Newey: "Egzoz Yasağı, Red Bull'u Derinden Etkileyecek"

yazar:

kategori:

Reuters’a konuşan Newey “Aracımız temel anlamda egzoz etrafında oluşturulduğu için çok ağır bir şekilde etkileneceğimizi düşünüyorum. Muhtemelen Renault dışında herkes genel olarak başkalarınınkini ve bizimkini kopyaladılar ve sezon öncesinde hazırladıkları araca bu sistemi adapte ettiler.”

“Ancak biz aracımızı en baştan bu şekilde tasarladık. Bu yüzden bizi oldukça fazla etkileyecektir ancak şu anda tahmin yürütmek zor.” dedi.

Newey ayrıca FIA’nın sezon ortasında böyle değişikliğe gitmesi karşısında şaşırdıklarını söyledi.

Newey “Bu konuda biraz kafam karıştı çünkü FIA bu yarışa kadar legal olan bir şeyi yasaklama kararı aldı.”

“Bu konuyla paralel olarak 1993’ün sonunda kural değişikliği olmamasına rağmen aktif süspansiyon yasaklanmıştı. Ferrari kendi sistemini çalıştıramıyordu ve bir anda bir sonraki sene için sistem yasaklandı.”

“Sinsi komplo senaryolarına düşmek çok kolay. Doğru olur mu olmaz mı bilmiyorum ve yorum yapamam. Benim gördüklerime göre asıl rakiplerimiz Mclaren ve Ferrari ve Ferrari henüz egzozunu tam olarak çalıştıramadığı için bu değişiklikten memnun olacaktır.”

“Mclaren de muhtemelen bizden daha az ya da çok kaybedeceği konusunda emin değil.” dedi.


Yorumlar

  1. inşallah kardeş

  2. Neweyin bahsettiği olay tam budur. williamsın süspansiton ve tc sistemini yasaklaması sonucu tutunma sorunu ve çekiş sorunu yaşayan aracı zorlayan senna kazada hayatını kaybetti. daha öncede yazmıştım bu kazadan ben williamsı sorumlu tuttum ben hep.

  3. Eğer Newey gerçekten Ferrari'den nefret etseydi, Ferrari Newey'yi takıma çekmek için uğraşmazdı. Koskoca Ferrari'nin başarısı tek kişiye mi bağlı? Newey Ferrari'ye gelmedi diye onu Ferrari düşmanı ilan etmek saçmalıktan başka bir şey değil. RedBull çok iyi bir ortam sağlıyor ki ayrılmak istemiyor demek ki.

  4. Mehmet.Ferrari avatarı
    Mehmet.Ferrari

    Arkadaşlar bu nasıl bir sevgi rüyamda ferrari pol aldı.inşallah rüyam gerçek olur bütün ferrari taraftarlarina selamlar.

  5. Horner ve Newey. İkisinden birisi blöf yapıyor ama kim.?? 2 gün sonra anlarız.

  6. williams o sene neden yavaşladı.Senna neden risk aldı.

  7. haftasonu asıl süpriz redbull'un yavaşlamadığı olacaktır. acayip blöf dönüyor şu anda… fia yapmak istediğini tam yapamamış olabilir şu anda.

  8. Yusuf  Hitay avatarı

    ilahi newey cahil cahil konuşuyorsun. tabiki redbull yavaşlayacak, bu ani tavır değişikliği niye şapkadan çıkarıldı sanıyorsun? yazık yazık newey gibi birine hiç yakıştıramadım 🙂

  9. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Olayı Ferrariye bağlaması neweyin de diğer komploculara katıldığını göstermektedir.Zaten neweyin Ferrari sevmediğini bilmeyen yoktur.Geçmişte Ferrariden birkaç kez teklifler alıp reddetmesi , Ferrarinin uğruna çalışmak istemem , f1 marka sporu değil gibi söylemlerde bulunduğunu hepimiz bilyoruz.
    Sadece bu yasaktan dolayı zarar görmekten bahsetmediğine ve eskileri karıştırıp komplo teorisi ürettiğine göre işin boyutu baya ciddi.
    Ah bir de Ferrari cephesi, pirellinin sert lastiği için komplo teorisi üretse ya.Mesela bu lastik RB ye veya mclarene yarayacak onlar için üretilmiş falan diyebilse ya.

  10. Williams ve Hrt nin Fia dan bu konu hakkında açıklama istediklerini bende duymuştum.

  11. burak evmez avatarı

    sennayı öldüren oyunlar mı nerden benzettin anlamadım ikisi çok farklı durum

  12. rocco junior avatarı

    Buna itiraz edenin Williams olduğunu duymuştum,hatta bazı yarışlarda Serhan Acar'da tekrarladı yanılmıyorsam.Bu sitede yine haberi geçmiş olabilir biraz geriye gidersek görceğiz diye tahmin ediyorum.Ama İngiliz bir başka İngilizi suçlamaz tabi bunun yerine fayda sağlayacağı düşünülen takıma atar topu bir başka değişle çamuru.Kimse memnun değil ancak ima edip,komplo teorisi üretmek Neweye yakışmamış açıkçası.

  13. Newey'in daha cesur olmasını bekliyorum; ne biliyorsa paylaşsa çok daha iyi olacak! Gerçi böyle bir fırsattan doğacak avantajı-avantayı başarı olarak gören zihniyet bundan hiç tınmaz ama olsun! Ayrıca 'bazı' Ferrari fanlarını da şakağımdaki on şalterden dokuzunu indirince anlamak hiç zor olmuyor…

  14. ayrıca hamilton belirtmişti egzozu tam kullanamadıklarına rağmen yasaklanması için başvurmadılar ve yorum yapmadılar diye bu işi yapam willams azarı yiyen yine ferrari oldu mu şimdi?

  15. Kafalarına saksı düşse Ferrariden bilecekler,daha dün Ferrarinin spordaki yönetim etkisi artık yok demiyormuydu bu adam?

  16. Hadi bana anlat Emre kardeşim, neler oldu 2005'de?

  17. Bırakın bu işleri.2005 de neler oldugunu hepimiz biliyoruz nedenleri konuşmuyorsunuz sadece tribüne oynuyorsunuz.Millete gerçekleriyle beraber anlatın.Sizin aziz yıldırımdan suan farkınız mı var? Hile hurda mclaren'in işidir.Bunuda dünya alem biliyor boşuna kıvırmayın.
    Aziz yıldırım'ı alkışlayan zihniyeti bende tasvip etmiyorum ama bu onunla aynı şey değil.Ona uygun örnek anca mclarenın casusluk skandalı olabilir.

  18. Welove_F1 sdsads avatarı
    Welove_F1 sdsads

    pek birşey değişeceğini düşünmüyorum…alonso aero anlamında 2 ay gerideyiz dedi…mclarenler bir iyi bir kötü bence çok rahat bir şekilde şampiyon olacaklar…onumuzdeki yılda neweyi ferraride gorcez gibime geliyo…

  19. inşallaaaahhh:)

  20. o zaman sıralama performansı düşecektir redbulun tahminimce

  21. bence redbull eğer aracını böyle yani egzoz beslemeli difüzöre göre tasarladıysa durum çok vahim çünkü bu sistem yasaklanınca ilk olarak redbullun yerebasma gücü düşecek bununla birlik te zaten araç bu sisteme göre tasarlanmışsa şayet zaten araba düzgün çalışmıyacak örnek veriyim bir insanın böbreklerini alın o insan bir süre sonra ölür yada akciğerlerini bunun gibi araba tümden etkilenecektir bu sisteme göre tasarladıkları doğruysa şayet bunu siltertone da görücez kalbim alonsodan yana inşallah kazanır artık 🙂

  22. ya koptum ya haha :))))))))))

  23. son olaylardan sonra aziz yıldırımı alkışlayan zihniyet neyse malesef buda aynı zihniyetin ürünü. sadece ben kazanayımda pist dışında da olsa olur. bir alkışta benden !!!!

  24. Senna'yı öldüren oyunlar bunlar. Şerefli bir başkanı olmamış bu F1'in

  25. Newey 2005 ile ilgili bir şey söylemiyor. O, aşağıdaki arkadaşın yazısı.

  26. alonzomanyaa  avatarı

    Ya bunlar hep ayak, zaman kaybederlerse ferrari istedi demek için. Valla iyikide istemiş diyecem öyle bişey olursa, sıktı bacak kadar veletin parmağını seyretmek.

  27. Ellerine sağlık kim değiştirtmişse 🙂

  28. M.Schumacher  avatarı

    peki Newey iyi hoş 2005 teki lastik kuralının değiştiğini söylüyosunda pilotların ne kadar tehlike altında oldukjlarını söylememişsin .. Raikkonen son turda lastiği patlatti nie ? , interlagosta michelin lastik kullanıcıları yarışmadı neden ? .. bence 2005 teki kural değişikliği yerindeydi .

  29. Ama bu seferki fark şu, Diaz hala F1'i spor olarak görüyor. Çünkü işine geliyor…

  30. Horner çok biliyo 😀 Newey reis inş Haklıdır 😀

  31. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Arkadaslar benim dikkatimi cekti
    -Teknik sorumlu baska, takim patronu baska konusuyor
    -Ve buna izin veriliyor.
    -Redbull un insanlarin dusuncelerini ifade etme özgürlügünü bu derece ileride kullandirtmasi benim hosuma gitti.
    -Ancak Silverstone da bizi bir süpriz bekliyor olabilir.
    -Bence Redbull yavaslayacak.
    -2 Gün kaldi

  32. "Bu konuyla paralel olarak 1993'ün sonunda kural değişikliği olmamasına rağmen aktif süspansiyon yasaklanmıştı. Ferrari kendi sistemini çalıştıramıyordu ve bir anda bir sonraki sene için sistem yasaklandı."

    "Bu konuyla paralel olarak 2005'in sonunda kural değişikliği oldu ve maliyetleri kısmak için getirilen yarış boyunca tek set lastik kuralı kalkmıştı. Ferrari Bridgestone lastiklerini çalıştıramıyordu ve bir anda bir sonraki sene için kural değiştirildi."

    🙂

  33. Red Bull etkilense bile yine de Silverstone'da en güçlü takım olucaktır. Araçlarına çok uygun bir pist hızlı virajlarıyla. Ayrıca yine birbirini tutmayan açıklamalara devam.

  34. Newey eğer böyle konuşuyorsa bir momentum kaybı yaşayacakları kesin ama bunu silverstoneda gözlemek düşü bir ihtimal çünkü silverstone'un aşırı hızlı virajları ve getirilen lastik setleri red bullun isteyeceği cinsten

  35. horner daha önce şunu söylemişti: biz soğuk difüzör beslemesini kullanıyoruz, sıcak beslemede araç aşırı ısınıyor, sadece sıralamalarda kullanıyoruz demişti.
    şayet durum böyleyse redbull olduğu yerde kalacak ve diğer takımlar gerileceyecektir.

  36. Fia aynı yasaklamayı 2006 yılında kütle amortisörlerine yapmıştı ve Renault hız kaybetmişti. Aynı durum söz konusu. Amaç üstün tarafı yavaşlatarak şampiyonayı daha heyecanlı hale getirmek. Şampiyonu 5 yarış önceden belli bir F1 'i kim izler ki. Ama yinede şampiyon olacaklar orası ayrı.

  37. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Bundan Öncede Newey Etkileneceğiz Horner Etkilenmeyecegiz Sonra Yine Newey Etkileneceğiz Dedi…Sıra Hornerda..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir