Teknik Çalışma Grubu Olağanüstü Toplandı

yazar:

kategori:

Dün kamuoyu önünde Red Bull Takım Patronu Christian Horner ve McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh arasında yaşanan tartışmanın ardından FIA, bu sabahki açıklaması ile Renault motorunun  artık egzoz  gazından %50 oranında yararlanamayacağını bildirmişti.

Bu da Horner ve Adrian Newey’in hemen Charlie Whiting’e gidip izah istemesine neden oldu. Ardından Whiting, Teknik ÇAlışma Grubu toplantısı istedi.

Whiting’in takımlara gönderdiği açıklama “Motor haritası konusunu görüşme amacıyla, F1 Komiserler Odası’nın bitişindeki toplantı odasında saat 11:30’da (yerel saat) TÇG’nun olağanüstü bir toplantısı olacaktır.”

“Ger bir takımın üst düzey teknik temsilci göndermesi önemlidir. Her bir takım patronunun da katılmasını öneriyoruz.”

Bugün daha erken saatlerde takımlara gönderilen bir başka notta Whiting, Renault’a izin veren bilginin çok geç alındığı yer alıyordu.

Bülten: “Takımlar ve motor üreticileri ile bir başka görüşmenin ardından şimdi, hemen uygulamaya geçecek olan aşağıdaki görüşü önerecek konumdayız”

“Britanya GP başlamadan önce FIA’ya, kabul edilebilir SECU konfigürasyonu sunma gerekliliği ile -Perşembe günü 10:00’da aetkinlik başlamadan önce- o saatten sonra sunulan her bilgiyi bu etkinlik için kabul edilemez görürüz”

“Dolayısıyla, (etkinlik başlamadan önce her bir motor üreticisi bunun farkındaydı) FC04’te sıcak gazın izinli olması haricinde, etkinliğin geri kalanı için TD/022-11 ve TD025-11’deki gereklilikleri, yazıldığı gibi kalır”

Anyıca iddiaya göre Whiting, konuyu Bernie Ecclestone ile görüştü.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir