"Turbo V6'ların Sesi de Değerli Olacak"

yazar:

kategori:

White “Öncelikle şunu söylemek lazım ki hangi motorlar olursa olsun Formula 1 motor sporlarının zirvesi olmaya devam edecek.”

“Kapalı pistte araçlar en hızlı araçlar olacaklar. Ve yakıt tasarrufu olacağı için araçlar yolda kalacak ya da alışveriş arabaları gibi olacak değiller. Bu motorlar da çok gürültülü olacaklar ve çok yüksek devirli olacaklar.” dedi.

White, belirlenen kuralların, özellikle de tek turbo besleyici ve egzoz çıkışının yüksek sesi garantileyeceğini söyledi.

Renault Sport’tan Jean Francois Caubet “4 silindirlik motorları test ettik ve sesi neredeyse 12000-14000 devirde giden V8 motoru gibiydi. Tek egzozlu V6 çok iyi olacak.” dedi.

 


Yorumlar

  1. insanları yatıştırmaya çalışmış ama sıvamış. 12000 devirde yarım gazdan bile düşükte çalışıyor V8'ler. kalkışta bile 13000 civarına çekmiyorlar mı!

  2. bu adam dalga mi geciyor ciddi mi. kendisi aciklamayi da yapmis aslinda 4 silindirler neredeyse 12000-14000 devirdeki V8 gibi diye. karsilastirma yapmayin bari, cekiciligini her sene bir sekilde kaybettirsunuz kurallarla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir