Horner: "Son Turlarda Mantıklı Olan Yapıldı"

yazar:

kategori:

Webber, son iki turda takım arkadaşı Sebastian Vettel’e çok yakınken ve hatta geçme girişimleri artmışken Red Bull, Avustralyalı pilota yerinde kalmasını söyledi

Horner: “Bu bir takım sonucudur ve yarışın başlarında (pilotlara bu talimat verilir). Sebastian’ın bir KERS sorunu vardı ve onunla uğraşıyorduk”

“Görmek istediğiniz son şey, takımın bir yığın puanı elinden kaçırmasıdır. Takım açısından o son iki turda en iyi olanın yapılmasına karar verdik. Açıkçası Mark bunda hemfikir değildi ama takım açısından o kadar çok puanı heba edemezdik”

Geçen sene gibi yine Silverstone sonrası takım arkadaşları arasında bir gerginliğin baş gösterip göstermeyeceği sorusuna Horner: “Hayır, hiç olmaz. Son iki turda mantıklı davranıldı. Görmek istediğiniz son şey, iki pilotunuzun çitlerin arkasında kalmasıdır. Sonucu böyle olabilirdi. (Webber’in) bununla sorunu olmamalı. Sabah her şey netti. Sebastian”

“Sebastian bugün arka kaldıraç sorunu yaşadı. 2. ve 3. olmak takım adına iyi bir sonuç”


Yorumlar

  1. konuşana bakarmısınız görende ferrariyi sütten çıkmış ak kaşık falan sanır. red bull un yaptığı doğru değil fakat red bullu eleştirmek ferrariye düşmez çünkü aynısını kendileri yaptı. mclaren ciler konuşabilir.

  2. üç kağıtmış sen ferrariye bak.

  3. İşte bu mantıklı ve güzel bir yorum . Katılıyorum .

  4. Hala anlamamakta ısrar ediyosun sanırım . Vettel yaklaşıyordu , 2 ferrariyi de geçebilirdi ! ooof of !

  5. Cevap süper kardeşim 🙂 katılıyorum . Uaşmış gözüküyor yerine de .

  6. Takım emrine karşı değilim gerektiği yerde risk görüldüğünde uygulanmalı. Takımın çıkarı söz konusu. Redbull mantıklı olanı yaptı. AMA öncesinde çıkıp "Biz takım emri uygulamayız, bizim pilotlarımız eşit vs vs " diye atıp tuttuktan sonra takım emrini göstere göstere uygularsa bunun adı ikiyüzlülüktür.

  7. İki yüzlü diye önce karşı çıkıp "yok efendim bizde takım emri yok uygulamayız uygulayana karşıyız" dedikten sonra takım emrini uygulayana derler. Kim daha ikiyüzlü bu durumda. Ferrari'nin bizde takım emri yok dediğini duymadım ben;)

  8. Deli_ Manyak avatarı

    tek birşey soyluyorum ''fernando faster than you'' bilmem ferrari taraftarları anladımı öyle sallamayın hemen redbulla ilk önce kendinize bakın (ayrca takım emri zaten yasak değil artık yasagı delen ferrariydi geçen sene ) …

  9. Geçen seneki mevzu ile arasındaki fark biri "yasal" diğeri "yasak"ken vuku bulmuş.
    Bu kadar tantanaya gerek yok izlediğimiz spor değil bir çeşit politik organizasyon.Haliyle bunları doğal karşılmak gerek.

  10. savunma yapmak diye birsey var bilirmisiniz? atak yapmak nasil bir meziyetse savunma yapmak da bir meziyettir..

  11. Hornerin yaptığı saçmalıktı. Bu takım emri Sebastian Vettelin imajını zedelemekten başka bir işe yaramadı ki zaten Mark Webber de emri iplemediği açıkça görüldü.

  12. Hornerı iki yüzlülükle suçlayanlar önce dönüp aynaya baksınlar bakalım kim daha iki yüzlüymüş.

  13. Buraya da mı yazdın ? Sebep birinde hızlı olanın geçmesi , diğerinde hızlı olanın geçmemesi . Bu kadar basit aslında .

  14. Geçen sezon Almanya'da ve sonrasında Ferrari'ye atıp tutan Red Bull takımı ve Christian Horner nerde?

  15. Seb. şampiyonluk açısından webber'e göre bariz avantaja sahip ve takımın kontrolü elinde tutmak istemesi normal.

    Ama bunu dansöz Horner söyleyince tepki alıyor haliyle..

  16. Geçen sezon Ferrari'de Massa Alonso'ya yol verdiğinde yaygara koparan Red Bull takımı nerede?

  17. Kimler ne takım emirlerini savundu burada şimdi eleştiriyorlar,iki yüzlü derken hiç mi utanmassın.Sen ne oldun şimdi?

  18. Bu arada yanlis anlasilmasin bende Redbull`un bu takim emrini eshefle kiniyorum, takim emri etik bir davranis degildir..

  19. Takim emirlerinin yasallasmasini Ferrari/Alonso/Santander sagladi, Alonso`nun icinde oldugu takim emirlerinde mideniz bulanmiyorda simdi neden bulandi? geciniz bu isleri..

  20. benim anlamadığım bunun bir benzerini mclaren geçen seneki türkiye yarışında yaptı. (benzin koruma emri) bir şey denmedi de şimdimi lafı oldu. ayrıca ferrariciler sütten çıkmış akkaşıkmış gibi konuşmayın bide.

  21. ordaki sebastian sanıorum yanlışlıkla yazılmış site yönetimi tarafından, bir sonraki cümleye bakarsan başlangıcın yukarıdaki cümleye kaydığını görebilirsin..talihsiz bi hata olmuş çeviri de

  22. horner için gerçekten biraz acı bi durum, formula 1 bu kimin ne sölediği asla unutulmaz..geçen yıl " bu olaylar yanlış, bz asla yapmayız" dedikten sonra bugünkü açık seçik takım emri hiç gitmedi o lafların üstüne..takım her konuda tecrübe kazanıo geçen yıl ki acemiliklerin çoğu bu yıl tekrarlanmıo, tahmin ediorum ki bir daha böle bi olay başlarına geldiği zaman daha gizli kapaklı halledilecektir, ne de olsa pek çok takım bu konuda oldukça profesyonelce hareket edebiliyor red-bull da bu sınıfa geçecektir..

  23. Sabah her şey netti. Sebastian

    lafa bak lafa!

  24. durduran :S bu yarış için konuşuyorsun sanıorum yoksa bu dediğine bu sezon için millet bi taraflarıyla güler 🙂

  25. Bilmiyorum Hakan ama yani 74 puan olsydı ne olurdu fark ? Horner farkında değil ama bu yaptıkları en çok Seb'in imajına zarar veriyor. Tıpkı Ferrari'nin Almanya'da verdiği karar yüzünden Alonso'nun imajının zedelendiği gibi …

  26. Weber'in takmaması lazım zaten adam şampiyonada 2. durumda neden puan farkını kapatmayı istemesin ki ? Belki burada alacağı puan ona sezonun geri kalanında şampiyonluk getirecek ? Belki Alonso yarış dışı kalsaydı galibiyet alabilirdi gibi bir çok ihtimal vardı.

    Webber'i sevmem ama hakkının yenmesi hiç hoş ve etik bir durum değil. Seb sorun yaşıyorsa telsizden yol ver kaza ihtimaline karşı ihtiyatlı hareket et diyebilirlerdi :S

  27. Arkadaşlar iyi hoş diyorsunuz da Vetteli şampiyon yapmak istiyorlar yine yeri gelir bu ikinciliğin faydası olur Arada ki puan farkı ortada zaten İkisi bir yarış dışı kalsaydı orda ne olurdu.Yine birileri beleşden puanlara konmuş olurlardı

  28. yuru gıt ordan hornır ? gecen yıl almanyada massayada aynısını ferrari yaptı ne dedınız takım emrı ıle yurutuyorlar dedınız sımdı sız ne yapmıs oldunuz veber eze eze gececektı parmak cocugu hemen gectınız onune ? eee gun olur devran doner ( 2005'te bir Alman devini durduran Alonso'ydu şimdi dev olmak isteyen Alman'ı da durduran yine Alonso.Ne demişler tarih tekerrürden ibaret )

  29. keyser soze avatarı

    Bir Vettel taraftarı olarak kesinlikle katılıyorum. Horner için iki yüzlü diyenler de haklı bence.Çünkü takım emri yasağı kalkınca biz yine de yarışmalarına izin vereceğiz demişti. Gerçi bana Webber emri pek takmadı gibi geldi.Telsiz konuşmalarının geç geldiğini düşünürsek son iki turda Webber' in zorladığı anlar oldu.

  30. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    takım kendi adına puanları düşünmüş olabilir,
    zaten acı tecrübeleri var geçmişte,
    ama yinede tartışmaya açık bir durum.

  31. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    🙂

  32. önlem diyorsa doğru olanı yaptı RBR zaten aracın temelini oluşturan sistemde kısıtlamalara gidilmiş rakipler farkı oldukça azaltmış çifte podyum geliyor 2 tur kalmış 18+15=33 kim bu kadar puanı riske atar ki acı bir tecrübe de var(2010 Türkiye GP) kaldı ki takım emirleri serbest

    ama prestiji açısından berbat bir karardı geçen sene Almanya GP sinden sonra dikkat çeken muhaliflerdendi açıklamalarıyla Horner, şimdi ne dedin ne yaptına döndü olay.

    Vettel-Webber açısından bakarsak olaya iki pilotun arasında ki puan farkı 80 şu anda Webber atak yapıp geçseydi fark sadece 74 puan olacaktı ki 3 galibiyet anlamı taşırdı bu farkta burda bence Vettel i korudular demek anlamsız sütten ağzın yanması durumundan başka bir şey göremiyorum ben

    ama Horner için tutarsız bir durumdu kesinlikle

  33. almanya sonrası ferrariye atıp tutan meşrubat tayfası şimdi ne oldu aynısı değilmi..

    EN DOĞRU OLAN YAPILDI öylemi

    yazık yazık artık at gözlüklerini çıkarsın herkes ve resme bir baksın

    üç kağıt horner ne olacak

  34. Hornerde işi bilmiyor Desene yakıt tasarrufu yapalım diye :))

  35. Bnce doğru olan yapılmadı madem Seb sorun yaşıyor madem takım puanını kaybetmekten korkuyorsunuz denilecek tek şey vardı Seb Webber'e yol ver.

    Ben bir Vettel taraftarı olarak yapılanın çok yanlış olduğuna inanıyorum Web geçseydi Seb'i kıyamet mi kopardı ?!

  36. OUTLAW RIDER  (public enemy) avatarı
    OUTLAW RIDER (public enemy)

    KORKAK !!!

  37. Alonso-Button avatarı
    Alonso-Button

    artık bir daha konuşmazsınız.zaten gayriresmi olan durum artık resmiyet kazandı.

  38. Lastik koruduğu için olmasın

  39. alonzomanyaa  avatarı

    İyide neden webere geç diyeceğinize veya susacağınıza adamı durduruyorsunuz, bence çok rahat ta geçerdi Weber. Sorun yaşayan Vetel, aracı yavaşlatılan Weber. Güzelmiş.. Devam…

    Sarıları oldum olası sevmemişimdir zaten..

  40. Allah'tan hayata webber gibi bir pozisyonda hiç olmadım.her deneni yapmak zorunda. ikinci olabilecekken dur dediler çok komik hem de sıkıcı…bu arada bu webber neden hep son turlarda hızlanıyor anlamış değilim. baştan hızlı gitse olmazmı?

  41. 2010 İstanbull parkın aynısı olabilirdi En doğru olanı yapıldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir