Webber: "İkinciliği Kendi Hatamla Kaybettim"

yazar:

kategori:

Yarışı 3. sırada tamamlayan Webber, yarışın özellikle ilk bölümünde oldukça güçlüydü ve hem Sebastian Vettel ile farkı korudu hem de Alonso’ya geçilse de tekrar geçmeyi başardı. Ancak son pitlere erken girme riskini alan Webber, İspanyol sürücünün arkasına düştü ve damalı bayrağı 3. sırada gördü.

Webber “İkinci bitirmeliydik ancak bunu başaramadık. Muhtemelen bu seneki en iyi yarışımdı, dürüst olalaım. Üçümüz de yok yakındık. Lastikleri korumaya çalışıyorduk. Yarışın ilerleyişinden memnundum ve benim hatam olduğu için ikinciliği kaybettim.”

“Fernando’nun hemen arkamdan geleceğini biliyordum ancak çıkış turunda orta sert hamurların nasıl performans göstereceğini bilmiyordum. Bu riski aldık ve kaybettik.”

“İkinciliği benim hatamla kaybettik. Sonunda vites kutusunda sorun oldu. Mclaren’le büyük fark açmıştık bu yüzden sorun olmadı.” dedi.

Red Bull pilotu, gösterdiği performanstan memnun olduğunu ve sıradaki yarışta daha güçlü olacağını söyledi.

Webber “Uzun zaman sonra ilk defa bugün çok yakındık. Gittikçe daha iyi oluyorum ve geride % 15’lik dilim kaldı. Bu isimlere karşı yarışmak güzel. Performansımdan memnunum ve sıradaki yarışta daha iyi olacağım.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir