Alonso: "Yeni Parçalar İşe Yarıyor Gibi Göründü"

yazar:

kategori:

Ferrari, Britanya GP için planladığı paket üzerinde uzun süredir çalışıyordu ve Silverstone’de yağan yağmur, istikrarsız hava şartları nedeniyle net bir analiz yapamıyor.

Alonso: “Daha çok, yeni aerodinamik parçaların test edileceği günde yağmurun kesinlikle yardımı olmadı. Elimizden geleni yapmaya çalıştık; sadece tek bir geçiş lastiği kullandık. Çünkü bu şekilde hem diğer setleri yarın ve Pazar’a saklamak istedik hem de en azından aerodinamik bulgularımızı değerlendirme adına stabil bir parametre sahibi olduk.”

“Sadece ilk seansın sonunda risk alıp oluksuz lastikleri taktım ve şartların kabul edilebilir olup olmadığını kontrol ettim ama hâlâ çok ıslaktı. Bir pilotun direksiyonda görebileceği kadarıyla aerodinamik parçaların bizim gelişimimize yardımcı olup olmadığını söylemek zor ama en azından işe yarıyorlar gibi görünüyordu. Islak zeminde araç fena değildi. Aslında Kanada’da durumu görmüştük. Bu da olumlu bir şey. Çünkü tekrar öyle olabilir; özellikle de yarın.”

“Şampiyonluk için Webber’i desteklemek mi? Hayır, ben Ferrari’yi destekliyorum”

Takım arkadaşı Massa da yağmurun kendilerini etkilediğini ifade etti.

Massa: “Hava durumu ile zor bir gün oldu. Her iki seans da yağmurun etkisinde kaldı. Bununla birlikte, aracın ıslak zemindeki hâkimiyetinin oldukça iyi olduğunu gördüm; bu da, yağmur ihtimali ile hafta sonunun geri kalanı için olumlu. (Yağmur ihtimali) tek set geçiş lastiği kullanmamızın bir nedeni. Ön lastiklerde biraz ufalanma oldu, özellikle de ikinci seansın başında. Ama sonlara doğru durum gelişti ve lastiklerin performansı sürekli daha da iyiye gitti. Dolayısıyla diğerlerine göre nerede olduğumuzu söylemek zor. Çünkü pist koşulları sürekli olarak değişiyordu. Burada getirdiğimiz parçaların da değerlendirilmesi pek kolay değil”


Yorumlar

  1. soru da saçma olmuş 😀 sanki weber alonsoya fark atmış da
    o da diğerleri gibi vettelden fark yemiş durumda.. weberin şampiyonluk şansı varsa alonsonun da o kadar şansı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir