Massa: "Hamilton'la Mücadele Şansım Vardı"

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot, 4. sıra için güçlü adaydı ama bir lastik değişiminde sol arka tekerleğinin değişiminde sorun yaşanınca kendisine pahalı patlayan süre kaybı yaşadı.

Massa:”Sürekli olarak diğer pilotlarla mücadele edilen iyi bir yarıştı. Opsiyon lastiklerinden en iyisini elde etmeye çalıştım. Çünkü ana lastiklerde tempomuzun en üst düzeyde olmadığını hesap etmiştik.”

“İkinci pitstoptaki sorun utanç vericiydi. 4-5 saniye kaybettim ve bu, Hamilton ile 4. sıra mücadele etme şansıma mal oldu. Performans olarak görülen kadarıyla bugün her iki araçla da McLaren’in önünde olmalıydık. Bunun yarısını başardık.”

“Çok iyi bir kalkış yaptım; Hamilton ve Alonso’yu geçtim. Ardından Webber’i atak yapmak istedim ama bana kapıyı kapattı. Neredeyse temas edecektik. Bu yüzden Fernando dıştan gelip beni geçme şansı yakaladı. İkinci yumuşak lastik setimde birkaç sorun yaşadım. Ama daha aşınmış olan bir sonraki seti taktığımda işler çok daha iyiydi. Sonunda orta hamurlarla bile durum çok kötü değildi. Onlarla rekabetçi dereceler elde edebiliyordum.”

“Şimdi Silverstone hafta sonuna geldik. Son 3 yarışta gösterdiğimiz ilerlemeyi doğrulayıp doğrulamayacağımızı göreceğiz. Ayrıca Pirelli’nin lastik tercihleri de önemli olacak. Orta – Sert hamur ikilisi ile giderlerse durum bizim için daha zor olacak”


Yorumlar

  1. yine seviyesiz bir yorum onun adı hamilton çukulata renkli değil ırkçılık yapma. ayrıca site yönetimi bunun ırkçı yorumlarını yayınlayıpta benim eleştirimi yayınlamazsan ayıp edersin ona göre.

  2. massaya tebrikler kalkışından dolayı.

  3. Alonso her zaman ekstara sürüyor bütün yarışlar ile aynı sürüşünü gerçekleştirdi

  4. rocco junior avatarı

    Herhalde f1de aşınan lastik kavramından bihabersin.Birincisi Massa çok hızlı geliyordu ve pitte zaman kaybı 4-5sn en az.Yarış bitti 6sn ile psit üzerinde deli gibi zaman kazandı Hamiltona çünkü lastikleri çok aşınmış ve telsizden uyarı gelmişti.Ayrıca Alonso çok iyi sürmekle beraber araç izin vermese süremezdi demek istiyorum.Bugün f150 sezon başından beri en rekabetçi günündeydi bu pistte Rb den sonra en iyi araçtı bunu Massa da gösterdi zaten.Bu kadar taraflı olmayın

  5. Gerçekten nasıl bir kalkıştı. resmen Nos'ladı.

  6. İlk pitten sonra hamiltonun fastestlap zamanlarına tam 3 tur sonra karşılık verilmeseydi ve 2.pitte sorun yaşamasaydı massanın hamiltonla uzaktan yakından alakası olmazdı.Massanın tehdit oluşturmadığını söyleyenler, hamiltonun arkasına müthiş hızla yaklaşan massa ile alakalı hamiltonla konuşulan diyaloğa baksınlar.

    Yarışı başından sonuna kadar büyük bir dikkatle olmasa da izledim ve bahsi geçen telsiz konuşmalarını bende dinledim. Söylemek istediğim şu ki Massa, Hamilton'un arkasına yaklaşsa bile onu geçebileceğini düşünmüyordum. Bir pilotun arkasına büyük bir hızla yaklaşmak onu kesinlikle geçebileceğiniz anlamına gelmez. Büyük bir farkta neye göre büyük bir fark. Bahsettiğin turlarda Massa yaklaşık tur başına 1 saniyelik bir sürat farkı ile geliyordu ki lastikleri diğerleri ile aynı kıvama geldiğinde fark durdu. Durmadığını farz etsek bile pistin yapısı itibarı ile araçları tren katarı haline getirmekten başka hiç bir faydası olmadığı da aşikâr olan bir pistte neredeyse denk güçteki araçlar ve Hamilton'un savunması karşısında "Massa geçerdi yeaa" demek bana pekte gerçekçi gelmiyor. Sana geliyorsa bilemem.

    Ayrıca Alonso'nun hızı da kimseyi kandırmasın, bugün Alonso ekstra sürdü.

  7. rocco junior avatarı

    Ben atak yapabileceğine inanıyorum bu yarış çok innamış ve zorluyordu ayrıca lastik sorunu vardı Lewiste aşınmıştı.Ancak dediğin gibi bizim bu pit ekibi zaten rakipler için var pist üzerinde geçsek bile geri veririz yerimizi:)

  8. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar
    Ama dürüst olmak gerekirse Ferrari kadar hızlı değildik. Bu yüzden onların önünde olsaydım bile orada kalmak için gerçekten sıkıntı çekecektim"

    Hamilton böyle söylüyor.

    İlk pitten sonra hamiltonun fastestlap zamanlarına tam 3 tur sonra karşılık verilmeseydi ve 2.pitte sorun yaşamasaydı massanın hamiltonla uzaktan yakından alakası olmazdı.Massanın tehdit oluşturmadığını söyleyenler, hamiltonun arkasına müthiş hızla yaklaşan massa ile alakalı hamiltonla konuşulan diyaloğa baksınlar.

  9. Ferrari, pit yolundaki o hatayı yapmasa bile şahsen Felipe'nin geçiş hamlesi yapabileceğini düşünmüyorum.

  10. takım o hatayı yapmamış olsaydı MASSA ciddi riskti bizim için saolsun FERRARİ bizim durumu kurtardı:)

  11. pit ekibi gerçekten çok kötü ve yürek sızlatıyor

    diğer dikkatimi çekende massa özellikle çukulata renkli ile neredeyse mücadele etmezken hemen geç hesabı ve ya hiç baskı kurmama hali..

    Alonsoya bir hiddet ve savunma halleri sanırım Alonsonun Mc yılları ve geçen seneki olayların etkisinden kurtulamamışa benziyor

  12. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Strateji hatası ve aksiliklere rağmen güzel bir performans gösterdi.İlk pitstoplarda hamiltondan 3 tur sonra içeri alınması ve 2.pitin 5 saniye daha uzun sürmesi kaçınılmaz sonu hazırladı.Yarış boyunca mclarenin tek hedefi Massa idi.Massanın hamiltona yaklaşmaya başladığı turlarda daha doğrusu fark 5 saniyeye düştüğü zaman telsizden hamiltona bilgi verdiler.

  13. Ferrari pit ekibi çok kötü gerçekten gerçi massa'da çok ümit verici değil.
    Alonso'ya helal olsun araçtan maximumu çıkarmayı biliyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir