Horner: "Vettel Her Yarışı Kazanmak İstiyor"

yazar:

kategori:

Horner’in ifadesi ile Sebastian Vettel, açılan fark ile artık hesaplamalar yapabilecek duruma gelmesine rağmen odak noktası değişmedi ve hâlâ kazanmak istiyor.

Alman pilotun Avrupa GP’deki galibiyeti, ikinci ile aradaki farkın 77’e çıkmasını sağladı ama Horner, böylesi bir farkın Vettel’in aklını karıştırmadığını belirtti.

Horner: “Kazanma yönünde fazlasıyla odaklanmış durumda. Montreal tamamıyla galibiyetle ilgiliydi. Son turda bunun için sürdü. Çünkü DRS alanında önde kalmalıydı. Ama orada işler onun için iyi gitmedi. Aklındaki 25 puandı.”

Öte yandan Vettel’in rakipleri, şampiyonluk şanslarının hemen hemen bittiğini düşünse de Horner, Red Bull’un şampiyonluğu çantada keklik olarak görmediğini dile getirdi.

Horner: “Daha alınacak kaç puan var bilmiyorum. Çok puan var. Bu yüzden asla asla diyemezsiniz”

“Odağımız yarış-yarış ilerlemek, performansımızı azamiye çıkarmak ve her hafta sonunda en iyi sonucu elde etmek. Bu hafta sonu azami puandan 3 eksik aldık ve iki aracımızla da podyumdaydık”

“(Vettel) ve takım, kendilerini güçlü bir konuma getirdiler ama bildiğimiz gibi şampiyonada daha uzun bir yol var ve kurallara açıklık getirmenin ki bu bir değişiklik değil, nasıl etki yapacağını kim bilebilir?”

“Şimdiye kadar bütün fırsatlarımızı değerlendirdiğimizi hissediyorum. Takım olarak muazzam şekilde ödüllendirildik”


Yorumlar

  1. ayrıca newey mclarendeyken neden bu kadar fark atamıyordu. çünkü o zamanlar ferrari gerçek anlamda bir takımdı. şimdi ki gibi beceriksizler sürüsü değil. arabada iş yok taktiklerde iş yok.

  2. bence sen saçma konuşmuşsun benim kanıtım yok ama orda burda ahkam kesmiyorum. ama sen elinde zerre kanıtın olmadan red bull hile yapıyor diye ahkam kesebiliyorsun.

  3. katılıyorum..taraftarlığı bu kadarda abartmamak lazım..

  4. adamların arkasında hiç durmadan çalışan teknik bir ekip ve bu ekibin başında adrian newey var(aslında başka söze gerek yok) hile rüşvet şike bu ne ya sanki f1i değil futbolu falan yorumlyoruz..madem öyle diyosunuz ispatlayın bzde paşa paşa kabul edelim..

  5. Bu sefer çok saçma konuşmusşun ya . Sen ''hile'' olmadığına yönelik kanıt göstersene 🙂 Nasıl bi zihniyet bu , Redbull da çalışmıyorum ben 🙂 Tabii ki mantıkla yaptım yorumu .

  6. dogru bir yorum yapmıs Horner bence gayet mantıklı 2005 yılında Alonso puan farkı oluşturduktan sonra hiç bi yarışta çok hızlı olmadı sadece yapması gerekeni yaptı Vettel öyle değil.

  7. zaitev red bullun hile yaptığını kanıtlayabilirmisin yoksa elinde bir kanıt olmadan fanatikliğin etkisine girmiş bir mantık yürütme ile mi bunları yazıyorsun. bu sözüm sadece sana da değil red bull un hile yaptığını söyleyen herkese.

  8. zaitev hile konusunda kanıtın nedir. göster ispatla burdan özür dileyip hatamı kabul etcem. yok hayır kanıtın yoksa ve sadece mantık yürütme ve fanatiklik adına yazıyorsan bir fanatiğe laf anlatcak değilim.

  9. Ve hileleri … Newey Mclaren'dayken Mclaren neden şimdiki Redbull kadar fark atamıyodu zamanında diğerlerine peki ? Adam bişeyler buldu işte , bariz .

  10. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    "(Vettel) ve takım, kendilerini güçlü bir konuma getirdiler"
    zaten takımda webber diye bi pilot yok horner için, halbuki şuann2 ci bi kişi olarak şampiyonlu kşansı olabilicek tek pilot webber, ama ne hikmetse aracında her yarış bi sıkıntı oluyor, malum araçlar aynı ama sanki sihirli bi değnek değiyor, araçlarında her tarafı sensör dolu, istedikten sonra webberi durdurmak zor olmasa gerek…

  11. Onlarda Adrian Newey var 🙂

  12. bnm aldığım duyumlar redbull artık 3 lastikle yarışacakmış bazı F1 in önemli ve eski takımları biz gençleri yakalayamıyoz bari 3 lastikle yarışsın anca o zaman yakalarız demişler

  13. şu sitede yapılan yorumların saçmalığına şaşıyorum. bir sürü fanatik takımları red bulla yetişmeyi beceremeyince direk kural dışı damgasını yapıştırıyor. ama ne yazıkk ki ellerinde zerre kanıt yok anca laf… bu arada red bull un yükselişinin sebebi adrian newey

  14. kandırın kendinizi siz daha, kural dışı, hile, şike, yasa dışı vb derken bu yıl da inş aldı götürdü red-bull, kanat dediniz olmadı motora ayar çektiler yine olmadı elde bi difüzör kaldı onu da aldılar oldu da silverstone'da güme giderse diğerleri için fia artık yarış sonlarında üstüne saniye eklicek red-bull'un 😀

  15. Ne saçma bir yorum ! Diğerleri her yarışı 4. bitirmek istiyor , onlar için 1. lik gereksiz birşey , 4.lük daha önemli (!). İyice havaya girdi bu redbull , artık fianın rb7 yi iyi bir inceleme altına alması gerekiyor , ne oldu da bu takım 2008 den sonra böyle atak yaptı ? Birçok kesimin de düşünüğü gibi bence de rb7 de çok iyi saklanmış , kural dışı yapılar var . Tıpkı bir hile gibi …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir