Mclaren, Hamilton'ın Kendisinin Vites Kutusu Sorunununa Neden Olduğunu Yalanladı

yazar:

kategori:

Mclaren, Lewis Hamilton’ın Brezilya Grand Prix’inde vites kutusu sorunu yaşadığını yalanladı ve ekledi. Hamilton’ın yavaşlamasına kendisinin yarış sırasında yanlış bir düğmeye basmasından kaynaklandığı söyledi.

Yarışın sekizinci turunda Lewis Hamilton neredeyse duracak kadar yavaşlamış, 18. sıraya kadar gerilemişti. Fakat daha sonra araç tekrar eski hızına kavuştu.

Gelen haberlere göre olay 22 yaşındaki pilotun yanlış bir düğmeye basmaşı sonucu gerçekleşti. Sola dönülen viraja kadar Hamilton radyodan sistemi nasıl sıfırlayabileceği (reset) ile ilgili olarak talimat veriyordu.

Kanada’nın  La Presse gazetesinde çıkan haberde Hamilton’ın yanlış bir tuşa basması sonucu olayın gerçekleştiğini ve bu olayı Hamilton’ın doğrudan söylediğini yazdı.

Bunun yanında Hamilton ailesine yakın olan bir kaynağa göre çıkan haber "tamamiyle saçmalık", söylenenlere göre Hamilton ne Kanada gazetesine ne de herhangi bir kişiye konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

McLaren sözcüsü de yaşanan sorunun kişisel kaynaklı olmadığını yalanladı.

" Lewis Hamilton’ın Brezilya Grand Prix’inin sekizinci turunda vites seçimi periyodunda yaşanan sorun yüzünden geçici olarak bir vites sorunu yaşandığını doğruluyoruz. Lewis’in direksiyonda yanlış bir düğmeye basmasıyla oluşan bir sonuç değildi."

Mclaren CEO’su Martin Whitmarsh sorunun pilot hatasını olmadığını ve hidrolik valfinde meydana gelen bir sorunun olduğunu söyledi.

" Vites kutusu arızasıydı ve araç güç kaybetti, kendi kendine düzeltmeye çalıştı, mekanik bir hata olabilir fakat şüpheliyiz. Eğer birşeyler mekanik olsaydı, kendi kendini düzeltemezdi. Elektronik yazılımla ilgili olabilir fakat analiz edip destekleyeceğimiz bir kanıt yok. Sensor de olabilir ama tekrarlıyorum, data kayıtlarında herhangi bir kanıt yok."
 

hamilton

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir