FIA Tartışmaların Ardından Geri Adım Atmaya Hazır

yazar:

kategori:

FIA, Cumartesi öğleden sonra yaptığı açıklama ile eğer bütün Formula 1 takımlarının fikir birliğine varmaları halinde kısıtlamanın Almanya’daki gelecek yarıştan itibaren kaldırılacağını duyurdu

Bununla birlikte mevcut kuralın Britanya GP için değişmeyeceği de belirtildi.

FIA bildirisi: “Bu sabah FIA Teknik Bölümü tarafından bu sabah takımlara bildirilen ölçüler, hafta sonunun geri kalanı için de geçerlidir.”

“Cumartesi sabahı Olağanüstü Teknik Çalışma Grubu toplantısı sırasında üyeler, Silverstone öncesindeki ayarlar ve stratejilerin dönüşünün mümkün olup olmayacağını görüştü.”

“Eğer takımlar oybirliği ile anlaşırlarsa FIA, bu sezonun sonundan itibaren bu ayarlamanın adaptasyonu için hazır.”

Bugün daha önceki saatlerde Red Bull Takım Patronu Christian Horner, bu hafta sonu için dezavantajı kabul etmiş ama sonrası için geri adım beklemişti. Bu durumda FIA, yeşil ışık yakmış oldu ama eskiye dönüş için bütün takımların onay vermesi gerekecek. HRT’nin daha önce protesto tehdidinde bulunması, bütün takımların onay vermesi gereken bu durumun sonucunun merakla beklenmesine neden oluyor.


Yorumlar

  1. Ne yaptığını bilmeyen bir yönetim…Koca koca adamlar oyuncak ettiler F1 i..

  2. bnce tüm yasaklamalara rağmen red-bull'un hala önde olması fia'yı korkuttu!!..tüm o alınan saçma sapan kararlara rağmen red-bull'un herşeye rağmen önde kalabilmesi asıl şimdi sporun izlenebilirliği konusunda ciddi tehdit, herkesten dezavantajlı olan bir takım diğer takımları alt edebiliyor, dezavantaj olmasına rağmen ön sırada kalabiliyor..ayrıca işlerin fia için hiç hesap etmedikleri bi şekilde karıştığını da sölemek mümkün, mclaren gibi zirveye oynayan bi takımı orta sıra takımına haline getirirken en arka sıralarda olan takımları orta sıra takımları haline getirdiler, sonuçta zirveye pek etkisi olmadı ferrari dışında..havada uçan itirazlar, karışıklıklar, sürekli yenilenen ek maddeler getirilen kurallar ve daha sonra bunların bozulması flan, fia çok kötü bi bataklığa battı ve çıkamıo oyüzden de zamanı geri alıp en başa sorunsuz zamana dönmek istiyor!!

  3. rocco junior avatarı

    Tamam teşekkür ederim ben yanlış değerlendirmişim.Ama 12 takımdan 10u evet atmış Williams ve Sauber hayır atmış.Yani değişme olacak gibi durmuyor ve bir bakıma söylediklerinde haklısın.Sonuçta büyüklerin yavaş yavaş eli kolu bağlandı,aerodinamik yasaklar,test yasakları,lastik kuralları,bütçe ve motor kuralları derken şimdi sıra bunlarda demekki.

  4. burak evmez avatarı

    team lotus öndekilere yetişmiş artık team lotusu katmayın şuraya kovalainen 2.seansa kaldı

  5. sakın ha fia böyle çok iyi oldu geri adım atmaaa!!!

  6. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    kardeşim fia'nın tüm takımların kabul etsin dediği olay zaten 2 hafta önceki kurallar. Bütün takımlar kabul ederse 2 hafta önceki kurallara dönülecek , etmezse böyle devam edecek. Yani bundan sonra böyle gidecek gibi açık belli yani. redbull bu kadar fark açtığına dua etsin sezon başı boyle olsaydı gerilerde olurlardı.
    Bu sene şampiyon olabilirler büyük ihtimal ama gerisi hikaye. redbull son senesinde eğlensin artık. Ama biz alıştık buda gelip geçiciydi arada böyle küçük takımlar geliolar sonra yok oluyorlar. Bazıları diyecek kural değişikliği yapmasınlarda görelim diye. Ama kural değişiklikleri olmasayfı şuan redbull olmazdı. ekonomik ve aerodinamik kısıtlama sonucu öne çıkan küçük garaj takımı ama onlarında şovu bu kadarmış. Piyonların zamanları bu kadar ne yapalım. Krallar seneye tekrar öne çıkacak.

  7. HRT'nin daha önce protesto tehdidinde bulunması

    bütün takımlar toplanıp HRT, virgin ve team lotusu protesto etseler nasıl olurdu?

  8. rocco junior avatarı

    Mclaren en büyük kaybı yaşasa bile pek itiraz etmedi hatta bir ara faydalanmayı umuyordu.Evet bu yasaklardan sonra sanki Mclaren çok yavaşlamış gibi duruyor ama bunun ne kadar yasaktan ötürü.Bu haftasonu yaşananlardan sonra Mclaren,Ferrari,Mercedes ve Williams kesin karşı çıkacaktır.Hatta fikir oy birliği için Williams zaten yüzde 100 karşı çıkacaktır.Bir ihtimal 2 hafta önceki sisteme dönmek.

  9. Bu saatten sonra atsa ne olur atmasa ne olur şampiyon belli ikinci kim ? Button Alonso Webber puanlar çalar birbirinden Vettelde istikrarlı bir biçim de şampiyonluğa ulaşır.2012 de zaten periskop egsozlara geçilecek pek etkisi kalmayacak zaten.

  10. Mercedes ve Renault motorlu takımlar kabul edebilir.Ama Ferrari ve Cosworth'lü takımlar asla kabul etmez.Geri adım için çoğunluk değil ; herkesin onayı gerekir.

  11. Alonso-Button avatarı
    Alonso-Button

    bu ne şimdi?

    yeter be!

    döndürün şu f1 2005-2008 e.v12 gelirse daha iyi olur ama sıktınız artık!

  12. mclaren en çok kaybedenlerden hocam sen ne diyorsun

  13. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    FIA artık kendi yaptıklarından,koyduğu kurallardan yeterince emin değil.Sanıyorum kendi içinde çelişkiler yaşıyor.Bu sebeple olsa gerek eski katı tutumundan uzaklaşarak " takımlar birlikte hareket ederse kısıtlamalar kalkar " gibi ucu açık,topu başkalarına atan bir açıklama yapıyor.
    Bu sporun kesinlik,güvenilirlik ilkelerine de artık gölge düşürüyor bence.En üst kurum kendinden emin olamayıp,kurallara uyması beklenen katılımcılara gönderme yaparak sorumluluklarını hafifletmeye çalışırsa nasıl güveninilir olabilir ki ?

  14. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    bu fia'nın geri adım atmaya hazır olmadığını gösteriyor. Bide geri adım atmaya hazırız demişler :). Başta ferrari ve mclaren olmak üzere birçok takım bunu kabul etmez. Cosworth motorlularda. Yani tüm takımlardan böyle bir birliktelik çıkmasını beklemek çok saçma olur.

  15. Her yarışta RBR'nin öne çıkması hoşuma gitmesede bence kaldırılmalı sezon içi yasak etik değik haksızlıktır bence sezon başından itibaren olan durum korunmalı bu yasak sezon sonu gelmeli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir