Massa: "Vettel Ancak Bir Çılgınlık Yaparak Şampiyonluğu Kaybedebilir"

yazar:

kategori:

Şampiyona lideri Vettel, en yakın rakibi olan takım arkadaşı Mark Webber ile 77 puan farkına sahip ve çoğu Vettel’in formu ve puan farkıyla rahat bir şekilde şampiyon olacağını düşünüyor.

Massa “Ferrari’nin bu sene şampiyonluk şansının bu kadar erken bitip bitmediği konuşması oldu. Bunun cevabını bilmiyorum ancak her yarışa kazanmaya çalışarak başlayacağız. Şu anda acil hedefimiz ilk galibiyetimizi kazanmak ve ardından daha fazlasını kazanmak.”

“Ancak sene sonunda şampiyonluk durumuna bakacağız. Gerçekçi olmak gerekirse Sebastian Vettel’in şampiyonluğu kaybetmesi için gerçekten çılgınca şeyler yapması lazım.”

“Ancak yine de pes edemeyiz ve bizim açımızdan değişen bir şey yok. Galibiyet kazanmak çok güzel bir şey ve bu sene alınabilecek bir kaç galibiyet iyi iş yaptığımızı gösterir.”

“Aracı geliştirmenin 2012 için de önemli olacağını unutmamalıyız çünkü önümüzdeki sene çok büyük kural değişiklikleri olmayacak. Şu anda ve sezonun sonunda iyi olan bir araç 2012 için iyi bir adım olur.” dedi.

Massa, Silverstone pistinin yapısının rakipleri için daha faydalı görünüyor olmasına rağmen bu hafta sonu güçlü olmayı beklediğini söyledi.

Massa “Son 3 pistin aracımıza uyduğu doğru ancak aynı şekilde son yarışlardaki güncellemelerle Silverstone’da da rekabetçi olmamızı bekliyorum. Ancak bunu diğer takımlar da yaptılar.”

“Orada rekabetçi olmamızı bekliyorum ancak yine de aracın bu tür pistlerde nasıl olduğunu görmek için beklememiz lazım. Sene başında çok güçlü değildik.”

“Bunun önemli olmasının edeni, eğer İngiltere’de rekabetçi olursak o zaman çok fazla geliştiğimizi ve farkı kapattığımızı doğrularız. Bunun yanında Pirelli’nin sert lastikleriyle performansımızı ne kadar geliştirdiğimizi de göreceğiz. Barselona’da bu lastikleri iyi kullanamamıştık.”

“Silverstone’da aynı zamanda opsiyon lastikleri yumuşak lastikler olacak ve bu iyi bir şey çünkü sıralamalarda bize uyan lastikler olacak ve yarışın büyük bölümünde de belki bu lastikleri kullanırız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Çok ama çok haklı. Vettel geçen seneki basit hataları yapmıyor. ( ya da hep en önde olduğu için yapamıyor mu demek lazım? ) Silverstone yarışı bir ipucu daha verecektir bize. Eğer Silverstone'da da Vettel kazanırsa bu sene şampiyon kesinkes Vettel olur.

  2. Belki çılgın bir projesi vardır 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir