Webber: "Takım Talimat Verdi, Ben Uymadım!"

yazar:

kategori:

Avustralyalı pilot, son turlarda Vettel’i yakaladı ve birkaç denemesine rağmen onu geçme başarısı gösteremedi.

Daha sonra telsizden Webber’e, yerini koruması talimatı verildi ve Horner, bu talimatın sadece pilot arasında herhangi bir temas yaşanması riskini önlemek için verildiğini ifade etti. Bilindiği gibi geçen sene İstanbul’da bu iki pilot kaza geçirmiş ve McLaren bu sayede duble yapmıştı.

Webber, o turlarda takımın kendisine “muhtemelen 4-5 defa” Vettel’e atak yapmaması yönünde mesaj verdiğini söyledi ama talimata uymadığını ifade etti.

Takım emirleriyle ilgili hisleri sorulan Webber: “Bundan pek memnun değilim, hayır. Cevabım budur”

“Eğer Fernando son turda yarış dışı kalsaydı, galibiyet için mücadele ediyor olurduk”

“Elbette takımı dinlemedim. Çünkü bir sıra kazanmak istiyordum. Seb elinden gelenin en iyisini yapıyordu, ben de en iyisini yapıyordum. Kimseyle çarpışmayacaktım”

“O sıradaki yoğun (telsiz) konuşmaları ile elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyordum. Önümdeki adamı geçmek için elimden gelenin en iyisini yapıyordum.”

Geçen sene Silverstone’de Webber, bilinen ön kanat olayı patlak verdiğinde 2. pilot damgası yemişti ve o yarışı kazandıktan sonra “2. pilot için hiç de fena değil” demişti.

Tekrar kendisini 2 numara olarak görüp görmediği sorusuna Webber: “Gerçekten hayır. Sonuna kadar yarışmak istiyorum. Bitime 4-5 tur kala yerimi korumam konusunda benimle konuşmaya başladılar. O puanları istiyordum ama daha fazla puan da istiyordum”


Yorumlar

  1. bıraksın gitsin takım emrine karşı çıkmış palavra apacık geçmedi çocukmu kandırıyor ferrari yapsa kıyamet kopar yapma weber din kardeş değiliz ama apacık takım emrine uydun gerisi zırva

  2. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Ya madem o kadar güçlü neden bu sene 2. pilot olduğu Red-Bull'da yarışıyor. Hayatında hiç bu kadar iyi bir araca oturmuş mu? Ayrıca herkes takım açıkça kayırdığı için mi Vettel-Webber arasında bu kadar puan farkı oluştuğunu düşünüyor?

  3. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Bu işi yasallaştıranları kınamak daha doğru olmaz mıydı?

  4. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Takım emrini dinlememesi kendine göre doğal. Takımın geçme demesi de doğal. Bugün hangi takımda 2. pilot uygulaması yok ki?

  5. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Pistlere gelmiş eksiksiz bir pilot gösterebilir misin?

  6. Pistlere gelmiş eksiksiz bir pilot gösterebilir misin?

  7. bugünlerde iyice belli etmeye başladılar zaten !

  8. air_canada54  avatarı

    Ya bırakın bu işleri takım emir vermişte uymamışmış koca bir palavra dünkü yarışta bariz bir şekilde atak yapabileceği yerlerde arkada kaldı…

  9. Yayına açılan telsiz konuşmalarının anlık olmadığını hatırlatalım.

  10. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    neyy uymadısı webber takım emrine uydu çok dikkatli izlerseniz start düzlüğüne gelmeden 2 viraj öncesinde massanın hamiltona atak yaptığı yerde webber sola çıkıyo geç frenaj yapıp vetteli geçmek için tam o ara yerini koru diye telsizden takım bildiriyorr.webber orda vetteli her halükarda geçicektii telsizden yerini koru diyincede atak yapma anlamına geliyorr. hatırlarsanız geçen sene ferrari massaya alonsoya yol ver demedi alonso senden hızlı dedi yani geç veya hutta geçme demiyolar o anlama gelicek laflar kullanılıyorr.

  11. Aradaki farkı anlayamıyomusun sen birader , birinde hızlı olana geç dediler , diğerinde hızlı olana geçme dediler . Sizce saçma olan hangisi ? Yapmayın ya ! Hockenheim da Alonso geçmese Vettel yaklaşıyordu ve Ferrari zafer kazanamayabilirdi .

  12. Webber karakter olarak F1'deki en güçlü pilot. 2. pilot olduğu geçen sezon da bu sezon da belli. Sadece rakip takımlara karşı değil, aynı zamanda Red Bull'a karşı da yarışıyor. Saygı duyulmalı.

  13. 2007 de takim emri ilemi belirlenmis sampiyon? bir kez daha guldurdun beni, allah ta seni guldursun, hatirlatayim Raikkonen bir sponsorla gelmedi Ferrari`ye ki boyle bir kozu olsun elinde. Olsa bile kullanmaz, lastiklerini isitirken bile kivirtmazdi digerleri gibi benim pilotum 🙂

    Takim emri gizliden vardi meselesi de hikaye, oyle olsaydi gecen sezon Vettel son anda sampiyon olmazdi, Webber`den bahsediyoruz, takima her yerde laf sokmaktan cekinmeyen bir adam bu, Massa gibi sponsorlara boyun egmez bu adam, o yuzden komplo teorilerinizi baska tarafa cevirin, herkesi kendiniz gibi bilmeyin..

  14. Bence Webber pilotlar içersinde en güçlü olan pilot. Geçen sezondan beri Red Bull'a karşı yarışıyor adeta. Çoğu insan onu sevmeyebilir ama bu olaydan sonra ona olan sevgim, saygım arttı.

  15. Charlie, FIA ya şu telsiz konuşmalarını yayınlamaktan vaz geçsin yada takımlar her konuşmanın yayınlanabileceğini iyice kavrayarak şu ifadelerden vaz geçsin…Zira ben artık bunlardan iğrenmeye başladım, gözümüzün içine sokulmasın arkadaş şu tavırlar yoksa bizde anlayabiliyoruz şampiyonluk savaşını, puan yönetimini…

    Uymadığını söylemesiyle beraber demek ki son virajlarda bir hata yaptı (ben göremedim) ki bu açılan aranın izahı olmalı.

  16. Çocuklar gibi her söylenene ama ama diye savunma moduna geçme! bu hiç bir şey kazandırmaz. Sen bir tarafı savunursun başkası diğer taraftan vurur. Zira Vettel eksiksiz bir pilot değil…

  17. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ahmet kara ben takım emirlerinin her takımda her zaman varolduğuna inanırım.Bunun onlarca örneği vardır.Tıpkı 2007 de şampiyonun belirlenmesi gibi.Benim itirazım biz yapmayız, biz şöyleyiz biz böyleyiz diye ahkam kesenleredir.Hornerin almanya sonrası konuşmalarından sonra bunlar tuhaf değil mi.O zaman almanya sonrası, bunlar her takımda vardır olmuştur deseydi ben bu kadar tepki vermezdim.Şunu unutma.Her takımda emir vardır her takımda 1 ve 2 ayrımı vardır.Yasaktan önce de vardı sonra da vardı.2000 yılında da vardı şimdi de vardı.Bunun önüne kimse geçemez.Kimi sinsice yalanla dolanla yapar kimisi de harbice yapar.

  18. arkadasım yorumlarını okudumda amma vettel fanısın kac yıldır izliyosun bilmiyorum ama biraz dusunde yaz hickimse tam anlamıyla mukemmel degildir.

  19. Redbull`un bu takim emrini eshefle kiniyorum, ve Webber eger dedigi gibi gercekten uymadiysa da kendisini tebrik ederim..

  20. Harbiden komik, neymis efenim startta bilerek gecilmis, neymis efenim Vettel fark acsin diye arkadakilere set cekmis, Webber gunahi kadar sevmedigi Vettel icin bunlari milyar dolar verseler yapmaz.. Ha evet bende son turlarda ki takim emrini benide irite etti ama bunu yasallastiran Ferrari/Aloso/Santander degilmidir? siz istediniz takim emirlerinin yasallasmasini, aha buyrun ne guzelmis demi? Alonso`nun icinde oldugu takim emirlerinde hic mideniz bulanmaz, bunda neden bulandi ki???

  21. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    keyser akşam akşam güldürdün.özellikle avustralyaya çok güldüm.vettel 15.turda pite geliyor ve 16.turda henüz pite girmeyen bitik lastikli buttonu geçiyor.bu mu geçmek.bana valensiya webber alonso geçişi gibi örnek ver.veya bugün hamilton alonso geçişleri gibi örnek ver.Lastiklerin tamamen aynı olduğu şartlardan örnek ver.istanbul webber alonso gibi.
    2010 ingiltere buna örnek değil. Ona kalırsan button da 14 başlayıp 4. bitirdi ama tek adam geçmeden yaptı bunu.Vettel ise kendinden 3 saniye yavaş olan birkaç kişiyi geçti sutili de biçerek geçti.2010 ingiltere vettel için övünülecek bir yer değil .başka bir yer söyle.

  22. keyser soze avatarı

    Bence takım daha suçluydu ama şimdi eski defterleri tekrar açmaya gerek yok.Benim bahsettiğim takımın yaptığı davranışların Vettel'in üzerine yıkılması.Geçen sene kanat değiştirdiler, herkes sanki Vettel istemiş gibi onu suçladı.Bugün de takım emri verdiler yine Vettel istemiş gibi yorumlar yapılıyor.Zaten diğer haberde görüldüğü üzere Vettel, ben yarışmak istiyorum demiş.

  23. keyser soze avatarı

    Kesinliğine emin olmadığımız bir örnek veriyorsun.Tamam Vettel'i el üstünde tutuyorlar ama benim bahsettiğim Webber'in bilinçli olarak yavaşlatıldığı gibi bir durumun olmadığı.Ayrıca o yorumda crasher a katılmadığım bir nokta var.Sezon başlarında Webber Vettel'den o kadar da hızlı değildi.Vettel sezon başında dayanıklık sorunlarıyla daha çok uğraştı ve Monaco'da şasiyle ilgili bir sorun olduğu ortaya çıkmıştı.

  24. snnde bildiğin gibi aeronun ii olması ancak virajlarda oldukça etkili fakat önündeki adamla belli bir farkın içerisindeysen hava akımı sni sabit yol çizginden dışarı savurur..oyüzden düzlük performansı oldukça kötü olan bir takımın atak yapmak için tek elverişli nokta olan düzlüğün sonundaki viraja nasıl bir şekilde gelip geçebileceğini o yüksek dehanla açıklayabilirsin belki bize?

  25. keyser soze avatarı

    Avustralya'da liderlik için Button' ı, Malezya'da Massa'yı, İspanya'da aynı tur içinde Button, Massa ve Rosberg' i, Çin'de pite girmeden önce Hamilton'ı geçmişti.Şimdi diyeceksin ki lastik avantajından dolayı.Geçen sene İngiltere'de son sıradan kendini 7.liğe taşıyacak geçişleri yaptı.Ama o zaman da güvenlik aracı vardı bir de RedBull herkesten hızlıydı di mi!! Ne de olsa hepsine bir bahane vardır.

  26. O kazada zaten öyle konuşmaya hakkı bile yoktu çünkü haklı olan Webber'di 😉

  27. bnce kendini biraz yenilesen hiç fena olmaz, öle bi eğilimi olsaydı bugün hamilton'ı bariyerlere yapıştırırdı..siz kendi küçük dünyanızda yaşamaya devam edin, vettel gelişti ve atı aldı üsküdarı geçio!!!

  28. bnce daha çok beklersin :))..seneye vettel'in yanında bnce olma olasılığı hem performans bakımından hem de bu tavırları bakımından çok ama çok az..

  29. arka plana itilmesi için illa kanatların değiştirilmesine gerek yok 🙂 bunu hornerin açıklamalarından veya türkiyedeki kazadan sonraki tutumlarından da anlayabilirsin sezonun ikinci yarısına gelince crasher yazmıştı http://www.trf1.net/formula1_haberler/21398-webber-her-tur-cok-onemliydi.html şu linkteki 2. yorum okursan eğer doğruluğu tartışılır ama eğer böyle bir şey varsa buna bağlı olabilir

  30. Öyle birşey olmadığını ben de biliyorum ama yalan ihtimalinin ne kadar yüksek olduğunu ispat için öyle bir kıyas yaptım. Civciv besleyen diğer arkadaşa da selamlar! İlla bi kulp ha? Sen pilotunla-takımınla birlikte kendi asıl işine konsantre olmuşun zaten..

  31. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Vettel arkada olunca herkesten hızlı aracıyla ne yapmış.?İspanyada alonsoyu 19 tur takip edip ancak erken pite girerek geçmiş.Bugün ne yapmış.Ancak hamiltona bir kaç bakış atmış.Sonra da erkenden pite girerek geçmiş.Peki kanadada ne yapmış.Vettelin en iyi yaptığı şey pist üzerinde geçemediği adamı pit stratejisiyle geçmek.Zaten pole sayısı ve zafer sayısı arasındaki dengesizlik bunun bariz kanıtıdır….

  32. keyser soze avatarı

    Ya tamam Webber kişilik olarak iyi ama Vettel'in suçu ne.RedBull'un takım olarak yaptığı saçmalıkları neden Vettel'in kişiliksizliği olarak adlandırıyorsunuz.Geçen seneki İstanbul kazasından sonra Vettel'in ne saçma konuştuğunu ne de kişiliksiz bir davranışta bulunduğunu hatırlamıyorum.

  33. Webber geçmişteki biçerdöverliğiyle ünlü bir pilot. Çok saygı duyarım kendisine, aştı bu kaza durumlarını. Webberin çarpmayacağına inanırım ama vettelin webberin üstüne kırmayacağının hiç garantisi yok. bkz 2010 türkiye!

  34. keyser soze avatarı

    Horner konusunda haklısın tamam da şu startla ilgili komplo teorinde oldukça komikmiş.Bir de Vettel'in arkada olunca birşey yapamadığı hikayesini de bırakın lütfen.Toro Rosso da gayet arkadan başlayıp iyi yerlerde bitirdiği yarışlar var.

  35. ama geçmedin neden?

  36. eğer dediği gibiyse tam olarak Webber sevgim bir kat daha artmıştır :))umarım 2012 için uzatmaya gidilir kontratında

  37. Webber süper bir pilot olmayabilir ama kişilik olarak Vettel'i tokat manyağı yapar.
    Bravo Webber Schumi ve senin destekçinim.

  38. Bedbullda 1. pilota kıyakçılığın sonu iyi olmaz…. Gün gelir Weberin eline bakarlar…

  39. keyser soze avatarı

    Webber bu konuda kesinlikle haklı bence.Ama geçen sene İngiltere'den sonra ben RedBull'un Webberi arka plana itecek başka birşey yaptığını sanmıyorum.Bu konuda Vettel'in hakkı yeniyor bence.Webber'i bileğinin hakkıyla geçti. Nitekim Webber'in küçük bir sorunda bile hemen sesini çıkardığını biliyoruz.Böyle birşey olsaydı illaki konuşurdu.

  40. takım motor vs gibi ayarlara dışardan müdahale edemez. ancak pilota bildirir o direksiyondan ayarlar. bana ilk başta uyarıya uymadı gibi geldi ama sonradan uydu(her ne kadar uymadım desede takımla yüz göz olmamak için mecburen uydu).

  41. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    ufak at da civcivler yesin.

  42. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bir pilottan bu kadar istekte bulunulması 2010 almanya sonrası coşan hornere yakışmadı.Hadi starttaki olayı anladık.Vettel lider gitmeyi sever arkalara düşmesin arkada Ferrarilere yem olur dediniz ve startta vetteli öne alıp webbere de arkaya set çekmesini söylediniz.Plan işledi.vettel kendine pitlerde yetecek farkı açıp spreysiz devam etti.Bunu anladık da son turlarda olana ne denir.Pitteki beceriksizliğinizin ve Alonsoya geçilmenizin acısını neden webberden çıkarıyorsunuz.Hani webberin de kazanma sırası gelecekti????????Hani webberin güveni artacaktı???
    hornerden almanya sonrası bazı cümleler:

    Horner, kendilerinin asla bu şekilde davranmadığını söyledi.Horner "Biz kendi pilotlarımıza yarışmaları için izin veriyoruz."Pilotların yarışmasına izin verilmeli.
  43. bu arada mclaren gibi bir takımı çok tebrik etmek gerek çünkü bazı insanlar her ne kadar buttonu 2. pilot olarak görsede(ki bana göre öyle değil) hiç bir zaman bunu dile getirmiyorlar ve pilotların rekabetlerini çok profesyonelce yönetiyorlar

  44. İki ihtimal var: Ya tam geçecekken takım tarafından radyo sinyali üzerinden motora veya başka bişeye müdahale edildi, ya da Webber yalan söylüyor! Yoksa buz gibi geçecekti, izahı bu!!…

  45. helal olsun kocum sana ezecektın ama durdurdular ? gecen yılda massaya yaptı ferrarı fazla dusunmene gerek yok bu f1 oldugu surece takım emırlerı her zaman olacaktır

  46. red bullun geçen sene son yarıdaki sportmence yaklaşımı(!) belli oluyo vettelin etrafında takım kurdukları için ve o sırada webber klasmanda öndeydi sana saygımız ve desteğimiz sonsuz bazıları seni arka plana itsede

  47. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Bravo Webber saygim dahada artti sana.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir