Vettel Sıralama ve Yarış Galibiyetini Kesin Görmüyor

yazar:

kategori:

Red Bull pilotu, en yakın rakipleri Button ve Webber’in 77 puan önünde lider ve Silverstone’deki yarışta da güçlü bir sonuç alması yüksek ihtimal.

Ama Vettel, her hafta sonu sadece elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını ifade etti.

Bu sene yarışlara pole ve zafer alacak güçte olduğunu bilerek girme duygusu sorulan Vettel: “Böyle yaklaşımda bulunduğumu düşünmüyorum.”

“Açıkçası kendimize güveniyor ve inanıyoruz. Ve iyi bir hafta sonu geçirebileceğimize inanıyoruz. Ama gelip de pole ve yarışı alacağın diyerek bir şeyleri garanti altına alamam. Asla kolay olmaz”

“Zihinsel olarak yaklaşımımı geçen seneki gibi yapmaya çalışıyorum. Geçen sene iyi bir başlangıç yaptığımızı düşünüyorum ama bazı dönemlerde birçok şey ters gitti, hatalar yapıldı. Ben de hata yaptım”

“Her şeyi hesaba katınca, şampiyonada kendimizi güçlü bir konuma yerleştirmek bize yardım etmedi. Sonunda her bir yarışa ayrı ayrı bel bağlıyorduk. Bu sene çok iyi bir başlangıç yaptık ve bu, sonunda bize yardımcı olabilir. Bu kesin. Ama hâlâ çok ama çok uzun bir yol var”

“Sırf geçen sene buna kazanmamızı ortaya koyabilirsiniz. Tamam, nasıl olduğunu biliyoruz. Ama bu, kazanmak için gereken o bütün küçük adımları unutmamız anlamına gelmiyor.”

Şu anda kadar Formula 1’de böylesi bir avantajdan şampiyonluğu kaybeden tek isim (Niki Lauda-1976) olmasına rağmen Vettel, henüz kazanılmış bir şey olmadığını yineledi.

Vettel: “Asla bilemezsiniz. Geçmişteki şampiyonalara bakın, diğerleri işleri plana göre yapamazken sizinkiler plana göre gitmiştir. Bu bana işlerin çok çabuk bir şekilde değişebileceğini hatırlatıyor. 2-3 kötü yarışın ardından farklı bir durum ortaya çıkabilir”

“Puan sistemi ile geçen seneyi gördük. Bir tarafta büyük bir fark açabiliyorsunuz ama bu bir aldatmaca. Çünkü büyük rakamlarla baştan çıkıyorsunuz. Galip geldiğinizde 25 puan alıyorsunuz ama yarışı bitiremezseniz 0”

Alman pilot, geçen seneye kıyasla çok farklı sonuçlar almasına rağmen tutumunda bir farklılık bulunmadığını dile getirdi.

Vettel: “Beynin hâlâ aynı olduğunu düşünüyorum. Değişmedi. En büyük hayalim, Formula 1 dünya şampiyonu olmaktı. Ve geçen sene açıkçası bunu başardık. Neler olduğunu anlayıp idrak etmek biraz zaman aldı”

“Ama bu konuda en iyi şey, artık kimsenin bunu değiştiremeyecek olması. Kimse artık bunu benden alamaz. Gelecekte ne olursa olsun her zaman bu (unvan) olacak.”

“Her şeyden öte kendinize bir şey kanıtlamaya çalışıyorsunuz. Elbette insanlara göstermek istiyorsunuz, takıma göstermek istiyorsunuz. Ama işin çoğunu, şampiyonluk kazanacak ve zirvede olacak kadar iyi olduğunu kendinize kanıtlamak istiyorsunuz”

“Geçen sene ile bu seneye kıyaslarsam, yarışlara yaklaşımımda pek fark yok. Kendimi çok rahat veya güvende hissetmek yanlış olur”

Red Bull pilotu, takım içindeki yeri veya parmak işareti ile ilgili ne basın ne de taraftarların eleştirilerinden endişe ediyor.

Vettel: “Ben buyum. Elbette bazı dönemlerde size karşı olan kişilerin bulunduğunu görmem gerekiyor. Ben bir şeyler başarmaya çalışıyorum. Hedefim var. Ne gerektiğini de biliyorum”

“Bunun yanında diğer insanların sizden yapmanızı ve ya başarmanızı istedikleri şeyler de var. Ama herkesi memnun edemezsiniz. Ne yazık ki yaptıklarınız nedeniyle sizi karşı çıkanlar olacak. Mesela parmak. Ama durum bu. Formula 1’i takip eden birçok insan var ve insanların önüne çıkıp neler yapabildiğimizi gösterebileceğimiz bir alana girmek bizim için harika”

“Bana göre insanların yine çok ama çok çalışmasına rağmen muhtemelen pek fazla tanınma şansı olmayan diğer sporlarda var”


Yorumlar

  1. Sinan ÖZER avatarı

    formula1.com'a girerek seanslar kaçta başlıyor bakabilirsin.Sağ tarafta bar var orada Convert to my local time'a basınca senin ülkene göre kaçta başlayacağını söylüyor.

  2. admin arkadasım şu yarış programını duzenlermisin antremanlar kacta vs belli değil.

  3. burak evmez avatarı

    şunu söyleyim bu yarışta webberle birbirine girerse şampiyonluk umutları diğerleri için devam eder yoksa zor gözüküyor

  4. o parmak hareketini nedense bende sevmiyorum ya alında biyerinize…. der gibi….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir