Vettel: "Ferrari Bizi Hakkıyla Yendi"

yazar:

kategori:

Şampiyonadaki liderliğini sürdüren Vettel, 2. pitstopta lastik değişiminde yaşadığı sorun nedeniyle Alonso’ya geçildi ve Hamilton’un gerisinde zaman kaybetmesinin de etkisi ile Ferrari’nin temposuna ayak uyduramadı; hatta son turlarda takım arkadaşı Webber’in yoğun baskısını hissetti.

Pitstop konusunda konuşan Vettel: “Ne kadar kayıp yaşadığımızı söylemek zor. Ama elbette liderliği kaybettik. O bölümde oldukça iyi bir fark yakalamıştık diye düşünüyorum. Bu yüzden (pitstop hatasının) yardımı olmadı. Fernando ve Lewis’in arkasında çıktım; geçmekte zorlandım”

“Ona (Hamilton’a) çok yakın olduğum yerler vardı ama pek işe yaramadı. Bu yüzden pitstop yaptık ve açıkçası sonlarda daha uzun bir bölüm geçirdik. Her şeyi hesaba katınca çok iyi bir yarış çıkardığımızı düşünüyorum. Bu şartlarda işler gerçekten zordu. Mükemmel bir kalkış yaptım ve yarışın başında geçiş lastikleriyle oldukça iyi bir fark açtım”

“Ardından biraz bekledik. Çok agresif olmadık; bu da bizim liderliğimize biraz zarar verdi, artı pitstop. Bu yüzden küçük hatalar vardı ama her zaman işleri tam olarak yapamazsınız. Ferrari’nin bizi hakkıyla yendiğini kabul etmemiz gerektiğini düşünüyorum”

“Sadece bu yarış değil, son bir iki yarıştır belli bir eğilim vardı. (Ferrari) yarış gününde çok güçlüydü ve genel olarak araçlarını geliştirdiler. Bu da bize gösterdi ki sıkı çalışmaya, sıkı bir şekilde zorlamaya devam etmeliyiz. Böylelikle tekrar işleri eski düzenine çeviririz”


Yorumlar

  1. Burak Soylu avatarı

    çok sığ ve basit yorumlar yapıosun.. yaşın küçük daha galiba.. senle aynı seviyeye inerek şunu sorucam sana o zaman.. Senin Alonso 'n değil miydi geçen sene Petrov'u 40 tur geçemeyen.. hadi neden geçemediğini açıkla şimdi.. umarım çok salladığın alakası yok dediğin hava koridoru ve motor gücüne bağlamadan tatmin edici bi açıklama yaparsın da biz de sana inanırız

  2. Sinan sen ancak oyuncak arabayla kazanırsın.. Motor güücü önemli geçmek için En hızlı olabilirsiniz ama araçlar birbirlerini düzlükte geçer… Düzlükte de azami sürat önemlidir.. Sen virajda birbirini geçen kaç tane pilot gördün… Çok azdır..

  3. Welove_F1 sdsads avatarı
    Welove_F1 sdsads

    podyumun son iki basamagı için kapıstı diyerek sen sallıyosun…vettel yarısın basında 1.di nerde son 2 basamak..diğer bir olayda hamilton tasarruf yapmasaydı weber geçebilirmiydi sence hamiltonu..bence bugun sadece rbrden 1 pilot podyumda olcaktı…motor gucuymus bırak bunları sıkısınca motor gucu o kadar fark varsa nasıl 0,2 sn ye indirio…o kadar indirdikten sonra gerisi yetenek…nasıl geçti alonso ile lewis birbirlerini…tmm vettel pitte kaybetti diyelim sonra neden o kadar fark yedi…tabi dogru onu açık değildi…hamiltonun arkasında zaman kaybetti diyosun kaybetmeyecekti alonso kaybettimi ?

  4. site ne zana haberi verir bilmiorum ama tümtakımlar valencia öncesi kurallar için anlaşmışlar nihayet!!

    http://www.autosport.com/news/report.php/id/93016

  5. önce bi kere sallamayalım, herkes yarışı izledi podyumun sın 2 basamağı için kapıştı bu iki pliot her durumda ikisi de podyumda olacaktı yerler değişebilir bişi diemem..şu geçme olayı da çok abartılıor, motor gücü die bişi var ya, öndeki pilotla giderken belli bir farkın altında isen onun oluşturdupu hava akımından dolayı yarış çizgisinden sapma var bunların ikisi birleşirse o araç motor bakımından çok güçlü bi aracı nasıl geçer ki?…bgn alonso'nun pitte kaybettiği zaman 1.3 sn idi yol verme anında, vettel'İn kayebttiği zaman ise 6-7 saniye arasındaydı, hamilton'ın da arkasına düştüğünde kaybettiği zamanları dahil edersek pitin ne kadar zaman kaybettirdiğini hesaplayabilirsin sanıorum..

  6. Alonso-Button avatarı
    Alonso-Button

    Umarım sene sonuna kadar hep öyle gider.1 numara hiç değişmez …

  7. Zaten ne hikmetse bir türlü şu Vettel'in gerilerden yükselerek yarış kazandığını görmedik.Hep poleden başlayıp kazanıyor.Önüm açık o arabayla ben de kazanırım.

  8. Welove_F1 sdsads avatarı
    Welove_F1 sdsads

    peki ilk pitstoplarda alonso zaman kaybetmedimi sence…2006 da aynı kural değişikliği yaparak renonun onunu kestiler fakat alonso şampiyon oldu-f1 tarihinin belkide en iyi pilotu yenerek…vettelde olsun hala en hızlı araç onda ve de o kadar puan avantajı var…sizin vettel geçemedi pist ustunde lewisi ama alonso geçti…tabi birinci sırada gitmeye benzemiyo lewisin arkasında gitmek…takım emri olmasaydı bence podyumdada olmazdı…startta direk weberi geçti ve son turlardada webere emir geldi geçme diye…

  9. Welove_F1 sdsads avatarı
    Welove_F1 sdsads

    bence vettel altında o araba varken çok rahat bir şekilde şampiyon olacaktır…2. de inş. lewis yada fernando olur…

  10. snde, bnde ve tüm dünyadaki f1 severlerde biliyor ki bu yarış valencia'dan önce koşulmuş olsaydı acaba ferrari tur yer mi die tartışıo olacaktık!!..bugünkü performansı hakkıyla olabilir ama bunda en büyük faktör yasaklar ve bugün pit ekibinin 2. pitstoplarda hem sna hem de webber'e kaybettirdiği saniyelerdir…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir