Mansell: "Yeni Referans Noktası Red Bull Oldu"

yazar:

kategori:

Vettel’in sezon başlangıcı için Mansell: “Olağanüstü.”

“Ferrari, mekanik sorun yaşamadıkları 3 senede yeni bir referans noktası belirlemişti. Michael Schumacher 3 dünya şampiyonluğu kazandı ve insanlar bunun, diğer etkenler kadar dayanıklılık sayesinde de olduğunu söylemişti.”

“Bu yüzden Red Bull şimdi yeni bir referans noktası oluşturuyor: Her şey mükemmel olursa, başlangıçta ne yapılabilir?”

“Ama (Vettel’i) küçümsemiyorum… Sebastian Pirelli lastikleriyle en iyi işi çıkardı. Benim asıl düşündüğüm onun, çok fazla denge ve tutunma sağlayan diğer eski lastikleri kullanmamış olması. Farklı tipteki lastiklere alışık çok fazla pilot var ve geçmişte Pirelli’den benzer tepkiler alamadılar”

“Ve Sebastian’ın, diğerlerine göre lastiklerini çok daha iyi kullandığını düşünüyorum”

Eski şampiyon, Vettel’in şu anda uzak ara lider olmasına rağmen Alman pilotun rahatlayamayacağını ifade etti.

Vettel: “Hayır. Çünkü üç defa ikinci oldum ve bir defasında şampiyonluğu son yarışta 1 puan ile kaybetmiştim”

“Böyle ortamları gördüğünüzde hiç rahatlamazsınız. Biliyorsunuz; 91’in kışında öğrendim. Çünkü kırık olan sol ayağımdan ameliyat olacaktım ve 3 ay piste çıkamayacaktım”

“Bu yüzden 1992 sonuna kadar ameliyatı erteledim ve özel ayakkabılar giydim. Çünkü bu çok önemli. Hiç bir şeyin öylece kendi haline bırakamazsınız; sol ayağınızda birkaç sorun olsa bile. Kırık kemikler sorun değil.”

Bir başka şampiyon Jacques Villeneuve ise Vettel’in hızından biraz şüphe ediyor; özellikle de Kanada’daki hatası sonrasında.

Vettel’in performansı için Villeneuve: “Bilmiyorum. Çünkü çok kolay oldu”

“Süper hızlı. Bu sene hızı gelişti. Ama biraz baskı altında kaldığında, Montreal’de, dağıldı. Kolay bir yarıştı, galip gelecekti ve dağıldı.”

Villeneuve ayrıca hataları için Vettel’in yaşının da mazeret sayılmayacağını ifade etti.

Villeneuve: “Bu bir mazeret değil. Üst düzey herhangi bir sporda mazeret olmaz. Kaç yaşında olduğunuz mesele değil. Oradaysanız artık genç değilsiniz”

“Bir F1 pilotu veya futbolcusunuz. Ama üst düzeye çıktığınızda hiç bir mazeret olmaz. Genç olmaya izniniz yok. Hızlı öğrenmeniz gerek.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir