Alonso: "Silverstone Şampiyonluk Mücadelesi Açısından Kritik Olacak"

yazar:

kategori:

Alonso “Mclaren ya da Ferrari’nin aracında büyük atılım yapıp yapmadığını ve Red Bull’a tam anlamıyla mücadele edip edemediğini görmemiz lazım.”

“Araçları şampiyonanın bu bölümünde şu ana kadar çok üstündü. Hataları olmasaydı geride kalan 8 yarışın ardından Sebastian’ın 8 galibiyetini konuşuyor olurduk. Kanada’da hata yaptı ve Çin’de biraz tutucu davrandılar.”

“Belki 2004’te Schumacher’in gösterdiği performanstan beri böylesine bir üstünlük görmedik.”

“Bu şekilde mücadele etmek zor ve bizim aracımızda ya da Lewis ile Jenson’un aracında büyük güncellemeler olmazsa Vettel’i yenmeyi düşünmek zor olacak.”

“Umarım Silverstone’da performans açısından koşullar değişir. Her zaman umut vardır ve her yarışı kazanma isteği vardır ancak adım atmamız lazım.” dedi.

Alonso, şu anda şampiyonada önemli konuma gelmenin araçların hızlanmasından çok Vettel’in yapacağı hatalara da bağlı olduğunu düşünüyor.

Alonso “Yarışlar kazanmamız gerektiği, performansımızı geliştirmemiz ve şu ankinden daha rekabetçi olmamız gerektiği doğru. Ancak bunun yanında farkı kapatabilmemiz için Sebastian’dan hatalar beklemeliyiz çünkü o hata yapmadan ya da sorun yaşamadan aradaki farkı kapatmak zor olacak.”

“Umutlanmak istiyorsak o hata yapmalı ve Çin ile Kanada’da bu tür hataların olabileceğini gördük.”

“Bu yüzden kendi yarışımıza odaklanıp her yarışı kazanmaya çalışmalıyız. Ancak bunun zor olduğunu bilioruz ve biraz yardıma ihtiyacımız var.” dedi.


Yorumlar

  1. Adamin burnuna mikrofonu dayayıp aynı soruları soruyorsa naapsın. Hayret birsey ya

  2. sen genede şaşırma, birşeylerin yolunu yapıyor da olabilirim.

  3. son 4 yarıştır her yarış icin aynı sözleri sarfediyosun halen icraat yok .. bari konuşma

  4. burak evmez avatarı

    hayret senden de mantıkla açıklamalar

    şaşırdım

  5. bir Alonso haberinede muhalefet olmayın nedir bu hazımsızlık anlıyoruz derdinizi

    siz kabul etsenizde kabul etmesinizde durum adamın anlattığı gibi

    tıpkı parmak çocuğun geçen sene basın demecinde Alonsonun motorundan dumanlar çıkmasını bekliyoruz umut ediyoruz dediğine benzer

    istdediğiniz gibi yorumlayın.

  6. Niye şaşırdın ki asıl Hamilton bunu söyleseydi bunu o zaman şaşırmalıydın…malum son zamanlarda hamilton un açıklamaları

  7. diazdan baştan sona mantıklı açıklamalar.

    şaşırdım.

  8. Welove_F1 sdsads avatarı
    Welove_F1 sdsads

    bence bu sene redbull geçen seneden daha iyi ferrari ise tam tersi daha kotu…bence 2012 ye odaklanılmalı ve kesinlikle napıp edip newey transfer edilmeli…newey gelirse tekrardan shcumi donemine benzer bir donem yasanabilir alonso ile…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir