Schumacher: "Kesinlikle Benim Hatamdı"

yazar:

kategori:

İlk pit stoptan çıkışta ilk virajda Petrov’a yaklaşan Schumacher ön kanadını Petrov’un arka tekerleğine kaptırınca kanat kırıldı ve sonuç olarak Schumacher ekstra bir pit yaptı. Yarışta sorun yaşayan olmayınca Schumacher ancak 17. olabildi.

Schumacher “Benim için pek de memnun edici olmayan bir yarıştı. Yarış sonucu 15. turda Petrov’a doğru kayınca belirlendi ve muhtemelen kazanabileceğim puanları orada kaybettim. Yarış performansımız muhtemelen yarışa başladığımız yerde tamamlamamızı sağlayacaktı ancak o kazadan sonra bunların hepsi spekülasyon olabilir.”

“Petrov’un geleceğinden haberdardım ancak onu çok geç gördüm ve mümkün olduğu kadar geç fren yapmaya çalışıp virajı onunla dönmek istedim. Ancak geri çekilmek istediğimde ön lastikler kilitlendi ve ona doğru kaydım. Açık bir şekilde benim hatamdı.”

“O andan sonra yarışı tamamlayıp finiş çizgisini gördük. Artık kendi evimiz sayılan Silverstone’a bakacağız.” dedi.

Yarışı 7. sırada tamamlayan Nico Rosberg “Bugünkü 7.likten memnunum çünkü elimizde araçla başarabileceğimiz en iyi sonuç buydu. Startta Jenson’u geçmek harikaydı. 3 pit stopla doğru karar vermiştik. DRS’nin olması Valencia için olumluydu ve bazı iyi geçişler gördük.”

“Artık evimizde olacak sıradaki 2 yarışta liderlerle farkı kapatmaya çalışacağız. Silverstone öncesinde tüm takımın sıkı çalışacağından eminim ve takımdan ve ailelerinden çok fazla kişinin olacağı pistte yarışmak için sabırsızlanıyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Salla Schumi Önemli OLan Senin Rosberg gibi performans göstermen artık gecilme su caylaya ez gec katla sandivic yap sunu artık canadada adeta show yaptın o gece parti verdim evde senin gibi sürücü tanımam ben bu dunyada yürü kocum kim tutar ulenyt.

  2. Mantıklı düşünürsek MGP'nin zaten verimli bir sistemi yok. Yeni kısıtlamalar getirilse bile kaç yazar ki ? Ben şuanki Mercedes aracının sezona başladıkları araçtan farklı olduğunu düşünmüyorum. Tıpkı geçen sezon olduğu gibi. Araç sorunlu, üçbeş yeni parça getiriyorlar, deniyorlar bir nevi deneme yanılma yöntemi, bakıyorlar olmuyor Norbert Haug çıkıp bir sonraki yarışta ileri doğru adımlar atacaklarını ve bunun için çok çalışacaklarını söylüyor. Aynı terane devam ediyor. İki yıldır Mercedes kendi takımını kurmuş ve ben kendim kayda değer hiçbir gelişme göremedim. Dünkü yarış gösterdi ki Force India ve Toro Rosso takımlarından bir farkları yok.

    Silverstone'da uygulanacak yeni düzenlemeler Mercedesi daha da gerilere götüreceğini düşünenler çok; fakat ben tam tersini düşünüyorum. Bu araç daha ne kadar gerilere gidebilir ki ? Tur başına 5 saniye fark yiyecek hali yok ya ? Doğruluğundan emin olmamakla birlikte Adrian Neweye göre bu yasaklamalardan en çok Ferrari ve Mercedesin faydalanacağını düşünüyormuş.

  3. site yönetimi şu el nanonun dalga geçmeli seviyesiz yorumlarını yayınlıyorsunuz ya şaşıyorum size.
    petrova petrol,newey'e dekolte kafa,red bull'a meşrubatçı,hamilton'a çikolata kafa,webber'e aborjin… bu ne böyle.

  4. sakin ol gardaş! yapmış bir hata üstüne gitme garibimin 🙂

  5. şumiye üzüldüm
    petrole de yazık oldu

    asıl üzücü olan ise şuminin bu statüdeki bir araç ve takımla geri dönmesiydi bu hallerde onu görmek en büyük üzüntü bence.

  6. Pite çok geç çağırdılar gerçekten. Petrovla temastan sonra herşey bitti. Eğer temas olmasaydı Rosberg ile birlikte finiş görüceklerdi. Sağlık olsun Schumi bi dahaki sefere :))

  7. schumacher61 avatarı

    ben anlamıyorum bu işten bişey !!! rosberg'in yeri ilk pitstopta garanti olmasına ve önündekini geçme ihtimali olmamasına rağmen, takım önce rosberg'i içeri aldı.halbuki önce schumacheri alsaydı hem trafikte kalmayacaktı, hemde baskıdan kurtulacaktı.artık yazmaktan yoruldum ama RE-ZA-LET…..

  8. Arkadaşlar Silverstone'dan itibaren devreye girecek olan kural MGP yi ne oranda etkiler. bİr fikriniz var mı? Genel kanı en fazla olumsuz etkilenecek takımların başında geldiği. bu durumda iyice felaket olacak yarışlar bizim için.

  9. Yarış içerisinde bakıyor ki yarışarak adından söz ettiremeyecek, hemen bir atraksiyon gerçekleştiriveriyor.

    Seviyorum bu adamı.

  10. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    ulan adamım seni sabaha kadar odunla kovalarım,
    o nasıl bir hata Schumiiiiiiiiiiiiiiii,
    üzdün bizleri efsanem :(,
    sağlık olsun Maykilim,
    en azından hatanı kabul etmen biraz olsun kızgınlığımız geçti sana olan,
    ah Schumi ahh :S

  11. Bilmiyorum ben bugün mercedes araçlarını 23. ve 24. olmuş olarak görüyorum kafamda araç çok berbat üstüne birde liderle farkı kapatmaktan söz ediyorlar 🙂 Önce araçtaki sorunları çözün her yarışta denge probleminiz var ondan sonra gelişimi sağlayın muhtemelen o temas olmasa Schumacher 8. olacaktı dünde demiştim mercedes 7 -8 olur diye içimden geçirmiştim tahminim tuttu.

    Motor haritalarıda silverstone'da net bir şekilde göreceğiz mercedes tam batacak willams toro rosso sauber ile çekişir artık belkide arkalarında kalır…

  12. Alışkanlık işte. vazgeçilmiyor:))

  13. rosberg ne demis öyle :)) "liderle farkı kapatmak" kafası güzel galiba.

  14. Yahu bir hafta sonu da bir kazaya karışmasan kesinlikle şaşıracağım 🙂
    Vukuatsız bir hafta sonun yok, ya aracında birşeyler oluyor ya kazalara karışıyorsun ya da başka birşey.

    Adamın gerilimsiz yarışı yok, ona bağımlı olarak bizim de. Bundan sonra korku ve gerilim filmleri yerine Schuminin yarışlarını izleyeceğim 🙂

    Şaka bir yana kazada en büyük pay yine aptalca strateji uygulayanlarda. Zamanında pite alsalardı böyle bir şeye de mahal vermeyeceklerdi.

  15. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Ben Niye Schumacheri Bu Kadar Geç Çağırdıklarını Çözemedim…Mercedes Yine Saçma Bir Hata Yaptı…Tabiki Schumacherdede Hata Var Yeni Lastiklerin Var..Bırak Geçsin İlerde Alırsın Zaten…Gereksizdi…Mercedes Gerçekten Yarım Saniye Olan Farkı 1.5 Saniye Nasıl Çıkardığını Çözemedim..Helal Olsun..

  16. Bu araçla bu kadar ne yapalım. Sende insansın ve hata yapabilirsin.
    Bence pite geç aldıkları için bu karambolün ortasında kaldın. 12. turda pite çağırmaları gerekiyordu.
    MGP için 3 pit lükstü. yarışın başında 1 set yumuşak ve ardından sert lastiklerle toplam 2 pitle yarışı bitirirler diye öngörmüştüm.
    Ama zaten bu temas herşeyi berbat etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir