McLaren Pilotları Takımlarından Performans İstiyor

yazar:

kategori:

Red Bull’a kafa tuttukları yarışların ardından McLaren, Avrupa GP’de Ferrari tarafından geçildi

Hamilton, takımın bir sonraki güncellemelerinde daha fazla performans ortaya çıkarmaları gerektiğini belirtti.

Hamilton: “Yere basma kuvveti açısından oldukça geride olduğumuzu düşünüyorum. Birçok haftadır bir güncelleme yapmadık. Mesela ön kanat gibi güncellemelerimiz oldu ama arka yere basma kuvveti… bu konuda gerçekten sıkıntı yaşıyoruz”

İngiliz pilot ayrıca Silverstone’deki kural değişikliklerinin ardından McLaren’in en çok zarar gören takım olabileceğini de öne sürdü.

Hamilton: “Geçelek yarışta gerçekten ama gerçekten sıkıntı yaşayacağımızı düşünüyorum. Motor haritasını (egzoz beslemesi) kaybettiğimizde orada bazı değişiklikler görebileceğimizi düşünüyorum”

Takım arkadaşı Button da McLaren’in yeri konusunda Hamilton’a katılıyor.

Button: “İyi güncellemelere ihtiyacımız var. Başımızı önümüze eğip aracı, paketi geliştirmeliyiz. Aerodinamik olarak bana göre Silverstone için gelişime ihtiyacımız var. Çünkü ileri yönde gitmiyoruz ve bunun üzerine yoğunlaşmamız gerek.”

“Bazı parçaların geleceğini biliyorum ama daha fazlasına ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Bazı riskler almalıyız. Çünkü arkamızdakilerle fark büyük; bu yarışta Mercedes’ti. Ferrari önümüzde ve Red Bull çok uzaklarda”

“Çok tur zamanına ihtiyacımız var. Bu yeni kural değişikliğinde difüzör beslemesinin gerçekten büyük bir etki edip etmeyeceğini bilmiyorum. Tur derecesi olarak olacak ama güç dengelerini değiştirmede etkisinin olacağını sanmıyorum. Umarım Red Bull’a kıyasla biraz daha fazla kazanım sağlarız ama şu anda bundan emin değilim”

Hamilton, Valensiya’daki yarışının hem kötü kalkış hem de lastik aşınmaları nedeniyle zora girdiğini ama McLaren’in yine de 4. sıradan ötesi için gücünün olmadığını ifade etti.

Hamilton: “Kötü bir kalkış yaptık, gerçekten çok zayıf bir kalkıştı. Ferrari’lere geçildik. Ama dürüst olmak gerekirse Ferrari kadar hızlı değildik. Bu yüzden onların önünde olsaydım bile orada kalmak için gerçekten sıkıntı çekecektim”

“(Telsizden) çocuklar benden pistte daha uzun kalmamı istiyordu ve ben ‘Lastiklerime elimden geldiğince fazla dikkat etmeye çalışıyorum. Yapabileceğim bu’ dedim. Bu yüzden sürekli olarak zorluyordum ama lastiklerim… Uzun bir süre önden kayma ile gerçekten sıkıntı yaşadım”

“Bu hafta sonu performans açısından bir adım geri attık veya diğerleri yine ileri yönde bir adım attı. 4. bitirebilmek, en azından son iki yarışım düşünülünce yine de iyi puanlar aldım”

Button’un KERS ile başı ağrıdı.

Button: “Çok iyi bir dengem yoktu, çok fazla patinaj yapıyordum; yarış boyunca sıkıntı yaşadım”

“Ardından yarışın ortasında KERS arıza yaptı; bu da bize büyük tur zamanlarına mal oldu. Çok iyi bir KERS sistemimiz var ve bir turda yaklaşık 0,4-0,5 saniye. Çünkü KERS’iniz varsa (virajlarda) çıkışlarda ve frenlemede kazanıyorsunuz”


Yorumlar

  1. rocco junior avatarı

    Bence son 2 yarışta Mclarenin sıralama ve yarış perfonmansındaki kayıp güncelleme eksikliği yanı sıra bu yeni kurallardan oluşacak dezavantaja çözüm gibi duruyor.Belli ki onlarıda fazlaca vuracak ve yeni motor haritasına ebd ne zıkkımsa ona uyum için birkaç yarışı es geçip yeni versiyon hazırlamakla meşgul olmuş olabilirler…

  2. FErrari kuralın yine kendileri için çıktığını inkar etmek için McLAren i suçlama yöntemini seçmiş. Ferrari gerçekten çok hızlandı arkadaşlar evet:D

  3. '''Mclaren araca daha fazla DF katmak istiyorsa, dün buralarda deha bir arkadaş vardı, göbeğiyle oturduğu araca DF kazandırıyordu, "xtrabit racing" ti sanırım, hamiltonun yerine onu alsınlar, tur başına 1-2 sn kazandırır belki :))
    Fakat en çok üzüldüğüm nokta piyasada alo ve ham gibi pilotlar varken vettel'in altındaki araç sayesinde nimetten sayılmaya başlanmış olması, keşke imkan olsada RB7 ile ALO ve HAM ın performanslarını görebilsek…'''

    hamiltonu sevmesemde gerçekten başrılı bir sürüşü var ve kendinden araca bir şeyler ekleyebiliyor aynı durumu Alonso içinde kullanabilirim.

    ve bir efsane gösterilen vetteli de mc laren ve ferrari aracında görmek isterdim acaba ne yapabilir diye bu gerçekten güzel olurdu.

    gelelim kötü sonuçlara bulunan mazeretlere

    setuplarda hata yapılmış.. ferrariden çalınmış ve o sezon iyi gitmişti

    bence bu senede meşrubatçılardan çalın kesinlikle yanılmazsınız üstelik pilotlar sizden kimse dışarı bilgi sızdırmaz

    göbeğiyle araca DF kazandıran zihniyete çok koptum yanlız denge kaybı önden kayma

    ve lastik ısı problemlerine bizden bir çözüm..)))))))))))))))

  4. ben mclarenin silverstone da galibiyet mücadelesi verebileceğini düşünüyorum ferrariyi tutuyorum fakat mclarenin gücüne de güveniyorum %99 ferrariler mclarenlerin arkasında tur yememye çalışabilir bu sefer yemezler belki de ama büyük bir fark görebiliriz böyle bir durumda vettel yerine hamiltonu tercih ederim çünkü pistte en çok ayrtona benzeyen pilot o ama yarış içinde biraz daha düşünceli olursa geleceğin pilotu da olabilir ama şu an alonso vehamilton yarım saniye ekleyebiliyorlar kendilerinden

  5. Alonso-Button avatarı
    Alonso-Button

    ve bu setupları yapan mclaren pilotları.

    sezon öncesi testlerde ve sezonun şimdiye kadarki kısmında hala çözememiş olmaları

    DÜŞÜNDÜRÜCÜ.

  6. :)))))))))) Eyvallah 🙂

  7. büyük gücelleme olmadığı biliniyordu makul karşılamak gerekir ki ardarda 3 cadde pist yarışının sonuncusunda bu yönde adım atılması mantıksız.ne yazık ki yarışta da performans düşüktü.pilotlarda Silverstone için büyük bir paket hazırlandığını belirtmiş umduğumuzu bulabiliriz umarım fakat egzostaki yasaklamadan çok fazla çekinildiğinin belirtilmesi üzücü

  8. -önden kayma
    -denge kaybı
    -lastik ısılarının kontrol edilememesi
    ————————————————–
    antremanlarda orta sertleri çalıştıramadık.
    bu, yarışın sonlarında bu lastiklere geçildiğinde bizim yarışın sonlarında baskı altına gireceğimiz manasına geliyordu.

    bunun için ayar değişikliğine gittik. ve başarısız olduk.
    bu ayar değişikliği başta yazdıklarımında var olmasına yol açtı.

    kısaca pilotlarımızın anlattığı kadar "vahim" bir durumun olduğunu düşünmüyorum.

    en önemli konulardan birinde (set up'lar) büyük hata yaptık. ve cezalandırıldık.

  9. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Mclaren araca daha fazla DF katmak istiyorsa, dün buralarda deha bir arkadaş vardı, göbeğiyle oturduğu araca DF kazandırıyordu, "xtrabit racing" ti sanırım, hamiltonun yerine onu alsınlar, tur başına 1-2 sn kazandırır belki :))
    Fakat en çok üzüldüğüm nokta piyasada alo ve ham gibi pilotlar varken vettel'in altındaki araç sayesinde nimetten sayılmaya başlanmış olması, keşke imkan olsada RB7 ile ALO ve HAM ın performanslarını görebilsek…

  10. Hamilton cu McLaren taraftarlarının buraya yazmıyor olmaları hatta tek zevk aldıkları yer olan ALonso haberlerinin altında olmaları katidir.ALonso yu hiçbir zaman unutamadınız ve unutamayacaksınız…

  11. İlginç yorumlar var gerçekten benim izlediğim yarışta zafer Sebastian Vettel'in oldu, alonso kazandıda benim tv yanlışmı göstermeye başladı. bazıları hemen havaya girmiş artık ferrariciler 2.liğe oldukça tatminkar bakıyor bu iyi bir gelişme şimdiden kendileri alıştırsanlar. McLaren'e gelirsek bu hafta iyi başlamadı cuma günü araç medium lastiklere pek iyi davranmadı cumartesi toparlanır gibi oldu ama pazar günü yine başladı RedBull dışında yarış kazanan tek takım olarak Silverstone'da daha rekabetçi olacağımızı söylemeye gerek yok herhalde. hazır ''ispanyadaki lastik kombinasyonuda kullanılacakken'' daha iyi olacağımıza şüphe yok. bir yarış kötü geçti diye bazıları hemen havaya girmiş 2 hafta sonra görüşmek dileğiyle.

  12. "MAŞAALLAH"

    haberin yorumlarına bakınca ALONSO fanlarının harici yazan olmamış:)

    ALONSO fanları bu ikincilikle baya mutlu olmuşlar:) birde galibiyet gelirse çekeceğimiz var:)

    bu tip kötü yarışlar rekabetci takımları genelde tetikler; bu sezon bu kadar kötü olmamıştık biryerlerde bir sorun var ve onu kısa zamanda çözeceğimize eminim;pilotların bu şekilde açıklama yapması iyi beklenileri düşürüp takıma baskı oluşturuyorlar bu baskıdan takım gece gündüz çalışmaya mecbur oluyorlar.

    ingilterde güçlü bir McLAREN göreceğimize eminim.

  13. Şuna açıklık getireyim, pilot galibiyet mücadelesi beklerken cumartesi, pazar yarışta lastiklerini korumaz ise 4. bile olamayabileceği karşısında sinirlenebilir. Söz konusu Lewis ise kimse ona yavaş sür demesin. Ben bu sene Çinde de aynı şeyi duydum telsizden. En iyi strateji sende lastiklerini koru demelerini duymaktan başka birşey duymadım. Ama Lewis kendi yarışcılığı ile yarışı kazandı.

    Yani boş konuşmayın bence. Onboard larda çok net gözüküyordu yol tutuşun olmadığı. Özellikle Button un. Lewis lastikleri zorluyarak bu dezavantajı kapatıyordu belki ama o zamanda lastikler çok çabuk bitti. Bu yarış 2010 Almanya gibiydi, yada Singapur.

    Başka bir nokta ise yine bir tıkanma evresine girdik 2010 da olduğu gibi. Yine araçtan maximumu çıkaramıyoruz güncellemelerle. Buda mühemdislerin kötü olduğunu gösterir. Tabi başka problemler yoksa.

    Hemem birşeyler yapmalıyız. Zaten şampiyonluk söz konusu bile değil şuan. Ama yarışlar kazanmalıyız. Pes etmenin sırası değil.

  14. mc laren takımı bu gün resmen döküldü..
    çok yavaş kaldılar yarışa renk katamadıkları gibi neredeyse tur yiyeceklerdi

    ingiltereyi görmeden konuşmak erken umarım daha rekabetçi olurlar ve heyecanlı yarışlar izleriz.

    ve her yarışta Alonso ya gönderme yapan anti fanlara da buradan bir geçmiş olsun diyelim iyi ve kötü günde
    martin efendi hani bu takım çok hızlıydı 3 yarıştır efsaneler estiriyordu.

    tabi yağmur yağmadı böyle oldu.

  15. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hamiltonun hornerle kapalı kapılar ardında yaptığı görüşmenin detayları bu yarıştan itibaren netleşmeye başlar.Gergin telsiz konuşmaları ve sabrın sınırı vardır tarzı güncellenmiş konuşmaları ingilizlerin memleketinde de görürsek şaşırmam.Bu kural değişikliğinden en çok zararlı çıkan takımın mclaren olacağını bilecek ve bunu söyleyebilecek kadar ileri gitmişken….
    Zevkli bir ingiltere bizi bekliyor..

  16. McLaren bu bi sonraki yarışda zımba gibi olurlar üstelik kendi evleri, asıl mesele öyle ya da böyle biri RB7 nin fişini çeksin artık, geçen yıl hiç değilse Webber Vettel den puan çalıyodu, bu sene oda yok. Sanki Vettel ayrı Webber ayrı takımdalar…. Pfff RB7 kural değişiklikleriylede yavaşlamassa ( ki pek ümidim yok en azından bariz bi yavaşlama olmaz.. ) bu sezonu kapatalım, Kendi kafamda çokdan kapattım ama işte bu kurallar falan yinede UMUT GARİBİN EKMEĞİDİR… =))

  17. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    İşler çok çabuk tersine dönebiliyor.Button dün bu yarışta redbulların egemen olamayacağını söylemişti.(50 saniye fark egemenlik sayılmazsa).Bugün ise redbull çooook uzaklarda diyor.Umarım biraz sonra martin son 3 yarıştır en hızlı takımdık şimdi de öyleyiz demez:)

  18. Birazdaha kötü günler görsünler bakın o zamanki açıklamalara… yarış kazanırken ben kazandım; yarışda esamen okunmazken McLaren performans ver diyeceksin.Bu adam yüzünden McLaren çok şey kaybetmişdir.Ferrari deki ALonso nun cinnet geçirmesini bekleyenler onun takımı nasıl koruduğunu ve motive ettiğini görüyorlar.Bakalım yakın zamanda neler olur…

  19. Alonso-Button avatarı
    Alonso-Button

    Monaco ve Kanada da hedef 50 puan. sonuç: 8 puan

    Valencia'da sıralamalarda RBR yi yeneriz sonuç: 3.lük

    Valencia'da kazanırız (hedef 25 puan) sonuç: +50sn 4.lük

    Telsizde ters ters cevaplar.

    Button'ın bu seneki daha iyi performansı

    Bu menajer sonu olacak çocuğun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir