Pirelli, Ferrari Endişelerine Rağmen Tarafsız Kalacak

yazar:

kategori:

Ferrari, son yarışlardaki güncellemeleriyle birlikte performansını arttırdı ve şu anda Red Bull’un ana rakibi olarak görülüyor. Fernando Alonso da Valencia’da iki Red Bull sürücüsü arasında 2. sırada yer aldı.

Ancak Ferrari sene başında sert lastiklerin kullanımında çok büyük sorunlar yaşamıştı ve Silverstone’da bu lastiklerin kullanılma ihtimalinin olması karşısında endişeli.

Yarışta kullanılacak lastikler hakkında son karar en erken salı günü verilecek ve Pirelli, tek takımı değil tüm takımları düşünerek lastiklere karar vereceklerini söyledi.

Paul Hambery “Takımlar farklı görüşlere sahipler. Tavsiye istedik ancak bir diğerini destekleyerek diğerlerini cezalandırma gibi bir isteğimiz yok. Tüm takımlara göre karar vermeliyiz.”

“12 takım var ve onlar için, aynı zamanda kendimiz için doğru kararı vereceğimizi düşünüyorum.”

“En büyük endişemiz herhangi bir takımı olumsuz duruma düşürmemek. Bazıları Barselona’dan sonra sert lastiklerin yükdek downforce gücüne sahip olanlar için iyi olduğuna karar verdiler bu yüzden bu lastiklerin herhangi bir takıma zarar vermemesine dikkat etmeliyiz. Bunun yanında 5 pit stop da olsun istemiyoruz bu açıdan dengeyi bulmak durumundayız.”

“Kendimiz için iyi olanı düşünmek zorundayız ve bizim için doğru olan 4 pit stoptan fazlasının olmaması. 3 olmasını tercih ederiz ancak Silverstone’da ne yaparsak yapalım 4 pit olacaktır. 5 pit olmaması bizim için ana konu.”

“3 ya da 4 olursa denge açısından çeşitlilik olur. Bir tablo yapıp tüm takımların gereksinimlerini analiz edeceğiz ve takımların çoğunu temele alarak karar vereceğiz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. alonzomanyaa  avatarı

    Hayır anlamıyorum bir garip yazıyorsunuz. Yumuşak lastikte sorun yaşayan varmı, yok. Herkes memnun. O zaman neden sert gelsinde bazıları düşsün istiyorsunuz. Nerde eşit şartlarda mücadele ruhu.

  2. alonzomanyaa  avatarı

    Yapmayın ya, sanki sizin takımda uçuyor sert lastiklerle..

  3. Pirelli`nin isi bu konuda gercekten zor, sert getirsen Ferrari uzulecek, yumusak getirsen Redbull durdurulmak isteniyor denecek, yukari tukursen biyik asagi tukursen sakal 🙂 Ben Pirelli`nin tarafsizligina guvenmek istiyorum ve su an guveniyorum da, ama bir yandan da Italyan oldugu icin ufak bir tereddut her zaman olacaktir insanlarda..

  4. Yusuf  Hitay avatarı

    "Kendimiz için iyi olanı düşünmek zorundayız ve bizim için doğru olan 4 pit stoptan fazlasının olmaması. 3 olmasını tercih ederiz ancak Silverstone'da ne yaparsak yapalım 4 pit olacaktır. 5 pit olmaması bizim için ana konu."

    bu kadarı yeterli sanırım, muhtemelen gelmeyecek sert lastikler. daha geçen gün 4 pit stop çok fazla muhafazakar olacağız denmemişmiydi ?

    daha önce açıklanan bir şeyin bu kadar mevzu olması zaten durumu izah ediyor, sert lastik kararı çıkarsa cidden şaşırırım. ama ne gerek var şimdi ferrari'yi üzmeye değil mi ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir