McLaren: "Pes Etmeyeceğiz"

yazar:

kategori:

Silverstone’de Hamilton, podyum şansını yakıt tasarrufu nedeniyle kaçırırken takım arkadaşı Button, pitte lastiğinin düzgün takılamaması nedeniyle yarış dışı kaldı.

Gelecek yarış Almanya GP için çarpıcı bir değişiklik beklemeyen Whitmarsh, işleri tersine çevirip tekrar podyumun zirvesine dönmek için zorlamaya devam edeceklerini belirtti.

Şampiyona lideri Sebastian Vettel’in Almanya’daki şansı sorulan Whitmarsh: “Beklentim, onun hızlı olması yönünde”

“Muhteşem bir iş çıkarıyor. Açıkçası bugün (Pazar) kazanmadı ama değerli puanlar aldı. Şampiyonada hâlâ çok iyi konumda ama biz pes etmeyeceğiz, pilotlarımız pes etmeyecek ve bu takım pes etmeyecek. Zorlamaya devam edecek ve ona meydan okuyup, yarışlar kazanıp kazanamayacağımız göreceğiz. Kim bilir?”

Whitmarsh ayrıca pilotlarının çabasını övdü ve onların kontrolünde olmayan şeylerin, podyum şanslarına mal olduğunu kabul etti.

Whitmarsh: “Her iki pilot da harika bir yarış çıkardı. Yarışta biraz handikap yaşadılar. Utanç verici. Açıkçası Jenson, çok isi sürüyordu, lastiklerine bakıyordu ve podyumda bir yer için mücadele edebilirdi diye düşünüyorum”

“Bir insan hatası oldu ve hakkını vermek gerekirse takım bu sene pitstoplarda yüzlercesinde en istikrarlısıydı ve harika bir iş çıkardı”

“Sol tabancı tutucusu, geri çekildiğinde somun uçtu ki bu periyodik olarak gerçekleşir. Sanırım biliyorsunuzdur. Standart işimiz, tabancaları değiştirmektir ki o da bunu yapıyordu. Açıkçası çok az bir süreye mal olabilirdi ama ne yazık ki işaret veren, aracın ön kısmının yere indirildiğini gördü ve artık arkaya odaklandı”

“Arka tarafta gecikme eğilimi vardı. Bu yüzden önde yaşanacak sorunu gözden kaçırmak daha kolaydı. Her şey, saniyenin her bir yüzdeliğini kazanma adına yapılıyor. Bu sırada (Button) erken bırakıldı. Bu yüzden Jenson adına büyük bir utanç oldu. Burada podyum için mücadele edebilirdi ve bunu yapmadı”

“Lewis de harika bir yarış çıkardı. Başlarda trafikten o kadar çabuk kurtulacağını beklemiyorduk. Mühendisler, yarış temposuna göre yakıtı hesapladı ve beklediğimizden biraz çabuktu”

“Yakıtı tüketmeye başlamak için biraz erkendi ama o anda yarışıyorduk. Bu yüzden elinizden geleni yaparsınız. Ardından yarışın ikinci yarısına geçince yakıt tasarrufu yapacaktık”

“Kendisine yakıt tasarrufu yap denen bir yarış pilotu için durum çok zordur. Sezgilerine karşı bir şeydir. Sadece bu da değil, aynı zamanda lastikleriniz ve frenlerinizin sıcaklıkları düşer. O şekilde sürmesi çok zor bir hal alır. Ve yavaşlamak, bir Formula 1 aracını sürmenin kolay bir yolu değildir.”

“Lewis’in bu durumla çok disiplinli ve olgun bir şekilde başa çıktığını düşünüyorum. Kaçınılmaz bir şekilde Webber’in geçmesine izin verdi ve ardından iş Massa’nın önünde kalıp kalmayacağına bağlandı. Sonunda bu çok heyecan vericiydi.”

Ferrari’nin son birkaç yarıştır yükselen bir ivme ile ilerlemesine rağmen Whitmarsh, takımının İtalyan rakiplerine karşı yer kaybetmediğini düşünüyor.

Whitmarsh: “Hayır. Zor bir hafta sonu olduğunu düşünüyorum. Kendi evinizdeki yarışa geliyorsunuz ve iyi bir iş çıkarmak istiyorsunuz”

“(Ferrari’nin) bu hafta sonu iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum ama sıkça Ferrari’lerden birinin rahat bir şekilde önünde iki aracımız vardı. Onların tebrik edilmesi gerektiğini düşünüyorum”

“Bu seneki ilk galibiyetleriydi. Şampiyona için iyi oldu.”


Yorumlar

  1. fazla benzin koymaktan kastettiğim benzin hava karışımını iyi ayarlamak kimse yanlış anlamasın o kadar basit mantık yürütmüyoruz 😀

  2. 2. olabileceği bir yarışta 4. oldu ve bu malesef mclarende ilk değil.mclaren alonsoyla başabaş mücadele ederken aniden geriye düştü yani inanmak mümkün değil.pes etmeyeceğiz diyeceklerine adamların arabasına 2 gıdım fazla benzin koysunlar.

  3. sen havlu atmayabilirsin;ama ben havlu attım.yani pes ettim.artık yarış günlerini iple çekmeyeceğim.başka işlerimvarsa onları yapacağım.artık yarış izleyerek acı çekeceğime şu güzel yaz günlerinin keyfini çıkarırım…1998'den beri F1 izliyorum ve sanırım 2002-2003-2004-2006-ve 2009 sezonlarında aynı bu duyguları yaşattınız.taraftar olmak çok zor çoook ,takımını atsan atamıyorsun satsan satamıyorsun,beceriksizlere katlanmaya devam…

  4. ooooo spa beyy. dün nerelerdeydiniz gözlerimiz yollarda kalmıştı…!

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    comebacktome alakasız konulara girmeye gerek yok."Massa hasarlı aracın tempo eksikliği yarattı" haberini oku sonra yaz.Orada Massa durumu gayet güzel açıklamıştır.
    Massa çok fazla şanssızlıklar yaşamaktadır.Bunun yanında biraz da performans eksikliği vardır.Örneğin ilk pitstopların ardından aynı anda iki mclaren iki ferrariyi geçti.Çok değil birkaç tur sonra Alonso hamiltona karşılık verdi ve yerini geri aldı ama massa aynı performansı gösterip buttondan yerini geri alamadı.Aracı ne zaman hasar gördü o esnada durumu nasıldı bilemeyiz ama bütün suçu takıma atmaya gerek yok.Zaten haberleri doğru okursan stratejinin neden bu şekilde olduğunu anlardın.Massanın son set lastikleri epey yıpranmış durumdaymış.O yüzden geç almışlar.
    Massa da Alonso da bu takımın gözbebeği pilotlarıdır.Araç geliştikçe daha iyi sonuçlar alınacağından kimsenin kuşkusu olmasın.

  6. Kendisine yakıt tasarrufu yap denen bir yarış pilotu için durum çok zordur.

    ben kayışı sıyırdığıma göre Lewis'i hayal etmek istemiyorum.

  7. comebacktome avatarı

    her yarış 2010 hockenheim gibi olsun istiyo garibim:D her yarışta massanın başına pitstoplarda bi şeyler gelsin her yarış arkasındaki mclerandan en az 3 tur sonra pite alınsın sonra pitstoplardan önce önünde olduğu rakibinin 10 sn gerisinde piste dönsün tabi yarışamaz massa bu koşullarda tmm sıralama performansında alonsodan ii olmadığı belli gerçi son yarışlarda sıralamalarda pek fark olmuyor aralarında britanya hariç (orada da sn farkı önemli değil zaten 1 sıra arkasında başladı) ama yarış koşullarında o adama hiç bir şekilde laf atamazsınız kanada britanya 2 yarışta foto finish yaptı adam başka hangi pilot zorluyor böyle pitstoplarda başına gelen bunca şeyden sonra bırakın at gözlüğüyle yarış izlemeyi.geçen yarışta strateji sayesinde alonso webberi geçti massanın bırakın strateji sayesinde adam geçtiğini strateji yüzünden geçilmediğini gördünüz mü

  8. you back, we back. avatarı
    you back, we back.

    Massa'yla bir sornun mu var senin?Her mesajda hakaret ediyorsun adama?Bilmediğimiz bir durum yok değil mi?

  9. alonzomanyaa  avatarı

    Martin Massa'yı da saymışta, hiç gerek yoktu yani.. Zaten sadece Alonso ile yarışıyorsunuz, onuda pek geçtiğiniz söylenemez son 4 yarıştır. (Kanada hariç)

    Daha doğrusu Alonso tek başına yarışyor diğer tüm takımlara bakınca. Zaten takımlar şampiyonasındaki puan durumundan da belli oluyor bu durum.

    Valla Fisi ye acıyorum, en azından 1-2 yarış şanş verilmeliydi. Adam ne umutlar ile geldi milli takıma, yedek kulübesinden çıkamadı bir türlü 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir