Vettel'in Daha İyi Olduğunu Düşünen Horner, Hamilton İhtimalini Reddetti

yazar:

kategori:

Horner “Kağıt üzerinde Vettel-Hamilton dizilimi çok etkiletici olabilir. Ancak gerçeklere bakmalısınız ve bu tür şeylerin nasıl çalıştığını görmelisiniz. Tarih de 2 üst düzey pilotun aynı takımda her zaman en iyi ikili olmadığını gösterir. Senna-Prost, Piquet-Mansell ya da hatta Alonso-Hamilton birlikteliklerine bakmalısınız.”

“Sebastian’ın uzun vadeli takımda olmasından ve Mark Webber’den çok mutluyuz. Mark’ın yaptığı işten memnunuz. Şu anda bir şeyleri değiştirmektense bu sürücülerle devam etmeyi planlıyoruz.” dedi.

Horner, Vettel’in olası Hamilton’la takım arkadaşlığının Vettel-Webber ikilisinde olduğu kadar iyi çalışmayacağını düşünüyor.

Horner “Günün sonunda kazanmak sorun. Eğlenceyi sunmak sadece Red Bull’a ait değil. Bu konuda yeterli iş yapıyoruz. Sebastian kalitesinde bir sürücüyü Lewis gibi bir sürücüyle aynı çatı altında tutmak zor olur. Lewis harika bir sürücü ve bu nedenle Red Bull adına yarışmak istemesini anlayabilirsiniz. Bu açık. Ancak bu bizim için en iyi şey mi olur= Bu konuda emin değiliz.” dedi.

Horner ayrıca 70 yarışlık kariyerinde 16 galibiyet, 23 pol ve 1 şampiyonluğu bulunan Vettel’in Hamilton’a göre daha iyi olduğunu düşünüyor.

Horner “Kısa kariyerinde daha şimdiden Hamilton’dan fazla kazandı, daha fazla pol kazandı ve aynı sayıda şampiyonluğa sahip. Sebastian’a sahip olmaktan çok memnunuz. Padokta Sebastian Vettel dışında o kadar uzun süreli anlaşma imzalayabileceğim bir sürücü yok.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Nico Hülkenberg geçen sezon Rubensin topladığı puanın yarısından bile az puan topladı. Pole almış olabilir, ama netice ortada. Şuan iyi diyebileceğim bir pilot ne kadar tecrübe vs de olsa Rubensi yenebilmeli, en azından başa baş mücadele edebilmeli.

    Sana şuan kendini gösteren bir iyi pilot isimi vereyim, Paul Di Resta. İyi bir pilot olarak görülen Sutil ile ilk yılında kıyasıya mücadele ediyor.

    Misal Lewisi ilk yılında Rubens ile aynı takımda yarıştırsan sonuç ne olurdu ? Alonso nelere yaşadı, birde Rubensi düşün. Şampiyonlar kumaşlarını her şekilde belli ediyorlar.

  2. Ona bakarsan Vettel gibi Hulkenberg`de pole aldi yagmurda, yaris gunu iyi yagmur olsaydi belki oda yaris kazanacakti Vettel gibi, ama bak Williams ana pilotlugundan force india yedek pilotluguna dustu, bu adamin Gp2 kariyerini de biliyoruz degilmi? Lewis gibi Gp2 de harika isler yapmis bir pilot bu, ama bak nerelere surduler cocugu.. Gridde kac tane cok iyi pilot var bunun bile farkinda degiliz, her yaris one cikan kac tane iyi arac var? en fazla 4, Redbull lar ve bazen Mclarenler bazen Ferrariler, F1 eskisi gibi degil, eskiden pilotlar surusleriyle fark yaratabiliyorlardi, simdi hersey teknolojik, atiyorum 12. virajda aracin kacinci vitesde ve hangi hizda olacagini pilottan cok muhendisi biliyor ve onu uyariyorsa pilotaj farkindan bahsetmesin kimse bana, geciniz o isleri..

  3. Mehmet.Ferrari avatarı
    Mehmet.Ferrari

    Hep bereber görücez 2012 rdbl nerelerde olacak bugün var yarın yok aynı bravn gibi.hamılton mc kalsın burada geleceği var

  4. Deli_ Manyak avatarı

    hamiltona ver rb7'yi bak neler oluyor 😀

  5. Konu Rosberg ve Schumacher değil, sıkışınca çarpıtmaya çalışmayalım. Ben ikisini kıyaslamayı geç aynı cümleye dahi almam (nokta)

    Evet iyi bir pilot eninde sonunda iyi araca oturur. Bunun örneği önümüzde çok sayıda mevcut. En basitinden Vettel. STR ile İtalyadaki Pole ve Galibiyet. Daha eskiye gitmeye gerek yok, yeterli bir örnektir bence. Birde Rosberg'e bakalım. Ben 5 yıldır bu adamın hafızalarda kalan bir sürüşünün olduğunu hatırlamıyorum. Kubica diyorsun, evet Renault ile çok iyi işler yaptı, ama BMW dönemlerinde istikrar sorunu vardı, tam olarak kendini Renault'da buldu. Ve onunda çok yakında devlerden birinde olacağını tahmin ediyorum. Bir çok büyük şampiyon ufak takımlardan dikkat çekerek büyük takımların bünyesine girmiştir. Sennasından Schumacher'ine kadar. Hakeden ettiğini alıyor, bu aralar sponsorlar ön plana çıkmış olsada, kötü olan barınamaz, ve iyi pilotu kimse gözardı edemez.

  6. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Ya su silverstone son 10 yida kazanan tek ingiliz olan Hamilton bir daha kazansin da
    -Su fanlarini bir mutlu etsin.
    -seneye de ben diyorum ki hep beraber izleyelim Hamilton-Wettel cekismesini Redbull da
    -Ben Hamilton un yerinde olsam artik McLaren i birakirdim.
    -Bu sadece Ron Dennis ve McLaren urunu olmadigini dunyaya gostermek icin bile yapmaya deger
    -Ne kaybeder ki
    -Senede 30 milyon USD kazaniyor
    -2 sene somine de USD yaksa isitir evini :))

  7. iki kere iki nasıl 4 ederse f1'in de şu an ki en büyük pilotu Hamiltondur. unututlmamalıdır ki Wettel şansıyla şampiyon oldu,lakin Lewis şansızlığıyla-biri son yarışta olmak üzere- iki şampiyonluk kaybetti. son 3 senedir Mclaren araçları berbat olmasına rağmen hala yarışlar kazanmakta. wettel çok iyi bir pilot,istikrarlı ve hızlı,ama lewis de bu özellikelrin yanı sıra bir de heyecan verici olması var.lweis hangi pist olursa olsun asla bir konvoy şeklinde gitmez, ne yapar eder önündekini geçmeye çalışır,zorlar,belki de kaza yapar,ama eminim ki birçok F1 fanı da bunu istiyor,diğer pilotlar ise tam tersi garanticidir ve sıkıcıdır.

  8. O zaman Rosberg efsane Schumi`den kat be kat daha iyi pilot, Schumi`nin muhtesem yeteneklerine ve muhtesem tecrubesine ragmen 2 senedir Schumi`yi yeniyor, ne diyosun? 🙂 iyi pilot herzaman kendini belli eder evet ama daha onemlisi her zaman iyi araca oturamaz, o sansi bir cok pilot bulamadi, en bariz ornek Kubica..

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hamilton sadece mclaren çatısı altında varlık gösterip başarılı olabilir.Çünkü orada kollanıyor ve seviliyor.Değişik ortamlarda ve diğer milletlerin takımlarında ne kadar başarılı olur nasıl bir alışma süreci yaşar bilinmez.Ama mclarendekinden farklı olacağı kesin.Bu olay balığın sudan çıkmasına benzer.Şuanda üstdüzey takımlarda hamiltonun haricindeki tüm pilotlar en az 2 takımda çalışmıştır.Takım değişikliğini, farklı ortamı,transfer olmayı en az bir kere tatmışlardır.
    Bu haberden önce de söyledim.RB nin yapısı şuanda hamiltona uygun değil.RB geçen yıla göre pilotlarını nasıl kontrol altında tutacağını iyi biliyor.1 ve 2. pilot uygulamasını hiçbir şaibeye yer vermeden uyguluyor.Martin ve horner birbirinden farklı yapıya sahip insanlar.Horner hamiltonun tavırlarına martin kadar tahammül edemez.Bunları hamilton da çok iyi biliyor.RB hamiltona hadi buyur gel dese bile hamiltonun bu teklife atlayacağı düşük bir ihtimaldir.Evini yurdunu baba ocağını bırakıp da , etrafında takım kurulu bir pilotun (vettelin) yanına gitmeyecektir.
    Büyük takımlar da bu kadar safsata yeter diyerek hamilton dosyasını kapattıktan sonra mclarenin hamilton karşısında eli güçlenecektir.Dün monte bugün horner pilotları hakkında güzel açıklamalar yaptılar.Hamilton için kürkçü dükkanına dönüş başlamıştır.
    Bu arada horner biraz ağır konuşmuş.Son parağraftaki cümlesi biraz ağır olmuş.Onun yerine , şuan pilotlarımızdan memnunuz transfer olayımız yok falan diyebilirdi.

  10. ''Vettel`mi iyi Hamilton`mu iyi ayni aracla yarismadiklari surece bunu bilemiycez, hatta ayni aracta olsalar bile bazen arac/pilot uyum sorunu yuzunden bunu anlayamiyoruz. Belki Rosberg bunlardan daha iyi? Belki de Sutil?''

    Tamamen yanlış bir düşünce. Böyle olsaydı o zaman pilotların hiç birinin ayrımını yapamazdık ve yapamayız. Belkisi yok bu işin, iyi olan sürücü kendisini standart seviyelerdeki bi araçtada belli eder. Göze çarpar ve sonra hakettigi güçlü araca oturur. Etkisiz ve pasif kalanlar oldukları yerde sayarlar. Bu böyleydi ve böylede sürmeye devam edecek.

  11. Biri artık şu muhtemelen ''pilotölçer'' denilecek aleti piyasaya sürsün de rahat edelim

  12. alonzomanyaa  avatarı

    Bu yorumu yazdın boyun uzadı herhalde.

    Yine çaksın Alo size kötü ferrari le de aklınız başınıza gelsin. iyiki bir berabere kaldınız %100 takım desteği + yıllardır BS lastiklerini kullanmanın avantajı ile. Utanın be Alo o dönem cebinden para veriyordu mekanikerleri çalışsın diye.

    Geçen sene çaktı geriden gelip, bu senede çakar, siz hala 2007 de berabere kaldığınızı mırıldanırsınız..

    Mclaren iy takım ama malesef siz taraftar olmaya yakışmıyorsunuz..

  13. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Arkadaslar Horner in dedigine bakmayin bence RedBull un sahibi Hamilton u aracta görmekten acayip zevk duyacaktir.
    -Bence Redbull un o cilgin yarisma felsefesine pistte Hamilton dan daha iyi uyan pilot yok.
    -Ben Hamilton fani oldugumdan bence Hamilton Vettel den iyi pilottur.
    -Ama Vettel bu sene de sampiyon olursa 2 sampiyonlugu olacak ve Alonso dan sonra pistte 2 sampiyonlugu olan ikinci adam olacak.
    -Bu durumda istatistik olarak Hamilton u gecmis olacak sampiyonluk sayisinda.
    -Simdi Herkes anliyor mu neden Hamilton Redbull da yarismak istiyor???

  14. burak evmez avatarı

    konuyu açan sensin yorumundan belli oluyor ayrıca ben ayarlar farklı demedim sadece ron ve arkadaşlarına karşı da savaşıyordu dedim

  15. ben sizi anlamıyorum nerdeyse tüm ferrari fanları hamitonu över üst düzey pilot olduğunu söyler yeri gelir ben savunurum onu ama niye alonsoya bu düşmanlık anlamıyorum şu an alonsoyla hamilton takım arkadaşları olsalar eminim her pist aralarında 0.1 sn olurdu sorun olmadıkça . neyin kavgası bu?

  16. altında da ferrari aracı mı vardı, ayarlarıda hep kendi yapıyordu bir de haha:d
    genç arkadaşım yendi derken ilk yarışlara bakmak yeterli 2kere dünya şampiyonu olmuş birinin yanına geldi.
    şunları hala yazıyoruz ya. futbol gibi soğutacaksınız insanı

  17. burak evmez avatarı

    aynı puanda bitirdiler ne yenmesi 2.lik fazla olması önemli değil istikrar önemli tabi bunu kavrayamadınız ayrıca ron hamiltonun yanındaydı bunu düşünemiyorsunuz alonso tek başına mclarene karşı savaştı

  18. Tek turda Trulli daha iyidir Vettel'den emin ol…

  19. baya bir korkmuş Alonso'yu yenen adam Vettel'i ne yapar

  20. Horner:Kısa kariyerinde daha şimdiden Hamilton'dan fazla kazandı, daha fazla pol kazandı ve aynı sayıda şampiyonluğa sahip.

    lanet olsun.

  21. Vettel`mi iyi Hamilton`mu iyi ayni aracla yarismadiklari surece bunu bilemiycez, hatta ayni aracta olsalar bile bazen arac/pilot uyum sorunu yuzunden bunu anlayamiyoruz. Belki Rosberg bunlardan daha iyi? Belki de Sutil?

    Herkesin gozlemledigi pilot ozelliklerine gore bazilarimizin Vettel bazilarimizin Hamilton demesi gayet dogal, benim gozlemlerime gore Hamilton araca ve lastiklerine fazla agresif, yaris anlaminda da agresif ama Monaco ve Kanada da elestirildigi kadar degil.. Vettel ise bu konuda kismen daha iyi, araci ve lastiklerini iyi okuyup iyi koruyabiliyor, ikisi de hizli pilot ve zevk veren pilot, bizde boyle pilotlar istiyoruz sonucta, rekabet ne kadar ust duzeyde olursa bizde o kadar cok tatmin oluruz degilmi? 🙂

  22. Tek turda Vettel den iyi pilot yok şu an pistte.Tabi bu yeterli değil .Yarış performansı daha önemli ve kendini süper geliştirdi.Şampiyonluğun vermiş olduğu özgüven ile artık daha iyi sürüyor .Hamilton iyi bi pilot ama o daha çok hata yapıyor kolay çarpıyor sağa sola ve bu konuda Vettel ondan daha iyi bence.Tabi Lewis in diazı nasıl açık şekilde ilk yılında yendiğini varsayarsak iyi rakibine karşı da daha iyi olabiliyor.Bu da sugötürmez gerçek

  23. Schum un geride kalmasının tek sebebi yaşıdır.Açık şekilde yaşlanmış adam.Geçmişte külüstür diye tabir ettiğimiz araçlarla galibiyet kazanmış.Daha ilk yarışında jordan gibi bi araçla sıralamada 7. cebi alıyorsa bu adam söylediğin araç uyumu olayı hikaye bence.

  24. Öyle her önünüze gelen pilotu bir araca oturtmak mümkün olmaz. Aracın sürülebilirliği ile pilotun sürüş tarzının uyuşması lazım. Bu uyuşmazsa en iyi pilot ve en iyi araç kombinasyonu bile batar. Örneğin Rosberg'in şumiden hızlı olmasının bence tek sebebi bu. Şuminin düzgün sürebildiği aracı da rosberg süremeyebilir.

  25. Webber RB için en iyisini yapıyor: Birinciliği vettele teslim ederken diğerlerinden puan çalıyor. Bunu RB'da söyledi zaten. Ama hamilton vettelden puan çalabileceği için şampiyonluğu riske atacaktır. RB bunun dersini geçen sene en iyi şekilde aldı.

  26. Hala bazı insanların kafasında vettel in üst düzey bir pilot olup olmadığı konusunda şüpheler var,fakat altındaki araç ne kadar iyi olursa olsun o da aracın hakkını vererek üst klasman pilot olduğunu kanıtladı,gerilerden gelerek neler yapacağını bu yıl zor görürürz zira araç sıralamalarda rahatça polü alıyor,ama geriden gelsede önden başlasada bu çocuk birinci sınıf pilot…

  27. kemakinen35  avatarı

    yagmurun en iyisi schumacherdir.daha gecen kanadada belli olmadimi !

  28. kemakinen35  avatarı

    ikisininde taraftari degilim ama lewis vettelden bir gömlek üstün kanimca.bana geriye düstügünde geriden gelip kazanan pilot mu yoksa önde giderken polden start alip altindaki 0,5 saniye avantajli aracla kazanan bir pilot mu deseler hic düsünmeden geriden gelen derim cünkü f1 bu iste bu yüzden raikonenni schumiyi,alonsoyu yada hamiltonu severim .hepsi bir üste cikmak icin cirpinir ,bakin alonsoya o kadar konsantrasyonu üst düzeyde olurki telsizi kapatir,bakin raikonnene motoru patlatir .bakin schumiye kimseyi dinlemez ezer gecer .altinda redbull gibi bir arac oldugu sürece vettelin ne yazikki klasmanini bu yillikta anliyamiyacagiz.tipki rosbergi tam anliyamadigimiz gibi .belkide hornerin hakli oldugu tek konu bu ikilinin ayni takimda olmasi .iki cambaz bir ipte oynamaz..

  29. şu an tüm takımlar pilot diziliminden memnun diye düşünüyorum bu yüzden bu sistem devam eder belki rosberg bu 3takımdan birine gider ama bişeyin degişecegini sanmam yoksa transfer sezonu hareketsiz gecer en olası senaryo webber emekli olur rosberg onun yerine gelir…
    elbette vettel hamilton cok mukemmel bi ikili olur f1in reytingleri tavan yapar 88deki rekoru bambaşka bi seviyeye bile cekebilirler hazır dayanıklılık falan da süper boyutlarda iken…yariş yagmurlu olsa yagmurda en iyi giden 2 pilota sahipler ferrari tempo olarak redbulla göre düşük kalırsa tüm yarişları alırlar tabii gerilimin hat safhaya çıkıp kaza yapmamaları dışında
    şimdiden heycanlandım ama olacak gibi diil demece gore

  30. Serdar Demir avatarı

    mükemmel canlandırma çok güldüm 🙂

  31. Mclaren Mercedes avatarı
    Mclaren Mercedes

    vettel : abi biz bu hamiltonu almasak yoksa o beni 7/24 geçer sen en iyisi onu tersle
    horner :olmuş bil birader biz senin yannına **** getiririz böylece ben zaptetmekte zorlanmam sende rahat olursun işim sağlam olur yoksa ben webberi zaptedemiyorum hamiltonı nasıl zapdederim

  32. Welove_F1 sdsads avatarı
    Welove_F1 sdsads

    hamilton vettelden 2 gömlek daha iyi bir pilottur…bence suanki redbull arabasında alonso-hamilton dısında(bence pistin en iyi 2 pilotu) button-rosberg-massa da şampiyon olurdu…massa 2008 de bu kadar dominat olmayan ferrari ile az daha şampiyon oluyordu bu rbrde olsa bence olurdu şampiyon…

  33. Vettel hep ben hep ben diyen bir pilot sıralamalarda bile mark webber' geçtiğinde adam biri ölmüş gibi üzülüyor

  34. Alonso-Button avatarı
    Alonso-Button

    F1 de 4 pilot var.Alonso-Lewis-Button-Vettel.

    birde öyle yada böyle Schumi.

    O iyi bu iyiyi bırakın.ve Kabullenip saygı duyun.

  35. tamam iyi pilot olabilir de hamilton dan iyi demek biraz taraflıca bir yorum olur. bu ikili birbirine zarar da verebilir harika yarışlarda çıkarabilir fazla riskli red bullun dengesi şu an iyi bence devam etmemeleri için bir sebep yok.

  36. Kesinlikle Horner haklı Seb Lewis ikilisi kabus gibi olur. Heycanlı olur ama bizler için takım için idare etmesi çok zor olur. Redbull Renault un Mclaren Mercedesin ve Ferrarinin ikinci pilotları var hepside memnun. Eğer bu anlaşma olursa Bernienin parmağı kesin olur.

  37. Kesinlikle Horner haklı Seb Lewis ikilisi kabus gibi olur. Heycanlı olur ama bizler için takım için idare etmesi çok zor olur. Redbull Renault un Mclaren Mercedesin ve Ferrarinin ikinci pilotları var hepside memnun. Eğer bu anlaşma olursa Bernienin parmağı kesin olur.

  38. newey mclarendeyken sizin pilotunuzu da gördük. ne diyebilirsin?

  39. rocco junior avatarı

    Horner "Kağıt üzerinde Vettel-Hamilton dizilimi çok etkiletici olabilir. Ancak gerçeklere bakmalısınız ve bu tür şeylerin nasıl çalıştığını görmelisiniz. Tarih de 2 üst düzey pilotun aynı takımda her zaman en iyi ikili olmadığını gösterir. Senna-Prost, Piquet-Mansell ya da hatta Alonso-Hamilton birlikteliklerine bakmalısınız."

    "Sebastian'ın uzun vadeli takımda olmasından ve Mark Webber'den çok mutluyuz. Mark'ın yaptığı işten memnunuz. Şu anda bir şeyleri değiştirmektense bu sürücülerle devam etmeyi planlıyoruz." dedi.

    Bence kilit kısım burası.Kim daha iyi tartışmasına girmek istemiyorum çünkü uzar gider ama dediklerinde haklı Horner.Çünü bir ipte iki cambaz oynamıyor kim ne derse desin her takım için geçerli.Herzaman bir ana esas oğlan birde daha geride yardımcı elaman olur.Yani sadece Ferrari'de değil herkes bunu yapıyor.Öbür türlü huzur bozulması çok muhtemel ki bazılarıan göre bunu uygulayan tek takım biziz ancak şu açıklamadan genel görüşün bu olduğunu savunabiliriz.

  40. Mantıklı söyledikleri, ama o heyecanı yaşamak için isterdim Vettel – Hamilton ikilisini.

  41. Biz sizi ve 1.pilotunuzu Newey gittiğinde göreceğiz.

  42. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    hamilton iyi bir pilot.neden kapıyı kapatıyorlar ? hamilton'ın gönlü de olursa belki olacak bu iş yani webber nereye kdr ?

    biz bize yeteriz mesajı veriliyor herlde … :/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir