Mclaren "Önemli Olan Sonuç, Başvuru Değil"

yazar:

kategori:

McLaren, Brezily Grand Prix hakemlerine başvuruda bulunmalarında amaçlarının BMW-Sauber ve Williams’ın güvenilirliğini sorgulamak olmadığını vurguladı.

Yarış komiserleri yapılan incelemeler sonunda yakıt sıcaklık değerlerinin yöentmeliklere uygun olduğu kararına varmış, BMW-Sauber ve Williamns takımlarına herhangi bir ceza vermemişti.

McLaren bugün FIA Uluslararası Temyiz Mahkemesi’ne bildirisini yolladı. Durumun açıklığa kavuşması için harekete geçtiklerini ve gözden kaçan bir maddeni çok önemli olduğunu açıkladı.

" Vodafone McLaren Mercedes takımı İngiltere Yönetim Kurulu aracılığı ile FIA Uluslararası Temyiz Mahkemesi’ne 2007 Brezilya Grand Prix’inde 09, 10, 16 ve 17 numaralı araçların aldıklarını sonuçları kabul edilmesi kararına itiraz ettiklerini doğrulamakrtadır. FIA Uluslararası Temyiz Mahkemesi’nin kuralları takıma kısa bir zaman zarfında başvuru yapabilmesine izin veriyor ve McLaren buna uydu."

" Takımın görüşüz şu anki sahip olduğumuz geçerli bilgiler doğrultusunda, yönetmeliklere karşı gelme durumu söz konusu olduğu."

" Takım, FIA’nın Teknik Yönetmelik ile ilgili yazılı açıklamanın ve iki Takım Menajerleri Toplantısı’nın birinde, yakıt sıcaklıklarının kontrolü ile ilgili Yönetmelik ve Prosedürlerin  nasıl yorumlanacağı ve yönetileceği ile açık bir şekilde yapıldığına inanmaktadır."

" Yürütme işlemi FIA Teknik Delegesi tarafından normal bir biçimde takip edilmiş ve toplantıdaki hakemlere düzensizlik ile ilgili rapor kendisi tarafından sunulmuştur."

" Sonuç olarak takım, pazar akşamı yayımlanmış olan karardaki tanımda haklı çıkılmış olmasını anlamamıştır."

" Konunun önemi ve zamanlamaı elbette üzücü. Takım yarışları ve şampiyonayı pistte kazanmayı umuyor."

" Bunula birlikte eğer takımın hatası olmayan bir düzensizlik olmuşsa, kuralların uygulanması sağlamak açısından olayın tam anlamıyla incelenmesi gerektiğini düşünmekteyiz. FIA’nın tamamiyle desteklediği ve yapılmış olduğunu görmeği umduğuna inanmaktayız."

" Vodafone McLaren Mercedes üzerilde durulmasını umuyor ve bunula birlikte ne BMW-Sauber ne de Williams takımlarının güvenilirliğini sorgulamıyor."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir