Ferrari, F1'den Faydalandığı Sürece Sporda Kalacak

yazar:

kategori:

Maranello kökenli takım, 4 silindirli motorlara en çok karşı çıkanlardan birisiydi ama Japonya’da muhabirlere konuşan Di Montezemolo, V6 tercihi ile sporun Ferrari’yle ilişkisinin sürmesini sağladığını belirtti.

Montezemolo: “Formula 1’i, bizim için en önemli araştırma merkezi olduğu sürece yaparım. V6 kararı önemli. Çünkü turbo-6, gelecek için iyi; sadece bizim değil ayrıca Mercedes ve diğerleri için de”

Formula 1’in ticari haklarını sahiplerini temsil eden Bernie Ecclestone, yeni motorların sesleri ile ilgili endişeleri dile getirmiş ve gösterinin çekiciliğinin geri adım atabileceğini öne sürmüştü.

Di Montezemolo, gelecekteki kurallar için bir sonraki adımın, aerodinamik etkinin azaltılması üzerine olması gerektiğini düşünüyor.

Montezemolo: “Bugün aerodinami, performansın %90’ı anlamına geliyor. Ama bunun iyi olmadığını düşünüyorum. Çünkü bizler uydu veya uçak üretmiyoruz. Aerodinami, aracın performansında daha az etkili olmalı”


Yorumlar

  1. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    O felsefe bence Ferrari'nin Fiat Grubu'na katılmasıyla sona erdi.

  2. Ferrari Formula1 i birakip ayri bir seri kurup diger takimlari da bu seriye getirecek tek firmadir, cok sevmem kendilerini ama durum boyle..

  3. Ferrari F1'den ayrılmaz. Çekilme ve ayrı seri kurma tehtidleri boş blöflerden başka bir şey değil.

  4. rocco junior avatarı

    Motorsporları adı altında f1 zirvedir.Motorsporları zirvesidir ancak motorun önemi dediği gibi %10larda.Bunun küçülmekle ya da aerodinamiye karşı olmakla alakaslı yok.F1 motor sporu olarak doğdu tabi işi yeni öğrenenler son döneme denk geldikleri için herşey aerodinami sanıyor.Teknoloji asla yasaklanmamalı,motorlar aynı şekilde dondurulup geliştirilememesi yanlış.Nasıl ki bugün yeni teknolojiler,sistemler yasaklanıyorsa bunun gibi.Üreticiler spora kendi motorlarını reklam yapmak,pazarlamak için isim yapmak için giriyor.Adamın işi aerodinami değil ki neden olsun?Şasi takımı olarak kurulacak birisi sonra motorunu kersini vites kutusunu başkasından alıcak sonra çıkıp başarıdan bahsedicez.Motoru iyi olan bu yolla fark yaratmak isteyen bunu yapabilmeli,kersi ile fark yaratmak isteyen kullanmalı,yok ben şasimle fark yaratırım diyen kullanmalı.En azından denge olmasa bile %60 65e 70e getirmeleri lazım ki herkes için anlam ifade etsin.Fabrika takımından üreticisine herkesin yararlanabileceği bir spor olmalı sadece aerodinamiye dayanmamalı.Eskiden sporda üreticiler şampiyonası deniyordu ancak şimdi takımlar şampiyonası olarak anılıyor.Geriye kalan üretici sayısı kaç takım sayısı kaç?Bu biraz fazla değil mi?Bence fazla ve spora üreticiler gireceğine hergün yenisi kaçıyor.Bugün nasıl ki 2014 motor kuralları yürürlüğe girmeden takımlar oturdu anlaştı aynen öyle.Herkes için ortak yol olmak zorunda.Kural birini ödüllendirirken diğerini cezalandırmamalı

  5. Baskan`a katilmakla birlikte ne motorlarin ne de aero nun one cikmasini istemiyorum, dengeli gitmeliler, motor ureticileri belki motorlari ile rekabetci olacak ama motor uretmeyen garaj takimlari da aero ile farki kapatabilsinler degilmi? yoksa bi Ferrai bi Mercedes bi Renault sampiyon olsun gitsin neye benzer..

    Birde Ferrari`nin kendilerini digerlerinden ayiran F1 felsefesi degisiyormu? Eskiden yarismak icin arac satarlardi simdi onlarda arac satmak icinmi yarisiyorlar? 🙂

  6. Enzo Ferrari: Aerodinami, iyi motor üretemeyenler içindir.

  7. V6 ve V8 Turbo motorlar Ferrari'nin gelecek planına uyum sağlıyor. Fakat emisyon yasaları iyice aşağıya çekilirse ne olacak. V4 veya tamamen elektrikli bir Ferrari düşünemiyorum.
    Ayrıca F1 için bu son seçimde 2, 2.2, 2.5 lt olması çok daha iyi olurdu. Yüksek hacimli teknolojilerin aşağıya çekilmesi ciddi sanatkarlık istiyor ama downsizing up dan her zaman daha kolaydır. F1 araçlarının diğer yarış makineleri ve ss klasmanına referans olması bakımından da önemliydi zira F1
    SS'lere onlar da yol otomobillerine referans verir.

  8. Son cümlesi çok önemli. F1'in bugün ulaştığı zevksizliğin en büyük nedenidir bu zihniyet.

  9. İçecek markasına yetişemediğiniz için aerodinaminin etkisini azaltmak istiyorsun, utanmasan red bull bisikletle biz de motorsikletle yarışalım diyeceksin.
    Yazık koca ferrarinin düştüğü duruma bak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir