Pirelli Takımlardan Katkı Bekliyor

yazar:

kategori:

Yarışlardaki heyecandan memnun olmasına rağmen Pirelli, takımların da yanlarında olması halinde gelecek sene daha yaratıcı işler ortaya çıkarabileceklerine inanıyor.

Pirelli Motor Sporları Sorumlusu Paul Hembery, lastik testleri konusunda takımların, şirketinin nasıl bir yol izlemesini istediğine cevap arıyor. Pirelli şu anda güncellenmiş bir Toyota TF109 aracı ile çalışıyor.

Hembery: “Testlerde sorun var; büyük bir sorun bu. Mevcut araçlara geçemememiz sorun olarak durumunu korurken kimse de bize bir cevap veya çözüm sunmak istiyor gibi görünmüyor.”

“Testlere giriş şansımız olmadan önce şimdiye kadar ancak Toyota’nın yaptığı iyi iş kadar ileri gidersiniz. Sporun iyi bir iş ortağı olmak istiyoruz. En iyi ürünü vermek istiyoruz. Ama kendi sonuçlarımızı test edip doğrulayana kadar, durum biraz daha zor hale geliyor”

Toyota’nın aracının 2011 hazırlıklarında büyük bir katkı sağladığını söyleyen Hembery, bu aracın sezon için gelişmelerin etkisi ile artık geri kaldığını belirtti.

Hembery: “Araçda doğru yakıt deposu ölçüsü yok; DRS’ye sahip değil. 2013 kuralları, muhtemelen daha az yere basma kuvveti, daha fazla azami hız getirecek. Bu yüzden oturup bir çözüm bulmamız gerek.”

“Takımlar için hayır, hayır, hayır demek kolay. Ama kesinlikle bir çözüme ihtiyacımız var ve bu çözümün, bir takımı diğerine karşı üstün çıkarmayacak şekilde olması gerek.”

“Belki de test seanslarında her seferinde aracı değiştiririz. Veya bütün araçların McLaren Electronics’i olması nedeniyle takımların kanallarını kapatır ve testlerden veri toplamalarını engelleriz. Veya herkese açarız. Bunu yapmak için bir takım yollar var”

Hembery, test konusunun yanı sıra başka şeyleri de takımlarla görüşmek istediğini söyledi. Bunların içinde S3 (sıralama 3. seans) lastik kuralı ve potansiyel sıralama lastikleri de dâhil.

Hembery: “Muhtemelen yazın hemen sonrasında bir yarış etkinliğinde toplanacağız; muhtemelen Eylül zamanı”

“Onlarla oturup diyeceğiz ki ‘Bakın. Bu sene öğrendiklerimiz bunlar. Sizin için daha iyisini yapma adına düşündüklerimiz bunlar ve bizden bunu yapmamızı istiyor musunuz? “

“Takımlar bize ne istediklerini söylemeli. Çünkü sonuçta ne yönde gideceğimize onlar karar veriyor.”

“Sonuçta biz, takımların bir iş ortağıyız ve takımlar da bize görüşlerini bildirmeli. Dünyadaki bütün fikirlere sahip olabiliriz ama sonunda onlar bunu yapmak istemezse, yapmak istemezler.”


Yorumlar

  1. Muammer UYAR avatarı

    Boş konuşuyosun arkadaş bay E lastikler şöyle olacak der sen de yaparsın…gerisi hikaye

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir