Alonso: "Ferrari Geri Döndü"

yazar:

kategori:

Avrupa GP’de sıralamayı 4. tamamlayan İspanyol pilot, Red Bull ile olan farkın azaltılmasından cesaret aldı ve bunun ciddi bir kural değişikliğinin yapılacağı Britanya GP öncesinde gelmesinden ümitlendi.

Alonso: “Sezonun bizim için en iyi sıralamasıydı, Kanada hariç. McLaren’in 0,05 saniye gerisindeyiz ve Red Bull’un da yarım saniye.”

“Yarışların bazılarında 1 saniyeden fazla geriydik. Birçok defa, motor haritalama kuralının hiç bir şey değiştirmeyeceğini söyledik. Bu herkes için aynı. Herkes kaybedecek. En büyük test Silverstone’de”

“Sıralamada McLaren ile mücadele edebildik ve bir McLaren’in önünde birinin arkasındayız. Bu yüzden sıralamadaki hedefimize aşağı yukarı ulaşıldı. Yarıştaki hedef ise McLaren’i tekrar yenmek; bu da demek oluyor ki podyuma çıkmak”

“Performans açısından araç sürekli olarak gelişiyor. Çünkü son üç yarışta -Monako,Kanada,Valensiya- bizim için en iyilerdi. Böylece iyi bir ivme oldu. Umarım bu doğrultuda devam edebiliriz.”

Ferrari pilotu Pirelli’nin yumuşak ve orta sert hamuru sayesinde Avrupa GP’nin strateji açısından da ilginç olacağını belirtti.

Alonso: “Farklı insanlardan farklı stratejiler göreceğiz. Çünkü yumuşak lastik, herkes için daha iyi hamur olacak.”

“Tek turda daha hızlı göründü ve bozulmada da oldukça iyi. Ama yumuşak lastiklerin ne kadar uzun süreli kullanılacaklarını görmemiz gerek. Stratejilerde 1~3 pitstop arası tahmin ediyorum”


Yorumlar

  1. aynı nakarat hep aynı aynı..

    anlat anlat.)))

  2. herkes pilotlar eşit makina gibi, araçlar farklı insan gibi yorumları yapıyor…pilotlar arasında hiç fark yokmu? biri diğerinden daha becerikli olamazmı? veya daha şanslı olamazmı? o gün için daha iyi süremezmi?
    bence pilotaj eşit hıza yakın araçlarda çok önemli…
    ferrari geri döndü diyor alonso…zaten hep bu hızlarda idi önceki yarışlar içerisinde değişen pek birşey yok…lastik seçimleri pit hataları birde yegane pilotaj eklenince bu sonuç kaçınılmaz oluyor…

    pilot kadrosu değişmeden ferrari başarılı olamaz düşüncesindeyim…
    markalar şampiyonluğu zaten gündeminde değil, hedef alonsoyu şampiyon yapıp bir an evvel yolcu etmek…başarılı olsada olamasada alonso 2016 yı göremeyecek ferraride…

  3. bu araçtan maksimumu çıkarttın tebrikler Alonso

    hani bu gün mc laren dublesi vardı nerde arşiv dünyas..))ı ve şu olsaydı bu olsaydı manidar arkadaşımız..)))

    neyse meşrubatçılar gerçekten bu günde hızlıydılar ve tebriği hakettiler ama ingiltereyi görmeden konuşmak erken yinede

  4. Yarıştan sonra gördük ki geri dönen bir şey yok, sadece Alonso iyi sürüyor.

  5. hahah sonraki yarışta daha da fazla geri döneceksiniz ya da daha doğru şekilde öndekiler geri gidecek. Tabi Alonso işin o tarafını algılayamaz

  6. Alomso'nun ağzından böyle birşey cıkmamış ki.Başlık yanlış olmuş boşu boşuna umutlandıran cinsten.Her zamanki basın bildirilerinden biri.

  7. Geri mi dönmüş geriye mi dönmüş?

    yarıştan sonra gelen edit : evet, şimdilik geri dönüş sinyalleri var ama umarım bu geriye dönüşe dönmez.

  8. en iyi derecelerle geliyordu sektör zamanları olarak yani fark aslında yine 0.5 sn üstünde

  9. burak evmez avatarı

    uzaydan dünyaya dönmüş saçma saçma espriler yapma hiçbir değeri yok

  10. 05Alonso| SF' F150° Italia  avatarı
    05Alonso| SF' F150° Italia

    Geri dönmüş ya işte. 🙂

  11. Nereye döndü onu da söyleseymiş.

  12. rocco junior avatarı

    Evet haklı olabilirsin ama en azından esas rakip olarak önce Mclareni belirlemeliyiz sonuçta birini geçmeden öbürünü geçemezsiniz.Gerçekçi konuşmuş ancak ben geri döndüğümüzü düşünmüyorum sadece pistten piste ve lastik farklarına göre araç perfonmansları çok değişiyor.Esas dengeler İngiltere'de belli olacaktır.Farkı sezon sonuna kadar ne kadar kapatırsak o kadar iyi

  13. Ferrari Red Bull'u bırakmış artık. Sadece Mclaren'la yarışıyor.

  14. fakat şunu gözden kaçırmış alonso, vettel son turunda çok iyi bir zamanla geliyordu, 0,4 saniye kadar daha açacaktı fakat pite daldı, turu tamamlamaya gerek duymadı. yani bu biraz yanıltıcı olabilir. fark 0,8 saniyelerin üzerine çıkabilirdi.

    biraz yanıltıcı değerlendirme yapmış olabilir kendi adına. redbull hala çok güçlü gidiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir