Massa Hata Yapmasına Rağmen McLaren'i Geçmekten Memnun

yazar:

kategori:

Sıralamanın son seansındaki turunda hata yapmasına rağmen 4. olmayı başaran Ferrari pilotu, yarış için de iyimser.

Massa: “Bizim için iyi bir sıralama olduğunu söyleyebilirim. 3. ve 4. olmak iyi bir sonuç, özellikle de senenin başlarındaki bazı Cumartesi günleri ile kıyaslanınca.”

“Q3’te ilk olarak iyi bir tur atamadım, birkaç hata yaptım. İkinci sürüşte bunu telafi edebileceğimi düşündüm ama yağmur geldi ve artık bu mümkün değildi. 4. sıra dolayısıyla olumlu sonuç, özellikle de iki McLaren’i de arkamda tutabilmem nedeniyle.”

“Gördüğüm kadarıyla araç rekabetçi. Elbette daha pek bir şey görmedik, özellikle de dolu depo ve lastiklerin uzun sürüşteki performansları açısından. Birçok şeyin sadece yarış içinde aydınlığa kavuşacağı karanlıkta yarış gibi olacak.”

Brezilyalı pilot, takım arkadaşı gibi Ferrari’deki gelişimi yeni güncellemelere bağlıyor

Massa: “Performansımız, egzoz gazı kullanımı ile ilgili yeni kural değişikliklerinden ne kadar etkilendi? Bütün araçlar, bizimki de dâhil, bir miktar downforce kaybı yaşadı, bazıları diğerlerine göre daha fazla. Ama diğerlerine göre ilerleme kaydetmemizin, daha çok getirdiğimiz güncellemelerden kaynaklandığını söyleyebilirim. Başka ne şunu açıklayabilir: Bu sene ilk defa sert lastikleri doğru şekilde çalıştırmayı başardık”


Yorumlar

  1. umarım şu şanssızlığı bu yarış kırar.

  2. alonso'nun bu yılki start performansını göz önünde bulundurursak, ispanya hariç gerçekten süper(!) startlar alıo

  3. comebacktome avatarı

    yarın gönlümden geçen mantıksız da olmayan start sonrası sıralama 1-Alonso 2-Webber 3-Massa 4-Vettel

  4. Ömer_Massa avatarı

    arkadaşlar adam hata yaptım diyor.ya siz aracı kullanan adamdan iyi mi biliyorsunuz.hata yapmış işte bu kadar basit.hem 9-0 olması hiç önemli değil.asıl önemli olan yarış.zaten massa rahat bir şekilde alonsoyuda vetteli de geçer.herkes nasıl start aldığını biliyor zaten.inşallah yarın podyumdayız…

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Getirilen yenilikleri ve yapılan güncellemeleri yabana atmayın.Bakınız bir örnek vereyim.mclaren türkiyede liderden 40 ve 59 saniye fark yemiş ve silik bir yarış çıkarmışken hemen sonrasındaki ispanyada müthiş bir performans sergilemişti.Sebeb????.Sebebi 12 adet güncelleme yapılmasıydı.Hatta horner mclarenin B aracını piste çıkardığını söylemişti.

  6. Forza Felipe avatarı

    Ben evden bas bağırdım yağmur gelecek çıkın biran önce diye ama yok onlar yine göremedi.Gerçi herkes geç çıktı piste.

    4.sıra ne de olsa güzel.Yarın kuru mu yağmur ona göre bakacağız.Kuru olmasını tercih edebilirim ama yağmura hayır demem.Yağacaksa yağsın.Geçen haftalarda yarışta Ferrari daha rekabetçi oluyordu sıralama turlarına göre.Massa bunu kasetmiş ama yarın göreceğiz ne olacak ne bitecek.Red Bulla yakın olacağımız kesin gibi..

    Hayalimiz zafer hedefimiz podyum.. Go Felipe..

  7. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Olayın özü şu:" Bu sene ilk defa sert lastikleri doğru şekilde çalıştırmayı başardık"
    Pirelli için kötü bir haber olsa gerek.
    Bence sert lastiğin çalıştırılması bir çok güncellemeden daha ziyade bir durumdur.Lakin bu sert lastik yüzünden başımıza gelenleri herkes biliyor.

  8. Massa'yı podyumda görmek beni mutlu eder.

  9. Çok tanıdık geliyor bu haberler artık 🙂 Sektörleri birleştiremedim , bir hata yaptım , birkaç hata yaptım , temiz tur olmadı , istediğim turu atamadım vs.

  10. rocco junior avatarı

    Son paragrafta olayı özetliyor;herşey yasak değil hocam,araç sert lastikleri çalıştırmaya başladı.Yani fark giderek azalıyordu evet yasağın hakkını yiyemem ama buraya yeni zemin,egzoz,arka kanat,süspansiyon getirmiş bir takım bırakında biraz ilerleme kaydetsin değil mi

  11. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    massa dalga geçmiş mclaren'la 😀

  12. Welove_F1 sdsads avatarı
    Welove_F1 sdsads

    iyide be massa 9-0 oldu ne olacak böyle…senden baska bu kadar açık ara sıralamada maglup olan yok :S

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir