Ferrari, Adındaki Marlboro'yu Sildi

yazar:

kategori:

Ferrari İletişim Müdürü Luca Colajanni: “Ferrari ve Philip Morris, takımın resmi adı ile ilgili son sorulara tepkisini verdi ve ani bir hareketle artık resmi adında ‘Marlboro’ olmamasına karar verdi. Ortaya atılan endişeleri paylaşmasak da bu kararımız, gereksiz tartışmaların ortaya çıkmaması adına geleneksel bir cevaptır.”

Bu durum, araçlarda herhangi bir değişiklik gerektirmeyecek.

Bu sponsorluk eşsiz bir durum. Çünkü aracında herhangi bir yazısı olmadan yüklü bir miktar ödeniyor. Marlboro, geleneksel olarak Maranello takımının pilot ücretlerini ödüyor.


Yorumlar

  1. Sigara içmek tıbben mi dinen mi haram? tıbben haram ne demek be ya??

  2. Alonso-Button avatarı
    Alonso-Button

    yahudi olmak suçtu değilmi?

  3. rocco junior avatarı

    Arkadaşlar ne iptali,yazıyı okumuyor musunuz?Hadi yazıyı geçtim neden ismi değiştirdiklerini anlattım.Bu çevrecilik mi dersin adına sigara yasağı mı sağlıklı yaşam mı ne dersen ordan gelen tepkiler üzerini isim değişti anlaşmaya devam aynen durmak yok yani;)

  4. şimdi anlaşma iptalmi. ???

  5. philip morris adı üstünde bir yahudi firması…sigara içen ve içmiş neredeyse herkes mutlaka bu firmanın bir ürünü ile zehirlenmiştir. normal şartlar altında ferrari eğer durumu müsaitse bence bu firmanın reklamını almamalıdır. sigara tıbben haramdır…zarar yazar. uzak durmak lazım. tabii etrafa şirin gözükme adına para da çok nasılsa böyle sponsorluklar da adı geçiyor. vergi vereceklerine reklam bütçesi adı altında böyle rakamları masraf olarak çıkıp hem marka değerini artırıyorlar hemde insanların sempatisini kazanıyorlar. yakın gelecekte özellikle uzak doğu tarafından çok güçlü tütün markaları çıkabilir…

  6. rocco junior avatarı

    Ferrari sponsorluğu kaybetmez çünkü daha önce belirttim bunu sigara yasağı var millet kafayı buradaki bazı insanlar gibi Ferrariye takmış.İsmine,logosuna bile takmışlar herhalde boğa sendromu var adamlarda kırmızıya karşı.Onlarda tepkilerin önüne geçtiler bu hareketle.Geçen sezon Mercedes az uğraşmadı Ferrari barkodu gösteriyor diye.Boş işler müdürü Haug işte ne yaparsın:)

  7. philip morris öyle bir firmadır ki o paralar onlar için cep harçlığıdır şu zamana kadar adlarını yeteri kadar ferrari ile özdeşleştirdiler yani adı orada yazmasa da biz bu haberler ile onun orada olduğunu biliyoruz tütün yasağından önceki dönemden yarışları hatırlıyoruz aracın arkasına gizli reklam yaptırdığını biliyoruz ferrariye ilgi duymaya başlayan her genç takımının geçmişini wiki'den araştırır normal olarak
    şu başlığa bakın;
    "F1 team sponsorship"
    link=> http://en.wikipedia.org/wiki/Scuderia_Ferrari
    2005-2011 arasında görülür reklam yasak olmasına rağmen takıma 1 milyar dolar verdiler hangi taraftarın gözünden kaçabilir (mclarene o kadar para veren biri daha çıksa benim de gözümde diğer rakiplerinin önüne geçer ((west alacağıma gider marlboro alırım)) – ilgiçtir ferrari en çok taraftar kitlesine sahip formula 1 takımı bu da neden gidip force india'ya sponsor olmadıklarını gösteriyor :D). ki o reklam formula 1 taraftarları için verilmiş tvde yarış gördü mü hiç düşünmeden kanal değiştiren dedem için değil

  8. Haberin neresinde yazıyor birilerinin kafasına göre iş yaptığı? Ferrari ve PM ile birlikte alınan bir karar sonucu isim değiştirilmiş ki geçmiş yıllarda barkod uygulaması yüzünden başı ağrıdığından şimdi temkinli davranıyorlar.

  9. Adamın teki kafasına estiği için ani bir karar alıp takımın adını değiştiriyor. Böyle iş mi olur?

    Ferrari bu olayın ardından Marlboro'nun sponsorluğunu kaybetmezse iyi.

  10. Boyle bir anlasmayi ust duzey yonetici falan yapamaz abicim, direk en tepede ki patron vermistir bu parayi..

  11. Adamlar 3 yeni takimin toplam butcesi kadar para veriyorlar ve ne logolari ne isimleri gorunmeyecek ve anilmayacak, cok ilginc.. Allah herkese nasip etsin boyle sponsoru 🙂

  12. Bilderberg de alınan karar sonrası mecburen verilen para. açıktan verilemeyeceği için reklam kisvesi altında veriliyor. faturalandırma mecburiyetinden ötürü sponsor geliri olarak gösteriyor.

    Marlboro nun durumunu bilmiyorum. hissedarları var mı? yönetimi nasıl?

    yoksa "480 mil. dolarlık bir sponsorluk anlaşması yaptık. en büyük özelliği hiçbir şekilde bizim reklamımız yapılmayacak" denildiğinde bunu söyleyen üst düzey yetkiliye ne denir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir