Sutil Zor Günlerin Ardından Puanla Keyiflendi

yazar:

kategori:

Adrian Sutil: “9. olmak harika bir duygu. Bütün hafta sonu boyunca araçtan azamisini elde etmeyi başardığım için memnunum. İyi bir kalkış yaptım, Heidfeld’in önüne geçtim ve sonrasında ilk bölümde Schumacher’den kopmadım. Sıkı bir şekilde zorladım ama onunla kalma şansım yoktu.”

“Yarışın ortalarında önüm açıldı, iyi bir yarış tempom vardı ve 8. sıraya yükseldim. Son pitstop sonrasında iki pitstop stratejisi benimseyen Alguersuari’nin arkasında çıktım. Onu geçmek için her şeyi denedim ama DRS alanı, geçişi çok kolay yapmadı ve 9. sırada kaldım. Araç gerçekten bugün sürüş için iyiydi ve bu sonuç için takım adına gerçekten mutluyum”

Takım arkadaşı Paul di Resta ise, stratejiyi doğru seçip seçmediklerini sorguluyor

Di Resta: “Bugün doğru stratejiyi seçip seçmediğimizden emin değilim. İlk bölümde lastiklerimin bittiği birkaç tur vardı ve yeteri kadar erken pite girmedim. İkinci pitstopta bunu telafi ettik ve Heidfeld ve Barrichello’yu geçtik. Ama son pitte yine kaybettik.”

“Lastikler bittiğinde işler zor oluyor. Çünkü tur başına yaklaşık 2,5 saniye kaybediyorsunuz ve bu, yakın olan orta grupta mücadele ederken çok fazladır. Bu meseleler olmasaydı puan alabilirdik. Çünkü geçiş düşündüğümüzden daha zordu; DRS alanı ile bile. Yani hafta sonundan en iyisini alamadık. Ama bunu arkamızda bırakıp Silverstone’de, evimdeki yarışa bakıyorum”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir