Massa: "Yeni Burun Sadece Küçük Bir Adım"

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu Felipe Massa, Ferrari’nin delikli yeni ön burnundan bir mucize beklememeleri yönünde taraftarlarını uyardı. Yeni ön burun, Brezilyalı pilot tarafından ilk kez Katalunya pistinde denenmiş ve medya bu buruna büyük ilgi göstermişti. Ama Massa’ya göre bu, sadece küçük bir aerodinamik avantaj"

Massa: "İspanya GP için ayarlar üzerine çalışarak programımız üzerine konsantre oldum. Ayrıca bu hafta sonu elimizde olacak lastikleri de denedik ve genel olarak benim ve mühendislerin bulduğu dengeden memnunum. Yarış hafta sonu için iyi bir temelee sahip olduğumuzu düşünüyorum"

"Yeni ve çok konuşulan delikli burunu F2008’de ilk deneyendim. Herkes onun hakkında konuşuyor. Çünkü, çok büyük ölçüde görünürde. Ama gerçekte, bizim performansımızda sadece küçük bir adımı temsil ediyor. Aracı tur başına bir saniye hızlandıracak bir şey değil. Tek bir parçanın bunu yapabileceğini düşünmüyorum. Aerodinamik açıdan sadece ileri yönde normal bir adım. Bazen insanların görmediği diğer aero parçaya çok küçük değişiklikler yaparız ama bu işlem paket için, herkesin konuştuğu bu burundan daha da önemli olabilir." 

"Sezon boyunca araç üzerin çok fazla şey denerim ama biz pilotlar, yeni parçaların evriminin bütün işlemlerinde yer alırız. Bu yeni burnu deneyip kronometrenin ne dediğini görmek gibi bir durum değil bu. Biz pilotlar, aracın zeminiyle veya farklı süspansiyon ayarlarıyla, hatta frenlerle bile uyumlu olup olmadığını tayin etmek zorundayız. Bu yüzden, ilerlemelerde tamamiyle bulunuruz. Ama şüphesiz en önemli etken, sürmek ve değişiklikler hakkında ne hissettiğimizi mümkün olduğunca hassas bir şekilde tarif etmeliyiz."


Yorumlar

  1. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    massa bu yarısta iyi bir iş cıkaracaktır umarım galibiyet olur….

  2. çok güzel konuşmuş felipe, lafı dolandırmadan, ne anlatmak istediğini kolayca anlayabileceğimiz ender pilotlardan birisi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir