Coulthard, Red Bull'un Potansiyeline Güveniyor

yazar:

kategori:

David Coulthard, kendi takımı ile birlikte Renault, Toyota, Williams ve Honda’nın içinde bulunduğu orta grup mücadelesinden neden üste çıkamadıkları konusunda mantıklı bir nedenin olmadığını söyledi.

Bu sezon henüz puan alma başarısı gösteremeyen 37 yaşındaki İskoç pilot, Red Bull’un, rakiplerini geride bırakmak için gerekli kaynaklara sahip olduğunu ve rekabetçi bir fark yaratmanın, takımın tasarımcılarına bağlı olduğunu söyledi.

Coulthard: "Görünüşe göre finansal açıdan bir sorun yok ve teknik açıdan da bazı büyük isimlere sahibiz"

RB4, Adrian Newey’in denetiminde olan ikinci araç. Ayrıca takım, geçen sene önceden Williams ve Honda’da çalışmış olan Geoff Willis ile anlaşmıştı.

Ama Coulthard, kişilerin geçmiş başarılarının ne olduğunun mesele olmadığını, herkesin 2008’de performans göstermek için baskı altında olduğunu söyledi.

Coulthard: "BMW’deki tasarımcılardan herhangi bir ismi tanımıyorum, yine de oldukça iyi hızlı bir araca sahip görünüyorlar. Bu yüzden bizim konumumuzun karşılığı, Formula 1’de temel olarak hızlı bir araç oluşturmak için yıldız bir isme ihtiyaç duyulmadığıdır."

"Bu yüzden, Renault, Honda ve Williams’a benziyoruz, performans göstermek için baskı altında. Ve bu da, büyük beyinlerin hepsinin bazı tasarımlarla ortaya çıkması gerektiği anlamına geliyor. Onları test etmeli ve daha hızlı olduklarını kanıtlamalıyız"

Deneyimli Formula 1 pilotu ayrıca, gelecek sene getirilecek oluksuz lastikler ve düşük downforce’un yarışları geliştirmeyeceğini savundu.

Coulthard "Beklediğimiz gibi daha fazla mekanik tutuş, pist üzerinde daha fazla kauçuk ve daha az aerodinamik tutuşu vardı."

"Ancak şu anda bu kuralların yarışları daha yakın yapacağını düşünmüyorum. Çünkü Kanada ve Monza’da düşük downforce ile yarışırken yine de arcı takip ederken downforce kaybını hissediyorsunuz."

"Bu yüzden yarışta geçiş görmeden önce kirli havada gitme kabiliyetini tekrar yakalamamız gerekiyor."

"Düşük downforce sonucu en yüksek hızlar fazla olacak ve herkes downforce kaybına oranla hız kazanacak. Bu yüzden burada bir çıkmaz var."

"Ferrari şu anda düzlükte en hızlı araçlardan birisine sahip. Bu biraz beygir gücü, birazda aerodinamik etkisi sayesinde oluyor." dedi.


Yorumlar

  1. webber gibi kullansaydın bir sey olmazdı
    bakalım sen bu yarıslarda gene kime toslayacaksın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir