Britanya Zaferi İle Ferrari'nin Ayakları Yerden Kesilmedi

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, zorlu şartlar altındaki Britayna GP’de damalı bayrağı en önde gören isim olarak Ferrari’ye senenin ilk galibiyetini yaşatmış oldu.

Yeni arka kanat, difüzör ve fren kanalarının da dâhil olduğu bir dizi güncellemenin de katkısı ile ileri yönde adım atan Ferrari’de Stefano Domenicali, takımının zaferler için Red Bull ile mücadele edebilecek konumda olup olmadığını görmek için birkaç yarış beklemeyi tercih ediyor.

Domenicali: “İnanılmaz bir performanstı. Elbette bir gelişim bekliyorduk ama dürüst olmak gerekirse bu çok büyüktü. Temkinli olmamız gerek. Verileri idrak etmeliyiz ve diğerlerinin ne yaptıklarını da anlamalıyız”

“Hafta sonu boyunca aracımızın performansının her şartta iyi olduğunu gördük; ıslak zemin, yumuşak lastikler, sert lastikler… Hatta Cumartesi günü bile fena değildi. Bu yüzden durumdan memnunum”

“Ama her zaman olduğu gibi her yarışa ayrı ayrı bakmalı, durumu anlamaya çalışmalıyız. Çünkü belki de gelecek yarış farklı şeyler olacak.”

Domenicali, ayrıca egzoz beslemeli difüzörlerle ilgili tartışmalardan takımın kafasının karışmamasının kendilerine yardım ettiğini düşünüyor.

Domenicali: “Birçok insanın sıcak ve soğuk gaz tartışmalarına odaklandığı gibi bununla ilgilenmek zorunda değiliz. Herkesin bu konudan bıktığını düşünüyorum”

“Önümüze bakmalı ve iyi bir performans ortaya koymayı düşünmeliyiz. Umarım sezonun bir sonraki bölümü için bu performans temel teşkil eder, çok güçlü olur, klasmana bakmadan atak yapıp azami puanları almaya çalışırız ve 7 yarışta nerede olacağımıza bakarız”

Domenicali, Almanya GP’ye daha da fazla gelişim götürmeyi umuyor.

Domenicali: “Elbette araca başka güncellemeler de koyacağız ve sonrasında elimizde ne var göreceğiz. Amacımız bu.”

“Hedefimiz, diğer yarışları da kazanmak ve elbette Nurburgring’e yaklaşımımız da böyle olacak.”

“Yargıda bulunmadan önce gelin bir iki yarış bekleyelim. Ardından bu tip bir durumu doğrulayabilir doğrulayamadığımızı göreceğiz. Şimdi işimize odaklanıyoruz”

“Ama Red Bull ve McLaren’in, bu performansı anlamak için sonuna kadar zorlayacaklarına eminim. Hiç bitmeyen bir hikâye bu. Nurburgring’de daha iyi olup olmayacaklarını göreceğiz. Elbette daha fazla güncelleme ile güçlü olmak için sonuna kadar zorlayacağız”

Silverstone’de gelen zaferin ne kadarının güncellemelere ne kadarının egzoz beslemeli difüzör kuralına bağlı olduğunun sorulması üzerine Domenicali: “Bilmiyorum”

“Herkesin farklı bir şey söyleyeceğini düşünüyorum. Çünkü kimse ne hakkında konuştuğunu gerçekten bilmiyor. Bu süreçte 0,3 saniyeden 1 saniyeye kadar birçok şey duydum. Zarlarla oynamak gibi. Bilmiyorum”

“İnsanların, aracın gelişime odaklanmalarını ve aracın performansını en üst seviyeye çıkarmalarını istiyorum. Dedim ki ‘Tartışmaları takip etmeyin, işinize odaklanın’ “


Yorumlar

  1. bende aynı şeyi düşünüyorum arka tarafı çok iyi geliştirdiler ama ön içinde bir dizi yenilik gerekiyor. eğer gerçekleşebilirse bu sefer hakkımızla öne geçebiliriz

  2. Çok geç kaldın Domenicali gelişim içim atı alan üsküdarı geçti ama olsun en azından 2012 ye iyi bir temel olur.

  3. Bu aracın ön kısmı hiç iyi gözükmüyor aero bakımından . Nasıl bu kadar geliştirebildiler şaşırdım ben doğrusu .

  4. rocco junior avatarı

    Yönetimi tebrik ederim çünkü sessiz,sakin,tartışmalardan uzak,kaos ve siyasetten uzak durup işlerine odaklandılar.Tabi bu süreçte suçlamalara maruz kaldılar ama aldırış etmeden aracı geliştirdiler.Şu son zamanlarda en az konuşan ekiptik belkide ve bu kriz yönetiminin geliştiğini gösteriyor.Böyle devam edelim şu farkı tamamen kapatıp ilerleyen yarışlarda yasaksız olarakta onları yenelim.Sezon başı 1.5sn fark+rüzgar tüneli sorunlarına rağmen farkı minimize ettik henüz sezon ortası.Şu an 0.3sn tahminimce önde olduklarını düşünüyorum.Şampiyonluk alamasak bile zorlamaya devam edip 2012 aracının temelini oluşturmaya devam etmeliyiz.Pek az demeç verekek,rehavete kapılmadan,temkinli…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir