Whitmarsh, Hamilton'un Formunu Savundu

yazar:

kategori:

McLaren F1 CEO’su Martin Whitmarsh, Lewis Hamilton’un sezon başlangıcında gösterdiği performansı savundu.

Geçtiğimiz sene Formula 1’e fırtına gibi başlangıç yapan Hamilton, bu sene 3. yarış Bahreyn’de yaptığı bir dizi hatanın ardından puan alamadı ve şampiyonada 3. sıraya geriledi.

Whitmarsh, Hamilton’un kazanması için takımın ona iyi araç sağlaması gerektiğini düşünüyor.

Whitmarsh "Dürüst olalım, eğer araç iyi ayarlanmamışsa, eğer pilot formunda değilse ya da takım arkadaşı onu zorluyorsa onun normalden fazla zorlaması normal bir tepkidir. Ve genel olarak Formula 1’de çok zorlamak daha hızlı olmak anlamına gelmiyor."

"Malezya’da iyi setup yapamadık. Ancak Lewis’in kazanan bir pilot olduğunu biliyoruz ve eğer Lewis’e kazanabileceği bir araç verirsek en iyi ikincilikten memnun kalmayacağını biliyoruz."

"Eğer bir başka pilotun en hızlı olduğunu görürse aracı o kadar hızlı olmasa bile o da o hızda sürer. Genel olarak doğal dizilimi kabul eden ve arkalarda sallanan birisi olmasındansa böyle olmasını tercih ederiz."

"Hatanın acısı tüm Mclaren’i daha da motive etti ve bu Lewis içinde aynı. O sadece kazanmayı umuyor. Bu ayın başında Bahreyn yarışı sabahında o bana yarışı kazanabileceğini söyledi. Ve akıllı şekilde buna inanmıştı."

"Eğer sezonun geri kalanında her pazar sabahı böyle olmazsa üzülürüm çünkü bu mükemmel bir şampiyonun sahip olması gereken adanmışlığın ve kendine inancın şekli."

"Eğer bir pilot pazar sabahı kalktığında "puan kazanabilirim ya da eğer şansım yanımda olursa podyuma çıkabilirim" diyorsa o fazla yarış kazanamaz." dedi.

Whitmarsh, ilk sezonda gösterdiği performansın ardından Hamilton’un daha fazla baskı altında olmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Whitmarsh "Bu baskıyı azaltamazsınız. Bu hepimiz için aynı. Eğer sezon sonunda şampiyon olamazsa Lewis, takım ve taraftarları hayal kırıklığına uğrar."

"Ancak takım bu konuda şizofrenik çünkü aynı şekilde Heikki şampiyon olursa eşit derecede mutlu olur. Ancak her ikisi de olamazsa başarısızlık hissi olacak. Bu kelimeyi ve bu konu hakkında konuşmayı sevmiyoruz. Ancak bu gerçek."

"Bu baskı ile hayata devam ediyoruz. Yarış kazanamazsak eleştiriliyoruz ancak eleştiriler asla kendi içimizde olduğu kadar sert olamaz." dedi.


Yorumlar

  1. Yok efendim alonso şöyleymişde boyleymişdee bırakın bu işleriii…mclaren takımında ne sennalar ne prostlar geçmiştirr..alonso kimdirr yaaaaa..

  2. arkadaşım yazmaktan artık ellerimiz koptuuu siz anlamakmı istemiyorsunuzzz….kardeşim sezon başında alonso ne kadar kayrılmışsa hamiltonda PUAN farkı nedeniylee o kadar kayrıldııı anlayın artıkk yaaa..

  3. arkadaşım o kadar yazmışssın ama hepsi boş..

  4. gökay kara avatarı

    ya bu mc laren neden böyle komedi açıklamalar yapıo anlamak zor
    bi kere şu eşitliği silin aklınızdan geçen sene nerdeydi eşitlik tüm takım hami ye odaklanmış
    ikincisi iki pilottan biri şampiyon olamassa üzülürrlermiş geçen sene ron dennis rekibimiz alonso demişti ve nerdeyse bi yerlerine kına yakcaktı onun kazasından sonra ama noldu hami de aldı havasını şimdi o çok güvendiğiniz adam yine olamıyacak şampiyon ve heikki de güme gidecek bence bu iş kısır döngüden başka bişey değil

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir