Boullier, Egzoz Beslemesi Konusunda Acil Çözüm Çağrısında Bulundu

yazar:

kategori:

Bugün takım patronları Silverstone’da toplanacaklar ancak bu konuda hemfikir olunamadığı için çözüm bulunamayacağı endişesi var.

FIA, bu tartışma kapsamında kuralların Silverstone öncesine getirilmesine hazır olduğunu açıkladı ancak bunun için tüm takımların eksiksiz destek vermesi gerekiyor.

Williams ve Sauber takımlarının kurallarda eskiye dönmeye sıcak bakmadığı söyleniyor ancak Boullier, tüm takımların olaya daha büyük bakmalarını umuyor.

Boullier “Bu konuyu çözmeliyiz. Padokta mini savaş olması iyi bir şey değil. F1’in böyle boş tartışmalara ihtiyacı yok. dedi.

Boullier de en makul çözümün Valencia’ya kadar kullanılan kurallar olduğunu düşünüyor. Boullier “Herkes bunu kabul edip ona göre yarışmıştı. Bu güvenilir ve sağlam yoldu. Kuralları sene sonuna kadar daha öncesinde olduğu gibi dondurmalıyız. Bu herkes için adil çözüm olur.” dedi.

Boullier ayrıca sezonun, takımların daha ekstrem egzoz çözümleri bulamayacakları kadar ileri bir noktaya geldiğini düşünüyor.

Boullier “Sezon ortasındayız ve takımların çoğunun bu konuda milyon dolarlar harcayacağını düşünmüyorum. Çünkü gelecek sene egzoz beslemeli difüzörler yasaklanacak. Belki şampiyona zirvesindeki 2 takım bunu yapabilir.” dedi.

 


Yorumlar

  1. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    böyle giderse ağustostan sonra kimse f1 izlemeyecek, 2 yarış sonra vettel bitirecek işi zaten

  2. adam haklı beyler uaztmayın şu meseleyi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir