"Pistlerin Motor Tehditleri Alaycıydı"

yazar:

kategori:

2013 için planlanan 4 silindirlik turbo motor kuralları karşısında Avustralya GP organizatörü Ron Walker’ın öncülüğünde pistlerin çoğu karşı olduklarını dile getirmiş ve böyle bir tehditte bulunmuşlardı.

Lowe “Harika bir formül gibi görünüyor. Yüksek hızlı V6 motor heyecan verici sese sahip olacak ve aslında yegane bir motor paketi olacak. Motor sporlarında böyle özel bir çözüm ya da formül olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden tamamen yeni bir format olacak.”

“Takımlar motor devirlerinin mümkün olduğu kadar yüksek olmasını istiyorlar. Yeni bir çözüm olacak. Bu konuyla ilgili pistlerin turbo motorlara karşı Indycar araçlarını tercih edecekleri tehditlerini okudum ancak bu oldukça alaycı çünkü Indycar motorları çok sesli değil ve yüksek devirlere sahip değiller. 12000 rpm devire sahipler. Bu yüzden tuhaf bir konu oldu ancak pist sahiplerine de saygı duymamız lazım.” dedi.


Yorumlar

  1. McLaren Mp4-4 Honda

    Sıralama modunda: 900 hp
    🙂

  2. Sen ne demek istediğimi anlamadın.Demek istediğim teknolojinin geldiği noktayı kasetmekti.

  3. Sen bir motorla ondan 16 yıl daha eski bir motoru karşılaştırıyorsun, bilmem farkındamısın..
    O 1500 turbo motoru 2004 de üretselerdi acaba yine 680hp mi olacaktı?

  4. F2004 motorunun adı 053 olacaktı özür.

  5. Bakalım ne kadar başarılı olacak bu motor paketi.Amaç küçülmeye gidip selefi kadar güç üretmek.Yani tasarruf devrindeyiz haliyle F1 de çevreci kişiliğini ön plana tutmak zorunda!.Şöyle bir bilgi vereyim.
    88 Mclaren Honda Turbo motoru ve 04 Ferrari atmosferik motoru karşılaştırması:
    * Hacim:1500cc – 3000cc
    * Silindir sayısı-sekli: V6 – V10
    * Güç: 680hp'e – 920hp.
    * Turbo basinci: 2.5bar'a 0 bar.
    * Motor devri: 12500d/dak'a 19200d/dak.
    * Ağırlık: 054 fazladan dört silindire ve iki kat hacme sahip olmasina ragmen 88'in 1.5'luk V6'sindan ciddi oranda daha küçük ve daha hafif.
    Burada teknolojinin f1 in mühendisleri tarafından nasıl sonuna kadar zorlandığını nasıl maksimumu çıkardıkları açıkça görülüyor..Daha az yakıt harcayıp daha küçük bir motorla nasıl bir öncekinden hızlı olabiliriz ya da o hızı yakalayabiliriz anlayışı.Paddy Lowe "yegane bir motor çözümü"derken buna değinmiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir