Alonso Kural Tartışmalarını Sıkıcı Buluyor

yazar:

kategori:

Bu hafta sonu kural değişiklikleri üzerine büyük tartışmalar yaşanıyor ve Britanya GP bir anlamda bunun gölgesinde kalmış gibi görünüyor.

İspanyol pilot, kurallarla ilgili bu durumun spor için iyi olmadığını belirtti.

Alonso: “Düşüncem gayet net: Oldukça sıkıcı. Her şeyden önce taraftarlar ve ayrıca padoktaki bizler için… Çünkü sadece aracın performansına yoğunlaşıyoruz ve bu konuda, toplantı ve diğer şeyler hakkında bir çok konuşma var. Ama bunlar bizim aklımızı karıştıramaz. Pistte %100’ümüzü vermemiz gerek. Bana göre bu, taraftarların da istediği şey: Hareket, geçiş, sıralama ve yarışlar”

“Buradaki kurallar konusunda, söylediğim gibi kurallarda ne yazıyorsa ona adapte oluyoruz. Elbette bazı kuralların bütün sezon aynı kalması ve istikrarın olması, taraftarların kafasının daha az karışması hoş karşılanır. Söylediğim gibi, pistte olmayanlar hakkında daha az konuşup taraftarları bir parça düşünmemiz gerek”

Öte yandan Ferrari’nin kural değişiklikleri sonrasında daha iyi bir konuma gelip gelmediği sorusuna Alonso: “Cevap vermesi zor. Teknisyen değilim ama sanırım (gelişim) sadece araçtaki yeni parçalardan”

“Egzoz, difüzör ve bütün bunlar hakkında konuşuluyor. 100 defa tekrar ettik. Hepimiz yeni kurallarla performans kaybedeceğiz. Hepimiz aşağı yukarı aynı performans kaybını yaşayacağız; belki 0,3-0,5 ama bir takım 1,5 saniye diğer 0,1 saniye kaybetmeyecek. Bu mümkün değil”

“Şu anda 3. ve 4.’yüz. Bütün takım harika bir iş çıkardı ve daha rekabetçiyiz”


Yorumlar

  1. Barış Gürel avatarı
    Barış Gürel

    Ben Olayları hayretle izlerken aklımda kalan tek şey (teknik detaylar haricinde) A.Newey'in şu cümlesiydi: 1993 te de ben Williams'ta iken Amortisör sistemini Ferrari çalıştıramamıştı ve bizim iyi çalışan sistemimiz apar topar yasaklandı… Bence bizim düşündüklerimizin ötesinde her şeyin özünde bu yatıyor. Lobi+Siyaset+Güç = Ferrari 😉

  2. ya beyler si niye anlamıyorsunuz ya adam takımına gaz veriyo gaz daha iyi işler yapsınlar daha çok çalışsınlar diye güncellemeler çalışıyo diyo ki takım gaza gelip redbullu geçsin diye biraz anlayın atıp tutmayın

  3. bunu anlamı
    redbull hiç gelişmemiş demekdir
    redbull gerilememişte demektir.
    yalnız ferrari ve alonso gelismiş ,vaybe alonso
    ferrrari ve fia ,güclü sponsorların arkanda ama şampiyonluk içi nafile….

  4. keşke serbest halinide görebilsek dediğiniz gibi aslında 1 sn fark mı atıcaktınız? yoksa fark 0.3-0.4 mi olucak

  5. ismail uçar avatarı

    monoco da mclaren ferrariden öndeydi sıralamalarda ve kazanacakları yarışı kazanamadıkları için çok hayıflandılar. Valencia cadde pisti olması bakımından ferrari daha iyi olabilir tabiki güncellemeler de etkili olmuştur.Ancak silverstone gibi ferrariye uymayan pistte mclaren in bu kadar geride kalırken ferranin rbr ye yakın olması, yasağın mclareni daha fazla vurdugunu göstermeye ferrariye daha az etki ettğini göstermeye yetiyor.

  6. yok daha neler alonso tamam geliştiniz ama çık evet biz daha çok avantaj sağladık redbulldan daha az etkilendik bu yasaklardan de daha çok saygı duyulan kişi ol

  7. Alonso-Button avatarı
    Alonso-Button

    Zaten herkesi aynı etkilemiş yada etkilememiş.

    Son 3 yarışta,

    Monaco: Yasak yok Mclaren 3.takım.
    Valencia: Motor haritası yasak Mclaren 3.takım
    Silverstone:Genel yasak Mclaren 3.takım (Button)

    Kanada ise extreme bir yarıştı fakat sıralamalarda yine Mclaren 3.takımdı.

    RBR hep birinci.Ferrari ikinci.Mercedes dördüncü.

    Sauber-Williams-India hep yakın.

    Str değişken.

    Yeniler ne yaptığı belli değil.

    tek etkilendi diyebileceğimiz Renault.Onlarda stabil değil.Herşey olabilir.

    O yüzden 2 hafta öncesine dönmek mantıklı.

    ve EVET SIKICI.Dediği gibi bir takım 0.1 diğer takım 1.5 etkilenecek diye beklediler.Ama o güncellemeler bile 0.1 için yapılıyor.RBR nin 0.5 kaybetmesi bile çok büyük.Neyse.Herşey aynı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir