Tartışmaların Göbeğindeki Britanya'da Zafer Alonso'nun!

yazar:

kategori:

Yarışa 3. sıradan başlayan Fernando Alonso, yarışın orta bölümünde ele geçirdiği liderliği damalı bayrağa kadar rahat bir şekilde sürdürerek birinci oldu ve Ferrari pilotu bu sene ilk galibiyetini kazandı. Yarışın 2. yarısında adeta uçuşa geçen Alonso, galibiyetin yanında en hızlı turun da sahibi oldu.

Şampiyona lideri Sebastian Vettel, yarışın ilk bölümünü lider götürmesine rağmen 2. pitlerde sorun yaşayarak liderliği kaybederek 3. sıraya geriledi. Son pitlerde Lewis Hamilton’u geçmeyi başaran Vettel, lider Alonso ile farkı kapatamadı ve damalı bayrağı 2. sırada gördü.

Yarışın son bölümünde takım arkadaşına göre daha hızlı görünen Mark Webber, takım arkadaşını geçemedi ve pol pozisyonundan başladığı yarışta podyumu tamamlayan isim oldu.

Kendi evinde yarışan Mclaren’den yarışa 10. sıradan başlayan Lewis Hamilton ilk bölümde podyum mücadelesi içerisinde yer aldı. Ancak yakıtı azalması nedeniyle son 10 turda yakıt tasarrufu modunda yarışan Hamilton 4. olurken takım arkadaşı Jenson Button, son pitlerde sağ ön lastik somununun takılmaması nedeniyle yarış dışı kaldı.

Ferrari’nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa, son turlarda Lewis Hamilton’la farkı kapatarak 4.lük potasına girdi. Son turun son bölümlerinde Hamilton’u iyice sıkıştıran Massa geçmeyi başarsa da yerini koruyamadı ve damalı bayrağı 5. sırada gördü.

Yarışa 9. sıradan başlayan ancak gerilere düşen Mercedes GP pilotu Nico Rosberg, yarışın ilerleyen bölümlerinde istikrarlı ve sorunsuz bir yarış geçirerek 6. olmayı başarırken onu Sauber’le çok iyi bir yarış geçiren Sergio Perez takip etti.

Lotus Renault’dan Nick Heidfeld, yarışın son bölümünde Michael Schumacher’den gelen baskıya cevap vererek 8. olurken Mercedes GP pilotu Schumacher 9.lukla yetinmek zorunda kaldı. Ancak Schumacher, yarışın ilk bölümünde Sauber pilotu Kamui Kobayashi’ye vurması nedeniyle 10 sn dur kalk cezası alması nedeniyle oldukça gerilere düşmüştü.

Yarışta son puan Toro Rosso’dan Jaime Alguersuari’nin oldu. İspanyol sürücü son 2 yarışta olduğu gibi bu yarışa da 18. sıradan başlamasına rağmen puan kazanmayı başardı.

Yarışın ilk bölümünde iyi iş çıkaran Force India’dan Adrian Sutil 11. olarak puanları ilk kaybeden isim olurken onu Petrov ile Williams sürücüleri takip ettiler.

Yarışın ilk bölümünde iyi iş çıkaran diğer Force India sürücüsü Paul di Resta, pitlerde yaşadığı sorun nedeniyle çok fazla zaman kaybetti ve İskoç sürücü kendi evindeki yarışta çok iyi başlangıç yapmasına rağmen beklediğini bulamadı.

Sezonun 9. yarışının ardından elde edilen sonuçlarla birlikte Sebastian Vettel 6 galibiyet 3 ikincilik ile puanını 204’e yükseltti ve en yakın rakibi Webber ile puan farkı 80’e çıkmış oldu. Alonso ile ilk galibiyetiyle birlikte 3. sıraya yükseldi. Takımlar klasmanında ise Red Bull, 2. sıradaki Mclaren’e 110 puan fark attı.

Poz.  Pilot        Takım                       Süre
 1.  Alonso        Ferrari                    1sa28:41.194      
2. Vettel Red Bull-Renault + 16.511
3. Webber Red Bull-Renault + 16.947
4. Hamilton McLaren-Mercedes + 28.986
5. Massa Ferrari + 29.010
6. Rosberg Mercedes + 1:00.665
7. Perez Sauber-Ferrari + 1:05.590
8. Heidfeld Renault + 1:15.542
9. Schumacher Mercedes + 1:17.912
10. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari + 1:19.108
11. Sutil Force India-Mercedes + 1:19.712
12. Petrov Renault + 1:20.600
13. Barrichello Williams-Cosworth + 1 lap
14. Maldonado Williams-Cosworth + 1 lap
15. Di Resta Force India-Mercedes + 1 lap
16. Glock Virgin-Cosworth + 2 laps
17. D'Ambrosio Virgin-Cosworth + 2 laps
18. Liuzzi HRT-Cosworth + 2 laps
19. Ricciardo HRT-Cosworth + 3 laps
Hızlı Tur: Alonso, 1:34.908 Yarış dışı: Button McLaren-Mercedes 11 Buemi Toro Rosso-Ferrari 26 Kobayashi Sauber-Ferrari 28 Trulli Lotus-Renault 41 Kovalainen Lotus-Renault 49 Puan Durumu: Pilotlar: Takımlar: 1. Vettel 204 1. Red Bull-Renault 328 2. Webber 124 2. McLaren-Mercedes 218 3. Alonso 112 3. Ferrari 164 4. Hamilton 109 4. Mercedes 68 5. Button 109 5. Renault 65 6. Massa 52 6. Sauber-Ferrari 33 7. Rosberg 40 7. Toro Rosso-Ferrari 17 8. Heidfeld 34 8. Force India-Mercedes 12 9. Petrov 31 9. Williams-Cosworth 4 10. Schumacher 28 11. Kobayashi 25 12. Sutil 10 13. Alguersuari 9 14. Buemi 8 15. Perez 8 16. Barrichello 4 17. Di Resta 2

 


Yorumlar

  1. Efsane Senna avatarı

    farketmedinizmi motor parametreleri tüm araçlarda dondurulunca, en iyi pilot belirmis oldu; Alonso. Hal böyle olunca'da, Webber'de bu güne kadar hangi yöntemle frenlendigide ortada. Silverstone da es sartlarla Webber, Vettelden daha iyi bir Pilot oldugu ama Horner ona Vetteli geçmesini emretigininide ayan beyan sahit olduk. Horner kadar iki yüzlü birini görmedim. Geçen sene "Alonsonun lehine ferrariden destek geldiginde feryat etmisti.

  2. Başka bir bakış açısı Alonso farkı diyelim… Hile hurda var diyorsanızda bilemem, elbet çıkar kokusu…

    Velasıl kelam direk çamur atmayın, eften püften pilot gözüyle de bakmayın…

  3. evet biz biliriz takım arkadaşı ölümcül bir kaza geçirdiği zaman ziyaretine bile gitmeyen pilotu. adam adam diye başlamayın laf gevelemeye.

  4. neden yediremiyorsunuz anlamıyorum. neyse almanyada görücez o yarıştan sonra biz de siz de haklı çıkabilirsiniz merak ediyorum 🙂

  5. asıl senin yaptığın fanatiklik oluyor 🙂 bu arada 4 aydır yarış kazanmayı bekliyoruz bırakın birazcık fanatiklik yapalım çok mu 🙂

  6. sercan  KILIÇ avatarı
    sercan KILIÇ

    full yarış videousunu ıstıyoruz lutfen….

  7. Senin ne kadar geniş bir hayal gücün var öyle.

  8. İbrahim Beytekin avatarı
    İbrahim Beytekin

    Benimde anlayamadığım konu zaten bu ..N'oldu da Alonso 2.pit stoptan sonra tur başına 1.2 saniye fark açmaya başladı? Tur zamanları normal seviyelerdeyken Alonso nam-ı diğer Diaz 0.4-0.5 sn daha iyi dercelerde gidiyordu live timingte ….Ancak buna rağmen ne Vettel nede Webber nede Hamilton +0.3'den daha iyi dereceler yapamıyordu…11 turda 22 saniye fark açmak demek biraz da garip bir iş demek …Bence Alonso'nun motor haritası ve interkomu bir incelenmeli…Böyle bir fark hele hele Silversone'da normal bir fark değil..Eğer gerçektende yaptıysa bunuda açıklasınlar lütfen …

  9. mehmet aslan avatarı

    vettel'i her ne kadar sevmesemde f1 de puan alan,yarıs kazanan ve en genc sampiyondur bunları gormezden gelmemek lazım. gecıs konusuna gelınce, sadece 2008 brezılya yarısını hatırlayın hamıltonu gectıgınde hamılton sampıyon olamıyordu hemde bır toro rosso ıle gecmıstı haksızlık etmemek lazım.ordakılerın hepsı saygıyı hak edıyor 1. olanda sonuncu olanda.bu arada ben ALONSO ıle bu sporu sevdım ama butun pilotlarada saygı duyuyorum

  10. zamanında hamiltonun alonsoya ne yaptığını bilmeyen yok. kendinizi boşuna kandırmayın.

  11. fanatikliğin bu kadarı tamamen red bullun pit sorunuyla kazanılan bir galibiyet

  12. geçen seneki ingiltere yarışı. fanatikliğin alemi yok.

  13. keyser soze avatarı

    Sen kabul etmesen bile Fia galibiyetlerini ve şampiyonluğunu kabul ediyor.İnsanlara hakaret etmekten çok hoşlanıyorsunuz heralde.Bir de Vettel'in sürekli RedBull ile en iyi araçta yarıştığı söyleniyor ya ben en çok buna gülüyorum.

  14. Sinan sen de Geçen sene son yarışta babayı aldın. Vettele laf edeceğine petrovu bile geçemeyen alonsoya laf et… Ayrıca Rnault motoru güçsüz.. ve ideal çizginin dışı ıslak.. Yanına çıkıyor fakat hamiltonu geçemiyordu…

  15. Fia nın egzos kısıtlamasını sezon ortasında yapmasının tek nedeni Ferraridir.. Eğer bu olmasaydı Ferrarinin bu pistte kazanması imkansızdı.. Tabi gelişme de var ama en büyük gelişme egzos kısıtlaması oldu. Yarış performansında bu sayede red bullu geçtiler.

  16. forza ferrarri avatarı
    forza ferrarri

    vettel pilotmudur sizce arkadaşlar allahınızı seversiniz. hangi yarışta bi pilaotaj gösterip geçiş yapmıştır arka sıralardan üst sıralara tırmanmıştır hiç hatırlamam yani. hızlı arabası sayesinde polden kalkar yarış boyunca öyle devam ettirir noldu vettel 1. oldu yerim öyle 1. liği ben ya. çok iyi pilottu madem dün neden hamilton un gerisinde kaldı hemde sıfır lastiklerle. yarışa 1. sıradan başlıyım trafik olmasın önüm açık olsun yarış kazanayım şampiyonluk gelsin ne güzel ya varmı öyle bişey. bence vettel f1 pilotu falan değildir verin force-india ya falan bişey yapamaz her yarış mutlaka yarışdışı kalır çünkü değil geçiş yapmak hava koridoruna bile girmesini beceremiyo. lastik lastiğe savaş yapacak agresif pilotlar lazım seyir zevki açısından bu vettel gibi pısırık beceriksiz pilotlar değil…

  17. Takım arkadaşından tur falan yemedi az ilerisinde Liuzzi vardı Alonso ona bir tur daha bindiremedi yarış sürecinde.F1'i nasıl takip ediyorsunuz ya?? yarışın başında 20.sıradaydı takım arkadaşı Liuzzi,Virginler ve Lotus'tan Trulli arkasındaydı.Sonrasında başına ne geldi bilmiyorum ancak geriye düşmüş tabelaya göre F1 değerlendirilmesi yapmanın ne kadar sağlıksız olduğunu anlamak lazım.
    HRT gibi bir takımla ilk yarışına karışık hava şartları altında çıktı finishe gelmesi bile yeterliydi ki 19.sıra gayet makul bir sıra bir HRT pilotuna göre tabi yarışın başındaki elde ettiği 20.sırada.

  18. Adam takım arkadaşından tur yedi. Nasıl iyiydi diyebiliyorsun anlamıyorum.

  19. ya kardeş senin bir hazımsızlık sorunun mu var ?Sen niye her Alonso konusunda Alonso'nun yeteneklerine laf atıyorsun ?kara çocuk Alonso'dan iyi mi sanıyorsun ?Küçük dağları sen mi yarattın ?Yeteneklerinin sınırını biliyormuş.Çok biliyorsun sen.Ama aslında bir şey bildiğin yok.

    hamilton tur başına 2 saniye yedi mi ?Yedi.Fazla konuşmayacaksın.Yetenek lafta değil pistte belli olur.İstatistikte belli olur.Şunu unutma ki alonso her koşulda yarış kazandı.Her lastikle(marka olarak da)her arabayla,her kanat uzunluğuyla,her YASAKLA(2006)…hamilton oldu olası mclarende ve o geldiğinden beri 1 kere lastik 1 kere kanat uzunluğu değişti.O yüzden fazla konuşmayı biliyorsan,doğru konuşmayı da becereceksin.

  20. Allah seninde yolunu acik etsin, herkesin acik etsin, ama Fia destegiyle degil..

  21. hamiltonun gaz kestiği filan yok.Vettel'in acemiliği.Zaten hayatında 2 kere birinin hava koridoruna girdi;birinde yarış dışı kaldı(2010 Türkiye GP)diğerinde de babayı aldı(dün)

  22. Oversteer böyle birşey 🙂

  23. Tabi 2008'de o yüzden nal topladı.

  24. Gördüğüm en iyi yorum.Finger baby gibi poleden kalkıp yarış kazanmıyor.

  25. e şumi de şimdiye kadar pitten geçme almıştı. bu yarış şumiye ve kobayashiye 10sn verdiler. başka bir sebep var altında, gıcıklık filan değil bence.

  26. samet  birol avatarı

    bu yarıştan sonra egzoz yasağı sayesinde ferrariye ginemi peşkeş çekilmeye başlandı sorusu aklıma gelmeye başladı çünkü redbulla uğraşan mclarendı şimdi tam tersi oldu.bunu ilerki yarışlarda daha iyi görecez egzoz yasağından en çok mclarenlar etkilenmiş gibi duruyor çünkü arabaları yavaştı ama hafiflik için yakıtı kılıkılına ayarlamışlar ki araba ağır kalmasın diye sonradan meydana çıktı bu massa bile yicekti hamiyi eğer agresif olmasaydı hami. vettelide gördük hızlı arabayı ver keyif keyif trafiksiz sürsün, geçseydine alonsoyu agresifliğini plotajlığını gösterip weber bile yicekti yani

  27. sen emin misn böyle bi habere hçç rastlamadım da?

  28. Horner: Vettel'in kers sorunu vardı.
    Acaba Vettel'in Hamilton'u geçememesinin sebebi bu olabilir mi?Yoksa Hamilton kahraman mı? Çünkü Vettel'in lastikleri tam 3 tur daha yeniydi.Hamilton 25.turda , Vettel 28 de pit yaptı.Buna rağmen Vettel Hamilton'u pitte geçmeyi seçti.
    Hornere pek inanmam ama sonlara doğru Webber'in Vettel'i yakalaması gerçekti.
    Fernando-Hamilton-Vettel sıralaması 28.turda İkinci pitstop sonrası gerçekleşti ve Vettel'in 37.turda 3.pitine girmesine kadar devam etti.Şayet iddia edildiği gibi Fernando Hamilton'dan 2 saniye daha hızlı turlar atmış olsaydı 37. tur sonunda fark 20 saniye civarında olmaz mıydı?Oysa fark 9.5 saniye civarındaydı.

  29. Malum diaz Ferrari'den önce bizde yarışmıştı. Yani bu pilotun kabiliyetlerinin sınırı nedir çok önceleri öğrenmiştim.

    bunu bağlayacağım şey,
    Yarışın başı ve ortalara doğru diziliş ve akış belli,

    Lewis ile diaz aynı ritimde sürüyordu. (Hamilton diazı geçti ve belli bir süre aynı ritimde gittiler, sonra diaz Hamilton'ı geçti ve diaz Hamilton'dan biraz daha hızlı turlar atmaya başladı)
    sonra Lewis pite girdi ve bu sırada diaz bitik lastiklerle en hızlı turları atmaya başladı.
    sonra pitler tamamlandı ve diaz Lewis'den yaklaşık 2 sn hızlı turlar atmaya başladı.

    tabi burda McLaren 2sn. yavaştı denemez çünkü Lewis'in hızlı turlar attığı arkasındaki Vettel'in DRS yardımıyla bile kendisini geçemeyip pite girmesinden belli.

    şayet Ferrari Red Bull'dan biraz yavaş veya aynı ritimde desek, Vettel'in 2 sn. hızlı aracıyla McLaren'i + DRS ile çok rahat geçmesi lazım çünkü diaz bu farkı drs'yi açmadan yapmayı başardı.

    Demek isteyeceğime uzun bir yol kat ederek ve biraz karışık anlatarak varıyorum.

    Ferrarinin 2. pitlerden sonra attığı farkta normal olmayan birşey var. yarış ritminin çok çok üzerinde bir fark attı. ve bu diazın yeteneklerinin çok çok üzerinde bir durum.

    Ferrari muğlak olan bir alanı, kendi lehine sınırı aşarak (tabi bunun ispatlanması lazım) kullanmış gibi.

    veya sadece fia+fry

  30. Ricciardo oldukça iyiydi.Sanırım yarışın son kısımlarında bıraktı mücadeleyi.Başlangıç ve orta kısımda oldukça iyiydi Renault tarafından denenmeli bence.Oldukça etkiledi beni performansıyla tabi daha önce kış testlerinde ve 2010 sezonu öncesi genç pilotlar testindeki performansı da unutulmamalı.Oldukça iyi bir pilot daha geliyor diyebilirim.

  31. Güzel bir yarışdı,pilotlarımız ellerinden geldiğince iyi sürerek puan almak için savaştılar.Herkese örnek olacak şekilde 2 pilotumuz yine birbirleriyle sportmence yarıştılar.Bunu gözardı ediyoruz ama Mclaren pilotlarının pist üzerinde birbirleriyle olan mücadeleleri diğer büyük takımlarda görmek neredeyse imkansız ki Red Bull bunu gözler önüne serdi bir kere daha.Geçen yıl son yarışlarda Webber şampiyonaya liderlik ederken Red Bullun onu pek kolladığını göremedik zaten sezon sonunda Vettel şampiyon olunca biz her iki pilota eşit davrandık birbirleriyle yarışmalarına izin verdik,verirdik (almanya 2010 sonrası) diyerek şampiyonluklarını süslemişlerdi ama bu gün pilotlarının yarışmalarına izin vermediler,ne ironi ama..Hamilton yarışın ilk yarısında bizi heyecanlandırdı ama sonu gelmedi,bu aracla bu kadar demek heralde yanlış olmaz,sağlık olsun.Buttonsa pisi pisine yarış dışında kaldı ve çok önemli puanlar kaybetti,kaybettik.Alonso ve taraftarlarınada tebrikler,bu sonucu uzun süredir beklediler.Dün Alonsonun yarışı kazanabileceğini yazmıştım son sözümde,dediğim oldu ama bu kadar farklı kazanacağını düşünmemiştim.Vettel pitde zaman kaybetmeydi bile Alonsonun Ferrarisi yarışı kazanabilirdi gibi görunüyor.

  32. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Sene başından beri Massa'nın yerine aday olarak gösterilen pilotları yazın o zaman. Nereden sallamışım görelim.

  33. Sezon ortası yapılan değişikliği gözardı ederek bakarsak, gerçekten tüm pilotları tebrik etmek gerekir. Hepsi mücadele içerisindeydi, hepsi yarışı tamamladıkları yerlerini hakettiler.

  34. raikkonen hepsinden iyi schumi ise komik 🙂

  35. Altında rekabetçi bir araç ve önü açık olduğunda bu adamın yanından ancak tur yerken geçebilirsiniz.O kadar dominant ve soğukkanlıdır.

  36. kullandığın üslup hiç hoş değil.. biraz şans biraz egzoz kısıtlaması biraz gelişme birazda fernando. ama hepsinin katkısı var

  37. Hayırdır kardeş.Sen neden ısrarla bu konuyu provake etmeye çalışıyorsun.Nascar haberi değil bu kardeşim.Hadi işine bak.Allah yolunu açık etsin.

  38. Tebrikler Fia! Ferrari`ye ne pilotlari ne mekanikerleri ne stratejistleri ne de muhendisleri yaris kazandirabilirdi, tebriklerrrrr 🙂

  39. Yarışın iki yıldızı vardı bana göre Fernando Alonso ve Lewis Hamilton. Her ne kadar Alonso taraftarı olsam da Hamilton'ı izlerken keyif alıyorum ve mücadelesine hayranım.
    Alonso bu işe ne kadar motive olduğunu gösterdi. Ve galibiyeti Red Bull mekanikerlerinin hatasıyla gelmedi. Açtığı fark bunu gösteriyor.
    Red Bull'a daha çok uyan bir pistte Ferrari'nin galibiyeti umut verici. Ancak kurallar eskiye dönünce aynı performans sergilenir mi bilemiyorum.
    Massa da yavaş yavaş kendine geliyor. Seneye kalırsa güçlü olacağını düşünüyorum.

  40. Youtube a Raikkonen vs Alonso yazin ve cikan videolari bi izleyin, unutmussunuz sizi madara ettigi gunleri, hatirlamis olursunuz 😉

  41. mehmet ceviz avatarı

    tebrikler alo,tebrikler ham,tebrikler msc;yav bir ara keyften dört köşe olmuşum ne dediğim belli değildi(yarış esnasında).bugün itibariyle tekrardan görülmüştürki pistte 3 pilot var.diğerleri sürücü,sürücü adayı veya pilot adayı olabilirler.hamiltonun alonsoya atağı,alonsonun kural dahilinde sert savunması,akabinde alonsonun hamiltona atağı hamiltonun kural dahilinde sert savunması.vettel daha hızlı aracı ile kaç tur hamiltonu kovaladı enson benzin,lastik problemi derken geçebildi.msc nin pilotluğu ise geçmişteki yaptıkları,bu yarıştaki haksız cezaya ve şanssızlığına rağmen geldiği yerle ispat dahi gerektirmemektedir.

  42. İsmi en lazım pilot RAİKKONEN

  43. Hamilton böyle kazalarda hep pitten geçme cezası aldı sene boyunca.

  44. alonzomanyaa yazdığın bu gereksiz yorum sonucu seni esefle kınıyorum.Eserinle övünebilirsin.Güzelim zaferi baltalamak için diğer fanlardan daha fazla çalışıyorsun ya tebrikler sana.

  45. ferrari ve diger takımlar anlaşmışlar silverstone öncesi kurallara geri dönülecek

  46. buttonun lastigi takılsaydı iddaa tutacaktı

  47. MERCEDES GP avatarı

    daha yeni massa hamilton farkına baktım..eğer hamilton arkada massa önde olmuş olsaydı kesinlikle hamilton geçerdi..hem mercedes motoru hemde kersle beraber geçerdi..ferrariyi tekrar tebrik ediyorum..ne kadar schumacher fanı olsamda alonsoyu destekliyorum.inşallah seneye şampiyonluk için daha iddialı bir başlangıç yaparlar..Mclaren e gelince egzoz yasağı onları çok etkilemiş gibi gözüktü..onlarda toparlanacaktır.Mercedes te inşallah almanyada biraz daha gelişim gösterirler..araçtan bugün maksimumu çıkardılar diye düşünüorum..Red Bull pistinde buda güzel..Çok hızlı virajlardan oluşan bir pistti.Zaten aracın aero dynamiği iyi değildi.inşallah Almanyada,Spada,İtalyada iyi sonuçlar alırız…

  48. Ya ALLAH AŞKINA lewis hak mı etti 4.lü massaya kırdı ayan beyan belli değil mi

  49. Bu çocuğa galibiyet yakışıyor.10 unculukdan gelip önde olan kişiyi dahi geçerek ve Vettel den daha hızlı turlar atabilerek yarışı kazanması onun hakettiğini gösteriyor.Herkes şapkasını önüne koyup saygı duymalı.

  50. MERCEDES GP avatarı

    evet araç gelişmiş yarış performansında lastikler geçen 2 yarışa göre daha dayandı..kuru zeminde schumacher atak yapamaz sanıyordum ama gözümü kara çıkardı..çünkü araç lastikleri eritiyor resmen..inşallah dahada iyisi gelir sanırım.bu sezon 4.kapattık..

  51. Alonsonun 1. olma ihtimali vardı evet ve buttondan yüksekti. Neden çünkü button 21. sıradaydı. Burada 5 kere pite giren 1 kere pitten geçme cezası alan 1 turuda lastiksiz tamamlayan bi sürücü var. Ayrıca bitmiş lastik olayıda ne alaka. Buttona her girdiğinde yepyeni gıcır gıcır yumuşak lastik mi takılıyor ? Herkesin bildiği üzere bi lastik sınırı var kimse boşu boşuna sıralamalarda lastik saklamıyor..Kimse kusura bakmasın ama 30 tur kala button 21. likten gelip 1. olabiliyorken alonso çok daha hızlı aracıyla(!) niye 1.liğe yükselemedi de button onu biçmesine (?) izin verdi. Kimse yanlış anlamasın burada alonsoya lafım yok ama mademki son 30 turda 21.likten gelip çatır çatır adam geçerek 1. olabilen adamın altındakinden daha hızlı bi araç var yarış boyunca bu araç aynı şeyleri neden yapamadı?

    2. olarak yarış çizgisinin kuru olması pistin kuru olmasıyla aynı şey değildir. Eğer altınızda yağmur ayarıyla piste çıkmış bi araç varsa daha fazla downforce üretirsiniz. Buda daha fazla araç kontrolü sağlar ve aracı zorlayabilrsiniz. Eğer kuru zemin ayarıyla pistteyseniz daha dikkatli olmanız gerekir çünkü en ufak bi geç frenaj kurumuş yarış çizgisinden dışarı çıkmasına sebep olur. Bu konuda çok iddalı ve bilgili olduğumu söyleyemem ama ben böyle olduğunu düşünüyorum.

  52. Yorum yazmak için yorum yazmışsın resmen.Anlayana 😉

  53. MERCEDES GP avatarı

    iyi hoşta en kötü pitten geçme cezası verilebilirdi..bence böyle bir olay klasmandaki ilk 4 pilota gelseydi.pitten geçme vereceklerdi

  54. zaten o yüzden dur kalk verdiler. sadece kanat için pite girse muhtemelen sadece pitten geçme vereceklerdi. ama sch bu arada lastik de değiştirdiği için kanat değişimini neredeyse bedavaya getirdi.

  55. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    harika bir yarıştı alonso tebrikler bayağı umutlandım sezonun geri kalanı için redbull pistinde kazandık ve çok hızlıydık vettelin 2-3 yarışta hata yapması alonsonun geri dönüşü gerçekleşebilir gerçekleşmese bile bu umut bu berbat sene için bize yeter almanya da gelecek bir galibiyet herşeyi değiştirebilir spa ve monza da ferrari redbull dan çok güçlü olacaktır daha önce silverstone sonuna kadar alonso bir galibiyet alırsa işler değişebilir alamassa biter demiştim işte o galibiyet geldi artık massa da iyileşmeli almanyada geçen senekine benzer bir çifte zafer duble bekliyorum alonso ve massadan ve redbull geçen sene pilotlarımızın yarışmasına izin veriyoruz demişti acaba webber yerine vettel önde olsaydı da yarışmalarına izin verirlermiydi merak ediyorum bugün yaptıkları 2010 dakiyle alakasız orda alonsonun o 7 puana çok ihtiyacı vardı 7 puan olmasa şampiyon olamayabilrdi ve olamadıda ama burda seb çok önde zaten o 3 puan olmasada şampiyon olucak zaten %90 ama zaten takım emirleri serbest kaldı ve bence hiç iyi olmadı artık şu kesinlikle netleşiyorki artık kesinlikle 1.pilot ayrımı yapılacak takımlarda redbull da seb ferraride alonso mclarende hamilton

  56. Çok bir şey biliyormuş gibi konuşma.Git biraz eski yarışları izle öğren neymiş F1 ne değilmiş.

  57. Schumacher'e verilen 10 sn stop go çok fazla bi ceza.Pitten geçme bile fazla olurdu.Ok Schumacher hatalı ama yarış kazası denilen bişey var.Kaldı ki daha fazla zararı gören Schumacher oldu.Şans eseri pistin kurumasına denk geldiği için kuru zeminleri taktı ve yerini koruyabildi.

  58. FIA işi sıvama noktasına getirince kafalar karıştı tabi. Kim kazansa diğeri itiraz edecekti!

    Di Resta, Kobayashi ve Button'a yazık oldu. Vettel'in pitte bu kadar zaman kaybetmesi bence galibi değiştirdi.

    Ferrari gelişmiş görünüyor. Alonsoya kucak dolusu tebrikler.

    Massa ve Hamilton harika bir finiş izlettiler. Omuz omuza mücadele gibi duruyor. Durum tam olarak ne bilemiyorum ama bir ceza gelebilir belki.

    Webber-Vettel takım emri olayı gayet doğal aslında. Türkiye'deki gibi birbirlerine çarpmalarını istemedi takım. Risk almamak gerek. Takım emri bunun için var.

    Gelelim Schumacher'e… İyisin, hoşsun severim kendini ama bu saatten sonra Şumi "her" koşulda süper pilottur diyene tip tip bakarım ben. Aynı vettel gibi. Önde giderken istikrarlı ve sorunsuz, arkada mücadeleye girdiği zaman da crash dummy'ye dönüşüyor. Vettelin geçen seneki olaylarını hatırlayalım.

    Vettel hamiltonun hava koridorundayken sanki hamilton kasıtlı gaz kesti arkadan vursun diye. Pilotlar bunu sık sık yapıyorlar. Nasıl olsa arkadan gelen suçlu. Bu yüzden bu gibi durumları dikkatli takip ediyorum. Tam hatırlamıyorum ama bana öyleymiş gibi geldi.

  59. evet şu kovulan ama kovulurken bile adından bağırta baırta söz ettiren hatta ve hatta 2007 de çoooookkkk gerilerden gelip şampiyon olan bi pilot vardı bilmem hatırlar mısınız hani asla önündekini izlemez bağıra bağıra geçer atak yapardı bilmm hatırlar mısınız ama tabi siz bilmezsiniz siz 2005 Türkiye yi bilirsiniz aman pardon 2008 singapur off dilim sürçtü özür dilerim ben aslında 2010 almanya dan bahsettim evet ama kovulan adamın öyle karakter tahililiyle ilgili sorunu yok nedense bu adamın gittiği her takımda bi olay hep bi sorun bknz. 2006 renault – 2007 mc laren 2010 2011 ferrari pardon ferrari bi kurban ayarladı sorun kalmadı özür hadi kimi kalsaydı da ikisi bi kapışsaydı o zaman görseydik sizin diaz ı ama olur mu diaz rekabeti yemiyo bknz 2007 daha ilk sezonundaki çaylak gelir ve çifte dünya şampiyonunu madara eder puan eşitliği deme tecrübesiz bi pilot çifte dünya şampiyonuyla aynı puanı alıp klasmanı onun önünde bitiriyosa bu onu madara etmek demektir ama pardon diaz ve yolcuları nerden bilecekler ki deme

  60. malesef bu yarış şunu gözterdi:mc laren yine hayak kırıklığı…artık başkasını izleyeceğiz.nerden çıkarıyorlar şı sezon içinde en iyi gelişen araç mclaren diye anlamış değilim,hem geçen sene hem de bu sene ferrari en iyi gelişen olmadı mı

  61. OneMoreChance avatarı
    OneMoreChance

    adamın kimden bahsettiği belli lafı nerenizden anlayıp da schumacher miydi diyorsunuz

  62. harika bir yarış daha hafızalarımızdaki yerini aldı galip Alonso yu ve Ferrari yi tebrik etmek gerek hatasızca fırsatları iyi değerlendirdiler

    RBR konusunda pit ekibinin hatası liderlik için mücadele izlememizi engelledi belki de daha kolay bir galibiyete sebebiyet verdi ,Horner geçen sezon dediğinin aksini yaptı ama herşey RBR ye bu kadar karşıyken mantıklı olan 33 puanı riske etmemekti kaldı ki kurallar takım emrine izin vermektedir

    McLaren pitinden gelen hata Button ın yarışıyla beraber 2. lik çekişmesinde önemli puanlarımıza neden olmuş olabilir ve en çok hatırlayacağım şeyse agresif yarışçımız 10. olarak start aldığı yarışı 4. bitirip podyumdaki ismlerin işlerini hayli zorlaştırdı gerçekten McLaren fanıysanız adrenalin çizgiyi geçene kadar bitmiyor-bitemiyor yeterli yakıt olmaması podyumdan uzak tutsada Lewis yine harika işler yaptı şüphesiz yarışın adamıydı kendileri

  63. aaaa! parmak çocuğun taraftarlarına benzer bebeler ferraride de varmış! hiç şaşırmadım 🙂

  64. sorunlusun başkada bir halt değilsin. söylediklerin başka bir halt olmadığının kanıtı…

  65. hamiltonun aracının arkası kayıyor bariz olarak. o da kontra maiyetinde kırmış. arka oturunca da öbür tarafa kırmış zaten. bariz yarış kazası gibi duruyor ancak ufak bir ihtimal ceza gelebilir.

  66. alonzomanyaa  avatarı

    Kendinen güçlü rakibi yarış dışı bırak, lastiği biten pilotları geç, 1. ol.. Ama yağmur ayarlarıyla kuru zeminde yap bunu, aman aman diyorum Allahtan mclaren kanada da kuru zemin ayarıyla çıkmamış :)))))))

  67. alonsoberker avatarı

    güncelleme yapmadı mı bu takım tamam azda olsa var etkisi ama aradaki farkı görmedin mi tur başına 1sn fark açıyordu alonso vettel hamiye 1.5 sn 0.3ü kural değişikliği olsa kala .7 nerden geldi zaten yarışlarda eşitti durum hatta yumuşakla ferrari iyiydi sertlede sorun çözüldü mükemmel bir araç oldu ve kazandı hak etti dediği gibi arkadaşın vettel ve webber bile ferrari ha etti dedi siz daha ne konuşuyorsunuz anlamıyorum

  68. alonzomanyaa  avatarı

    Yine saçma bir yorum kusura bakma, madem yamur ayarlarıyla piste çıktı mclaren, yarış kuruduktan sonra nasıl 1. olmayı becerdi. Yarış sırasında mı ayar değiştiler 🙂

    O yarış Button Alonsoyu atmasaydı dışarı %99 Alo 1. ci idi, hatta ve hatta Massa tur bindirirken ismini söyleyemediğim hintli kardeşimiz tarafından kaza geçirmeseydi 1. olma ihtimali Button dan fazlyadı.

    Bitiyorum yorumlarınıza, her zaman bir bahaneniz var..

  69. Adamın kimden bahsettiği belli yahu. alınmayın hemen:)

  70. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Tebrikler Alonso tebrikler Ferrari.Sezon içi gelişimde büyük mesafeler katediliyor olması sevindiricidir.2012 ye odaklanma söylentilerinden sonra başlayan yükseliş trendi devam ediyor ve nihayet podyumlardan sonra zirveyi de yakaladık.
    Pilotlar puan sıralamasında iki mclareni de geride bıraktık.
    En hızlı tur ile gelen bu zafer elbette kolay olmadı emeği geçenlerin eline sağlık.Özlemiştik Kore den beri galibiyeti.Hayırlı uğurlu olsun.

  71. Bence bu kazada Schumacher'in hatası yoktu. Islak zeminde arkadan kayma yaşadı ki bu her pilotun başına gelebilir. Ancak Schumi'nin talihsizliği şuydu ki kontra ile aracı toparlaması için direksiyonu Kobayashi'nin üzerine kırması gerekiyordu.

  72. alonzomanyaa  avatarı

    Massa Schuminin yanında ne zaman iyi gözüktü ki böyle bişey yazıyım değilmi. Belli işte kimden bahsettiğim.

  73. alonzomanyaa  avatarı

    Saçmalama arkadaşım gelsin o bana itaat etsin. Benden büyük veya yüce birimi. Bu kadar küçük görmeyin kendinizi, o da insan senin benim gibi.

    SCHUMI olduğu yılarda Massa yine şimdikinin aynıydı. SCHUMI den üstün değildi ki.

    Ben diğer ismi gereksiz den bahsetmiştim.

    SCHUMI yi severim ama itaat edecek kadar da değil, abartmaya gerek yok.

  74. Schumi zaten Massa'dan oldukça üstün performans gösteriyordu. O yüzden Raikkonen'e demiş olması lazım.

  75. parmak çocuk başarılı, evet. ama taraftarları halen parmaklarını emzik olarak kullanıyorlar.

  76. siz de azıcık delikanlı olunda fia yı karıştırmadan karakter sorunu çıkarmadan kazanın

  77. Fernandoya tebrikler. Ve Lewis sen olmasan yarışlar nasıl olurdu, izleyebilrmiydim bilmiyorum. Belki her pilotun kenide has bir iyi yönü var ama bu kadar zevk veren başka pilotta yok. McLaren mühendislerini ve pit ekibinide tek tek tebrik etmek isterim (!) .

    2. olarak McLaren son 4 yarıştır ferrarinin arkasında muhabbeti var. Eğer yarışlarda sadece kendi takımınıza odaklanırsanız durumu göremezsiniz. Monacoda jenson sıralama turlarında 3. oldu. Herkes biliyorki lewis jensondan bi sorun olmadığı takdirde sıralamalarda daha iyi. Yani monacoda belki pole bile alabilrdi lewis strateji hatası yapılmasa. Kanadada herkes çıkıp avaz avaz "mclaren yağmur ayarlarıyla piste çıktı sıralamalarda" dedi. Hala ferrari kanadada hızlıydı diyosunuz. O yarışta jenson ın başına o kadar şey gelmesine rağmen araç o kadar hızlıydıki 1. bitirdi. Lewis yarış dışı kalmasa eminin o 1. olurdu. Evet ferraride hızlıydı ve alonso yarış dışı kaldı (ki burada hala button biçti diyenler var) belki ferraride 1. olabilrdi ama asla yarışta mclaren kadar hızlı değillerdi. Yani monaco ve kanadada ferrari mclarendan hızlı değildi. Sadece ferrari eskisi kadar yavaş değildi. Valenciada yavaştık bunun sebebi ise bir türlü lastikleri ısıtamamız yani aracın aerosuyla falan sorun yoktu martinin dediği gibi 1 yarışlıktı. Ama işte bu hafta ferrarinin gerçek anlamda gerisine düştük ve bunun sebebide EBD ün yasaklanması. Koskoca takım patronu biz geriye bu yüzden gittik diyor siz hala ferrari mclareni çooook önceden geçmişti diyosunuz. Ferrari şu mclarendan hızlıdır bunun sebebide bu yasaktır. Ben lanet olsun niye yasaklandı demiyorum ama ferrariyi öne atan son zamanlarda yaptığı güncellemeler ve bu yasaktır. Emin olun böyle bi pistte böyle bi havada bu yasak olmasa ferrari redbull ve mclarenlardan çok fark yerdi. Çünkü bu iki araç aero olarak ferrariden önde. Eeee son 3 yarışta yasak değildi ferrari iyidi dersenizde pistlere şöyle bi bakmanızı öneririm.

    Tekrar tekrar ferrarili arkadaşlara ve alonsoya tebrikler.

  78. TiFosi_KaDiR  avatarı

    Raikkonen

  79. olmaz hocam olur mu arkadaşlarda bütün sezonun gazı var öyle hemen geçmez bırak rahatlasınlar karakter sorunu olan bi yönetimle bu F1 adam gibi adamlara iş düşmez onlar gibi olacaksın ayrıca ortada gerçekten iki aracı da yarış dışı bırakabilecek bi durum vardı ki dur dediler webere ama tabi millet alışkın faster than demeye bakma sen farkı koru onlara yabancı geldi

  80. Alonso-Button avatarı
    Alonso-Button

    yok şu kovulan pilota demiş.

  81. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Raikonen Veya Schumacher Demek İstedin Sanırım.

  82. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    öncelikle alonso'yu kutlarım tebrikler,
    yalnız şunuda belirteyim şahsen alonso'dan galibiyet açıkçası beklemiyordum,
    yinede kazanmasını bildi sonuçta burası motorsporların zirvesi ve geçmişten bugüne hatalarla,mekanik arizalarla ön plan çokan bir spor.
    bütün bunlara rağmen alonso hem kendisinin üzerindeki baskıyı hemde ferrari'nin üzerindeki baskıyı tamamen attı,
    en azından sezonu 1 galibiyet ile kapamaları kesinleşti,
    alosno iyi pilot olduğunu bir kere daha knıtlamış oldu,
    alonso (bana göre) sezonu 2.ci tamamlayacak.
    **********
    Vettel'e geelince o mükemmel startın ardından alışık olduğumuz lider sürme pozisyonunu rahat ve kendinden emin bir şekilde sürüyordu,
    ne zamanki o pit hatası onu (bana göre) hakettiği 1.cilikten kopardı,
    buna rağmen Vettel yarış içerisinde emin adımlarla rahat bir şekilde 2.ciliği aldı,
    son turlarda webber'in sıkı baskısına rağmen,
    Vettel her yarış sonrası farkı açmaya devam ediyor.
    **********
    mclarenler maalesef hayalkırıklığı yarattı,
    heleki hamilton alonso'yu geçtiğinde webber'i zorlar dedim içimden,
    bir müddet sonra bir baktım aynı lastiklerle alonso'ya geçildi,
    çok ilginç bir pilot hamilton,
    Button maalesef pit hatası sonucu yarışdışı kaldı,
    yinede şunu belirteyim o pit hatasında birileri acele etti kim acaba?
    sanki bana öyle geliyorki Button biraz aceleci davrandı ya da lolipip adamın bilemeyeceğim çünkü hayal meyal hatırlıyorum 🙂
    ************
    son olarak adamım Schumi'ye bir kaç kelime yazmak isterim,
    valencia pistinde yaptığı o inanılmaz hatasını Silversstone pistinde yine tekrarladı maalesef,
    artık ne diyeceğimi bilemez hale geldim,
    ama yinede puan almayı başardı 🙂
    ************
    not:hamilton'a ceza gelirse şaşırmam ,
    benim gördüğüm kadarı ile massa çok temiz bir şekilde hamilton'u geçmek üzereydi,
    tabi bu durum tartışmaya açık.

  83. alonsoberker avatarı

    red bullun hediyesi anlıyorum onun için son pitten sonra Alonso yine 2 sn fark açıyordu vettele dimi o hata olmaza yine geçicekti ALonso vetteli ve fianın yaptığı değişiklikler ferrariye ne kadar sn kazandırdı en fazla 0.3 ee kalan 0.7 sn nerden geldi güncelleştirmelerden ve ALonsonun sürüşünden anla artık ALonso pistin en iyi pilotu eski haline getirsinler kuralı bir dahaki yarışı yine Alonso kazanıcak

  84. Schumaer'e miydi bu laf ?Dandik lafı hiç hoş olmamış saygı duy itaat et..

  85. alonsoberker avatarı

    rb için değil mi ALOOOOO burası rbnin iyi olduğu pist ve ferrari kazandı ferrarinin üstün olduğu pistlerde sen düşün artık:D

  86. alonzomanyaa  avatarı

    Massa demeyi unutmuşun, ya kardeşim biraz ver şu arabanın hakkını. İrkilde kendine gel yahu.

    Aklıma gelenler;

    -Massa kazadan sonra artık iyi süremiyor,
    -Massa zaten iyi süremiyordu, yanındaki pilot dandik olduğu için Massa iyi gözüküyordu. İsmi lazım değil..

    Yahu pilotları geçtim de sen Ferrari adına yarışan bir pilotsun, ne yap ne et ki takımın en azından 2. olup yaptığı hacamaları çıkarsın.

    Mallık biraz da Ferrari de tabi, adam 1.39 la dönerken pite almadan daha döndürmeye devam edersen olacağı bu olur. Kendilerine bir hedef pilot belirleyip onlara göre davranmaları lazım eğer kendileri strateji geliştiremiyorsa.

  87. Fernando: "Aracı geliştirme çalışmalarına devam etmek zorundayız ve galibiyetin geleceğinden eminim. Ne zaman mı? Buna kesin bir cevap verebileceğim kristal bir kürem yok." demişti.

    Saygıdeğer arkadaşlarım lütfen diğer fanlara benzemeye çalışarak nahoş yorumlar yapmayalım.Bazı provakatörler ortalığı karıştırmak ve bu zafere gölge düşürmek isteyebilir.Bırakın onlarla site yönetimi uğraşsın.Bizler bugün takımımız ve pilotumuzun ortaya koyduğu güzellikte sevinelim.Hatasız,temiz, kimseye temas edip kırmadan ve delikanlıca sevinelim.Lütfen bu çağrıma kulak verin.

  88. Arkadaşlar neden bir birinizi incitiyorsunuz anlamıyorum.Hepsinide tebrik ederiz ilk beşi harika bir yarış izlettiler.Ferrari getirmiş olduğu güncellemelerin meyvesini topladı bu yarışda.Alonso kazandı ama tek başına arabanın Redbull Renault kadar güçlü olduğu için değil Vettelin pitte kaybettiği zaman Lewisin Tampon görevi yapması Vettele zaman kaybettirmesi bunların hepsi bir etken di kazanması için yardımcı oldu bakın yanlaş anlamayın hak etmedi demiyorum hak etti ama ortada 2010 Singapur gp yi kazandığı gibi bir yarış kazanmadı hataların da yardımı oldu.Sonuçta kazandımı kazandı bitmiştir.

  89. biride gelir derki sonrada alonso hamıltona koydu bu böle sürüp gider en iyisi kapatalım konuyu…

  90. o monacoda asıl button belkide yarışı kazancaktı monacoda ferrari mclarenden hızlı falan değildi

  91. Hiç tartışmaya girmeden kendi yorumumu yapmak istiyorum. Evet belki Valencia öncesi kurallara dönülseydi bu galibiyet gelmezdi, ama 2.lik gelirdi, 3lük gelirdi. Evet bazı yönlerden suni bir galibiyet olabilir, ama Alonso'nun aracında Massa oturuyor olsaydı bu galibiyet gelmezdi.

    Bir nokta daha, Hamilton Redbull'ların önünde olduğu için farkı açtı Fernando evet ama Vettel Alonso'nun arkasına geldiği zaman fark açılmaya devam etti. Hata bende midir bilmiyorum belki ben teknik bakımdan çok bilgili olmadığım için ve yarışı Live Timing'den takip etmediğim için olabilir ama Vettel Alonso'nun arkasındayken bile fark açılmaya devam etti 20sn oldu ve en hızlı tur gelmiyordu Alonso zorlamıyordu sanırsam. Kural değişikliği ile beraber Ferrari de zaman kaybetti bunu unutmayın. Sonuca varırsam Fernando'nun galibiyetinde yeni güncellemelerin etkisi ve pilotaj çok büyük bence. Ama başta dediğim gibi Valencia öncesine dönülseydi gelmeyebilirdi, hatta gelmezdi bu galibiyet.

    Öncelikle Lewis'i, sonra Fernando'yu tebrik ediyorum bir Ferrari fanı olarak. (daha doğrusu alonso nerde ben orda) Heyecanlı bir yarıştı, Lewis'i podyumda görmeliydik, son turlarda Button olmalıydı, Webber ile Vettel'in yarışması engellenmemeliydi.. Hepinize iyi akşamlar diliyorum 🙂

  92. Alosoya tebrikeler
    hamiltona da tebrikler çok güzel kontra toparlamış videodan tekrar tekrar izledim
    schumi de ceza verildiyse o da ceza almalı sonuna kadar hakkımı ver gideyim adalet

  93. alonzomanyaa  avatarı

    Ne alakası var hocam, son 4 yarış ve pol derecelerine bak bakalım birbirlerine ne kadar yakınlar. 4 yarışı ve neden ferrarinin kazanamadığını da yazdım yani.

  94. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Bu Arada Ferrarinin Geliştiğini Bunun Sayesinde 1. Olduğunu Unutmayalım..Herşeyi Difüzör Sayesinde Olmaz…

  95. Alonso-Button avatarı
    Alonso-Button

    bunun üstüne söylenecek söz yok.

    mclaren avantaj sağlasaydı kaldırın dermiydi?

    dediğim gibi zaten herkes eşit etkilenmiş.

    mclaren 2 senedir kanat esnetemiyor,bu sorunuda 2014 te çözerler.

    horner…….

  96. Bu sezonun en kalite yarışıydı, öncelikle bütün pilotları kutlarım çok güzel bir yarış izlettirdikleri için…Alonso Hak ettiği bir yarışı aldı cidden yarış temposu çok iyi Ferrari'nin.Lewis mükemmel yarıştı zevk kattı gene.Vettel ise biraz sıkıntıya girdiğinde işler biraz zorlaştığında ciddi bir performans düşüşü yaşıyor fazla acele etmeyim diyor bir viraj sonra karar değiştiriyor vs vs biraz daha tecrübeye ihtiyacı var ancak önümüzdeki 3-4 sezon daha bu çocuğu buralarda izleriz gibi görünüyor.

  97. basın toplantısında seb ve mark ferrarinin gelişimine dıkkat cekerken burdakı bazı arkadaşlar ne hakla sadece yasağa bağlıyorlar bu yarış galibiyetini anlamıyorum

  98. Ferrari kural değişikliğinden önce bazı yarışlarda Mclaren'i geçmiş olabilir, ancak RedBull'u geçmelerinde hiç şüphe yok ki kural değişikliklerinin yardımı var.

  99. alonzomanyaa  avatarı

    Galibiyetin yeni kural ile geldiğini zanneden (BAZI) zavallı mclarenci arkadaşlar, bununla beraber 4. yarıştır ferrarinin sizden önde olduğunu görmüyormuydunuz. Bir de uyanıklık yapıp az yakıt yüküyle çıkıyorlar ki kendi seyircilerinin önünde 3-5 geçiş yapsınlar. Ah ah..

    Ve yine balta bir hamilton, Massa seni geçmiş daha ne üstüne çıkıyorsun, kanat parçları havada uçuyor. Bunun yarışçı ruhu ve fair play ile alakası yok. Adını siz koyun.

    RBR den bay Horner : POZİSYONU KORU :)) Ancak bu kadar olurdu zaten.

    Ve ALONSO, aslanım benim, ingilizler bir kalktı, bir indi, bidaha da kalkamadı 🙂 Galibiyet son 3 yarıştır geliyorum diyordu zaten;

    Monaco : Son giren güvenlik aracı
    Kanada : Button sağolsun, bu yarış ödeştiler.
    Valencia : Sağlam bir 2. lik.
    İngiltere: Ve sonunda 1. lik.

    Neticede egzos dalgasını Ferrari istemedi, başta Williams ın işi bu iş. Ama zaten Ferrari geliyordu. Yahu elinizi vicdanınıza koyun, basın toplantısında hem Vettel Hem Weber ikisi birden zaten Ferrarinin kaç yarıştır zorladığını ve tamamen hakederek 1. olduklarını söyledikten sonra olay bitmiştir.

  100. Kobaysh o temasla yarış dışı kalmadı.Temas oldu schumacher pite girdi halen yarışa devam etti sonra pite girdi kob ve çıktı yine devam etti yrışa motor iflas etti ha arkadab temas sonıcu otor patlıyosa o zaman çok gördük böyle temasları motor patlatan olmadı kolay kolay bu gb temaslarda.Şu konuya katılıyorum daha dikkatli olması gerekiyor efsanenin.Sonra hakkaten şimdiye kadar sus pus olan alonsocular bi podyum görünce zibil gb üşüşüp polemiklere girmeye başlıyolar yav bi sakin olun geçen sene alonso %99 şampiyon diye kutlama yapmadıkları kaldıydı neticeyi gördük sonrada uzun bi suskunluk.Arkadaşlar tebrik ediyorum alonsoyuda taraftarları niye böyle havalanmaya müsaitler onu anlamadım?

  101. koydu? bunu hangi düşüncelerinle yazdın birilerin sana küfür etmesi içinmi? yoksa neyi izlediğini bile bilmediğini ıspatlamak içinmi?

    şimdi biri gelip sana hamilton alonso ya nasıl koydu derse ne olacak?

  102. Umutbg  - The Silver Wolf avatarı
    Umutbg – The Silver Wolf

    Çok çok haklısın. Bravo.

  103. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    FIA Saçma Sapan Kararlar Veriyor..Bir Dediği Bir Dediğini Tutmuyor..İlk Önce Serbest Dediler,Sonra Yasakladılar,Sonra Serbest,Sonra Yasak..Bunu Neden Sene Başında Vermediniz..Sene Başında Uyuyormuydunuz…Almayanda Serbest Olusa Bu Difüzörler..O Zaman FIA"dan Şüphelenmeye Başlarım….

    Mclaren Difüzörden Fazla Etkilenmedi Bence..Valencia"dada Buna Benzer Bir Yarış Çıkarmışlardı…

    Red Bull"dan Bugün Açıkcası Soğudum..Takım Emri Yapıyorlar.Eskiden Ferrari Şimdi Red Bull….Webber Büyük İhtimal Geçicekdi…Geçen Sene Webberin Elinden 1.liği Vettele Verdiler…Webberin Neyi Eksik Vettelden..Yaşı mı Acaba…Yeniliklerin Genellikle Vettelin Aracında Olduğuna Eminim…Yinede Vettel İyi Sürücü..Ama Çok İyi Sürücü Değil….

    Mercedese Gelince Mercedes Birşey Diyemiyorum..Çok Yavaşlar Gerideler…Kobayashi İle Temasında Schumacherin Suçu Var.Ama Tamamiyle Suç Onun Değil….

  104. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Ben dunku 10 culuk tan bugunku 4.luk icin Hamilton u ve takimi tebrik ediyorum
    -3. mucadelesinde bile beni heyecana surukleyen, son dan 2. virajda kanadi da kirilsa, gecilse de son cizgiye kadar hirsla mucadele eden Hamilton u tekrar kutluyorum.
    -egzost beslemeli difuzor yasaginin devam edecegini dusunuyorum
    -bu nedenle McLaren in araci daha hizli hale getirmek icin daha fazla calismasi lazim Almanya yarisina kadar
    -Ferrari bu performans ile Redbull icin degil ama su anda bizim icin tehdit alanina girmistir

  105. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -Ben dunku 10 culuk tan bugunku 4.luk icin Hamilton u ve takimi tebrik ediyorum
    -3. mucadelesinde bile beni heyecana surukleyen, son dan 2. virajda kanadi da kirilsa, gecilse de son cizgiye kadar hirsla mucadele eden Hamilton u tekrar kutluyorum.
    -egzost beslemeli difuzor yasaginin devam edecegini dusunuyorum
    -bu nedenle McLaren in araci daha hizli hale getirmek icin daha fazla calismasi lazim Almanya yarisina kadar
    -Ferrari bu performans ile Redbull icin degil ama su anda bizim icin tehdit alanina girmistir

  106. Geçen seneki Kubica-Alonso mücadelesine benzettim, sanırım aynı yerde olmuştu. Alonso Massa yerine, Hamilton da Kubica yerine geçince durumu anlarsınız. Alonso kendisinin bilerek dışarı atıldığını düşündüğü için Kubica'ya yol vermemişti, ki Hamilton ile benzer direksiyon hareketlerini yapmıştı Kubica. Benzer bir savunma agresifliği söz konusu, bakalım neler olacak:

  107. alonso'nun hamilton'a bir galibiyet borcu var. şaka bir yana keşke hamilton vetteli tutmasaydıda galibiyet savaşında kimin hızlı olduğunu görebilseydik. bu arada alonso lider olunca başka sürüyor, tıpkı 2005'teki gibi.

  108. ozkan kalayci avatarı
    ozkan kalayci

    senin başka işin yok mu? her alonso haberine çamur atmaktan başka…. inan seni senden başka tınlamıyor… git başka yerde kalabalık yap…

  109. sezon başınadan beridir süre gelen bir tartışma var ve sonunda FİA doğru veye yanlış bir karar aldı; bu karar sonucunda FERRARİ ve ALONSO yarışı kazandı buna kalkıpta "ŞAİBELİ" demek doğru değil.

    F1 siyasi ve sportif tarafları var siyasi taraflarla takım patronları uğraşıyorve uğraşacak ama sportif tarafına göre bu gün şaibeli bir durum yok ALONSO çıktı ve kazandı yarın ne olur bilemem ama bugün için kimsenin bu galibiyete gölge düşürmeye hakkı yok.

  110. mclaren bu yasağı en bastan beri destekliyordu sayın mclaren fanları hatırlatırım….. zararlı cıktınız kazanan biz olduk…

  111. ferrari alonso avatarı
    ferrari alonso

    mclarenciler önce bu yasağı desteklediler ama sonra 1 sn fark yiyince hemen kaldırılsın diyor bide alonso hamiltona dışardan süper koyduu:))..

  112. Alonso-Button avatarı
    Alonso-Button

    çok sevgili didem arkadaşım.artık sussan?nefretini belli etmesen?

    bu kararı hep birlikte aldılar.hatta Renault motorları dezavantajlı konuma geldi mercedes motorlu maklerın etklilenmedi yasaktan.

    aracın hızıda gayet iyiydi.tabi siziki Ferrari kazanmasın mantığı olunca,takım emirlerini bile destekler oldunuz.

    keşke sorun carlı bulsaydı JENSON Alexander Lyons BUTTON'ı değil.

  113. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    alonsoyla başa çıkamayınca massaya sarıyor ne yapsın abisi.ancak böyle ite kaka geçebiliyor.

  114. 1. iyide derken de ayrı olacak 🙂
    2. diğer 17-20 pilot Ferraride değil ve dünya şampiyonluğunu son virajda kaçırmadılar.
    3. diğer 17-20 pilot ölümcül bir kaza geçirmedi.

  115. ferrarinin son 3,4 yarıştaki performansını goremediysen eğer son 2,3 yarışı tekrar izle istersen. mclaren bile en basta bu yasağı desteklerken sizler hiç bişi demezken şimdi ne oldu mclaren zararlı cıktı ama cıkmasaydı bunları dermiydiniz acaba…

  116. ferrari alonso avatarı
    ferrari alonso

    yusuf hitay hamilton kazanamadı diye şaibieli deme ferrari aracı geliştirmek için çok çalıştı fark bu yasaktan dolayı sadece 0.2 sn kapnmış olabilir okdar alonsoda çok çok hızlıydı alonso kazanınca nasılda sinir oldunuz hemen kötü yorumlar .

  117. Tamamıyla redbula uyan bir pistte Ferrarinin daha hızlı olması bundan sonraki yarışlar için daha keyifli geçeceği anlamını taşıyor.Mclareninde sert lastikler hariç redbuldan yarış içinde daha hızlı olduğunu farkettim. Bundan sonraki redbula uymayan pist sayısının daha fazla olduğunu var sayarsak Ferrari ve Mclarenin yarışlara heyecan katacağını sanıyorum. Alonsoya ve Pat Fry'a tebrikler.

  118. Forza Felipe avatarı

    Şampiyonluğa giderkende mi ondan daha kötü pilotlar vardı?Ferrrari kötü iken Rai'den daha iyikendemi ondan daha kötü pilotlar vardı.Gerçekten saçma bir yorum olmuş.

  119. Kobaysh o temasla yarış dışı kalmadı.Temas oldu schumacher pite girdi halen yarışa devam etti sonra pite girdi kob ve çıktı yine devam etti yrışa motor iflas etti ha arkadab temas sonıcu otor patlıyosa o zaman çok gördük böyle temasları motor patlatan olmadı kolay kolay bu gb temaslarda.Şu konuya katılıyorum daha dikkatli olması gerekiyor efsanenin

  120. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    iyi bilirdik rahmetliyi.

  121. şu an webber..

  122. Yasağın hemen ardından gelen galibiyet ne kadar anlamlı!!!!!

  123. Forza Felipe avatarı

    http://sweetf1.blogspot.com/2011/07/hamilton-massa-crash-video-silverstone.html

    6 ve 8.saniye arasında Hamilton direksiyonu nereye kırıyor? Bana pek kontrayı toparlama gibi gelmedi.

  124. Olsun da biz de tebrik edelim o zaman :))

  125. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    biz demedik vettele git pitte 10 sn. kaybet diye.

    hata yaptıgında yermeyi bildiginiz gibi azcık delikanlı olun da tebrik etmeyi bilin.

  126. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Schumacher Gayet İyi Gidiyordu..O Temas Olmasına Rağmen İyiydi..Ceza Olmasa Büyük İhtimal 6. Olacaktı..Buna Rağmen 17.likten 9.luğa Kadar Yükseldi…Schumacher İyiydi Bugün..

  127. horner ne kadar iki yüzlü bir insansın biz ferrari gibi takım emri yapmayız diyordu gecen sene gorduk. bugun webbere neler söyledi bu adama yazık

  128. FIA = Renault söylemini çıkaranlar bir daha düşünsün bnce veto eden kimin olduğunu görünce şaşırmayacaklardır. Ferrari çıkarttırdığı kuralın meyvesini yedi ama Alonso'nun hakkını yiyemem bugün hatasız, mükemmel bir şekilde kullandı aracını tebrikler Alonso'ya …

    Red Bull pitte sorun yaşayarak büyük ihtimalle yarış galibiyetini kaçırdı ama F1'de böyle şeyler olur. Takım olarak kazanılır ve yine takım olarak kaybedilir. Red Bull yönetimi Webber'in Seb ile mücadele etmesine izin vermeliydi. Belki geçecekti belki de geçemeyecekti ama yapılan etik ve hoş değildi sonuçta o kadar puan farkı var Web Seb'in önünde bitirseydi kıyamet mi kopardı?!

    Bir tebrikte Lewis'e … Helal olsun 10.Luktan 4.'lüğe kadar yükseldi. Son turda Massa ile girdiği mücadelede biraz sert davrandı ama davranmasaydı o zaman bildiğimiz Lewis olmazdı.

    Button'a yazık oldu. Pitte sıkıntı yaşayan diğer isimlerden biriydi ama böyle şeyler olur F1'de …

  129. Alonso olcak gibi görünüyor.

  130. Temiz, hatasız, pist dışı ziyaretsiz, temassız efendice ve delikanlıca bir sürüş için tebrikler Fernando Alonso içindir.
    Takımın güncellemeleri ve yeni parçaları araca iyi adapte olmuş.Massa için üzüldüm.Haketmediği bir yerde bitirdi.Pitstop zamanları ve özellikle son pitstopun çok geç olması (42.tur) Massa'nın yarışını mahvetti.Hamiltonun son metrelerde biçerdöver tarzı sürüş yapacağı aşikardı.
    McLarenlerin sıralama performansına baktığımızda yarış içinde gayet hızlı olduklarını gördük.Martin bir gün evvel ağlarken birden cebinden eskisi gibi 1 saniye çıkarıvermiş.
    Webber'in bu takımda daha fazla kalmaması lazım.Horner'in gerçek kimliği bir kere daha ortaya çıkmıştır.

  131. Hakikaten helal olsun.

  132. fernando ve ferrariyi tebrik ederim:D ayrıca vettelinde atak özürlü bi pilot olduğunu görmüş olduk bi turlü karaçocuğu geçemedi altındaki hızlı araçla vettelden bi cacık olmaz ancak ona verceksin herkesten 1 sn hızlı araç en önde başlayacak alıp gidecek başka türlü adam olamz bu çocuk

  133. alonzomanyaa  avatarı

    neremle güldüm bil bakalım..

  134. tebrikler FİA tbrkler .bu zafer sizin.

  135. alonso 27 yarış zaferi ile efsaneler arasına girdi bile ……

  136. ferrari alonso avatarı
    ferrari alonso

    alonso bu galibiyeti %100 hakketti beyler vettelin hatası olmasaydı alonso yine geçerdi çok çok hızlıydı tebrikler fernandooooo

  137. dedim bir delikanlı ferrari veya alonso fanı bunu diyecekmi? çıktı bir kişi…helal olsun:)

  138. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Red-Bull fazla rahatsız olmaz, herşeye rağmen kendi hatalarıyla kaybettiler. Ayrıca her yarış ikincilik bile çok rahat yeter. yeter ki FIA, Ferrari rahatsız olmasın diyeceğim ama alışmış …. don durmazmış.

  139. Ya yazıklar olsun RedBull'a neden webberin vetteli geçemediği şimdi anlaşıldı,
    Adama resmen dur dediler ve basın toplantısında da webber hiç bir şey söylemedi belli ki webber'le 2012 için de anlaşacaklar yakında haberini okuruz..

  140. alonsoyu ferrariyi ve lewisi tebrik ederim. kazandık hak ettik sonuna kadar cunku en hızlı aractık bu pistte yasaklamanında etkisi oldu ama en buyuk etki gelişim ve gelen parcalar. sırada almanya hadi hayırlısı

  141. Umutbg  - The Silver Wolf avatarı
    Umutbg – The Silver Wolf

    Valencia'nın üstüne nede iyi geldi bu yarış…

    Alonso çok iyi iş çıkarttı, harika bir galibiyet. Bence şuanki griddeki en iyi isim olduğunu ispatladı.

    Schumi'ye çok kızıyorum. Bir ara Kimi duvarlara sarmıştı, şimdide Schum kanada sarmaya başladı, maşallah her yarış bi kanat masrafı çıkartıyor adam 🙂 Keşke yapmasaydı bu hatayı, temposu çok iyiydi, bu aralar Nicodan daha etkili sürmeye başladı. Cezaya rağmen 9. tamamlaması gayet iyi bir sonuç. Bundan sonra daha sakin ve daha dikkatli olması lazım.

    Vettele gelirsek, buradan yine karlı ayrıldı, Böyle giderse podyumdan hiç inmeyecek bu yıl.

  142. "Her yarış birini katlediyor" dediğine göre önceki yarışlardan da bahsediyor olman lazım. Ya gözlerin görmüyor ya da okuma-yazma bilmiyorsun.

  143. Suni bir galibiyet oldu bence

  144. evet sanırım ama Alonso Vettel'den sonra geldi kapalıparka ve en sol tarafta 1 yazıyordu. 🙂

  145. Şampiyon belli ikinci kim arkadaşlar.

  146. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Olur mu Ferrari-Fia işbirliğiyle kural değiştirildi.Takım emri serbest ve doğal artık 🙂

  147. Pole ve yarış galibiyeti tahminlerim tuttu tebrikler Alonso.
    Vettel e diyecek söz yok arkaya düşünce adam başka birisi oluyor.

  148. Alonso-Button avatarı
    Alonso-Button

    Kıskananlar çatlasın.

    Önemli olan Ferrari'nin kazanması.

    Button'a ders verdi mclaren……Yazık oldu.

    RBR gerçek rengini belli etti.

    Alonso'nun carlı geçişi çok güzeldi.Kalktıkları gibi oturdular.

  149. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    mclaren bugün istedgini alamayınca saga sola saldırıyorsunuz.

    Sakin !

  150. redbullun hediyesi bir galibiyet oldu…katıksız saf gerçek pilotajıyla bir galibiyetini göremedim ama…domenicali sanki alonso şampiyonluk kazandırmış gibi sevgiyle bakıyordu pilotuna…hedef orta sıra bir takımın hedefine dönüşünce böyle galibiyete çılgınca sevinirler….tebrikler ferrari tebrikler alonso, boyunuzudan büyük bir iş başardınız:)
    teşekkürler fia…teşekkürler redbull pit ekibi…

  151. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    işkembeden sallamak serbest.

  152. M.Schumacher  avatarı

    Fernando Alonso yarışı gözünle izlemediğin belli , çünki kobayashi schumi ile yaşadığı sorundan dolayı yarış dışı kalmadı bu bir , kaldıki schumi cezasını çekti buda 2 . Alonso galibiyet alınca sağa sola sataşmayı bırakın işinize bakın ..

  153. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    oo renktaş sen burda mıydın 😀

  154. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    İyide pistte Massa'dan daha iyi pilotaja sahip 17-20 civarında pilot var.

  155. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Bir yorumunu da sağa sola sallamadan yap.

  156. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    gözlerimle izliyorum.kobayashi yarış dışı.belki schumi yerine o puan aslacaktı.sen nerenle izliosun anlat bakalım paşa

  157. Zorla mı izletiyorlar sana kardeş ?

  158. MERCEDES GP avatarı

    eğer 10 sn durk kalk olmasaydı..çok daha iyi bitirebilirdi..nedense şampiyon adaylarına falan hiç böyle cezalar gelmez.pit geçme cezası tamam..biraz haksızlık oldu..bide schuminin yapacak bişeyi yoktu araç kaydı lastikler kilitli carptı..neyse yinede iyi iş yaptılar

  159. ferrari 2010 almanyada takım emri uyguladıktan sonra artık takım emirleri yasal!!!

  160. keyser soze avatarı

    Fia başardığı şeyden mutludur heralde! Ferrari kuru zeminde yarış temposu olarak ortalama 0,7 herkesten hızlıydı hem de RedBull pistinde.Zaten daha öncesinde bu takımların yarış temposu hemen hemen aynıydı.Bu yaşanan gelişmelerden sonra Ferrarinin inanılmaz bir yarış temposu olmuş.Artık birçok seyirci geri kalan yarışların hepsini Alonso'nun dominasyonuyla kazanmasını çok heyecanlı bulacaktır heralde!!!

    Yarışa gelirsek, ıslak zeminde Vettel'in temposu gayet iyiydi.Keşke yağmurlu devam etseydi yarış. Pitstop hatası olmasaydı bile Alonso büyük ihtimalle kazanacaktı.En azından pist üstünde bir mücadele görmüş olurduk.Vettel' in son bölümde temposu oldukça yavaş kaldı.Hamilton'ı geçmek için zorladığında lastikleri fazla aşındırmış olabilir.Yarışın sonundaki Hamilton-Massa mücadelesi müthişti.

    Son olarak yanlış görmediysem yarışın sonunda pite geldiklerinde Alonso yanlış yerde durdu.En son gelen Vettel de 1. lik bölümüne geçti.Heralde hepsi bu duruma alışmıştı 🙂 Gerçekten komik bir andı.

  161. hamilton podyumda olsaydı mesajınıı merak ediyor olurdum 🙂

  162. Tebrikler Alonso gerçekten güzel iş çıkardın.
    şike olayına gelirsek mc laren kazansa şaibe olmayacak süper olacaktı.

    bu galibiyetin neresi şaibeli el insaf tebrik etmesinide öğrenin.

    parmak çocuğun parmağını ve triplerini görmemek..
    basın toplantısında ciddi bir parmak çocuk yüz ifadesi için paha biçilemez..

    meşrubatçılar webbere resmen TAKIM EMRİYLE YERİNİ KORUMALISIN(PARMAK ÇOCUĞU BIRAK GEÇME) DEDİ.

    kavruk renkli pilota çok güldüm habire kaçış alanlarındaki çakıl havuzları aradı durdu..))

    şumi için söyleyebileceğim artık ne olur bir yarışıda kazasız bitir

  163. MERCEDES GP avatarı

    schumi di restayı değil kobayashi ile temas yaşadı..

  164. rocco junior avatarı

    Hiç tartışmalara girmeden,yorumları okumadan kendi yorumumu yazıp çıkmak istiyorum.Ferrari ve Alonsoyu tebrik ediyorum ancak tabiki %100 yaşayamadık olanlardan sonra sevinci.En azından ben kendi adıma çünkü en makul şartlarda kazanmak isterdik ama buna takılıp kalmak istemiyorum.Sonunda öyle ya da böyle 1 galibiyet aldık.Olayı tamamen yasaklara bağlamak haksızlık olur orada insanlar bu aracı geliştirmek için az emek sarfetmiyor.Fry 2010'da takıma geldiğinden beri takım uçuyor adeta şimdi ise yeni teknik direktör ve gerçekten ölü aracı diriltti helal olsun Fry adamsın vesselam:)Pit stop hızlarımız oldukça gelişmiş,Massa nın pitlerini saymazsak artık taktik anlamda da hataları azalttık.Her anlamda yükseliş var tebrikler.Mclaren gözüktüğü gibi 1.5sn yavaş değil kesinlikle.Bugünlerde ne olduysa diğer pit ekipleri daha fazla hata yapmaya başladı şansımızında yardımıyla belkide ilk kez bu durumdan faydalanmayı bildik.Vettel ikinci olarak kan kaybını en aza indirdi hatta en yakın takipçisi ile farkı açtı.Ancak üzüldüğüm bir husus;burada hep takım emirleri,pilot hakkı yemek vs ile suçlandık açıkça ve ağır dille ama görüyoruz ki Christian Horner nasıl bir kişilik olduğunu burada defalarca bize saydıran arkadaşlara ispatladı.Kötü söz sahibini buldu ve ibretlik bir olaydı.Birini ayıplarsan hatasını böyle dillendirirsen elbet birgün başına geliyor.Demekki takım emirleri,yarışı manipüle etme durumu her takımda var.Ayrıca Horner kadar zırlayan bir takım patronu görmedim yalvarıyor adeta.Martin Whitmarshı dik duruşu ve soğukkanlı olmasından ötürü kutlamak lazım saygılar…

  165. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    pirelliye geçtikten sonra diyecektin sanırım 😀

    schumi hem kanat kırıp pite geldi hemde 10 sn ceza aldı.bugün şanssızdı ama biraz dikkat etsin.gerçi biz ögretecek degiliz ama böyle hamiltondan beter olcak. 😀

  166. Schumi daha önce iki kere Petrov'a çarptı. İkisinde de Petrov'a bir şey olmadı. Sen yarışları nerenle izliyorsun merak ediyorum.

  167. FERRARİ taraftarı arkadaşlara tebrikler ALONSO muhteşem sürdü ve kazandı HAMİLTON'a da bi kıyak borcu var 🙂 10sn fark açmasını sağladı

    dünki duruma bakarsak McLAREN muhteşem iş çıkartı HAMİLTON yine harikalar yarattı yakıt problemi olmasa 3lük muhtemeldi herşeye rağmen güzel bir yarış izledik.

    SHUMİ bu arada rekorlarına bir yenisini ekledi, tüm yarışlarda kanat kırma rekoru:)

  168. Silverstone de 20 sn fark yiyeceksiniz deseler ''normal şartlarda'' bu imkansız derdim.Alonso yu tebrik ediyorum

  169. McLaren'in ve Red Bull'un pit hataları olmasaydı Alonso galibiyeti bu kadar kolay alamazdı. Bir de Ferrari'ye yarış verildi deniyor. Arkadaşım Vettel'in pitini yapamayan Red Bull takımından alsana hıncını demek lazım Vettel taraftarlarına. Adam sırf pit yüzünden Alonso ile çekişecekken Hamilton ile çekişmek zorunda kaldı.

    İyi özlemişim Alonso zaferini.

  170. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    rahatsız olan varsa izlemesin.

    yasaklar size fena "vurmuş"

  171. Var var bizim savcılar olaya el atsın da gerek var mı yok mu anlarsın 😉

  172. Takım emri yasak ama FIA bunu takım emri olarak görmez.Çok zor.

  173. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    Fia rahaaaaaaat bir nefes almıştır herhalde. bizim savcılar fia'ya da el atsın değilse formula1 de aynı tas aynı hamam devam eder 🙂 ilk önce yasak ediyor daha sonra ferrari veto ediyor ben napayım diyor 😀 helal olsun fia sana. can çıkar huy çıkmaz arkadaşlar fia böyle bir kurum. gönlü elveren alkışlasın ne diyim. redbulcu arkadaşlarda artık umarım anlamışlardır F1 de kim sinsi kim şeytan.

  174. Renktaşım çok doğru konuşmuşsun.Ancak Fernando'nun en büyük eksiklerinden biri ortaya çıktı.Yağmur performansı.Ne zaman Bridgestone lastiklerine geçildi;Alonso yağmurda iyi sürememeye başladı.Bunu düzeltebilirse eksiksiz bir pilot olacak 🙂

    Bu arada Schumi'nin Di Resta'yı biçmese kaçıncı olacağını merak ediyorum.9. bitirmeyi başardı gayet iyi sürdü 🙂

  175. alonso'ya taberikler, temiz bir yarış çıkardı. demeden geçemeyeceğim, red bull webber'e mücadele izni vermeliydi.

  176. LotusRacing avatarı

    Kardeşim bunuda futbola benzetmeyelim lütfen.Holiganlığa gerek yok .

  177. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    Meee Toooo 😀

  178. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    FernandooooooooooOooooOOOoooOOOooo !!

    bugün hatası olmayan tek pilot oydu tebrikler.daha alınacak galibiyetler var.önümüz açık.
    massa bugün çok iyi olmasa da idare etti 🙂

    hamilton yine aynıydı.arac sıralamada 2 sn fark da yese bugün savaştı.button ve di restaya yazık oldu.

    webber-vettel çekişmesi de zevkliydi son turlarda.redbull team baktı ki webber geçecek, hemen noktayı koydular :))

    schumi her yarış birini katlediyor.sıradaki hedef kim acaba.

  179. Bu arada maklerıncı kardeşim şaibenin kelime anlamını bildiğine şüpheliyim.Şaibe belirsizlik demektir.Konuyla alâkası yok.Herşey apaçık ortada 🙂 Fernando ortalığın… 😀

    Bu arada;Ferrari yasaklarla galibiyet aldı diyenler…Bir yönden haklısınız evet.Ancak şöyle bir şey de var :Massa aynı arabayla 5. olabildi.Haydi FIA'yı eleştirdiniz bari Alonso'yu bir tebrik edin.Adam Massa'dan çok daha iyi bir pilotaja sahip.

  180. mclaren yarış kazanır bundan sonra kesinlikle yavaş değildik dünden beri söylenen kadar,hızlıyız dahada gelişerek tekrar bu sene yarış kazanırız geçen senenin 2. yarısı kadar kötü olmayız bence

  181. Çok iyi yarıştı hamilton.Harikasın belki benzin sornu olmasa podyumda olacaktık.Ama 10.luktan 4.olman gerçekten harika .Dün o kadar yavaş olan aracın bugün bu tempoda olması gerçekten iyiydi.
    -2.olarak alonsoyu tebrik ederim.Haminin vetteli tutması ve f150itelianın hızlı olmasıyla 1.oldu.Ne kadar sevmesemde vettel bebeğinden kurtukduk 🙂

  182. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    gökten kemik de yağmadı yağmur da.geçmiş ola.

  183. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Burda ferrariye laf soylemek dogru degil isi fia yapmis simdi sorumlulugu ferrainin ustune yikmaya calisiyor kimse ferrarinin evet hadi aracimizin 0.5 yavas haline geri goturelim demesinin gercekci anlamda beklmesin

  184. MERCEDES GP avatarı

    Schumacher iyi iş yaptı..Rosbergde öyle stratejiyle iyi bişeyler yaptık..araç valenciaya göre daha hızlı..Alonso yu da tebrik ederim çok iyi işti..

  185. İlk üçü tebrik ederim harika bir yarışdı Finiş dahada süperdi.Redbull Renault ve Mclaren Pit ekibine helal olsun selamlar 🙂

  186. 2. cilil te iyidir böyle bir şaibeli organizasyonda.Sene sonu o parmak birilerinin bi yerlerine girecek.
    Marko boş konuşmamış demek ki .Size böyle galibiyetler yakışır devamm.

  187. Kıskanma maklerıncı **** hahahaha

  188. Zuhahahaahahahaha ne güldüm ama hahahaha Forza Alonso !!!!!!

  189. Yusuf  Hitay avatarı

    şaibeli galibiyet no.1

    daha çok görürüz kırmızı araçları önde, teşekkürler fia 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir