Mansell'den Hamilton'a "McLaren'i Bırakma"

yazar:

kategori:

İngiliz pilotun adı sürekli olarak Red Bull ile geçiyor ve Hamilton’un kariyerinde daha fazla şampiyonluk istemesi, bu yöndeki düşünceleri alevlendiriyor.

Ama 1992’de Williams ile şampiyon olan Mansell, Hamilton’un McLaren’den ayrılarak hata yapmamasını önerdi.

Hamilton’un yerinde olsaydı bir Red Bull aracının kendisini çekip çekmeyeceği sorusuna Mansell: “Her şeyden önce bunun kendisine teklif edilecek kadar talihli olması gerek.”

“Ama bana göre Lewis, McLaren’de inanılmaz bir kariyer geçirdi ve Michael Schumacher’in Ferrari’de kalarak gösterdiği gibi, bir takımın desteğini tamamen arkanıza aldığınızda her sene bunun üzerine koyarsınız. (Hamilton) tam olarak bir kıtlık yaşamadı. McLaren muhteşem bir takım”

“Şahsen McLaren’de, onu destekleyen insanlarla kalırdım. Takım değiştirmesi hata olabilir görüşündeyim”

1998 sonunda Williams’tan ayrıldıktan sonra hiç yarış kazanamayan Villeneuve, McLaren’in Hamilton’a güzel bir kariyer olanağı sunduğunu ve Red Bull’a geçmesinin büyük risk taşıdığını ifade etti.

Hamilton’un takım değiştirip değiştirmemesi konusunda Villeneuve: “Asla. Bu sadece Vettel’in imajını pompalar. Neden oraya gitsin? McLaren’de korunuyor. Onu seviyorlar. Ona bir kariyer verdiler ve buna minnettar olmalı”

“Hiç bir şey hakkında (McLaren’e) kızgın olmakta haklı değil. Onlarsız asla yarışamazdı. Daha alt kategorilerde bile kariyeri olamazdı. Bu yüzden, mutlu olsun”

“Ama başka bir takıma geçme söylentileri, sizin ücretinizi ve birçok şeyin artması için de kullanılabilir. Bu yüzden işe yarar; buna yapmanız gerekir. Ama diğer takımların boş koltuğun bulunmadığı bir senede de olabilirdiniz. Ferrari’nin Kimi Raikkonen’den kurtulması nadiren olan bir şeydi.”

“Pek sıkça gerçekleşmez ve bunu yapmak için pilotu hiç sevmemeniz gerek. Bu gerçekten sıkça olmaz”


Yorumlar

  1. 10 numara!

  2. Pek uğraşıp zaman harcadığım söylenemez Babil Kralı. Senin de belirttiğin gibi senden kopyala-yapıştır yapıp, isimleri değiştirip ufak değişiklikler yaptım. Tecavüzcü Arif midir, nedir anlamam 🙂 O 'Aferin'i bana değil, benimle tartışmaya girip ailemi işin içine karıştıran arkadaşın hak eder, O'na de.

    He bu arada edebiyat demişken, Alonso da takımından memnun olduğunu, mutlu olduğunu, şampiyon olamasa bile Ferrari'de olmaktan huzur duyduğunu söylerken edebiyat yapmıyor mu? Belki de bu edebiyat değil, tribünlere oynamaktır. Ne dersin?

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Onur kardeş uğraşmış zaman harcamışsın edebi yönden güzel bir hikaye ortaya çıkarmışsın ama bu hikayenin kahramanı hamiltondur.Herşeyin bir yakışığı vardır.Alonso şu anda bu tür polemiklerle ilgilenmiyor boş konuşmalar ve gereksiz gizli görüşmeler yapmıyor.Takımından memnun olduğunu, mutlu olduğunu, şampiyon olamasa bile Ferraride olmaktan huzur duyduğunu söylüyor.

    Tecahül-i Arif kullandığın bu esere verdiğin emekten dolayı Aferin demek isterdim ama belki yanlış anlayıp kızarsan diye sadece güldüğümü söylemekle yetinmek isterim.Gerçi bir çok yeri benim eserimden copy paste.:):)
    İsmim Tahir , Babil Kralı hitabı beni rahatsız etmez.Önemli olan sınırı çizilmiş karşılıklı saygıdır.

  4. Sevgili Babil Kralı (Tahir idi yanılmıyorsam, bu tarz hitabıma kızıyorsan söyle kardeş, bu şekilde daha havalı olduğu için kullanıyorum 🙂 ), bak ben de senin tarzında Alonso'nun nazarından bakarak yazdım. Umarım beğenirsin. Ki sanırım beğeneceksin, çünkü Babil Kralı'nın kafasıyla, Alonso'nun nazarından bakarak yazdım.

    Luca, Santander'den aldığı tonlarca paradan sonra Alonso'ya yönelik iyimser açıklamalar yapmaktadır. Alonso'nun daha güçlü olan Red Bull'a geçmesini tamamen kafasından silebilmek için kesenin ağzını açıp önüne paraları dökmüştür. Takımın tüm kaynakları ve ilgisi Alonso'ya yöneliktir. Tabi bu arada Massa'nın bu işten, ilgi ve alakadan rahatsız olmayacağı bir gerçek. İkinci pilotken yardımcı pilot olmuştur zaten.Bu işten en çok zarar gören kuşkusuz Massa olmuştur. 2007'den beri Alonso'nun Lewis'i kıskanmaya başladığı aşikardır. Alonso'nun biraz biraz doyduğu en genç dünya şampiyonu ünvanı elinden kısa bir sürede alındığı gibi üstüne ikinci dünya şampiyonluğu için harika bir takıma ve doğuştan gelen yeteneğe sahip Lewis'in karşısında daha da ezilmemek için Alonso kapağı Ferrari'ye atmıştır. Ama burada da pek aradığını bulamamıştır. Zira kendi evindeki yarışta, kendi taraftarlarının önünde yarışı 5. sırada bitirmiştir. Ama O'nu asıl acıtan 5.'likten ziyade, kendisine 2007'de bir çaylak olarak kafa tutan, en genç dünya şampiyonu ünvanını elinden alan, yarışmaktan başka bir şey düşünmeyen Lewis'den tur yemesidir. Alonso, Ferrari takımından çok daha fazla para koparma ve uzun sözleşme yapma derdindedir. Zira bu ikisine de ulaşmıştır. Alonso'nun bir diğer isteği McLaren'in başarısız olması ve hep kendi adından sözettirmektir. Silik geçen ve birkaç zaferle, hatta hatta yalnızca bir 3.'lükle kapatılan sezonlardan bıkmıştır. Artık şampiyonluk aslanın ağzında değil midesindedir.Gridde çok daha fazla sayıda güçlü pilot ve güçlü araç vardır.
    Alonso'nun uygunsuz konuşmaları, takımıyla çelişmesi, ve gereksiz yerde yaptığı agresifliği neticesinde bir başka üstdüzey takıma transfer olması imkansızdır. Örneğin Redbull takımına bakalım.Takım geçen yıl yaşananlardan ders çıkarmış olmalı ki bu yıl yoğurdu üfleyerek yemektedir.Horner Alonso'nun Renault, McLaren ve son olarak Ferrari'de sergilemiş olduğu tavırlara Redbull'da izin vermez. Yok öyle kedisini şampiyon yapmak için yırtınan takıma "Takım bana destek vermiyor" demek, yok öyle kendisini en genç çifte şampiyon yapan takımın teknolojisinin eski olduğunu belirtmek için "Renault'daki simülatör PlayStation gibiydi" demek, yok öyle Ferrari bilgilerini avucunun içi gibi bilip sonra da "Ben suçsuzum hakim bey" demek, sıralamalarda takım arkadaşını engellemeye çalışmak, yarışta takım arkadaşının üzerine sürmek… Redbull pilot idaresi konusunda geçen yıla göre baya tecrübe kazanmıştır. Alonso da bu durumun farkındadır. Her ne kadar kafasında birşeyler düşünüyor olsa da Redbull takımına Vettel'in çöplüğüne gitme ihtimali, tilki misali Renault'a dönme ihtimalinden daha düşüktür. Alonso, Ferrari takımından hızlı bir araç talep etmektedir. Alonso'nun bu yolu izleyerek veya bu tarz oyunlara başvurarak takımından isteklerde bulunması kendi kariyerine zarar vermektedir.

    Nasıl kardeş?

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Onur ben olaya hamilton nazarından bakarak yazdım, sen de o pencereden bakarak okusan anlardın.Vettelin çok daha kısa sürede çok daha iyi işler yapıyor olması hamiltonu kıskandırmakla kalmayıp bişeyler yapmaya zorlamaktadır.Oturup da mclarenin hızlanmasını beklemekten başka şeylere yönlendirmektedir.Bana göre şuanda vettel ile detaylı ilgilenen kişi hamiltondur.Yaş olarak ayar olarak vettel ile ilgilenmektedir.

  6. M.Schumacher  avatarı

    Hamilton bırak : )

  7. Eyvallah Hakan ağabey…
    Eyvallah Can kardeşim…

  8. Benim esaretim bi bitsin yandınız siz o zaman 🙂

  9. yani klasik bir McLaren fanı.

    Ekip iyi. gelecekte Türkiye'de çok kuvvetli bir McLaren kitlesi oluşacak.

  10. can merhaba…
    onur la bir yarış seyrettim beraber…kendisi on numara bir mclaren fanı, bilgili, ne söylediğini bilen, adı gibi bir insan…

  11. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Arkadaslar ben yokken burasi baya karismis :))
    -Önce bir tespit yapip sonra Iki soru sormak istiyorum.
    -Tespit: Hamilton kendini HIZLI ARACIN in icine oturtmaya calismaktadir.
    -F1 de sampiyonlugu ne getirir?
    -Cevap HIZLI PILOT+HIZLI ARAC kombinasyonu
    -Iyi pilot kimdir?
    -Iyi pilot HIZLI PILOT+ KENDINI HIZLI ARAC in koltuguna oturtabilen PILOT tur.
    -Simdi 2 örnek
    -1. Rosberg HIZLI PILOT tur ama KENDINI HIZLI ARAC a oturtmayi becerememistir. O nedenle IYI PILOT degildir. Bu nedenle hicbir zaman F1 Dünya sampiyonu olamayacaktir.
    -2.Hamilton HIZLI PILOT tur ve KENDINI HIZLI ARAC a oturtmayi becermistir. O nedenle IYI PILOT dur. F1 Dünya sampiyonu olmustur. Simdi 2. sini kovalamaktadir.
    -Yukaridaki yaptigim tespiti yinelersem Hamilton yine KENDINI HIZLI ARAC a oturtmaya calismaktadir.
    -Cünkü Hamilton 2. defa F1 Dünya Sampiyonu olmak istemektedir. Bunun icin de formul aciktir. HIZLI PILOT+HIZLI ARAC
    -Simdi bunun neresi yanlis?????
    -rocco junior kardesim önceki mesajda seni üzdüysem özür dilerim :))

  12. Klasik bir McLaren fanı zekası.
    zekandan örnek veriyorsun ama düşmanada cephane sunuyorsun.
    malum böyle parıltılı şeyleri kolayca kopyalayabiliyorlar.

  13. maymun ormanda herkes hakkında atıp tutuyormuş…gün gelmiş aslan hakkın da da atıp tutmaya başlamış. bu mesele aslanın kulağına gitmiş. aslan çağırmış maymunu…"ne ulan demiş arkamızdan atıp tutuyormuşsun…" maymun tırsarak cevap vermiş…"sen bana bakma kralım bu sıralar biraz muzu fazla kaçırdım a…k a…k konuşuyorum işte"…

    mansell kimi yle alakalı düşüncelerinde muzu fazla kaçırmış herhalde…

  14. montoyada 1 yıl onceden anlaşmıştı hatta 1.5 yıl falandı galiba

  15. Ve bu da seni sevindirmektedir 🙂 (Takılıyorum)

    Alem adamsın Babil Kralı. Bu ne kardeş;

    ikinci dünya şampiyonluğuna koşan ve hamiltonun adeta esamesini silip atan bir vettel var ortada.

    Bir tek Lewis'i silip attı değil mi? Diğer pilotlar Vettel'e kafa tutabiliyorlar 🙂

  16. Zoraki cevap bu olsa gerek 🙂 Bunu bilmek için Alonso'nun menajeri olmaya gerek yok ki be kardeş.

    Bak, ben olsam şöyle derdim;
    Takımlar (örneğin McLaren) Alonso'yu ileri bir tarihte (örneğin 2007 yılı) kendi adlarına yarıştırabilmek için çok çok önceden (örneğin 2005 yılı) sözleşme imzalatıyorlar.

    Hatta daha da ilerletilebilir;
    Takımlar (örneğin Ferrari) Alonso'yu anlaştıklarının bir yıl evvelinde yarıştırabilmek için (örneğin 2010 yılı) kendilerine üreticiler ve pilotlar şampiyonluğunu kazandırmış bir pilotu (örneğin Kimi) tazminatını ödeyerek bir yıl evvel takımdan uzaklaştırıyorlar.

    🙂

    reventon (spa2000); kusura bakma kardeş, seninle ilgili değil. Uykum yok. Can sıkıntısı işte 🙂

  17. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    arkadaş fernandonun menajeri

  18. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    mclaren takımının ilerideki günlerde ne yapacağı, nasıl tavır takınacağı ve bundan kim veya kimlerin karlı ya da zararlı çıkacağı düşünelesi bir konudur.
    Martin son günlerde sürekli hamiltona yönelik iyimser açıklamalar yapmaktadır.Hamiltonun takımdan ayrılabilme gibi düşüncelerinin tamamen kafasından silinmesi için elinden geleni yapacaktır.Takımın tüm kaynaklarını ve ilgisini hamiltona yöneltecektir.Tabi bu arada buttonun bu işten ilgi ve alakadan rahatsız olacağı bir gerçek.İkinci pilotken yardımcı pilot da olabilir.Bu işten en çok zarar gören kuşkusuz button olacaktır.
    Son günlerde hamiltonun vetteli kıskanmaya başladığı aşikardır.Hamiltonun henüz doyamadığı en genç dünya şampiyonu ünvanı elinden kısa bir sürede alındığı gibi üstüne ikinci dünya şampiyonluğuna koşan ve hamiltonun adeta esamesini silip atan bir vettel var ortada.Hamilton mclaren takımından çok daha fazla para koparma veya uzun sözleşme yapma derdinde deildir.hamiltonun tek isteği şampiyon olmak ve hep adından sözettirmektir.Silik geçen ve birkaç zaferle kapatılan sezonlardan bıkmıştır.Artık şampiyonluk aslanın ağzında değil midesindedir.Gridde çok daha fazla sayıda güçlü pilot ve güçlü araç vardır.
    Hamiltonun uygunsuz konuşmaları, takımıyla çelişmesi, ve gereksiz yerde yaptığı agresifliği neticesinde hangi üstdüzey takıma ve hangi şartlarla transfer olacağı da muammadır.Örneğin Redbull takımına bakalım.Takım geçen yıl yaşananlardan ders çıkarmış olmalı ki bu yıl yoğurdu üfleyerek yemektedir.Horner hamiltonun mclarende sergilemiş olduğu tavırlara Redbullda izin vermez.Yok öyle araçtan inip ulun orta yerde süspansiyon kontrolü yapmak.Yok öyle takımın stratejisini falan eleştirmek.Redbull pilot idaresi konusunda geçen yıla göre baya tecrübe kazanmıştır.Hamilton da bu durumun farkındadır.Her ne kadar kapalı kapılar ardında görüşmeler yapılmış olsa da Redbull takımına vettelin çöplüğüne gitme ihtimali takımda kalma ihtimalinden düşüktür..Hamilton, mclaren takımından hızlı bir araç talep etmektedir.Hamiltonun bu yolu izleyerek veya bu tarz oyunlara başvurarak takımından isteklerde bulunması kendi kariyerine zarar vermektedir.

  19. rocco junior avatarı

    He kardeş he sende haklısın aman sen çocuklaşma bana cevap verme komedi ya.Madem öyle ne uzatıyorsun ne diye cevap veriyorsun.Madem çok büyük olgun birisin işine bak.Yorum yazmayacaksan banada cevap yazma topluma bir faydan olsun

  20. sürekli kendi takımından adamları bana karşı savunuyorsun

    arkadaşım kimi sürekli savundum sana karşı? son cevabım yorumların daha düzenli olması için cevap verdiğin kişinin yorumunun altındaki cevap ver butonunu kullan dedim. bu mclarenciler için değil site içindi. bunu söylemiyorsun herhalde… onun haricinde kimseyi sana karşı savunma alışkanlığı geliştirmedim. haa… çok önceki mesajları falan hesaba katıyorsan cevap verme olayının da çetelesini de tutmadım. sadece benim de hemfikir olduğum bir konuda; bizi yine tuhaf bir dille eleştirdin her yazdığının içine başka insanları da katarsan bir yerde herhalde bi dakika diyeceğim. bu zamana kadar siz ferrariciler, red bullcular diye bir kişinin yorumunun ardından saydırmadım. 2008deki galibiyetimize glock yol verdi diyerek gölge düşürenlere de olayın öyle olmasının mantıksız olduğunu sebebiyle yazdığım mesajlar var ki onun can sıkıcılığı da inanılmaz boyuttaydı. hiçbir zaman senin tarzında cevaplar vermedim. insanlar canını sıkabilir ama bu saldırganlaşmanı gerektirmez. siz beni sinirlendirdiniz o zaman vereyim size odunu modundan çık. ben arada teknik bilgiler de veriyorum diyorsun o konuda teşekkür ederim ama şu yorumlarınla o güzel yanını maskeliyorsun.
    diğer konulara teknik yorumlar yapmıyorsun hep benimle uğraşıyorsun diyorsun ona da cevabımı vereyim bilmediğim konularda sallama bilgilerle ortaya çıkmaktansa işi bilenlerin yorumlarını okumayı tercih ederim. hoşuma giden konularda ise espri yollu yorumlar yaparım. ama bişeyler kapmak için okuduğum yorumların bazılarında senin şu tavrını görünce cevap vermek istedim ki bu habere yazdığın ilk yoruma bişey demiyorum -profesyonellik konusuna değinmişsin-. eğer seninle uğraşacak olsam onunla ilgilenirdim. şunu da bil ingilizlerin ne halt yediğini umursamıyorum ama biri benim de hemfikir olduğm bir konuda böyle bir tavır sergilerse daha önce de dediğim gibi sıkılmadan yorumumu yazarım. hem ayrıca ilkokul talebesi değilsin ki sana bu tarzından hoşlanmadığımı söylüyorum yoksa çocuk der geçerim. başka biri olsa yine yaparım seninle alakalı değil. siteye çok girmiyorum, ilginç konuları okuyup geçiyorum; motor haritası, transfer haberleri falan… denk geldi ve yorumunu gördüm. seninle uğraşacak kadar çocuk değilim yoksa… umarım bu yorumu da yarısına kadar okuyup bırakmadan, sinirlenmeden adamakıllı okursun da yine çıkışmazsın.

  21. Mclaren takımının ilerideki günlerde neler yapacağı ve bundan kim ya da kimlerin karlı veya zararlı çıkacağı düşünülesi bir konu haline gelmiştir.Son günlerdeki değerlendirmeler sonucu kanaatimce hamilton vetteli kıskanmaya başlamıştır.Daha en genç dünya şampiyonu ünvanına bile doyamamış olan hamiltonun üzerine bir şampiyonluk daha alıp esamesini silmek üzere olan bir vettel var.Hamiltonun derdi mclarenden çok fazla para koparmak veya çok uzun süreli anlaşma yapmak değil.isminin hep zirvede olması ve defalaraca şampiyon olmak istemektedir.Silik geçen sezonlardan erken bıkmıştır.Daha fazla beklemeye tahammülü yoktur.Gridde eskiye nazaran çok daha fazla güçlü pilot ve takım vardır.Artık şampiyonluk aslanın ağzında değil midesindedir.
    Mclaren hamiltonun yerine elbette birilerini kolayca bulabilir.bu rosberg olabilir.Ama nedense Martin , hamilton olmazsa olmaz tarzında açıklamalar yapıyor.Bu açıklamalar hamiltonu havaya sokacağı gibi buttonu da olumsuz yönde etkileyebilir.Martin hamiltonu bu ayrılış düşüncelerinden vazgeçirmek için elinden gelen herşeyi yapacak ve takımın tüm kaynaklarını hamiltona aktaracaktır.Button ise 2.pilotluğun da ötesine düşüp tamamen yardımcı pilot konumuna gelebilir.
    Hamilton için bazı trenler kaçmış bazıları da kaçmak üzeredir.Sürekli vır vır vır konuşan , takımıyla çelişen ve agresifliğin dozunu ayarlayamayan bir pilotu üstdüzey takımların hangi şartlarla kabul edeceği de muammadır.Redbull takımı geçen yıl yaşananlardan ders çıkarmış ve artık yoğurdu üfleyerek yemeye başlamıştır.Pilotlarını dizginlemiş ve kontrol altında tutmayı başarmıştır.Bakınız vettel hamilton kadar konuşuyor mu? Eğer hamilton redbulla giderse öyle ulu orta herkesin gözü önünde aracın süspansiyonlarını falan ellerse ikinci webber olur çıkar.Hornerin böyle şeylere izin vereceğini sanmam.Takımın stratejisini falan eleştiremez.Bir bakıma bunları hamilton da çok iyi biliyor.Mclarende yaptıklarını başka bir takımda yapamaz yaptırtmazlar.Bunlara dayanarak hamiltonun mclaren takımından çok çok hızlı bir araç istediğini söylemek doğru olur..Bir yere gideceği falan yok.Dennis bu konuda ne düşünüyor acaba?

  22. en az 34 35e kadar üst düzey kalır hatta bu schumi etkisi sorası daha da yukarı cıkacak gibi bu sınırlar senin bu dedigine gore alonsonun işi 1 2 yı içinde bitik yani 🙂

  23. McLaren'i bırakmak mı?

    insanlar (örneğin diaz) McLaren'de ileri bir tarihte (örneğin 2007yılı) yarışabilmek için çok çok önceden (örneğin 2005 yılı) sözleşmeye imza atıyor.

    görüldüğü gibi….

  24. rocco junior avatarı

    Ayrıca Murat kardeşim,o sivri sinek zurna laflarınıda sana iade ediyorum.Sen seviyeli bir arkadaşımızsın o yüzden pek uzatmıyorum.Hamiltonun yeteneğine laf eden olmadı şüphesiz bu.Bazı pilotların Hamilton dahil yetenekleri tartışılmaz.Ancak unutma,yetenekli diye birini kral gibi göremezsin,o vazgeçilmez değildir.Adamı o kadar yücelttiniz ki kul köle olacaksınız yakında.Yani kul köleden kastım adam sizi elinde oynatabilir.Mclaren bir pilota kalmış bir takım mı?Kim olursa olsun böyle yalvarılmaz herşeyin bir dozu var.Kubica var,Rosberg var,Vettel var ne bileyim bir sürü pilot var.Sen ona iyi araç vermedikten sonra içine Schumi otursa ne yazar.O zaman diyecek misin bu adam işte şöyledir böyledir.Traş Jv ilk senesinde galibiyetler aldı sonra şampiyon oldu yaşı gencecikti ve çok erken kazandı tıpkı Hamilton gibi.Sonra ne yaptı?Koca bir sıfır.Yeteneksiz miydi tabiki hayır belki en az onun kadar.Ancak kimse gitme diye yalvarmadı adama.Mclaren kendini dik tutmalı ben bunu vurguluyorum

  25. rocco junior avatarı

    sende bana takmışsın kardeşim.sürekli kendi takımından adamları bana karşı savunuyorsun.yorum yaz yazma beni ilgilendirmez.ikide birde gelip bana uyarı yapıyorsun kimsin sen velim misin?ha bu yaşta veliye ihtiyacım yok orası ayrı.seninde pek konuya alakadar yorum yaptığını hatırlamıyorum.bir bildiğin burda beim ahlak polisliğimi yapman.komik olma kardeşim adamlar bir süredir bizim yorumlara çat yorum bir kelimeyi görüyor çat ona yorum.asıl sizin bu saçma huyunuzdan bizim yorum yazma şevkimiz kırılıyor.ben en azından zaman zaman bilgi verip haberlere genel olarak fikrimi söylüyorum.git önce ben ne yapıyorum bu ülke f1 için,ne veriyorum de sonra gel burda beni eleştir.senin en az 8 10 tane böyle bana yazılmış cevabın var.ben birini eleştirsem bile o olay benle arkadaş arasında.sana ne oluyor ki

  26. Yok canıım, hiç Hamilton tüm kariyerini hatta hayatını Mclaren'e borçlu olur mu? Çıldırmış Bunlar (!)

  27. şunu da belirtiyim rekabetin olduğu yerde böyle şeyler normal bi şey olsa siz demiyor musunuz ferrari olmasa f1 olmaz diye o zaman insanlar da der padişahsınız diye niye alınıyorsunuz anlamıyorum şah da olsanız padişah da olsanız sizi yenmek kadar güzeli yok son yıllarda şampiyonn olamadan tadıyoruz o galibiyetleri orası ayrı

  28. mclaren yarış kazanacak araç (bu seneki gibi değil, biraz daha baskın) verdikten sonra hamilton bir yere gitmez. ama ben red bull'un üstünlüğünün geçici olmadığını düşünüyorum. bir iki yıl içinde hamilton'ı mavi araçta görebiliriz.

  29. arkadaşım sen de insanları eleştirmeye ne kadar takmışsın hoşuna gitmez bir söylersin iki söylersin her fikre bir cevabın var. belki aynı takımı tuttuğum insanlardan da vardır bilemem ama olayı çok çabuk şahsileştiren bir seni gördüm adam lafını ortaya koymuş hemen genelleme yapıyorsun hepiniz söylesiniz böylesiniz diye… normalde haddime düşen bir durum değil ama gözüme batan bir seni gördüm niye mi rahatsızım? her yazdığımıza cevap verecek birini olması gereksiz yere tartışmaya gireceğim fikri beni yorum yazmaktan alıkoyuyor artık. site özgürce yorum yapmamızı sağlamak için yorumları tek tek gözden geçirip sansürlemiyor bu iyi bişey ama işin suyu çıktı artık arkadaş fikrini ortaya koymuş ona katılıyorum geçmişten gelen bir rekabet var williamsın son durumunu düşünürsek benim için pistte yenildiği zaman keyif aldığım tek takım ferrari red bullun şampiyon olması umrumda değil ben bu rekabetle büyüdüm pek çok insan bu düşünceye sahip bunu bile eleştiri malzemesi yapmışsın tamam adamlar iyi ve güçlü hakkını verelim ama 20 yıl sonra çocuklarıma anlatacağım 2008 sezonu olacaktır mesela "o gün ferrariyi son turun son virajında yenmiştik diyeceğim" adam rakibim ferrari demiş benim gözümde başkası yok demiş teşekkür edeceğin yerde bunu bile eleştiriyorsun diyeceğim tek şey "yazık"
    olan 5 dakikama oldu ama en azından söylemiş oldum güzelim rekabetin tadını kaçırıyorsunuz

  30. hamilton mu dengeli!!! biz neden monaco ve canadada bunu görmedik ve geçen sene monza ve singapurda hamilton aşırı agresif bi pilot ewt kazanmak için saldırmak zorundadır ama pirellinin bi sloganı var kontrolsüz güç güç değildir

  31. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Hamilton un ne kadar degerli ve iyi bir pilot oldugunu daha 26 yasinda olup en az 4-5 sene daha ust düzeyde yarisip sampiyonluk kovalayabilecegini anlamak icin
    -Ingiliz kralice sinin de Buckingam sarayina cagirip Hamilton u Sir falan mi ilan etmesi gerekiyor?
    -Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az :))

  32. rocco junior avatarı

    Kardeşim siz hiç kendi fikrinizi yazamaz mısınız?Klonladılar mı sizi hepinizde aynı genetik özellik var.Kimse şah değil padişah değil yol alın artık yol.Takıldınız bir yere yüz yıldır ordasınız

  33. Bu alemde sadece Alonso ve Ferrari var gerisini salla gitsin. Ağa da onlar Padişahta xD

  34. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    mclaren 3.5la sallanmaya başlamış.hayırlısı 🙂

  35. rocco junior avatarı

    Abi tüm İngiltere bir adama yalvarıyor adeta.Ne çok şımarttılar bizi bırakma bizi bırakma.Kader kısmet birazda insan istemedikten sonra kalmaz hiçbir yerde.Neticede bir spor bu sporcularda profesyonel.İsteyen istediği yere gider bırakın akışına ne olacaksa olsun.Carl Lewis Hamilton şah değil padişah değil.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir