Haug: "Hemen Lider Olmak Kolay Değil"

yazar:

kategori:

Brawn GP şampiyon olduktan sonra takımı devralan Mercedes, zor geçen iki sezonda da 4. sıra için mücadele ediyor ve genelde ilk 3’lünün gerisinde kalıyor.

Öte yandan Michael Schumacher, F1’de orta grupta mücadele etmekten keyif almadığını da dile getirmişti.

Ama SID Haber Ajansın’na konuşan Haug, Mercedes GP’nin henüz en zor adımı atmadığını belirtti.

Haug: “bu işte gerçek şu ki zirvede 3 takım var ve biz kendimizi 4. sıraya yerleştirdik”

“4. sıradan 1.liğe sıçramanın çok kolay olduğunu düşünmüyorum. 6. sıradan 4.lüğe çıkmak zaten zor ama 4. sıradan 3.lüğe, 2.liğe ve 1.liğe çıkmak en zor adımlardır”

Haug, Mercedes’in bütçesini mazeret olarak ortaya koyamayacaklarını da kabul etti.

Haug: “Bunun arkasına saklanamayız. Çünkü bunun sınırlayıcı bir etken olduğunu düşünmüyorum. En yüksek bütçeye sahip değiliz tabi ama yeteri kadar iyi. Bu yüzden çalışmaya devam etmeliyiz.”

Bununla birlikte takımın efsane pilotu Michael Schumacher’in anlaşmasının 2 senelik olduğu ve sonrası için de 1 senelik opsiyon bulunduğu konuşuluyor. Haug bunu da kabul etmedi.

Haug: “Michael kendisi dedi: Anlaşması 3 senelik. O zamana kadar, neler olacağı konusunu bir an olsun bile düşünmüyoruz”


Yorumlar

  1. Bana da öyle geliyor. 🙂

  2. Mercedes'i marka olarak çok severim ama.. Bu takım 2015'i görmez McLaren'den ayrıldığı gün bunu yazdım hala da yazıyorum.

  3. bütün yorumları anladım ama button kötü pilot olsa mclaren'de işi olmazdı

  4. MERCEDES GP avatarı

    Norbert Haug iyi söylüyorsunda hiç bir icraat yok doğru dürüst.artık birşeyler yapmanız gerekiyor..fakir bir takımda değilsiniz getirin her yarışa aero dynamic paket iyi bir şeyler çıkarın..yenilikçi birşeyler bulun öyle yok ön kanadı revize etmeyle arka kanadı yenilemeyle olmaz bu işler (gerçi doğru düzgün bir ön kanatda göremedik 2 senedir aynı)..diğer takımlar nasıl uğraşıyor bide siz…

  5. MERCEDES GP avatarı

    Norbert Haug iyi söylüyorsunda hiç bir icraat yok doğru dürüst.artık birşeyler yapmanız gerekiyor..fakir bir takımda değilsiniz getirin her yarışa aero dynamic paket iyi bir şeyler çıkarın..yenilikçi birşeyler bulun öyle yok ön kanadı revize etmeyle arka kanadı yenilemeyle olmaz bu işler (gerçi doğru düzgün bir ön kanatda göremedik 2 senedir aynı)..diğer takımlar nasıl uğraşıyor bide siz…

  6. yusuf emir efe avatarı
    yusuf emir efe

    mercedes acilen kaynaklarını arttırmalı ve iyi mühendisler bulup sorunlarını çözmeli aksi taktirde f1 by by derler. bu arada kandiliniz kutlu olsun

  7. Tamam, zirveye ulaşmak kolay iş değil, yıllar sürüyor, bunu biliyoruz. Ancak sizin oraya daha yakın olmanızı bekliyorduk.

  8. Bob Bell de Mercedes'e geldi ama yeni yapılanmanın oturması için 2012 sezonunu beklemek gerekiyor bence. Ellerinde ilginç isimler var ve bunları nasıl düzgün kullanacaklarını düşünüyorlar bence.

  9. Kış testlerinde iddalı açıklamalar ve sezonun sekiz yarışı geride kalmasına rağmen podyuma bile çıkamamaları insanı üzüyor. Kış testlerinde yüksekten atıp tutupda bu takıma gönül vermiş fanları kandırmanın anlamı neydi. Yoksa amaçları sponsor çekmekmiydi. Rbr ile Mgp 2009 un en iyi aerosuna sahip arabalardı Nevey amca o arabanın üzerine ekleye ekleye buralara kadar geldi. Peki Brawn un parası yoktu Merco devralınca neden böyle bir gelişim takip etmedi?

  10. Kış testlerinde iddalı açıklamalar ve sezonun sekiz yarışı geride kalmasına rağmen podyuma bile çıkamamaları insanı üzüyor. Kış testlerinde yüksekten atıp tutupda bu takıma gönül vermiş fanları kandırmanın anlamı neydi. Yoksa amaçları sponsor çekmekmiydi. Rbr ile Mgp 2009 un en iyi aerosuna sahip arabalardı Nevey amca o arabanın üzerine ekleye ekleye buralara kadar geldi. Peki Brawn un parası yoktu Merco devralınca neden böyle bir gelişim takip etmedi?

  11. Barichelloyu RB ye tortsan yine şampiyon olamaz.

  12. Brawn'ı tek kurtadan çift katmanlı difüzördü, gerisi MGP işte. kimsede yokken birincilikler kazanıp herkes kendi difüzörünü yapınca gerilediler zaten. Brawn GP/Button şampiyonluğunun tek kaynağı difüzördür. Button da bir nevi difüzör şampiyonudur, en azından barrichello'dan hızlı olup da bu şampiyonluğu almasını da göz ardı etmemek gerekiyor tabii.

  13. Haug'un işini aerodinami değil zaten, Brawn gibi ortada sadece ismi olan aslında birşey yapmayan birisi var.Ekip içler acısı durumda, kaliteli birkaç mühendis ile hızlı bir şekilde kendini toplayabilir. Ferrari'yi unutmayalım Fry geldi araba lastikleri kullanabilmeye başladı son 3 yarıştır temposu ortada, o tarz değişikliklere ihtiyacı var takımın acilen.

  14. Haug yıllardır bu sporun içinde, mclarende yıllarca görev yaptı. Şimdi Mercedes gibi bir dünya devinin sorumlusu ve halen neyin nasıl yapılacağını çözememişse biz ne diyebilirzki???

    Sanki pistlere yeni girmiş bir takım ve motor markasının lideri gibi ifadelerle kendini serinletiyor.

    2009 da şampiyon olmuş bir ekip ve aracı satın aldınız. Bu altyapıyı geliştimek için öyle çok paralar harcamana gerekte yok. Button gibi vasat bir pilotun şampiyon olduğu o aracı 1 sene içinde ilk 4 e bile sokamayacak kadar gerilere gittiniz.

    Şimdi bunun sorumlularını bulup takımdan uzaklaştırıp yerine bu takımı lider yapacak potansiyelde birierini getirmek yerine ahkam kesiyosun.

    Bence bırakıp gitmelisin.

  15. Aerodinamizm döneminde yarışıyoruz ve motorlar artık geri planda.Mercedes hiç bir şey yapamayacak ve 2015 de spordan ayrılacak.Benim tahminim bu yönde.Neden mi zaten takımı beleşe alıp eşek yükü parayla sattı kenara çekildi.Bundan sonra da pek tınlamaz zaten.Mercedes bu işin parayla olacağın anlayacak ve sıkılacak tıpkı diğer üreticiler gibi.

  16. Aracın yürüyeni mükemmele yakın. ara sıra dayanıklılık sorunları çıkıyor ki çözülemeyecek şeyler değil. Şu an tek eksikleri aerodinami gibi görünüyor. Newey dayı 1 sezonda çözer işi.

  17. Arkadaş yapın birşeyler bi B şaşisi çıkarın onu kullanın ne bileyim yani araç her yarış aynı sap gibi duruyor ön kanat arka kanat vs… hiç gelişme göremiyorum geçen sene dingil aralığını uzattınız pilotlar çok daha rahat kullanıyordu aracı yine yapın birşeyler aracın burun yapısını değiştirdiniz araç ya daha kötü oldu yada lider 3 lü takım çok hızlandı…

    Olan özellikle Schumacher olmak üzere Rosberg 'e de oluyor bu iki adamda kazanmak istiyor Schumacher'in hırsını biliyoruz zaten Rosberg'de galibiyet almak istiyor ilk galibiyetini yapın birşeyler.
    Ferrari 4-5 hafta önce tur yiyordu birde şimdi bakın Mercedes yatıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir