Villeneuve: "F1'i İzlerken Sıkılıyorum"

yazar:

kategori:

1997 şampiyonu geçen sene spora geri dönüş için imkânları zorluyordu ama bu sene, artık yarışları izlemediğini belirtti.

Renault-Williams ortaklığının yeniden başlamasının açıklandığı etkinlikte Reuters’e konuşan Villeneuve: “Daralıyorum. Yarışın ortasında esniyorum ve bu gerçekten zor. Keyfi kaçtı.”

Villeneuve en çok da yarışların fazlasıyla yapay hale gelmesini sağladığını söylediği DRS’ten şikâyetçi.

Villeneuve: “Bu adamların savunma bile yapamamasını görüyorum. Mesela Michael (Schumacher), Montreal’de podyumda olmalıydı”

“DRS ile yapılan bütün geçişlerde uykum geliyor. Faydasız, sıkıcı. Hatta yarışma denemez.”

Eski şampiyon, Hamilton gibi pilotlara verilen fazla miktardaki cezaları da eleştirdi.

Villeneuve: “F1, kirli oynayanlar yerine hata yapan insanlara ceza veriyor. Ve bu yanlış. Hatalar olur. Diğerinin içine girebilirsiniz; olur böylesi. Yarış bu ve kötü de değil”

“Eğlencelidir. İyi bir gösteri olur. İnsanlaar tribünde ayağa kalkar, bağırıp çığlık atarlar. bu da iyi bir şey. İstediğiniz de bu işte.”


Yorumlar

  1. OneMoreChance avatarı
    OneMoreChance

    keyifsiz yarışlar konusunda haklı bir demeç olmuş
    kanada da drs kapalı iken geçişler keyif veriyordu ne zaman drs açıldı yapaylık çıktı ortaya schumacherin nasıl geçildiğine baksanız anlarsınız

  2. Ben F1'in teknik konularından pek anlamam, sadece izleyiciyim ama Villeneuve bana haklı gibi geldi. Özellikle güvenlikle ilgili konular yüzünden biraz keyifsiz bence de. 15-20 yıl önce babamın izlediği yarışlardaki heyecanını dün gibi hatırlıyorum. Tabi o zamanlar kaza sonucu ölen ya da sakat kalan pilotların sayısı da fazlaydı, bu da iyi bişey değil ama biraz sıkıcı bence. Vettel'den de pek hoşlanmıyorum ne yalan söyleyeyim. Belki de onun yüzünden böyle düşünüyorumdur.

  3. İçinden keşke drs 2010 da olsaydı diyorsun dimi .En çok sizin ihtiyacınız vardı ama kısmet be.

  4. ya bu adam niye tekrardan gündeme geldi bunlar laudayla haberleşiyolar galiba birbirlerinden rol calmıyolar biri acıklama yapıyo oteki susuyo buda boyle gidiyor olan bize oluyo

  5. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    git kumda oyna.son yılların en zevkli yarışlarını izliyoruz.demekki gözlügün camlarını yenilemenin vakti gelmiş geçmiş..

  6. bir Villeneuve izlemeyi bıraktıysa eminim bin tanesi zevkle izliyordur. ben de o bin içindeyim, DRS ve pirelli lastikler sayesinde izleme zevki geldi yarışlara, avrupa gp de drs işe yaramadı ve gördük ne kadar sıkıcı geçtiğini. öndeki pilotun arka kanadına kadar yaklaşıp onu geçemeyen pilotları izlemekten bıkmıştık. öndeki tuttuğum pilot bile olsa, alıp başını gitmesi hiç zevkli değil, sevdiğim pilotun savunma yada geçildiğinde tekrar pozisyonunu geri alma mücadelesi vermesini görmek istiyorum. avrupa gp de alonsonun yaptığı gibi.

  7. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    izleme o zaman.Yapılan hatalar diğerinin yarışını mahvedince bunun neresi zevkli oluyor.
    Cümleye bakarmısınız:"Hatalar olur. Diğerinin içine girebilirsiniz; olur böylesi. Yarış bu ve kötü de değil"
    Martin birkaç gün önce "etki yaratmak için konuşmayın" demişti.

  8. izlemediğinden yarışlarda bütün ne olup bittiğini biliyorsun dimi jacques 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir