Takımlar, Egzozla İlgili Kural Teklifine Hazırlanıyor

yazar:

kategori:

Egzoz beslemeli difüzörlerin yasaklanması konusunda ortaya çıkan tüm kargaşalı durumların ardından FIA, sıralamalar bittikten sonra egzoz beslemeli difüzörlerde tüm takımlar desteklerse eskiye dönebileceklerini işaret etti.

Red Bull, Ferrari ve Mclaren gibi büyük takımların bu gelişmeye sıcak baktığı ancak diğer takımların hepsinin buna sıcak bakmadığı tahmin ediliyor.

Egzoz beslemeli difüzörlere en çok karşı çıkan taraflardan olan Williams, kurallarda eskiye dönüşü destekleyip desteklemeye kadar vermeden önce Cosworth’le durum değerlendirmesi yapacağını açıkladı.

Mclaren Takım Patronu Martin Whitmarsh, ortaya çıkan kargaşa nedeniyle her zaman farklı takımların ortaya çıkıp yasaklardan kurtulmaya çalışabileceğini söyledi.

Whitmarsh “Kaçınılmaz olarak F1’de kendini düşünme vardır ancak eski kurallara dönülmezse bu sezon dezavantajlı olan ve olumsuz etkilenen takımların paranoyalarıyla devam edebilir. Biz yapmamız gerekeni yaptık.”

“Diğer takımlar için daha kötüsü de olabilir. Bu takım olumsuz etkilendi ve aracımızın performansı olumsuz etkilendi. Kronometredeki zamandan bu belli oluyor ve umarım bu konuda çözüm bulunur.”

“Sene ortasında değişiklik iyi değil. Bunu yaparsanız o kural üzerinde çok iyi çalışan takımlar dezavantajlı duruma düşerler.” dedi.

Whitmarsh, Silverstone öncesinde Valencia’ya kadar geçerli olan kurallara dönmenin en sağlıklı yol olacağını düşünüyor.

Whitmarsh “Bu sabah bu olacak gibiydi. İnsanlar egzoz beslemesini sevsin ya da sevmesin en eşitleyici çözüm bu.”

“Valencia’ya kadar serbest bir ortam vardı. Bu konuda iyi inanca sahip olan insanlar her şeyi bu sistem etrafında geliştirdi, aracın kontrolü ve ayarları, temel aerodinami, egzozlar, motorlar bu sistem etrafında geliştirildi.”

“18,12 ya da 6 ay önce kimse bundan şikayet etmiyordu bu yüzden en adil olanı eski sisteme dönmek olur.” dedi.

Ross Brawn ise bu konuda çözüm bulunacağından emin değil.

Brawn “Bu zor. Yarın 10:30’da toplanacağız. Bugünkü toplantıda farklı görüşler olduğu açıktı. Yapıcı bir toplantıydı ancak garklı görüşler vardı ve bazı takımlar kendi görüşleri olsun istiyorlar.”

“Adil olmak gerekirse Red Bull, Ferrari, Mclaren ve biz Formula 1 için iyi olan bir çözüm istiyoruz. Bazı takımlar ilk defa öneriler duyup bu konuda yarın cevap vermek istediklerini belirttiler. Umarım çözüm buluruz çünkü bu konuyu temizleyip yarışmaya  devam etmek istiyoruz. Yarın nerede olacağımızı gerçekten bilmiyorum ancak umarım bir çözüm bulabiliriz.” 

“Valencia’daki sistemlere dönersek bazı takımlar bundan mutlu olmayacaklar. Ancak bu konuda çözüm bulmanın kolay olmadığını anlamaları lazım.” 

“Hangi yoldan gidersek gidelim bazıları çözümden memnun kalmayacak. Şu anda insanların çoğu sezon sonuna kadar mevcut sistemleri koruyup gelecek sene öncesinde egzoz sisteminin konumunu değiştirmenin daha iyi olacağını anladılar. Böyle yapsaydık daha sağlam olurdu ve bu tür zorlukları engellemiş olurduk” dedi.

Brawn, takımların Teknik Çalışma Grubu toplantısında çözüm bulamaması halinde FIA’nın Silverstone kurallarıyla devam edeceğini söyledi.


Yorumlar

  1. you back, we back. avatarı
    you back, we back.

    Haberleri kuşlardan alıyorlar.Kuşlar söylüyor.

  2. he dogru valla, o sinirle karismis, ama muhtemelen bunlarda hesaplayamamistir, kac yaris bitirdiler ki 🙂

  3. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    ne olacak şimdi peki FIA oy birliği istiyor bu konuda. değişiklik gelecek mi

  4. sevgili Ahmet kara beyfendi.maden bu işi çok iyi biliyorsun benzin deposu sağlam bir araba tasarla da Türkiyryi temsil et ve bu kadar kibirli olma hayatta kimseyi küçümseyecek kadar büyük değilsin

  5. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    nerde yazıyor dostum.

  6. Kesinlikle Fia+Renault da dediler ama gördük son kararda 🙂

  7. Forza Felipe avatarı

    Bence de şu durumu çözsünler.Böyle olmadı olmaz da..Valencia öncesine dönmekte fayda var.

  8. konuyla ilgisiz.

    webber'in pole turu…

    http://www.youtube.com/watch?v=Jg4KRaZcMug

  9. Williams ile Sauber atmamış sadeceye imzayı Hrt de atmış sonunda şimdi neler olacak bakalım

  10. Kesinlikle oda olabilir ama busene onlar için bitti boşuna çabalıyorlar zaten.

  11. 2012de işler değişeceği için reno kullanırken williamsı hiç etkilemeyecek egzoz olayı. anladığım kadarıyla cosworth ile konuşup mercedes gibi özel modifikasyon isteyecekler FIA'dan, en azından bu seneyi kurtarmak için.

  12. depo hesaplayamayan virgin'di 🙂 onu da kat hesaba 😉

  13. En bastan karsi ciksaydiniz ya buyuk patronlar! herkes cok iyi biliyor ki bu yasaklarin Redbull`u durduracagini dusunup karsi cikilmadi, simdi baktilar durumlari sakatlasti basladilar mizmizlanmaya..

    Bir Williams ile Hrt`yi mi susturamadiniz? Hele ki Hrt, ulan yarislara zor cikiyosunuz, 2 sene gecti daha yeni yeni yaris bitirmeye basladiniz, bir yaris boyu yetecek benzin deposunu hesaplayamadiniz daha, neyi protesto ediyosunuz? dangozlara bak. Silin gitsin bunlari gridden, bari guvenlik acigi yaratmasinlar..

  14. rocco junior avatarı

    Aynen öyle Ferrari'de bu sisteme aylardır emek,para,zaman harcadı %100 olmasa bile iyi kullanmaya başlamış,farkı kapatıyordu.Neden yasaklansın istesin?Fia Ferrari diye ezbere yorum yapanlar sezon başından beri farklı seri izliyor bence.Pirelli lastikleri bize göre mi geliyor,sezon başı neden olmadı madem yapamıyoruz,fia el atardı değil mi:) yani yok yere bunca zaman zan altında bırakıldık.akıllının birisi dedi ki fia yönetiminde değiller artık sonra çıkıp utanmadan işte yıl milattan önce bilmem kaç Ferrari şunu yapamadı yasaklandı.Geçiniz

  15. Herkes hangi parçadan hangi güncellemeden ne kadar getirdiğini ne kadar götürüsü olduğunu biliyordur arkadaşlar Ferrari de bu yasak dan en az 0.3 0.4 sn kadar etkilendi bunu takım biliyordur.Ve de buraya getirdikleri güncellemelerin ne kadar getirisi olduğunu bildikleri için Ne den karşı çıksınlar ki demekki gelişimleri güncelleme ile olmuş olay budur.Mclaren ve Lotus Renault Velensiada kayetti zaten motor haritası ile baktığımızda.Umarım yarın adil bir sonuç çıkar Williams da sorun çıkartmaz gibime geliyor tahmini 2012 anlaşmasından dolayı ama kendilerini Fasulye gibi nmetten sayanlar sorun çıkartırsa şaşırmam.İşler sarpa sarmaya başladı resmen bunlar hep masraf harcama keşke sezon sonunda yasaklar olsaydı hem kurumunda prestiji dünya genelinde sarsılmamış olurdu çocuk oyuncağı değil bu işler.2009 dan beri rahat polemiksiz bir sezon izleyemedik ne diyeyim.

  16. Alonso-Button avatarı
    Alonso-Button

    Çünkü Ferrari'nin başarılı olmasının tek yolu bu değil.

    Monaco da başalıydı.
    Kanada ve Valencia'dada.

    Bu kuralada uyum sağladı.Sert lastiğide çalıştırıyor.

    RBR neden karşı çıksın?2 rakibinden biri ağır yara almışken hemde?
    Faydalanacak denilen diğer rakibi 9-13 olmuşken ve
    Renault gridden silinmişken?

    Buda bir farklı bakış olamazmı?

  17. rocco junior avatarı

    ferrari aracını bu sistem etrafında toparlamadı ama mclaren ve redbull toparladı dolayısıyla bize yaramış gibi göründü.muhafazakar olarak eleştirilen tasarımın belki tek iyi yanı her sisteme adapte olabilmesi.evet sıcak soğuk bizim için pek fark etmeyecek perfonmans olarak ama diğerlerini çok etkiliyor.williamsta arkadaşın dediği gibi zaten seneye değeri olmayacak bir sistem için kasmanın anlamsız olduğunu biliyor.baştan beri itirazda onlardan geldi herkes sessiz kalan ferrariyi suçladı.şimdi ferrari sporun iyiliği ve daha fazla kaos olmamsı adına en azından eski kurallara 2 hafta öncekine dönülmesine destek veriyor.yani böyle fayda istemem demek gibi bir şey.fianın yaptığı saçmalıkları göstermek adına iyi bir şey ferrarinin tutumu.

  18. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    seneye zaten bu sistemler toptan yasak bişey farketmez ki. ama ben ferrariyi anlamadım. şampiyon olmaları zor ama yinede bir umut silverstone'da bile bu kadar hızlıyken destek vermeleri ilginç doğruysa tabi asıl toplantı yarın olacak.

  19. evet Ferrari bu kuraldan en cok faydalanan takim.. bide Williams hatta Force india da 6 7 nci oldular.. bence kurallar böyle kalsin kücük takimlarin da üst siralara gelmesi iyi oldu..di resta maldonado kobayashi yi 6 7 8 de görmek heyecan verici

  20. bu durum şunu gösteriyor.formula1 araçları yakın zamanda hybrit olacak hızı 100 km civarında olacak.lastiklerde dolma teker olup 20 yarış boyunca kullanılacak.lanet olsun bunlara .bırakın takımlar kısıtlama yapmayı kim ne yapabiliyorsa en iyisini yapıp formula1 adını yükseltsin.böylece bizlerdekeyifli bir şekilde adam yapmış kazanmış diyelim.

  21. Ferrari nasıl sıcak bakıyor anlamadım ?Bu haberleri nereden alıyorsunuz TRF1 yönetimi ?

  22. Birileri çıkıp bu yasakların sebebi Ferrari dir diye deyip dururken Şu yazıdan dahi müsebbibin Wİlliams ve müfredatı olduğunu anlayamıyorlarsa anlatmaya değer başka şey kalmıyor.Garip olan şey; Wİlliams seneye Renault motor kullanacakken Renault un sistemine darbeyi neden vuruyor.Motor u koparmak içinmi böyle bir hareket ettiler???

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir