Takımlar Motor Devirlerinin Yükselmesini İstiyor

yazar:

kategori:

Pazar sabahı Valensiya padoğunda teknik patronların bir araya geldiği toplantıda temsilciler, geçen hafta Formula 1 Komisyonu tarafından onaylanan yeni motor planlarını kabul etti.

Takımların bu onayı, yeni kuralların yürürlüğe girmesi yolunda resmi işlemler bağlamında bir gereksinimdi. FIA, bu konunun bu ay sonunda çözülmüş olmasını istiyor.

Bu sabahki görüşme, Teknik Çalışma Grubu’nun resmi bir toplantısı olmasa da anlaşılan o ki takımlar, FIA’dan Charlie Whiting’e bir mektup yazdı ve V6 motor planları ile ilgili planları desteklediklerini ifade etti ama bu mektupta, devirlerin 12.000 ‘den 15.000’e çıkarılmasını talep etti.

Motorlarla ilgili durumun yanında takımlar, 2013 için düşünülen şasi kurallarının da, motorlarla çakışması için bir sezon ertelenmesini istedi.

Mesele, FIA Dünya Motor Sporları Konseyi’nin resmi olarak faks yolu ile oylamasına gideceği düşünülüyor. Bu demek oluyor ki önümüzde hafta kurallar belirlenecek.

Mercedes-Benz Motor Sporları Sorumlusu Norbert Haug, yeni motorlarla ilgili planlardan memnun olduğunu söyledi.

Valensiya’da Haug: “Gelecekte daha da düşük maliyetlerimizin olması önemli. Bütün takımların aynı oyu kullanmaları ve bütün üreticilerin çok kısa bir süre içinde birlikte olmalarını güçlü bir işaret. Bu, olumlu bir gelişme”


Yorumlar

  1. Mclaren Mercedes avatarı
    Mclaren Mercedes

    çok doğru bir nissan gtr kadar mı olacaktı f1 12000

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir