Briatore: "Renault, BMW'ye Yakın Olacak"

yazar:

kategori:

Flavio Briatore, geçen hafta Barselona’da denenen güncellemelerin ardından Renault’un BMW Sauber arkasında yakın bir şekilde mücadele edebileceğine inanıyor.

Fransız takım, sezonun ilk üç yarışında öndeki gruba yakın gidecek tempoda görünmedi ama Avrupa’nın ilk yarışında daha iyi bir görüntü verecekleri konusunda umutlular.

R28 aracına bir çok güncelleme yapıldı ve bir mucize beklememesine rağmen Briatore, takımının orta gruptan ayrılıp BMW’ye yakıblaşmasını bekilyor.

Alman takım şu anda, ilk üç yarışta üç podyum ile şampiyonada lider konumda.

Madrid’de Mutua Madrilena’nın merkez binasında bir basın toplantısında konuşan Briatore, Fernando Alonso’nun bir fark yaratıp Renault’u öndeki gruba yaklaştırmasını beklediğini söyledi.

Briatore: "Büyük düşünmek her zaman iyidir. Eğer ara. düşündüğümüz gibi çalışırsa, BMW’nin arkasında, aşağı yukarı onların seviyesinde oluruz."

"Ve sonrasında Fernando, fark yaratacak. Şimdi, gelişim için zihniyetimizi değiştirmemiz gerekiyor"

"Montmelo’daki sonucun önemli olmasını umuyorum. Fernanfo, bunu elde etmek için mümkün olan ve olmayan her şeyi yapacaktır. Bir podyumla çok mutlu olurum"

"Barselona’daki sıralamalarda birinci olacağımızı düşünmüyoruz. Önemli olan şey, gelişim işaretlerini göstermek. Eğer bir pilot aracın geliştiğini görürse, kendine güveni artar. Sadece Barselona’da değil, Türkiye ve Monako’da da gelişmeyi umuyoruz"

"Testte aracın daha iyi olduğunu gördük. Bu büyük bir sıçrama değil, küçük ilerleme"

Briatore ayrıca, Renault ile iki kere şampiyon olmuş Alonso’nun şimdiye kadar olmadığı kadar iyi bir formda olduğuna inanıyor"

Briatore: "Fernando, araçla inanılmaz bir şekilde çalışıyor. Mekanikerlerle ve mühendislerle çalışıyor"

"Onun şimdiye kadarki en iyi durumunda olduğunu düşünüyorum. Çok olgunlaştı ve birlite çalışmayla ileri yönde gideceğimizden eminim"


Yorumlar

  1. erdal çoban avatarı

    Alonso tur yemedi daha 3 yarıştada,ama Piquet yedi gerçektende.

  2. ya alonso hangi yarışta tur yedi Erhanf1 lafım sana. bi hatırlatsan. ben hatırlayamıyorumda

  3. BMW zor bir hedef ama F1de sezon başından sezon sonuna kadar çok şey değişiyor. Toyota var şu anda Renault'un önünde (2 pilot toplamı olarak) arasıra Williams ve Red Bull ile de kapışıyorlar sıra için (dayanıklılık konusunda Renault Red Bullun önünde bu kesin ama hız konusunda Red Bull) budur benim 3 yarışta Alonso taraftarı olarak gözlemim.

  4. yasin nasıl 0.4 sn fark var yarın görürüz kardeş kaç sn fark var bu adam kendini darı anbarında zannediyor bmw pol için mücadele ediyor adamlar daha iki aracını birden son seansa sokamadı briatore alem adam işte insanlarla kafa buluyor 🙂 pazar günü bmw renoya tur bindirirken yaklaşırlar tabii 🙂

  5. mehmet saykın avatarı
    mehmet saykın

    murat hondayı geçtik toyatayıda geçtik bak bakim bir derecelere

  6. murat bekar avatarı

    siz hele bir hondayı geçinde sonra bmw yi yakalarsınız ( sanırım brezilyada ancak )

  7. alonso_mania avatarı

    Yahu benim gibi gerçekçi ve aklı başında Renault'cular yok mu; etraf hayal taciri dolmuş:)

    En en iyimser olarak orta grubun (SF , BMW , McL'in epey gerisinde olarak) en hızlı takımı olabiliriz; ve ben buna bile cumartesi son antremandan sonra inanabilirim ancak… "Talking is free" der İngilizler; önemli olan pistte konuşmaktır sevgili "hayal tacirleri" (buna Flavio'yu da dahil ediyorum):)

  8. tolga soydan avatarı

    he bide honda var onlarlada aynı seviyedisinz.

  9. tolga soydan avatarı

    renocu arkadaşlar güldürüyosunz ya.herkes az çok F1 den bişeyler biliyo.Ve renonun bi anda ilk 6 da olması imkansızzz.williams toyotanın arkasındasınız.redbullada aynı seviyedesinz.

  10. Ne kaldı zaten geriye BMW'ye yakın olacak. Demek ki Barcelona'da gizledikleri birşey var. Renault 2 saniye gelişim göstermeyi başarmış bizim haberimiz yok. Daha geçen yarış BMW'den tur yediler. Son yarış 1 tur geriden yarışı bitirip sadece iki haftada tur yediğiniz takıma yakın olacaksınız. Çok ilginç bir inanış gerçekten de. Zaten o iki haftada Ferrari, BMW, McLaren armut topladılar bir tek Renault gelişti. Briatore kendinden değildi her halde bu açıklamaları yaparken.

  11. aysenur okatan avatarı
    aysenur okatan

    briatore hep böle yapıyo insanı umutlandırıyo yarışa gelince bişi olmuyo.güya 2007 den beri bu araba üzerinde çalışıyolar böle yoğun çalışınca araba böle oluyosa vay halimizeb inş. böle devam etmez:(

  12. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    daha ne diyeyimki burada kendini birşey sananlar var bir kaçtane. takımın durumunu kendileride biliyor. bunada takım desteklemek derler :))) gerçekler ortada!!!

  13. İstediğiniz kadar iddialarda bulunun gerçekler değişmez. Ne kadar inkar etsenizde BMW yarış temposunda Renault dan bazen daha fazla bazen daha az ama ortalama 1sn daha hızlı. Son yarış BMWler tur bindirmemişmiydi Renault lara yoksa benmi yanlış hatırlıyorum.
    Renault taraftarları içlerinden geçenleri olmasını istediklerini gerçekmiş gibi anlatıyor sezon başından beri. Ama bu siteyi okuyan büyük çoğunluk F1i anlayan insanlar yani çocuk değil.
    Bi de şu Briatore nin sözlerini kanıt gösterip sunmayın bize. Herkes biliyoki Briatore ne dediyse hiçbirisi gerçekleşmedi.

  14. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Yorumunuz hakaret içerdiği için silinmiştir.

    Editör

  15. mehmet saykın avatarı
    mehmet saykın

    yasin konuş kardeş diline sağlık

  16. bmw bmw renault ile bmw arasında 1 saniye fark yok en fazla 0.3 0.4 saniye bi fark var tur basına gorende siz 1.21 li turlar atarken hep 1.22 li tur atıoz sancak ferrariyle 0.6 0.7 fark vardı son testlrde bu fark 0.4 e kadar dustu gerisini sen hesapla sizinle aynı seviyedeyiz demıyrm ama sizinle aramızda kesınlıkle 1 sn yok bunu iddiada aderim ispanya sonrası kantlarız da hep beraber briatore fazla ucmamıs arkadaslar beklentıler yuksek tutulmalı hedefin buyuk olacakkı basarabılecklerınde buyuk olacak renault adım adım yaklasacak on guruba

  17. Belki ilk 8 e alonso girebilir başka bir sey de bekleme mehmet.

  18. mehmet saykın avatarı
    mehmet saykın

    abdullah abi inşallah yine dönecez bu yarışta

  19. ilk 6 mı 😀 geriye ne kalıyor mehmet? son 5 😛

  20. mehmet saykın avatarı
    mehmet saykın

    umut bg kardeşim ilk altının içindeyiz

  21. Markalarda 1. yiz şuanda. BMW ye yaklaşırız deyip markalar 2. liğine mi göz diktin şakacı briatore. Geçen sene de böyle naralar attın. Elde birşey yok. 1 sn mi geliştin de BMW ye yaklaştın.

  22. mehmet saykın kardeş sen barcelonada Renaulttan kaçıncılık bekliyorsun?????

  23. bu araç için 1 senedir çalışıyorlar elde ne var hiçbirşey sırf ispanya alonun evi diye reklam yapıyorlar başka birşey değil…sıralamlarda son 10 a kalmada zorluk çeken takım iki kanatla bmw yi yakalayacak tamam siz buna inanın ben gülerim:)))

  24. mehmet saykın avatarı
    mehmet saykın

    bilgin çeliktürk kardeşim hepsi pazar günü görecekler hepsi paylarını alacaklar kardeş evet zamanında telefancia yazısını çok gördüler etki yaptı herhalde kardeş geri gelecez kardeş renault dönecek pazar günü gör bak hepsi utanacak saygılar BİLGİN ÇELİKTÜRK KARDEŞİM

  25. gökay kara avatarı

    briatore sene başından beri bunları söyledi ilk 3 yarış umutsuzdu bunu herkes biliyor ama ispanyanın üstünde çok durdu adam takımı ssizden benden ii biliyor ki bunları söyledi alonso da elinden geleni yaparsa bu iş biraz da olsa düzeliir bmw nin şu anki konumu ölçüt değildir onlar zaten ilk yarışlarda başarılı ama avrupa biraz daha farklı umarım orta gruptan kurtulup 3 ya da 4 için mücadele ederiz tabi podyum biraz zor

  26. peki ya briatorenin dedikleri dha öncekiler gibi gerçekleşmezse ne olacak?

  27. bilgin çeliktürk avatarı
    bilgin çeliktürk

    Mehmet saykın kardeşim bunlar REANULT yazısını çok okudu ya ondan çekemiyorlar pazar günü göreceğiz briatore bunları bu kadar sık söylüyor sa bi şeyler olacakdemekki

  28. Briatore sezonun başından beri böyle konuşuyor. Şimdiye kadar dediklerinin hiçbirisi gerçekleşmedi. BMW nin arkasındaki grup ile mücadele edebilirler ama BMW ye yakın bir performans gerçekten çok ama çok zor. Podyumdan bahsetmesi ise komik.

  29. Yok o kadar da degil renaultlar Bmw nin arasındaki fark öle bir yarışta kapanacak gibi degil abartmış.

  30. mehmet saykın avatarı
    mehmet saykın

    valla deme yav çok üzüldüm be demede bindirmesinler PAZAR GÜNÜ Agörüşürüz ok

  31. toyota,williams,redbull u geçtiniz bmw nin arkasına geldiniz yani komik insan seni..:)))siz bmw nin arkasını bmw ancak size tur bindirirken görürsünüz "bmw power" bol bol okursunuz…

  32. mehmet saykın avatarı
    mehmet saykın

    inşallah hadi bakım

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir