yarışıyormuş.Eh demekki daha önceden (2007-09) durum dahada vahimmiş,nascar,wrc vs derken artık yat yarışlarınada el atmış takım arkadaşlarıyla kimi.

    Lordi————hard rock! hallelujah!!!!!!———-

    Alonso yine iyi bir start alıp 3 numaraları aracı ve içindeki malum pilotu geçecektir.mclarenlerin sert lastiklerle yaşayacağı macerayı izlemek için şu andan itibaren popcornlarımı hazılıyorum.Alonso Webber den de kopmayıp 2.liği alır.SC altında fantaziler yapanlar olmazsa Alonso 2. olabilir.

    Asıl etkileri Silverstone'dan itibaren göreceğiz.Şu anda bir yasak yok.Normal şartlarda RBR 0.7-0.8 ile alacaktı 0.4 sn fark atabildi.Yarısı gitti.Asıl etkisini görmemize 2 hafta kaldı.

    Ben iki tanemiyim?

  37. Bu zeka fışkıran espirileri nerden buluyorsunuz söyleyin bizde yapalım,
    vallahi şaştım kaldım desem yalan olurha ha ha ha :))

  38. Efficient Dynamics avatarı
    Efficient Dynamics

    FIA Redbull'a karavan bağlasın belki işe yarar =P McLaren tulumunu kim tasarlamışsa kesin McLaren'e gıcığı var, o neydi öyle =) Herkes lastik koruyacağım diye içeri girerken bir tek kendini kasıp tur atan Webber'e tebrikler, Q3'e onun gibi 9 pilot daha lazım 😉

  39. Kadir YILMAZ avatarı

    Uzun zamandır yazmadığım için çok uzatmayacağım, biraz ağır kaçtığını düşünüp üstüne gereksiz yere alınan arkadaşlar varsa "bu size değil", öle isimde vermiyorum hatta siteden birileri diye bi işaret de vermiyorum, kaldıki alo ya da destekçilerine hiç bir gönderme söz konusu değil. Olay olduğu için kendi yazımı şikayet edip duruyorum, yoksa öyle ağır olsun diye yazmadım, oturdukları yerden vet kim shumi kim gibi konuşan sürekli çaktırmadan fikirlerini söyleme adına yazanlar olduğuna göre o kadar ağır görmedim. akraba lafı için; insanların bu kadar düşeceğini sanmıyorum, ileri gitmeyelim, lafımın anlamı açık, ayrıca zevki kaçan sezonu uzatmaya çalışıyorlar, memnun olmasam da bu hareketle başkalarının hayalleride kırılıyor (yarışlar iyide şampiyona…). Neyse sevinmekte size kalsın, size iyi seyirler.Bunu da kaldırırsanız sevinirm.

  40. hala yayınlamayacakmısınız.

  41. :DDD şok şok şok FİA son hamlesiyle Türkiye de bir hastaneden Vettel için yarışlara katılması sakıncalıdır diye sağlık raporu alacakmış

  42. bencede drs neymiş kafadan redbula avantaj sağlıyor sıralamalarda karşıyım ben haksız rekabet var FİA nerdesin:DD

  43. Bu arada bundan sonraki yağmurlu yarış ne zaman?!! MGP yi ona göre mi takip etsek…

    İşimiz Mikail'e kalmış

  44. yarın yarışta belli olur yeni motor haritası denedi redbull acaba nasıl fayda verecek yada sistemi şimdi kullanacaklarmı merak ediyorum.Aslında bu egzos beslemeli difüzör bizlere ne kadar etki edecek onuda merak ediyorum

  45. onu bende merak ettim ya neye baktı acaba?

  46. Schumi sıralama performansını yükseltmiş görünüyor. Rosbergle sıralamada bu kadar fark varsa, yarışta muhtemelen önünde olacaktır diye tahmin ediyorum.

  47. kimicileri unuttum birde onlar vardı değilmi.hayır son halini gördikten sonra acaba hala kimi taraftarıyız diyebiliyorlarmı.

  48. yeni diferansiyeli açarmısın kardeş nasıl bir avantaj sağlayacak merak ettim?

  49. motor haritası değiştirmeme kulralına son seansa kalan hiç bir takımın uyduğunu düşünmüyorum.
    beni bu düşünceye iten şey; son seansın ilk turlarında elde edilen dereceler ya değişmedi, ya da çok az değişti. takımlar sıralama ayarları ile ilk turlarını tamamladı ve araçlar lastik için içeriye geldiğinde yarış moduna geçirildi diye düşünüyorum. bununla birlikte red bull un yarım saniye fark atmasını buna bağlamıyorum. red bull farkı son sektörde yapıyor. burada yüksek hızla dönülen virajlar var ve bu virajlarda halen pilotlar gaza bastıkları için gaz akışı devam ediyor. haliyle gaz akışından en çok faydayı red bull sağladığına göre pastada onlara gidiyor.

    İngiltere den sonrada durumun fazla değişeceğini sanmıyorum. çünkü; red bull düzlüklerin ve yavaş virajların olduğu sektörlerde diğer takımlarla aşağı yukarı aynı tempoyu tutturabiliyor. geriye hızlı virajlar kalıyor. oralardada kuralın kısıtladığı gaz akışı devam ettiğine göre üstünlükleride devam edecektir. red bull un sıkıntı yaşayabileceği yerler sadece sürekli yavaş virajların olduğu pistler olacaktır. o da kalan yarışlar içerisinde macaristan haricinde aklıma gelmiyor. tabiki bunlar benim deli saçmalarımda olabilir. bekleyip göreceğiz.

    bir alonso taraftarı olarak; "tebrikler red bull" diyorum.

  50. Fia Renault motoru haritasını değill baş etmek istiyorsan motorumuzu yasakla.Tebrikler Redbull Renault Tebrikler Sebastian Webber.Renault motorunun 183 cü Polü hayırlı olsun

  51. burak gören avatarı

    fia nın yeni yasağo vettel i ön kanatsız yarıştırmak olacaktır 😉

  52. Sütçü beygirine binmekten daha iyi

  53. aradaki farkı kapatacak hamle hiç bir takımda şuan yok redbul kezaki yine markaları götürdü pilotlardada büyük bir aksilik cıkmas ise 2010. 2011 şampiyon alonso takipcileri olur gecen sene gibi..

  54. bak aslanım belli yaşın daha küçük az önce bir yorum yazdım sana hitaben yorumun son cümlesini tekrar okumanı tavsiye ediyorum.

  55. ben de bi eksik var diyordum ki…. 😀 tmm kadro tamamlandı..

  56. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Şimdi Yağmurda Yağmazki Başkası Kazansın Yarışı…

  57. 2011 Şampiyonu belli, 2.kim ?

    SIralamada DRS'nin kullanılması saçmadeğil mi ya.. o da yasaklansın 😀

  58. rocco junior avatarı

    sizle bi tanışsak nerenin kabadıyısıyım göstericem de işte fırsat olmuyor arkadaşlar.senin izlediğin yıllara ben…

  59. Mahhalenin kabadayısı gibi konuşmussun.Şu hayal kırıklığının ardından normal tepkiler aslında.Sadece benim nekadar süredir bu sporu takip ettiğimi nerden biliyorsun?

  60. 😀 Cellallenme le dur,sakin ol :))

  61. rocco junior avatarı

    al gene geldi süt oğlan:)

  62. kural değişikliği yetmez birazda pilotaj lazım…tebrikler vettel…ferrari pilotları ancak birbirleriyle yarışırlar…

  63. 2011 Şampiyonu belli… 2.kim ? Pffff…

  64. Fianın çarlileri yıldıramaz bizleri.
    Gene yarım saniye farkı yaptık 🙂 İstediğimizi aldık Allah ın izni ile yarın yarışı da alıp şampiyonluk koşumuzu yarılayacağız.Ferrari ve Mclarenin yarış hızı da iyi olacaktır o yüzden kolay olmayacak.
    Bu arada dün atıp tutan bugün istedikleri olmayınca bana ve bazı arkadaşlara atıp tutanlar atmadan önce iyi düşünün ki sonra atıp tutmayalım.Söylenecek laf bulamayınca hemen hakaret.Bi siz temizsiniz dimi Sütten çıkma ak Diazcılar sizi.

  65. yahu arkadaş şumi taraftarları vardı alonso ile uğraştılar.sonra bir hamiltonmudur nedir o geldi onun taraftarları yine alonso ile uğraştılar.sonra bu vettel geldi yine onun taraftarlarıda alonso ile uğraşıyor.kardeşim ne bu sizin alonso ile alıp veremediğiniz anlamıyorumki.hayır adam gridin en iyi pilotu benim demiyor,onlar aptal (hamiltonun monacoda söylediği gibi)ben akıllıyım demiyor.galiba alonsoyu bir çekememezlik söz konusu.altında en hızlı araçlar olmadan yarışıp kazanan şampiyon olan bir adam olduğu için olabilirmi.vettel kötü pilot değil ama altındaki makinanında hakkını yemeyin.şimdi idyeceksiniz weberdede aynı makina var; doğru görünüş itibariyle aynı.onun için adam gibi sevinmesini öğreneceksiniz.sonra bir çok akrabanız olabilir.

    sayın site yönetimi yorumumda tahrik edcici aşağılayıcı bir kelime yotur lütfen yayınlayın.bugün yazdığım belki 20. mesaj sadece 3 veya 4 tanesi yayınlandı.

  66. tarık emir avatarı

    pol belli, ikinci kim, mclaren ölmüş falan da filan da. bazı arkadaşlar hala cumayı fazla önemsiyor, üzerine antrenman derecelerine fazlasıyla kafasına takıp millete hava atıyor 🙂

  67. rocco junior avatarı

    Schumi-Rosberg farkı 0.009sn bu sefer Schumi geçse çok güzel olacaktı.Startın iyi isimlerinden

  68. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    lewis 2. olacak diye biran üzülmüştüm. bizi temiz tarafa ittiğin için teşekkürler weber,umarım faydası olur. McLaren in arka kanat sıralamalarda çok verimli durmuyor ama yarışta gayet iyi.yarış inş. çekişmeli olur.

  69. ntvspor salak gibi motogp yi vermiyor. yarın verecekmiş. akıla bakarmısın…

    canlı izlemek isteyenler:
    http://de.justin.tv/jack_motogp_2#/w/1384225088

  70. alonzomanyaa  avatarı

    Yahu bu ferrariyi anlamak mümkün değil. Turun bitmesine 100 metre kalmış lastik korumaktan bahsediyorlar. Allahın malları Hamiltonun önünde başlarlardı en azından temiz taraftan.

    Adam olmaz bu ferrari… Boşuna ümitleniyoruz.. Yazık…

  71. Bu arada bi sonraki yağmurlu yarış ne zaman? Ona göre bekleyelim MGPyi.

  72. Kadir YILMAZ avatarı

    terbiyesizlik sınırını geçme… verdiğin 2 cevaptan ne olduğun anlaşılıyor hadi kal sağlıcakla, iyi seyirler

  73. Resmen kafa buldu neye bakacak yoksa.

  74. alonzomanyaa  avatarı

    TANER misin 🙂

  75. arkadaş fanlarının takımından, pilotundan beklentisinin olması kadar doğal ne olabilir. sizin pilotnuz zamanı geldiğinde geriye düşünce siz ne hissedeceksiniz. Düşündünüz mü bunu?

  76. Alonsomania  avatarı

    Vettel Ferrari ve McLaren'de neye baktı acaba çok merak ettim

  77. rocco junior avatarı

    Sen konuş ulan yaşın kadar dengesiz

  78. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Tur Başına 1.2 Saniye…Büyük Fark Gerçekten..

  79. Kadir YILMAZ avatarı

    Ukalalık yapma yaşın kadar konuş yetmeymiş, bu yorumumda sen okuduktan sonra silinir umarım çünkü yakışıksız kalır. kimin ne bildiğini kimin ne kadar takip ettiğini bilmeden konuşma, sana hitaben yazmak zorunda bırakma, günlerce sadece motor kuralları için yazanlara demiyorum sallayanlar var ya onlar üstüne alınsın, çokta uzamasın. Evet umutlarını kır derken zaten bitmiş olan tadı uzatmaya çalışanlara da mahal vermemiş olur. Neyse ya daha çok izlersin gençsin sanırım…

  80. Adamlar startta geçilmezlerse yine galibiyet onların olacak.Alonso da 1 hata yaptı o da 1 sıraya mal oldu.

  81. rocco junior avatarı

    Bir insan düşünün hayalleri var iyi bir iş,iyi bir eş ve aile sahibi oluyor.Sonra bunun gibi hayal kuran başka insanlara yahu sen şöylesin siz sallıyorsunuz hayalperestler gördün mü la ben başardım siz yapamazsınız en büyük biziz vs bir kibir bir ego anlamsız bir böbürlenme yapmak sizinkisi.Nedir derdiniz,siz kimsiniz,seçerek mi yolluyorlar sizi buraya

  82. Alonsomania  avatarı

    sıktı artik..çok da sürpriz olmadı aslında..alonso son turunda hata yapmasa ancak 3. olabilirdi redbull lar rayda giden tren gibi yapışık gidiyorlar piste bakalım yarışa ne olucak ama pek sürpriz beklemiyorum ve redbulldan duble gelebilir arka planda Ferrari ve McLaren ler yarışıcak gibi

  83. rocco junior avatarı

    Arkadaşlar f1 sizin gibi yeni yetme fanlar olduğu için sevinmesini bilmeyen ******* olduğu için çirkinleşiyor.Hani birşey başardın sevin ne millete lat atarsın,kaşıntın nedir?İnsan gibi sevinemiyor musun.Sanane milletin hayalinden be adam.yeter ulan daha dün kısa donla gezerken siz biz f1 izliyorduk artistik yapmayın

  84. Değişen tek şey bazıların hayallari

  85. Alonsocu arkadaşlar 2. kimmiş yav?

    SEBASTİAN VETTEL YOU ARE THE CHAMPİON YEAAAAAAAAAHHHHHHHHHH!!!!

  86. Kadir YILMAZ avatarı

    Vettel açıklamalarının sıralama bölümü tuttu, yarışta da aynı başarıyı bekliyorum. Acımasızca sallayanlar var ya, işte onların umutlarını KIR!

  87. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Son DAKIKA

    FIA Red Bullun motor kullanmasini yasakladi

  88. rocco junior avatarı

    İlk3 olsaydı çok daha iyidi ancak Webber son anda hesapları bozdu.Kendi evinde ilk sektörde son seansın son anında bu kadar iyi giderken kritik bir pozisyon mücadelesinde derece geliştirememek ve üstüne geçilmek Alonso için çok kötü oldu ama sağlık olsun iyi bir grid dizilimi 4-5.Yarın yeni diferansiyel ile startta inşallah yer kazanırız.Bunun dışında sıktı artık hem parmak çocuğun pole alması hem bizim standart tarife 4.lük.Bari Webber alsa ona bile razıyım:))

  89. hamilton start'ta webber'i geçer, belki alonso da. ama vettel uçar gider, vettel galibiyeti bekliyorum.

  90. "gelmez o günler dönmez o günler mazide kaldı hep" böyle bi şarkı var kim söylüyor bilmiyorum ama tam ferrari adına söylenmiş bi şarkı. koyu bi ferrari fanıyım ama olmuyor artık.. ne kadar zorlasakta olmuyor. 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir