Renault Beklenmedik Şeylere Kendini Hazırlıyor

yazar:

kategori:

Takımlar, Britanya GP ile uygulamaya girecek olan kısıtlamanın güç dengelerine ne kadar etki edeceğini bilemiyor ama bilinen tek şey, herkesin bir miktar kayıp yaşayacağı.

Önden çıkışlı egzoz nedeniyle diğer takımlar kadar etkilenmeyeceklerini düşünen Renault’ta Eric Boullier, takımının kendini rahat hissetme lüksünün de olmadığını ifade etti.

Boullier: “Tam etkisini ifade etmesi zor ve karmaşık bir mesele. Kesin olan şu ki, elimizden gelenin en iyi haliyle bu kural değişikliğini öngörmeliyiz. Kesinlikle her takım etkilenecek ve değişiklikle başa çıkmada rakiplerimizden iyi olmak bize ve mühendislerimize bağlı”

Renault son birkaç yarışta geri kalmış gibi göründü ama Boullier, bu haftaki Silverstone gibi hızlı pistlerde daha iyi sonuçlar alacaklarına inanıyor.

Boullier: “Monaco ve Valencia’daki yarışlar ve oradaki performanslarımız göz önüne alındığında, yüksek hızlı virajların aracımıza çok daha uygun olmasını kesinlikle bekleyebiliriz.”

Bu sezon şimdiye kadarki dönem için Boullier: “Duygularım oldukça karışık. Sezona iki podyum ile çok güçlü bir başlangıç yaptık ama açıkçası olması gereken kadar iyi performans gösteremediğimiz bir kaç yarış oldu”

“İyi tepki vermemiz gerektiğini biliyoruz. Neyin yanlış gitmiş olabileceğini net olarak anladığımızı ve bunu düzeltmeye başladığımızı düşünüyoruz. Sezon başında aracımız çok iyi olduysa, kalan 11 yarışta da o performansa geri dönebilmeliyiz”

“Diğer takımlara nispeten tempomuzu neden ayakta tutamadığımızı idrak etmek ve gerçekten ama gerçekten zorlamak için şimdi iyi bir dönem”


Yorumlar

  1. Renonun ilk iki yarıştaki başarısı lastiklerden kaynaklı gibime geliyor. Diğer takımlar henüz lastikleri anlayamamışken pirellileri en iyi kullananlar renolar olmuş olabilir. takımlar tecrübe edindikçe reno geri kaldı (asıl yerine geri döndü) diye düşünüyorum.

  2. MERCEDES GP avatarı

    Boullier: "Monaco ve Valencia'daki yarışlar ve oradaki performanslarımız göz önüne alındığında, yüksek hızlı virajların aracımıza çok daha uygun olmasını kesinlikle bekleyebiliriz." ya nasıl uygun oluyor ya..bide yenilikçi bir sisteminiz var..Valencia da s3 zamanlarınız mercedesten kötü..ben daha anlayamadım…Mercedesin kısa dingiliyle renaulttan hızlıysa uzun dingile geçersek daha hızlı oluruz gibime geliyor..muhtemelen bu senede 4. bitirecez

  3. Diğer takımlara nispeten tempomuzu neden ayakta tutamadığımızı sen bilmiyormusun o arabayı anlayıp geliştirecek pilota sahip olmadığımız için hepsi bu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir