Massa Hasarlı Aracın Tempo Eksikliği Yarattığını Söyledi

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot yarışa 4. başladı ama kalkışta Button’a yerini kaybetti ve pitstopta da diğer McLaren pilotu Hamilton’a geçildi.

Takım arkadaşı Fernando Alonso zafere giderken Massa, Ferrari’nin geliştiğini hissettiğini ama daha iyi bir tempoda olamamasının, hasarlı aracına bağlı olduğunu söyledi.

Massa: “Performans açısından hem sıralama hem de yarışta bu hafta sonu ileri yönde bir adım attığımızı düşünüyorum.”

“Bugün tempomun inanılmaz olmadığı doğru. Ama bu, zeminim hasar almasından olabilir; belki de bir başka aracın parçası olan bir şeye 6. virajda çarptıktan sonra zemin hasar aldı. Strateji açısından ikinci pitstopu öne çekebilirdik ama takım, yarın son bölümünü çok aşınmış lastiklerle tamamlamamı istemedi”

“Sonunda Hamilton’a yaklaştım; sıkıntı yaşıyordu. Ama onun arkasına geldiğimde mücadele etti ve onu geçme fırsatını çok az farkla kaçırdım.”

“Aracın gelişimine devam etmeliyiz. Önümüzde hâlâ çok yarış var ve gelişmiş bir araca sahip olmak, sezonun ikinci yarısında kendimize daha fazla güvenmemiz anlamına geliyor.”


Yorumlar

  1. onun fantazileride var ondan:)

  2. Kusura bakma her hafta bir bahanen var.

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Redbull, Ferrari ve mclaren sürücüleri arasında en fazla şanssızlık yaşayan pilot Massa'dır.Aracın zemini hasar almış ve son bölümde kullanılacak olan lastikleri zaten eski durumdaymış.Bu durumda zaten işlerin yolunda gitmesini beklemeyin.Gereksiz kıyaslamalarda bulunmaya da gerek yok.

    Bazı mclaren taraftarları massanın geç pitstopunun webber ve hamiltonun önünde kalarak onları engellemeye yönelik olduğunu söylemişler.Ama massa tur yiyen pilottan farksız ve çaresizdi.(37 38.turlarda)
    Hamilton olayında ise kendince açıklama yapmıştır.İngiliz gazetecilere söylenmesi gerekeni söylemiş sizin için iyi oldu demiştir.

    Araç geliştikçe massayı da daha yukarılarda göreceğiz.Biraz daha sabır.

  4. alonzomanyaa  avatarı

    Valla yaw, balık button kadar olmadın 2 senedir.

  5. Massa yapma gözünü seveyim neresi iyi sonuç bunun.Sen podyumu hak ediyorsun !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir