Newey, Egzoz Yasağının Kendilerini Çok Feci Etkilemesinden Endişeli

yazar:

kategori:

Newey “Kural değişikliği var ve bununla yüzleşmeliyiz. Diğerlerine göre nasıl etkileneceğimizi söylemek zor. Lotus Renault aracını egzoz etrafında tasarlayan bir takım bu yüzden onların da çok endişeli olduğunu tahmin edebiliyorum. Biz de mümkün olduğu kadar o şekilde aracımızı tasarlamaya çalıştık ve bunu RB7’deki ilk günlerden itibaren görebilirsiniz.”

“Bu yüzden egzozsuz hiç çalışmadık ve rakiplerimize göre nasıl etkileneceğimizi bilmiyoruz. Ferrari ve Mercedes’in muhtemelen bizlerden daha az etkileneceğini düşünüyorum. Mclaren de az etkilenebilir. Biz aracımızı egzoza göre tasarladık ve geliştirdik ancak diğerleri ilk yarışta araçlarına taktılar.” 

“Bu konuda biraz simülasyon çalışması yaptık ancak tam olarak pistte denemedik ve aracın dengesini nasıl etkileyeceğini bilmiyoruz. Simülasyon orada eksik kalıyor çünkü bu tür sistemleri gerçek pistte gerçek sürücüyle denemeniz lazım. Önemli bir kayıp olacak ancak bir numara söylemek istemiyorum çünkü bu diğerlerinden az mı ya da çok mu olacak bilmiyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. hiç bir şey olmaz sıkma canını…
    onların hayallerinin bittiği yerde senin gerçeklerin başlar…

  2. Eyvallah, işin böyle ifade edilmesinden yanayım zaten. 🙂

  3. aktif süspansiyon, koldan vitesler ilk aklıma gelen şeyler. bir sürü var araştırınca çıkıyor.

    F1 araçlarının aerodinamik olmaması gibi bir şey söz konusu değil, bir araç için düşünürsek iki eksenli olarak bakarsak bir eksende drag olur ki bu hareket yönüne terstir, diğeri ise lift yada downforce'dur. uçaklar lift, f1 yada yarış araçları downforce üretmeye çalışır. Lift yada downforce üretirken drag'da artıyor. F1 araçlarının sürtünme katsayısı (drag kuvvetinin katsayısından bahsediyorum ) 0,9 civarlarındayken 0,2x li dereceleri tutturan yol otomobilleri mevcut. Ayrıca daha az drag, daha iyi hızlanma ve son sürat demektir, yani düzlükte avantaj, daha az downforce ise daha az viraj hızı ve pist üzerinde zaman kaybı. Her neyse, bence Cd değerleri düşmeli 0,9 çok fazla, bu değer daha aşağılara çekilirse, sürtünme kuvvetini azaltacak yani aracı daha verimli hale getirecek çalışmalar hız kazanacaktır. Bu konuda bir üst limit koyulabilir, böylece aerodinami bazlı viraj hızları da düşer, öndeki aracı takip etmek kolaylaşır. Ve kesinlikle motor gelişimi serbest olmalı, motor sporları bu yahu?! şimdi ben bunları niye yazdım bilmiyorum gerçi, kendi kendimi gaza getirdim falan yazdım 😀

  4. Haklısın KERS F1'den araçlara geçen teknolojilerden birisi. Her ne kadar yıllardır tramvaylarda kullanılıyor olsa da yol araçlarında yeni.

  5. Hava direnci olayı ters zaten. F1'de hava DF için kullanılıyor, dediğin gibi.

  6. resimler ve kişiler gider, ruh kalır. benim anlatmak istediğim sadece bu ve önemli olan tek şey..

    sizin ile Whitmarsh ın bazı sözlerini paylaşmak istedim.. sanırım başka söze gerek yok..

    "Bana göre Formula 1'deki en büyük marka Ferrari. Bunu biliyor ve kabul ediyorum. Mclaren ise 3. olan her kimse onun çok fazla önünde Formula 1'deki en büyük 2. marka."

    "Belki benim kariyerim içerisinde olmaz ancak 10 ya da 20 yıllık süre içerisinde neden en büyük marka biz olmayalım? 20 sene önce bunu söylemek saçma gelebilirdi ancak şu anda bunu aptalca olduğunu düşünmüyorum. Umarım 10 sene sonra bu daha gerçekçi olur ve 20 sene içerisinde başarmış oluruz."

  7. Anlaşmanın ilk devresinde bunlar olmuştu. Daha sonra ki zamanlarda fabrika gezisi bazlı çekimlerde poster vs. görülemeyip kupa, direksiyon gibi parçaların yerlerine kalması belkide iadesi görülmüştü. Belki de daha sonra tepkiler sonucu veya olayın sıcaklığı geçmesiyle herşeyi eski yerine koymuşlardır, yakın zamanda görmedim içerisini.
    Takım tifosilere, tifosiler de takıma benzer aslında bu tip durumlarda tifosilerin tepkileri de sert veya patronlara paralel oluyor fakat söz konusu Schumacher olunca, yaptıkları olunca tifosilerden saçma tepkiler görmedim ben. Belki bir çoğunda bir hüzün oluştu belki oda geçici.
    Bahisteki lokantayı görmüştüm fakat çok iyi bilmiyorum Scuderia ile ilgili referans olur mu bilemiyorum yani.
    İtalyanlar için Ferrari bir varlık mücadelesi Schumacher ise bir devrimcidir. Fransız Todt'u da severler. Mr.Brawn ile ilgili de forumlarında çok şeyler görmedim. Haksızda olsa yaşlıları Prost'a bir tepki besliyor olabilirler.:)

  8. Evet de motorlar V10/V12 olsa dediğin gibi olabilirdi 🙂 şu durumda aralarında devasa farklar yok ama Mercedes motorları gerçekten iyi. Dediğin gibi keşke aero bu kadar da önemli olmasa. Yıllardır bu konuda yırtınıyoruz zaten. Ben kalas görünümlü ortalığı yırtan makineleri tercih ederdim.

  9. sevgili M1CHAEL ben iddia ediyorum şuanda iş sadece motora kalsa ferrari açık ara önde olur yine .ama ne yazıkki öyle değil.aslında adı üzerinde motorsporu ama herşey aerodinamiye döndü.

  10. Çok sıcak ve güzel bi mekanmış.
    Yalnız aşçı kadın biraz yalakaymış sanırım 🙂

  11. evet o kadar alçaklar ki kendilerine şampiyonlukları dizdiren adam bünyeden ayrıldığı gün fabrikadan tüm resimlerini kaldıracak kadar.

    Fabrikadan o resimleri tamamen kaldırıp kaldırmadıklarından emin değilim; fakat Ferrari takımının yıl içinde toplantılarını yaptığı bu restoranta hala en büyük resim Schumiye ait.

    http://www.youtube.com/watch?v=trQllOsEaaI&feature=player_embedded

  12. Ferrari olmayan F1'i izlemem diyenler hadi Scuderia diğer serilerde yok da Ferrari araçlarının yarıştığı diğer serileri izliyor musunuz. Hakim misiniz o kadar oralarda ki durumlara.

    O kadar abartmayın en azından rencide edici ifadelere gerek yok. Ferrari o kadar büyük değil.!
    Ferrari başında Mr. Enzo olduğu günlerde ki gibi değil. Kısaca bugün Ferrari çağının ötesinde değil ve gittikçe de sıradanlaşıyor… Yarışmak için satarız kanunu bile değişmek üzere belki de çok daaaan değişti.:) Eskidendi o efsane Ferrari makineleri, baskın yarış devirleri. Bugün başındakiler geçmişin ekmeğini yiyorlar ve evet o kadar alçaklar ki kendilerine şampiyonlukları dizdiren adam bünyeden ayrıldığı gün fabrikadan tüm resimlerini kaldıracak kadar.
    Bugün o haldeler ki F1'i başaramıyorlar. Ürettikleri araçlar exotic car'dan öte değil yada daha basit ifade ile show car. Eder/beceri konusunda bende bir çokları gibi sahip olma aşamasına gelindiğinde Corvette'leri tercih ederdim Ferrari'lere, pist yarışları dahil.:)

  13. dostlar…
    alonso ya kimse benim kadar kızmasın.(aynı asansöre binmedim:)) şimdi çok seviyorum ama o da çok deişti:) ferrari böyle bir dünya… herkez maranello ya gitmeli… görmeli.. bu iş nasıl başlamış. nasıl bu hale gelmiş.. bu tifosilik boş iş değil.. bu bir gurur…. ve f1= ferrari …. kabul edin…

  14. Mehmet.Ferrari avatarı
    Mehmet.Ferrari

    Şahsen ferrari çekilse ben f1 izlemem.benim için f1 ferrari demek fanatik tifosi

  15. Evet aradaki geçişler sonucu F1'den yol araçlarına geçen teknolojiler var tabi ki bunlar 1000'lerce değil. Son yıllarda ki elektronik bazlı gelişimler de bu aktarım oranı yüksek görülebilir tabi bunlardan bazıları neredeyse ortak gelişim platformları yani F1'e, otomobil sanayisine özel değil. Mühendislik firmaları bazlı denilebilir.

    Aslında ben hava direnci konusunda yazmak istemiştim. Ters bir bakış olmuş. Yol otomobillerinin doğal yapısı gereği F1 ve yarış araçlarının rüzgar direnci seviyesini yakalaması mümkün değildir.
    Birebir aynı motor, aynı hafiflik, benzer aktarma oranlarıyla F1 aracıyla binek karakteristiğinde bir araç düzlük kıyaslaması bile yapılsa F1 dizaynının önde olduğu görülecektir. En basit olarak. Aerodinamik olmayan diğerlerine nispetle binek araçlardır. Savaş jetlerine göre yolcu uçaklarıdır.

  16. King'in dedikleri doğrudur. F1 araçları binek yol araçlarına referans, teknoloji aktarmaz hele ki motor teknolojisi konusunda hiç bir zaman…
    F1 teknolojileri ancak SuperSport ve diğer yarış serilerine referans verir. Motor konusunda F1, Indy mekanik ve alaşımların ne denli pahalı olduğunu anlamak yeterli olacaktır. Hatta Ferrari V8/V10, Zonda R motorlarının tek başına ederine bakılsa yol otomobillerinden ne kadar uzakta olduğu anlaşılabilir. Zaten yarış sanayisinde kullanılan metal alaşımlarının en alt hizmet noktasına aktarımı neredeyse 10 yıl alabilmektedir. Nedir o zaman bu FIA'nın tavrı. Kaldı ki havasal, uçak teknolojileri F1 teknolojilerinden daha fazla otomobil sanayisine aktarılmaktadır bu geçmişten bugüne böyleydi bundan sonra da böyle olacaktır.
    FIA'nın ve/veya avrupa komisyonlarının diğer as amacıda SuperSport'ların önünü engellemektir. F1'i de buna alet etmekteler. İşte bu yüzden Tank motorları, Boing'ler referans dışında tutulamaz. Siz adedi belli olan yarış makinelerini durduracaksınız ama savaş jetlerini hızla geliştirmeye devam ediyorsunuz. Saçmalıktan başka birşey değildir işte bunlar. Yani pilli, elektrikli 🙂 araçlardan birileri nasiplecek sadece……..

  17. hoş geldin:)

  18. Uzun uzadıya karalamak istemiyorum buraları ama buna mutlaka değinmek gerekiyor.

    Mercedes bu sistemden en azami faydalanan takımlardan biriyse ve bu sistem aerodinamiye direkt olarak etki ediyorsa demekki Mercedes arabası asfaltı sökerek gidiyor ki bu kadar patinajda yada kontrada kalıyor. Yani göz var nizam var. Schumacher'in herhangi bir pistte herhangi bir hızlı turunu on board görüntüde izleyin, aracın arkası resmen dans ediyor ve Schumacher aracı toparlamak için resmen drift yapıyor. Aerodinamisi en azami Mercedes bu ise asgarisini düşünemiyorum (anlattıklarımdan sonra da düşünebilen varsa beri gelsin).

    Kişisel görüşüme gelince; ben bu sistemden Mercedes'in kârlı çıkacağına inanmayanlar arasındayım. O sistemi azami kullanan takım, Redbull'dan her tur minimum 1 saniye geri kalamaz. Sistem kalktığı taktirde dengelerin biraz daha değişeceğini, Redbull'un yine birinci takım olacağını, en azından sıralamalarda minimum yarım saniye fark atamayacağını düşünüyorum.

    Haklı çıkarsam Sinan bana kola ısmarlayacak, söz verdi.

  19. merhaba kardesim yorumun ilginc geldigi icin yaziyorum bana birisi ciksin söylesin demissin ben söyleyeyim BMW kers sistemini 7 serisinde var ve sistem sauber den aliyorlar

  20. Şampiyonluktan hepimiz umudumuzu kestik ancak yarış kalitesi ve heyecanı için bu takımın canlanması lazım. eğer bu iptal gerçekten bir fayda sağlayacaksa bence podyum için bir umut var demektir.
    Bunu Schumi için çok istiyorum ben.

  21. Çok güzel bir konuya değinmişsin. Daha düne kadar özellikle Vettel bize bişey olmaz bundan zararlı çıkacak olanların başında mercedes geliyor diye söylemişti. Ardından Horner buna benzer açıklamalar yaptı şimdi ise tam tersi söyleniyor.

    Ama ne hikmetse bizim takım çıkıp biz şu kadar kazanırız ya da kaybederiz demiyor. Neredeyse tüm takımlar bizi bizden daha iyi tanıyor. Bana göre mercedes bu sistemden fayda sağlayacak. Her ne kadar bu sitede çok iyi kullanıyor deseler de ben bunun bu şekilde olduğuna inanmıyorum. Gerçi fayda sağlasak ne olacak ki. Ben takımdan tamamen umudumu kestim….

  22. Yaw bu konuda söylentiler neden birbirinin tam tersi?
    Bu adam bu işin dahisi deniyor ve bu sistemden en karlı Mercedes ve Ferrari çıkacak diyor, diğer taraftan Horner ve başkaları biz az etkileniriz en çok Mercedes etkilenecek hatta 0,8 san.ye kaybedecek diyenler var???

    Teknik bilgi sahibi olan varsa biraz paylaşmasını isterim.
    Umarım Newey haklı çıkarda bu işten MGP karlı çıkıp yarışlara heyecan katar. Aksi halde lotuslarla falan mücadele edecekler yoksa 🙁

  23. hocam sen bi doktora falan git burada bu kadar kişi bilmiyo bi sen biliyosun ya koca F1 i helal olsun senin zekana

  24. Yusuf  Hitay avatarı

    "yaşasın mussolini" "heil hitler."

    gibi bir yazı olmuş

  25. formula 1'İ ralli, wtcc veya dtm ile karıştırma arkadaşım..formula 1 her zaman en üst düzey teknolojinin kullanıldığı alan, en hızlı otomobillerin olduğu alan olmasıyla ünelenmiştir, f1'in ortaya çıkış amacının yol otomobillerine zemin hazırlamak, oradaki teknolojiyi oraya aktarmak gibi fikir olmadığını buradaki az çok herkes bilir..elma ile armudu birbirine karıştırma dicem de bu elma ve armut kadar bile benzer diil..

  26. objektif yorumların için teşekkürler. gerçektende kural değişikliği ile red bull yavaşlatılacağına diğer takımlarda bir şeyler bulup araçlarını hızlandırsın.

  27. siz mclarencilerden başka atlayan olmamış ne hikmetse.şu an kendi takımdaşlarınızla çelişiyorsunuz farkında değilsiniz.ben adamları ti ye alıyorum yem atıyorum sizden başka oltaya gelen yok.gerçi ti ye aldığım adamların bazılarıda hatta çoğu mclarenci sayılır ama neyse.demek ferrari ismini duymak böyle bir şey.

  28. Ferrari çekilirse olacak etki Mclaren çekilirse de olur.

    Ayrıca ne Ferrari'nin ne de Mclaren'in F1'den çekilmeyi gözleri asla almaz. Tamamıyla F1'e bağımlı firmalar bunlar. Williams bile ne olursa olsun çekilemez.

    Nedir bu Ferraricilerin takımlarını bu kadar büyük görmeleri? Mclaren büyüklük olarak Ferrari'den aşağı değil ama Mclarenciler hiç seslerini çıkarmıyorlar.

  29. jetmen burada söyledikleri cok doqru bu konuda haksızsın adam doqru soylıor

  30. Sen aklın sıra ne yorumu yaptın şimdi ben anlamadım ferrari çekilirse ben izlerim şahsen redbull'a yada ferrariye endeksli değil bu spor zira o sporda Mclaren gibi bir takım varken benim için ikisininde olmaması bişeyi farkettirmez.Şu ferrari'nin kural değiştirmedeki etkisinden ve bunu ne akla hizmetse büyüklüğüne yormuşsun peki adama şunu sormazlarmı o kadar büyüktünde ferrari schumi döneminde kurallardan yana niye ağlayıp durdu bizi yavaşlatmak icin kurallar cıkarılıyor diye madem illegal işleri büyüklüğünüze yoruyorsunuz ve takımınıza yakıştırıyorsunuz bunuda izah etmen lazım.Yorum yazmak icin yazmak ne acayip bir uğraş…:))

  31. ya da bunlar viraj dönerlerken debriyaja basıp gaza basabilirler.

  32. Bir de yol aracına teknoloji aktarma geyiği çıktı başımıza. formula 1 gibi mastaftan kaçınılmayan, takımların para harcamasını federasyonun engellemeye çalıştığı bir spordaki hangi teknoloji yol araçlarına aktarılabilir ki?

    Adamlar yakıt tasarrufu için uğraşmıyorlar, hatta fazladan yakıt yakıp DF üretmeye çalışıyorlar. o zaman motordaki iyileştirmeler yol aracına aktarılamaz.

    Bir F1 aracının hava direnci normal bir arabadan daha fazla. rüzgarı arkaya yönlendirmek için değil, DF üretmek için kullanıyorlar. Aslında F1 aracı hiç de aerodinamik değil.

    Malzeme desek pahalı karbon fiber yol araçlarında az yakıt tüketimi sağlayacaktır, ama maliyet nasıl olacak o zaman?

    Şimdi birisi bana F1'deki hangi teknolojinin yol araçlarına aktarılabildiğini söyleyebilir mi?

    Yol aracı üreticileri zaten araç üretmeyi biliyorlar, müşterilerin isteklerine göre araç üretebiliyorlar.

    Yapılması istenen değişiklikler sadece ve sadece ve sadece reklam yapabilme amaçlıdır.

  33. kardeşim ferrarinin büyüklüğünü anlayın saygı duyun.istediği zaman kural değiştirir istediği zaman kendi kuralını kendi koyar.demekki f1 demek ferrari demek .ferrari dmekte f1 demek.bunu yapabilen başka takım varmı yok.peki kimse bir şey diyebiliyormu hayır.hele şu redbul denen meşrubat firması (ki hiç sevmem ve zaten kullanmamda) zaten diyemez.onun için kimin büyük kimin küçük olduğunu anlayın artık ve ona göre davranın.bugün redbul f1 den çekilse kaç kişi izler?peki ferrari çekilse kaç kişi izler?

  34. Geçen sene böyle birşey olmuştu umarım yine olur ama Vettel'de uygulayacaktır geri kalacağını sanmam çalışmasını yapmışlardır.

  35. pilotunuz ne kadar çocuksa çocuksu davranıyorsa sizde o kadar çocuksunuz bu ayan beyan belli

  36. Sürücüler sürüş tarzlarını değiştirerek gaz akışından faydalanabilir. Geçen seneyi hatırlayalım yeni motor haritasına geçene kadar Webber virajlarda sürüş stili sayesinde Vettel'e göre aracın daha fazla downforce üretmesini sağlıyordu(egzoz beslemeli diffüzörden) yine aynı durum yaşanabilir verim %100 olmasada %50-60 arası bişey tutturabilirse sürücüler çok büyük kayıplar olmaz.

    Aklıma geçen seneki durum gelince ister istemez Webber'in hızlanacağını düşünüyorum.

  37. Bence burda Newey in konuşmasının son cümlesini bazı arkadaşlar kaçırmışlar;
    "Önemli bir kayıp olacak ancak bir numara söylemek istemiyorum çünkü bu diğerlerinden az mı ya da çok mu olacak bilmiyorum." dedi

    Bu cümleyle konu başlığı tamamen tezat oluşturuyor. Yani etkileneceklermi, etkileneceklerse ne kadar etkilenecekler, diğer takımlar ne kadar etkilenecek bunla ilgili bir numara söyleyemem bilmiyorum diyor. Yani rol kesiyor. Amaç gündem oluşturup beklenti yaratmak.

    Bu cümleleri okuyan diğer takım çalışanlarını, pilotlarını ve fanlarını silverstonedan sonra psikolojik olarak bitirmektir bunun amacı.

    Ben yasaklama ile ilgili fikrimi daha önce beyan etmiştim. Bugün RB nin bulunduğu durum onların başarısından ziyade diğerlerinin başarısızlığıdır. RB ekibi 3 yıl önce iyi bir araç tasarladı ve ben geliyorum mesajını zaten verdi. Şimdi hiç güncelleme yapmadan hepsinin önünde gidicek bir paketleri var. Temeli sağlam çünkü.

    Egsoz beslemeli difüzörün yasaklanması etik olarak yapmaya çalıştıkları ekonomik ve çevreci motora geçiş planlarına uygun bir davranış. Yani hiçbirimiz kullandığımız yol araçlarında ayağımızı gazdan çekince egsozdan gaz üfleyen araçlara sahip değiliz. Bu sistemin teknoloj,k ve çevreci bir katkısı yok.
    Ancak şu varki bu yaklaşım bu sporun ruhuna ters. Formula 1 motorsporlarında ayrı bir yerde ve ekonomi ve çevre ile yanyana anılmamalı aslında.

    Burası güç, teknoloji ve show dünyasıdır. Kimse V6 bile olsa 12000 devir çeviren 1.6 motor izlemeyi tercih etmez. Hepimizde salt güç üreten V10-12 motorun özlemi var.

    Bazı markalar yol araçlarına teknoloji aktarmak ve reklamını gerçekleştirmek için lobi faaliyetlerini hızlandırıyorlar. Bunun bu spora zararı var faydası yok. Eğer ekonomik açıdan bunu beceremeyecekseniz Toyota gibi Honda gibi çıkıp gidin. Bu spora hizmet ve kalite kazandıracak markalar gelsin.

    RB bu anlamda bu spora yeni bir yön kazandırdı. Motor üretici olmamasına rağmen iyi bir ekiple iyi bir paket çıkardılar. Bunu yapamayan diğer takımlar onların paçalarından asılmak yerine yetişmeye çalışmalılardı.

    Burda yine en önemli rol fia ve fotada. Diğer büyk takımların çalışma ve gelişme sistemleri klasik bir yöntemle ilerliyor. Argeye ayrılan ödenekleri ve bunla ilgili çalışan ekip ve ekipman sayısı belli bir oranın üstüne çıkmıyor. neden fia bunada yasak getiriyor.
    Oysaki bu işi gerçekten çözecek tek karar Test yasaklarının kaldırılmasıdır. Bırakın isteyen test yapsın ve yeni bşşeyler denesin geliştirsin.

    RB leri yakalamanın tek yolu testlerin serbest olmasıdır. Bence başka yollar aramak yerine bunu deneselerdi vicdanende herkes mutlu olurdu.

    Saygılar.

  38. araya çocuk karışmış herhalde

  39. Sen rüyanda görürsün o çakma fin-alman kırması pilotunun vettel gibi süperstar olmasını .
    Nico da ne Rbr ne Ferrari Ne Mclaren bi ışık görmemişler ki takımlarına almamışlar bundan sonra da orada körelip trulli tazı bi pilot olarak kalır sen de ona buna sataşır kendini tatmin edersin anca.Gider 40 küsür yaşına gelmiş adamlarla kıyaslarsın kıyaslarsın.Çakama fin -alman kırması pilotun fanı 🙂

  40. :))))
    Silverstone sonrası:
    Alonso: Nasıl koyduk ama!
    Hamilton: Red Bull kutusunu ezdik!

  41. amaçta o değilmi zaten:))

  42. redbullda herkes politikacı olmuş. kimse umut beslemesin boşuna 0,5 sn yavaşlasalar bile bunu ilerleyen yarışlarda fazlasıyla telafi ederler..

  43. sanırım herkeste olan birşey yasaklanmıyor, onlarda olan birşey yasaklanıyor. Bütün otoriteler bunda hem fikir Amaç RBR7 yi yavaşlatmak. Ama burada Takıma yazık oluyor Pilotu geç. Tasarımcıya yazık oluyor Pilotu geç. ayrıca saçma sapan pilot demek için erken neden Vettel çok mücadeleci biri aracı açık ara iyi olduğu için mücadele edecek birini göremedik. 2 kere oldu sezonda birinde yarış boyu hamilton 1,5 sn arkasındaydı yine 1. oldu diğeride Button ile oldu bundada yarış boyu tek hatasını yaptı.

  44. Mehmet.Ferrari avatarı
    Mehmet.Ferrari

    Aynenen sana katılıyorum

  45. ayrıca votka meşrubat ikilisi en iyidir.votka red bull değil :))

  46. rbr az etkilenecek iddiası vardı.ben rbr nin silverstone da zorlanacağını düşündüm (güçler aşağı yukarı dengelenebilir belki 0.2 yada en fazla 0.3 olur fark) .göreceğiz.ateş bacayı sarmış.adaletsizlik sezon ortası yasağı evet ama ferrari-schumi gibi ve rbr-vettel gibi sapır saçma kahramanlar yaratmanın ve kimseyi 5 yıl üst üste gibi şampiyon yapmanın alemide yok.herkes için şartlar eşit olsun ve en iyi pilotlar kimmiş görelim.bu kadar basit.fia doğru karar verdi.aksi halde eskiden olduğu gibi millet televizyon başında uyuyacak yada kanal değiştirecekti.ve f1 in sihiri aynen ferrari-schumi yıllarında olduğu gibi uçup gidecekti.
    rekabt istiyorum ve mercedesin ve rosbergin güçlenmesini istiyorum.rbr den gına geldi artık.parmak çocuğa haddini bildirmesini istiyoruz diğerlerinin.ve parmak çocuğun sahte schumi adayının nin bebek yüzlü çocuğun ve rbr nin kanatları kırılsın artık yeter.

  47. Nevey abi her zamanki gibi rolünü çok güzel oynuyor. Birilerine gönderme yapıyor sanki üstü kapalı bir şekilde. Silvirstonda herşey ortaya çıkacak umarım motor haritasında hayal kırıklığı yaşayanlar buradada yaşamazlar. Bu pist aero isteyen bir pist bu da Rbr nin en güçlü yanı. Bu adamlarda en iyi sistem var motordan çıkan hava ile yanmış gaz yine difizörü besleyecekdir. Çünkü motorun çalışması için yanmış gazların atılması gerek bunu yine en iyi biçimde kullanan takımın Redbull Renault olacağını düşünüyorum. Bunuda tamamen engellemek için 2012 de egsoz borularının motor kapağından çıkartılma şartı geliyor egsozlar havaya bakacaklar.

  48. kalp krizi riski %40 diyorlar ,haberin var umarım 🙂

  49. Sinan ÖZER avatarı

    İmza 😉

  50. rocco junior avatarı

    Duyanda sanır ki 1950den 2004e kadar Ferrari kendi koydu kuralları yarıştı pes vallahi arkadaşlar.19 sene bekledik Williamsta bekliyor şimdi sıra Mclarende en yakın rekor adayı onlar Williamsla beraber.Aynı laflar aynı laflar..temcit pilavı gibi artık sıktı arkadaşlar.Ne bilgi var ne bir şey Ferrari şöyle Ferrari böyle.Bu size çocuklukta yerleştirilen bir davranış gibi olmuş artık atmanız çok zor.Ha arkadaşım sınırlı kurallarla 2008de takımlar şampiyonu olduk git istersen bak 9 galibiyet 9 pole.2010 pilotlar 2.takım 3. araçlar arası anormal bir hız farkı yoktu hani.Size yasaklanan şey bizde de yasaklandı;esneyen kanat,aynalar,ayarlanabilir süspansiyon…Önce bir adam akıllı seneleri izleyin,araçları izleyin.

  51. yahu vodkaya katılan başka bir mübarek meşrubat söyleyin 🙂

  52. önemli olan sezon sonunda yasaklanması..

  53. Gerçekler

    Aracın aerodinamiği pilotun yaptığı bir şeyle değişmeyecek.
    1)2014 %35 daha az yakıt tüketilecek.
    2)Formula 1 de üretilen teknolojiler yol arabalarında kullanılabilecek şeyler olacak.
    3)Motorlar her dönemde daha uzun ömürlü olmaya zorlanacak.
    FIA nın tüm yaptığı bu yönde adımlar atmak.

    Renault Motor takımı bas bas bağırdı bizim motor daha verimli ondan %10 daha fazla yakıt yakabiliyoruz difüzörü beslemek için.
    Demek ki bu difüzörü beslemek için reno motoruna sahip olmak lazım.

    1. Aerodinami için benzin yakmak çevreci mi?
    2. Her gün kullanacağımız arabalarda böyle bir teknolojinin uygulanabileceğini hayal edebiliyor musunuz?
    3. Redbull ile rekabet edebilmek adına motor gelişimleri dondurulduğuna göre her kes renault motoru mu kullansın?

    Yukarda belirttiğim hususlara göre difüzör manyaklığı ve haksız rekabete engel olarak FIA düzgün bir iş yaptı. Ayrıca dengeleri düzenlemek adına FIA bunu sürekli yapıyor. Ve bu yaptığının teknik kurallar dahilinde yeri var.

    Bugün b..ha.s a gitmiştim Ucuz paraya tungsten ampul alayım dedim. Artık gelmiyor çünkü çok enerji harcayan bu ampüller artık üretilmiyormuş ya da b..ha.s satmıyormuş. Çevreyi korumak adına….

    Şimdi herkes boeing 747 geyiğine sarabilir. Ancak Formula 1 diğer otomobil üreticilerine. Araç kullanıcılarına bir esin kaynağı olmaktadır. Onun etkilediği kitlenin tüketeceği yakıt, olaylara bakış açısı önemlidir.

  54. 2009'da çift katman REDBULL'u vurdu eğer yasaklansaydı şampiyon REDBULL'du
    2010'da esnemesin diye herşey yapıldı tüm yapılanlara rağmen şampiyon oldu
    2011 malum egsozdu haritaydı gidiyor.

    3 sezondur adamlar yasal araç yaparak yalnızca zekice fikirlerle kazanıyor;

  55. Yalnız moderasyon,başlıklarınıza bitiyorum haberiniz olsun.Mesela Silverstone ertesi günü Newey demeci : "Söylediğim gibi çok deli etkilendik."

  56. bunun çözümü yasaklamak değil; daha çok çalışarak yaratıcı olmak.

    3 sezondur hekez bu adamları kopyalıyor bana düşen helal olsun demek; diğerleride ya öğrenecek yaratıcı araçlar yapmayı yada sürünmeye devam!

  57. Alışırsınız arkadaslar biz cok kural değiştirtttik sizde alışırsınız.Anlamadıgım şu her olayı ferrari'ye mal eden bir kitle var.Bu kural sonrası mclaren veya mercedes 0.5 sn fark atsa herkese o zaman ne diyeceksiniz merak ediyorum.Bizde haa siz cıkarttınız bu yasagı mı diyecez.Saçmalamayın.

  58. Hangi engellemerden bahsediyorsun?
    Ben Ferrari mclaren dışındaki takımlarında mücadelenin içinde olmasını isteyen biri olarak söylüyorum,şu ana kadar fia 2008 den beri yaptığı devrim niteliğindki çalışmalar diğer takımlarıda mücadelenin içine almaya yönelikti,ve amacına da ulaştı,2009 Bravn şampiyon,çiftkatmanlı difözür yorumlaması sayesinde,2010 redbull yine difözür sayesinde ve bu sezon daha ilk 10 yarışta redbul şampiyon,
    özet olarak Bir difözür olayının farklı yorumlanması redbula yeterince avantaj sağladı artık suyunu çıkarmanın manası yok deyip yasaklıyor bundan doğal ne olabilir,Hiç bir Ferrari ve mclaren taraftarı vetelin o parmağına bir sezon daha tahammül edemez,sonuçta bu işinde bir reytingi var,

  59. Siz meşrubatçılara laf atacağınıza gidin adam akıllı araç yapın bileğinizin hakkı ile yenin.Nerde!! yumurta sıkıştımı hemen kural yasaklatmak.O değil de 2006 da Ferrari ye demediğini bırakmayan bazı fan kılıklılarla yine o dönem ferrariye laf eden bi pilot aynı yerde buluşmuş vay anasını be sizin samimiyetinize kim inanır.Bir de size mafya diyen adam da size geldimi kadro tam olur.!

  60. Bazılarının kazanma şekli farklı zaten.yoksa 19 sene şampiyonluk hasreti çekmenin başka bir açıklaması yok

  61. o meşrubatcılar 3 sezondur tüm engellemelere rağmen alnının teriyle yarış kazanıyor;

    2004'e kadar kendi kural koyup kendi yarışanlar gibi değil yani

  62. şu saatten sonra red bull dışında yarış kazanan takımların hiç biri o yarışları hakkıyla kazanmış olmayacak tamamen fia sayesinde kazanmış olacak. kim nederse desin gerçek bu. adamlar bir şey bulsun arabasını ona göre tasarlasın fia da gitsin sezon ortasında asaklasın bunun adına şike denir. bi de bazı ferrariciler red bullun şike yaptığını iddia edebiliyor ya gülmekten ölüyorum.

  63. rocco junior avatarı

    Aynen öyle kardeş yorumuna imzamı atarım el nano.Bu işler burada hatim indirmekle olsaydı söylerdik yarışlar yapılmazdı Allah kimin duasını kabul ederse ona göre sonuçlar alsaydık.Adına hile düzen politika vs ne derseniz deyin bu işler ah vah tüh demekle olmuyor.Bazı arkadaşlarımız herhangi bir takımın kötü sonuçlarını kendi ahına bağlamaya kadar ileri gidebiliyor.Bu konuyu arkadaş açtı güzel oldu hazır mübarek 3 aylardayız bol bol dua edelim Redbull şampiyon olsun:)

    Not: Bu yorumumda kimseyi hedef almadım,hakaret vs amacım da yok sadece mizahi yaklaştım ve durumun yanlış olduğunu anlatmaya çalıştım

  64. malum mesajlarımızı burada ne zaman göreceğiz böyle giderse -hiç bir zaman o zaman yazmanında anlamı yok

    memur zihniyetli bir yazma mesaisi için

  65. rocco junior avatarı

    Hadi toplu duaya çıkıyoruz Allayım yarabbim ya:)
    f-kanal kaldırıldı çünkü hareketli arka kanadın kurallara uydurulmuş şeklini yapıyor.F-kanalla hava sürtünmeleri ve basınç farklarıyla arka kanat sürtünmeleri azaltılırken hareketli arka kanat ile bu daha efektif olarak yapılmanın yanında daha büyük avantaj sağlanılıyor.ayrıca o sistem üst kanatdan sağlanılırsa hareket ettiremezsiniz ,alt kanatdan sağlanılırsa kanat açıldığında belkide hiç bir etkisi olmayacakdır.F- kanalın bu sezon yasaklı olmasının asıl sebebi ondan daha iyi olan hareketli arka kanat projesinin uygulanmış olmasıdır.

  66. 🙂 Eyvallah, sağol.

    Şöyle söyleyeyim, inan ki zaman bulamıyorum. Hatta bazen bırak yorumu haber okuyamıyorum. Biriktirip iki, üç günlük haberleri okuyorum. Tabi her zaman yoğunluk söz konusu değil. Yazasım da artık pek gelmiyor. Yapılan yorumlara bakıyorum, yalnızca sinir harbi. Malesef bana bir şey katacak bir yorum bulamıyorum. Bilsem ki karşı tarafın aşağılaması, kafa bulması, küfretmesi, bulaşması v.s. geçecek, isterim ki onlar şampiyon olsun. Ama o zaman daha da azıtacaklarının farkındayım. O sebeple artık pek yorum okumuyorum ve bu ortamlarda da yazmak istemiyorum.

  67. yorumunuz kontrol edildikten sonramı…

    buranında tadı kalmadı yani bekleki moderatör bey aşka gelsin…

  68. Şu işler tersi gidince işi İlahi güçlere bağlama mevzusu yokmu

    milletimizin naif yapısı işte.

    geçen sene el açıp dua edenler bir mesajı üst üste bir kaç defa yazıp bu tılsımın olacağını sananlar vay vay vay

    petrollü felaketler senaryoları..

    bazen diyorlarya bu spor bizim millete bir kaç numara büyük geliyor kaldıramyor yapısı.

    demek siz ferrari takımını tutsanız şimdi komada falan olurdunuz adamlar 2004 de resmen durduruldular

    bu kadar büyütmeyin herşeyi

    bir meşrubat firması 2 yılı domine etti hepsi bu tarihteki yerini alır

    yok öyle yok böyle senaryolarını üretmeyin hemen

  69. haklısın;

    bu arada bu güzel yorumlarından bizleri mahrum etme 🙂 biraz zaman ayır bizlere senin gibilerden artık az kaldı buralarada:)

  70. Zaten benim anlamadığım da o sevgili McLaren Team. ECU daha doğrusu SECU, FIA'nın elindeydi. Ama bu zamana kadar ses etmediler. O zaman ne diye kapalı parkı zorluyorsun ki? Zaten uygulayamadığın bir şey(di).

  71. Bunun vebalini ödeyecek kim buna sebebiyet verdiyse çok kötü ödeyecek hem de ALLAH ü TEALA çok büyük.İnancım tam.Geçen seneki gibi bazılarına Petrov lu felaketler vermeye devam edecek.Tıpkı Nemrut -sivrisinek gibi.Siz durun daha.

  72. onur sıralamalardan ve yarıştan sonra ECÜ datalarını FİA kendi garajında alıyor; sonra bunları karşılaştırma yaparak denetliyor o konuda açık olması imkansız!

    diğer dediklerinde tamamen haklısın.

  73. f-duct sistemini Benin bildiğim Fia değil Fota oy birliği ile yasaklamış.

  74. Sen de tek kelime ile mükemmelsin.İyi akşamlar temiz yürekli adam!

  75. Kaç günlerdir şu konuda bir iki satır bir şey yazacam ama nasip bugüneymiş.

    FIA'nın bir uygulaması var; 'kapalı park'. Yani sıralamadan sonra araca el sürmek yasak. Nedeni de sıralamadan sonra araçta herhangi bir değişiklik yapılmamasını sağlamak. Yani sıralamadaki aracın neyse yarışta da aynı araca sahip olacaksın.

    Bu kapalı park kuralı gereği sıralamadaki ile yarıştaki motor haritalamalarının değiştirilmemesi gerekiyor. Ancak teknolojik ve teknik gelişimler takımlara, Pazar günü araçlar grid'e dizilmişken bir notebook vasıtasıyla bu ayarı değiştirme imkanı sunuyor. Hani nerede kapalı park? Bu soruyu FIA da kendine sormuş olmalı ki (veya birileri tarafından da sorulmuş olabilir) buradaki açık, Avrupa GP'de kapatıldı. Olması gereken, 7 yarış geçmişken oldu.

    Diğeri ve daha önemlisi, difüzörlerin egzozla beslenmesinin yasaklanması.

    Yalnızca bu egzozla beslenen difüzör olarak ele alınmamalı, mevzu bahis ne olursa olsun sezon ortası yasaklama olmamalı. Bak, adamlar ne diyor; "Kafa patlattık, yaptık. Aracı ona göre tasarladık." Sen ne yapıyorsun peki ey FIA? Diyorsun ki; "Evet yaptınız ama artık yasak". Olmaz! Olmamalı! Sezon başı neredeydin ey FIA! 1., 2., 3., 6. yarış neredeydin ey FIA?

    2006'da da aynı kafadaydınız 2011'de de aynı kafadasınız.

    Ama bu Formula1 Dünyası o kadar politik ki bunun da anlaşması olduğu kanaatindeyim. Baktınız her Cumartesi ve her Pazar kazanan değişmiyor. İzlenme oranları tehlikeye girebilir yani para azalabilir. E bir de büyükler yetişemiyor… Horner'la anlaştınız. "Bize bir palmak bal ver, kovan senin olsun" dediniz. Tek kelimeyle iğrençsiz!

  76. fakirlere umut dağıtıyor

    hepsi bu!

  77. Madem sezon ortasında kural değiştiriyorsunuz aykırı bişey olmamasına rağmen , o zaman test hakkı da vermek zorundasınız F.I.A. ! Yaptıkları tamamen saçmalık . Bu işler hak yenilerek yapılmamalı .

  78. şunu doğru bulmuyorum:

    iyi olana, üstün olana saldırmak değildir aslolan..
    adamlar mühendislik takımı ve yazılı olan kuralları yorumlayıp araç tasarlıyorlar. kimse demiyor ki ferrari,mclaren,williams,renault,mercedes bu kadar iyi yorum yapamayıp iyi mühendislik yapamadı! hiçbir engel yok. herkes eşit şartlarda ve gelişimler de açık.. adamların geliştirdiği bir mühendislik teknolojisi neden yerden yere vuruluyor, önü kesilmek isteniyor anlam veremiyorum.

    geçen sene mclaren çok iyi bir iş çıkardı ve f-duct sistemini buldu. harika bir yenilikti ve sezon sonunda fia maalsef yasakladı. fakat redbull'un daha fazla geliştirip konuşturduğu bir egzos sistemi neden sezon ortasında yasaklanıyor anlam veremiyorum. sezon sonunda yaparsın herkesin zamanı vardır, ona göre yeni araçlarını geliştirirler. bu kadar mühendisin zamanına, emeğine yazık ediyor fia.. f2004 nasılki bir senede tarih edildi, redbull'a da aynısı yapılmak isteniyor şu anda.

    sadece sezona denge gelmesi için redbull'un önünü bu şekilde kesmek doğru bir yaklaşım değil..

    ben f1 seyirciyim ve diğer takımlarında çelme takmak yerine, daha hızlı koşabildiklerini görmek istiyorum..

  79. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Aynen Rb kazanirsa SEZONU IZLEMEMIZE GEREK KALMAZ

  80. vay, Newey amcadan ilk defa açıklama geldi… =))))

  81. bu durum için kısa vadede düşünecek, düşünse bile uygulayabilecek bir şeyi olduğunu sanmıyorum. Bekle silverstone! Bakalım kimler geliyor.

    Orada da RB kazanırsa hah! derim RB işi bitirmiş.

  82. Kanıma dokunuyor kanıma!

  83. rocco junior avatarı

    Todt başkan olduğunda burada kıyametler kopuyordu sonuç Ferrari şampiyon olmadı,Pirelli geldi yine aynı şeyler tekrarlandı;biz kayırıldık ve bize özel lastik,güç birliği vs,şimdi bu yasak çıkıyor ancak Ferrari'den olaya çok sevindik yaşasın biz bununla geri döneceğiz,kesin kazanacağız tarzı açıklamalar yapılmadı.

    Şimdi gelelim her kural değişmesinde,spora giren her maddede korkup,senaryo üreten arkadaşların tuttukları takım neler yapmış;1-Pirelli ile lastik sıkıntısı hemen hemen hiç yaşamadı 2-Pirelli,lastiklerini Mclaren test pilotu P.D.L ye test ettirmiş 3-Bu yasaklar ve yeni kurallar sonrasında takım sürekli bunun kendilerine yarayacağını deklare etmiş,kayıplarının diğerleri kadar olmayacağını belirtmiş,şampiyonada iyimser olduklarını ve kısmen buna bel bağlayan yorumlar yaptıklarını hep beraber gördük
    3-Tanıdık geldi mi:)

    Evet Ferrariye olan kin ortada ama ülkem f1 severine bir önerim var dinlemek dinlememek tercihinizdir;her olanda Ferrariyi suçlamayın,haksızlık etmeyin.Bugün deprem olsa fay hattı kırılsa Ferrari demek olmaz:)

  84. İnşallah inşallah,ağzından bal damlıyor,bu arada prelli lastikleri de ferrariye yarayacaktı,ama kime yaradığından çok ferrariye yaramadığı ortada+Domicali ve Massa bu konuya değinince bazı zeki arkadaşlar,bunu Ferrarinin Prelliye sert lastik yerine yumuşak hamurları getirmesini istiyor diye hiç kimsenin aklına gelmeyen bu ince isteği şıp diye anlamışlar,Biri çıkıpta demiyorki ya arkadaşlar akıl var fikir var,Ferrarinin böyle bir isteği olsa gelip bize mi yada basın aracılığı ile mi yapar yoksa Prelli yöneticilerinden mi ister demiyor.

  85. 40. turda tur yiyeceğine 50. turda yer çok çok :D:D
    Ulan mercedes yaktınız Schuminin başınıda adamım o araçta oturuyor birde RB7'de oturan parmak çocuğa bak peh 😀

  86. Bu yasağın müsebbiplerini arayanlar gözlerini İtalyadan çekip ingiltereye yönlendirsinler.McLaren destekli Williams ın ne kadar çığırtkanlık ettiğni ninem dahi bilirken siz bilmezlik etmeyin.Nede olmasa F1 seyrediyorsunuz…

  87. Yusuf  Hitay avatarı

    bir de bakıyoruz ferrari ilk sırada 🙂 şaşırmayız öyle değil mi ?

  88. Newey'in şu yazısını okuyunca yapılanın çok alçakca olduğunu tekrar anladım.

  89. FerrAlonso . avatarı

    Bu adam F1 dehası kanat esniyor ama tüm esneme testlerinden geçiyor. Bana göre çoktan birşey düşünmüştür.

  90. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Redbullun üstünlüğü Difüzör çıkınca ortaya çıkmıştı araçı hızlı yapan arka taraftaki hava akım gücüydü birde buna egzos eklenince aracin yol tutuşu yüksek oluyor buda araca ek bir auro dinamik etki yaratiyor o bakımdan gaz kesilse bile o arkadaki difüzörler olsa bile red bull hızlı olmaya devam edicektir ama eskisi kadar hızlı olurmu bilinemez. İngilterede bir çok ayar değişecek o bir gerçek.

  91. bana pek inandırıcı gelmedi bu açıklama.sanki yem atıyor gibi.

  92. vettel sıkıyordu bir şey yok diye bu ne demek şimdi newey?

  93. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    "Ferrari ve Mercedes'in muhtemelen bizlerden daha az etkileneceğini düşünüyorum"

    Güzel Haber Mercedes İçin Bizde HRT"Lerle Yarışırız Sanıyorduk 🙂

  94. gerekli farkı açtılar artık birşey farketmez.

  95. Madem bu kadar korkuyordunuz Valencia'da egsoz gazlarını kapatıp 2-3 test turu atamadınızmı ? ona göre önlem alırdınız.

    RB7'nin sürekli pole vettel'in sürekli galibiyet alması hoşuma gitmiyor ama böyle birşeyin sezon ortasında yapılması haksızlık bükemediğin bileği öpeceksin.

  96. rocco junior avatarı

    Hocam sen kendi takımının gelişimini bıraktın bizi mi takip ediyorsun?Uğraşacak bir şey kalmadı mı herkes Ferrari diyor.Bakarsın bize yaramaz size yarar sonra şampiyonluktan bahsedersiniz:D

  97. hocam 1 sn de kaybetseniz şampiyonsunuz. üzülmeye gerek yok.
    Asıl süpriz Ferrari ne gelişecek ama İngiltere yarışında yani öyle böyle değil çok gelişecek:P

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir