Massa Britanya GP'ye Temkinli Yaklaşıyor

yazar:

kategori:

Bir dizi gelişim çalışması ile Ferrari, lider Red Bull ile aradaki farkı kapatmış göründü ama Felipe Massa, Pirelli’nin şampiyonanın gelecek yarışı için muhafazakâr bir tutum sergileyip sert hamurları seçmesi halinde takımın sıkıntı yaşayabileceğini düşünüyor.

Ferrari’nin Red Bull’a yaklaşma konusunda gelişimi sorulan Massa: “Silverstone’ye götüreceğimiz yeni parçalar konusunda iyimserim. Bununla birlikte orada kullanacağımız lastikler konusunda ise pek iyimser değilim. Çünkü orada orta ve sert hamurları kullanabileceğimizi duydum”

“Eğer böyle olursa bizim için sorun çıkar. Sadece bizim için değil, takımların çoğu için; Belki Red Bull ve hatta McLaren için bile”

Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali, Pirelli’nin Silverstone’de yumuşak ve orta hamurları seçmesini umduklarını, son kararın önümüzdeki 24 saat içinde verileceğini söyledi.

Domenicali: “Yumuşak lastiklerle olan tempomuza baktığınızda aracımızın her zaman onlardan daha iyi performans ortaya koyduğunu görebiliriz diye düşünüyorum”


Yorumlar

  1. Valensiya da muhafazakar takınan pirelli bakalım silverstone da da böyle davranacak mı yoksa bazı istekleri mi yerine getirecek göreceğiz..

  2. mitat aktan avatarı

    Sert lastikle ferrari hic rekabetci olmadi.. ispanya da yumusak lastike Alonso 20 küsür tur lider giderken Sert lastigi taktiktan sonra 2 sn yavas olarak Tur bile yedi.. 2 hafta sonra Monacoda süper-soft larla nerdeyse yarisi kazanackti ..
    Eyer Pirelli yarisa hard-medium lastikleri getirirse ferrarinin isi zor olur bide hava genelde soguk olur o sert lastikleri isitmak ayri bir mesele

  3. Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali, Pirelli'nin Silverstone'de yumuşak ve orta hamurları seçmesini umduklarını, son kararın önümüzdeki 24 saat içinde verileceğini söyledi

    Türkçe manası 24 saat içinde isteklerimizi gerçekleştirmezseniz seriden ayrılırız .

  4. Yusuf  Hitay avatarı

    sipariş verir gibi

  5. Ferrari'nin kendisine 2009 yılına kadar yaramış olan lastiklere iyi davranan araç üretimi o yıldan itibaren kendisine dezavantaj getirmeye başladı. slick lastikler kalın hamurlar derken lastikler başına dert oldu Ferrari'nin.

  6. PİRELLİ'ye duyrulur 🙂

  7. rocco junior avatarı

    Araca katılacak df lastik çalıştırmasını kolaylaştırmadı mı?Halen lastikte sorun mu yaşıyoruz?Sert lastikte sıkıntılar ne zaman giderilecek ve gelişim çalışmaları hangi aşamada.Ferrari bu soruların cevabını vermeli.Ne yapıyoruz yeni bir şasi mi,mevcut şasiyi geliştirmek mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir