Renault Egzoz Kuralından Az Etkileneceğine İnanıyor

yazar:

kategori:

Britanya GP ile birlikte egzoz gazı kullanımına gelecek kısıtlamada takımlar arası güç dengesinin nasıl değişeceği haftalardır konuşulan bir konu.

Allison, Renault’un eşsiz egzoz düzeninin geleneksel arkadan olanına göre daha az etkilenmesini bekliyor.

Allison: “Bu değişikliğin rekabetçiliğimize etkisini yargılamak kolay değil”

“Her bir egzoz beslemeli zemine sahip araç için kayıp, iki taraftan olacak: Ne kadar downforce kaybı yaşanacak? Buna ilaveten bu downforce kaybı, aracın dengesini ne kadar bozacak? Egzoz beslemeli zemine sahip bütün araçlar, yeni kısıtlama nedeniyle frenlemede downforce kaybedecek. Bazı takımlar daha fazla, bazıları daha az. Diğerlerine göre Renault’un tam olarak ne kadar kayıp yaşayacağını bilmek zor.”

“Bununla birlikte denklemin denge tarafında bizim daha az zarar görmemiz mümkün. Çünkü bizim önden çıkışlı egzoz, etkisini aracın ortalarına yakın yerde üretiyor. Bu da demek oluyor ki aracın aero dengesini çok fazla etkilemeyecek”

“Arkadan çıkışlı egzozdan sağlanan downforce, tamamen arka dingilde üretiliyor.”

“Yeni kuralının, viraja girişi, virajdan çıkışa göre daha fazla etkileyecek olması ile birlikte, arkadan çıkışlılar, frenlemede daha sinirli olacak ve (viraj) çıkışta arkadan daha fazla kayacak. Silverstone’de daha fazlasını göreceğiz”

Takım Patronu Eric Boullier, değişikliğin ardından nerede olacaklarından emin değil ama Renault2un, hazırlık için elinden geleni yaptığını ifade ediyor.

Boullier: “Karmaşık bir mesele ve tam etkisini söylemek de şu an için zor. Kesin olan şu ki, kurallardaki değişiklikleri elimizden gelelin en iyi şekliyle sezmemiz gerek.”

“Kesinlikle her takımı etkileyecek ve rakiplerimize göre kurallarla daha iyi başa çıkmak, bize ve mühendislerimize bağlı”


Yorumlar

  1. bu tip yorumlardan bıktım artık kesin sesinizi ve gelecek yarişları bekleyin ozaman anlarsınız kim avantajlı kim degil hiç bi yararı yok bu yorumların bi ertesi gun direk aksi demeçler veriliyo zaten

  2. egzoz konumları mevcut yerde olduğu sürece yapılan değişiklik hızlı virajlarda kimseyi etkilemeyecek. çünkü gaza sabit oranda basılı olduğu sürece Df kazanılabilecek.

    periskop egzozlar gelince işler değişecek ancak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir