Alonso Öndekileri Yakalayacaklarına İnanıyor

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, son iki yarış Monako ve Kanada’da galibiyet şansına sahipti ve yarın da 4. sıradan kalkış yapacak.

Alonso, alınan sonucun hayal kırıklığı yaratmadığını ve Red Bull ile McLaren’in gücünün farkında olduklarını söyledi.

Alonso: “Hayal kırıklığı yaratan bir sıralama olduğunu düşünmüyorum. Çünkü, takımın dışında beklentiler yaratanlar olsa da biz, durumun gayet farkındayız”

“Amaç, McLaren ile mücadele etmekti ve bunu yaptık. Belki her ikisinin de önünde olmayı ummuştuk ama kendimizi, onların arasında bulduk”

“Yarın pitstoplar açısından farklı stratejiler görebileceğimizi söylüyorum. Amacımız, podyuma çıkmak ve bu şansa sahibiz”

“Aracın gelişim çalışmaları iyi bir şekilde ilerliyor ama aerodinamik açısından çok gerideyiz; bu da 2-3 aylık bir zaman demek. Yakalamak kolay olmayacak ama başarılı olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız”

Ferrari pilotu ayrıca kural değişikliklerine rağmen Vettel’in yine sıralamayı önde tamamlamasına şaşırmadığını belirtti.

Alonso: “Kurallara çok ufak yapılan değişikliğin, güç dengelerini değiştireceğini beklemiyordum. Olan buydu: Red Bull favoriydi ve hâlâ da öyle”

“Daha önemli değişikliklerin olacağı Silverstone’de bir şeylerin olup olmayacağını göreceğiz. Ama herkesin veya neredeyse herkesin performans açısından düşüş yaşayacağını unutmamalıyız”

Takım arkadaşı Felipe Massa ise sıralamayı 5. tamamladı ve gelişimden memnun.

Massa: “4. ve 5. sıra kesinlikle kötü bir sonuç olmasa da kolay bir sıralama değildi. Belki de diğerleri, özellikle McLaren, antrenman ve sıralama arasında fazladan küçük bir şeyler bulmayı başardı. Red Bull ise tahmin edildiği gibi çok güçlü olmaya devam etti.”

“Son üç yarışta daha rekabetçi bir hale geldik ve amacımız bu yolda ilerlemek. Aracın gelişiminde zorlamalıyız, özellikle de gelecek senenin kurallarının aşağı yukarı aynı olması düşünülünce. Dolayısıyla yapılan her iş, uzun vadede de yardımcı olacaktır.”


Yorumlar

  1. 1- Beni tanıyor musun?
    2- Kişiliğim yada olaylara bakış açım hakkında bilgi sahibi misin ?
    3- Dokunulmaz olduğumu iddia ettim mi?
    4- İlla ki cevap vermek istiyorsan, cevap hakkın doğarsa (ben buna fırsat verirsem) kullanman lazım gelmez mi?
    5- Ben senin adını kullanıyor muyum yada bugüne kadar kullandım mı?
    6- Kötü bir şey söylediğini iddia ettim mi?

    İstediğim sadece bir ricaydı, madem kabul görmedi, bende ona göre davranırım, iyi günler.

  2. comebacktome avatarı

    inşallah felipeden podyum hatta galibiyet görürüz ama sanırım herkesten 1 set daha az temiz lastiği olacak çünkü ilk seansta da kullandı yumuşak olan lastiği bu da biraz dezavantaj yaratabilir.

  3. cuma günkü antrenmanlar ve 3. antrenmanlar ile, sıralama turları arasında kalan zamanda neler yaşanıyor, merak ediyorum doğrusu. ya rakipler bu 3 saat içinde inanılmaz bir çalışma yapıyor bir şeyler buluyor; ya da daha mantıklısı red bull ve mclaren, ferrari kadar takmıyor antrenmanları. "maçta konuşuruz, antrenmanlar sizin olsun" diyorlar sanırım.

    sıralamalara gelince, felipe adına sonuçtan memnun kaldım. felipe ve webber, son saniyede kendi turlarını geliştiren 2 pilot oldular. bizimkilerde fark yine çok az (0,081), ama yine alonso önde kaldı =)

    ama bu kez geride kalıp temiz tarafı kapattığımıza çok sevindim. aslında geçen kanada yarışında da 3. sırada kalmak daha avantajlı idi, ama yağmur ve SC arkasında start, planları bitirdi.

    bu pistte de temiz tarafın avantajı büyük. felipe'den startta 1 sıra yükselmesini bekliyorum. pistin temiz tarafı, bu atak için çok müsait. bunun yanında webber, o bilindik start hatalarından birisini daha yaparsa webber'i de avlayabiliriz.

    felipe bu yarışı podyumda bitirecek bence. bakalım, Allah yardımcısı olsun.

  4. rocco junior avatarı

    Birde aralarında çok az fark var Alonso ile Hamiltonun son tura kadar geçebilecek perfonmansla geldi ama hata yaptı sorna Webber onu geçince 3.lükten indi.Gayet doğal 2-3 başlayabilirdi.Hani Mclaren bizden yarım saniye önde gibi olmuş bu yorum bugün çıkar mıyız podyuma belli olur:)

  5. rocco junior avatarı

    Peki Ferrari bugün podyuma çıkarsa?Ayrıca Bülent Şahin kardeş kötü bir şey söylemedim alınmana gerek yok ama adına cevap yazmak lazım olur o zaman kullanırım.Kusura bakma ama ne senin adın ne başkasının adı böyle dokunulmaz adına cevap yazılmaz değil o yüzden kabul edemem bu ricanı saygılar

  6. alakası yok, herşeyin serbest olduğu dönemlerde ferrari 20 sene şampiyon olamadı.yeterli bilgi olmadan yorum yaparsan olacağı bu. domine ettiği yıllarda da nasıl olduğu zaten herkesin malumu. fia ile anlaş,en güçlü rakibini yasaklarla protestolarla zayıflat,fazladan para ve diğer haklara sahip ol kimse bilmesin,biryandanda ferrari durdurulmaya çalışılıyor diye medya yardımıyla insanların beynini yıka :)) işte olan buydu. okay karacan bile bugün çıkmış diyorki 2000 li yılların başında ferrari durdurulmaya çalışıldı! yuhhh bee.. 90ların sonu ve 2000 lerin başlarında bakın bakalım kimin bulduğu sistemlere daha çok yasak gelmiş? millet saf tabi kandırın!!! asla durmayın beyin yıkamaya devam!!!

  7. cuma antremanlarında yaptığı turlarla taraftarlarına umut verme bence sevgili alonso burda gerçekten pole alacağına inanan insanlar oluyor sonra yarın kazanacağız yok podyum falan filan şu bir gerçek ferrarinin normal şartlarda podyuma çıkması çok zor anca redbull yada mclarenlerden birisinin yada daha fazlasının başına birşey gelirse herhangi bir sorun yaşarsa anca öyleki yinede çok zor. mclaren sertte sorun yaşadı cuma günü ama cumartesi sıralamalarda mclarenin sertlerle attığı turlar ferrariden daha hızlıydı öyleki massa elenmemek için yine yumuşak lastik taktı ilk seansta. ferrarinin bu yıl kazanacağı birşey yok artık.

  8. 1999 yılından beri F1 takip eden birine cevap verdiğini düşünmediğini varsayaraktan yaptığım yorumu değerli görerek verdiğin cevap için teşekkür ederim yusuf.

  9. Kardeş benimle ilgili bir problemin var ise bunu ileteceğin yer bellidir. Aksi taktirde istirham ediyorum benim adımı yorumlarında kullanma.

    Alakan içinde ayrıca teşekkür ederim.

  10. Biraz abartı olmuş ama haklısın Mclaren Ferrari özellikle Ferrari diğerlerinden fazlaca olan bütçesiyle güzel fark yapar ama Ferrari ve Mclaren'in kendilerine göre çok daha düşük bütçeli olan RedBull'a karşı zorlanmaları hem güzel hemde kötü bir durum

  11. rocco junior avatarı

    Bülent Şahin espirileri ile renk katıyor:)

  12. TiFosi_KaDiR  avatarı

    Bilemeynler için 500t :Cevizlibağ-Topkapı- Tuzla Otobüsü 🙂

  13. Yakalarsın kardeş, sen red bull'u yakalarsın, biz 500t'yi herkes işine gücüne bakar. olur.

  14. Mustafa Sar avatarı

    Bu sezon kayıp…
    Sezon bitti…
    Yeni sezon için hereşe sıfırdan başlamak en mantıklısı

  15. burak evmez avatarı

    sezon içi test yasağı kalksa red bull falan kalmaz asıl sezon içi test yasağını kaldırması lazım fia'nın bunlarda akıl yok ki

  16. sana bişey söyleyeyim mi ? eğer teknolojik açıdan tamamıyla serbest bi f1 olsa ferrari tüm takımları toza dumana katar 4 kat fark atar ama şu kısıtlaması bu kısıtlaması vs. takımın gücünü sınırlıyo bence ferrarinin gücü hakkında söz söylerken 2 kere düşün derim

  17. hasan güney avatarı

    herşey newey değil tabkide.ortada yerleşmiş bi araç var hersene üzerine bişeler koyabiliyolar.yenilkçiler.fakat ferrari bu yenilkleri takip eden oluyo,başlangcı yapan değil.

  18. Arkadaş ister motor haritası, ister dünya haritası, isterseniz CERN haritası çizin, bu adam çizdiğiniz ve çizeceğiniz her haritada size yarım saniye takıyor işte. Yapmayın bunu, boş yere ümitlendirmeyin, gücümüz bu diyin ve birazcık samimi olun. Şu vaziyetten zevk alıyor muyum? Kesinlikle hayır! Ama yok işte, o adamın işaret parmağını uzun bir süre göreceksiniz. Tek yol Devrim, nasıl mı? Tabi ki Newey'i oradan uzaklaştırarak.

  19. rocco junior avatarı

    Kesinlikle haklı ve onları aerodinamik olarak yakalamak bu sene için imkansız.Sadece fark azalabilir 2-3ay hep gelişsek onlar sadece yerinde sayarsa münkün olur.Yine de Mclarenlerle mücadele edip ikisini birden ekarte edebiliyorduk.3.lük son ana kadar cepteydi son turunu geliştiremedi hayırlısı olsun.Yarın inşallah podyuma ve galibiyete saldıracağız

  20. faruk kırıcı avatarı
    faruk kırıcı

    yarın liderlik için vet daha şanslı tabii ki sonra hamilton geliyor.alonso webber'i avlayabilir fakat startlarda genelde alonsodan iyi olan massa ve button tehlikesi var onun için.starttaki webberin performansı ham'ın galibiyet alonso'nun da pdyum şansına önemli ölçüde etkileyeciğni düşnüüyom

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir