Alonso "Podyum İçin İlginç Bir Şey Olmak Zorunda"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso bu hafta sonu yapılacak olan İSpanya GP’de kendisinden podyum beklemenin gerçekçi olmayacağını söyledi.

İspanyol pilot son 5 sezonda kendi evinde yapılan yarışlarda sadece 2004 sezonunda 4. olup podyum dışında kalmıştı.

Bugünkü basın toplantısında konuşan Alonso "Şu ana kadar kendi evimdeki yarışa her gelişimde podyum ya da galibiyet mücadelesi verecek güçte olduğum doğru."

"Bu olmasa podyum her zaman muhtemel oldu. Bu sene ise gerçekten bu mümkün değil, sadece bir rüya, ilk 3 yarışta olduğu gibi."

"Eğer bu yarışta podyuma çıkmak istiyorsak ilginç bir şey olmak zorunda. Bu sene podyuma yakın olmak istiyorsak burası bizim için ilk adım olacak."

"Aracı geliştirmeye devam etmeliyiz ve bu hafta sonu doğru yönde ilerleyip ilerlemediğimizi görmek için ilk fırsat olacak." dedi.

Alonso bu hafta Barcelona’ya getirilecek paket ile gelişim göstereceklerine inanıyor ancak bunun beklenen performans için yeterli olacağı konusunda emin değil.

Alonso "Aracın rekabetçiliği bakımından gelişim gösterdik ve bu hafta sonu sonucun ne olduğunu göreceğiz."

"Geçen hafta oluksuz lastikler ve yakıt farkları olduğu için tur zamanlarını okumak çok zordu. Bu yüzden kendi performansımıza ve aracımıza odaklanmaya çalışıyoruz."

"Araçta bir kaç salise kazandık ancak bunların Q3’e kolayca kalmamıza ya da ilk yarışlarda yaşanan problemleri geride bırakıp düzenli olarak puan almamıza yetecek kadar iyi olup olmadığını göreceğiz. Seviyemizi yükseltmeliyiz ve bu başlangıç noktası."

"Aracımızdan ve göstermiş olduğumuz gelişimden oldukça memnunuz ancak yarın diğerlerinin de çok hızlı olduğunu görürsek mutlu olamayabiliriz."

"İyi iş yaptığımızı düşünüyorum ve diğer takımlar da iyi iş çıkardı ve hangi takımın en büyük adımı attığı asıl sorun. İlk 3 yarıştaki sonucu geliştirebiliriz ve geliştirmek zorundayız." dedi.


Yorumlar

  1. Sn. Gökay Kara ; Alonso boş konuşuyor diyenlerden birisi benim. Arada sırada böyle akilane demeçleri emin ol kendisi değil onun menejeri ona bunları söyle telkinleri ile söylüyordur. Geçen sezon takım hakkında neler dediğini hepimiz hatırlayabiliyoruz değil mi? Hatta bu sene bile Ferrari'de Ferrari sözlerini de.. Saygılar.

  2. alonso_mania avatarı

    Neyse en azından bu foruma "Renault takımının dünya üzerindeki "en iyimser ve umut taciri"(?!) 2 hooliganı "y.b" ve "m.s" gelmemişler:)

    Alonso da benim ve birçok "gerçekçi ve aklı başında Renault taraftarı gibi gerçekçi bi insan & Flav gibi bulutların üzerinde uçmuyor; Renault gerçekten gelişmişse en hızlı 4. takım olabilir en iyimser olarak bu haftasonu…
    Herkese iyi akşamlar

  3. gökay kara avatarı

    bi de alonso boş konuşuyo derler,şımarık derler al sana adam gibi demeç daha da laf etmeyin

  4. taraftarlarıda havalarda :))

  5. "Bir kaç salise". Alonso doğru söylüyo ama patronu havalarda.

  6. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    renaultçuları burayada beklerim 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir